Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
tomu se asi obyč krabkou moc nepřiblížíš hele..lampová osmistovka má svuj zvuk a takovej ti udělá jenom lampová osmistovka...ale podobat tomu by se moh buď Marshall Jackhammer nebo z vlastní zkušennosti SD-1 oo Bosse..ale to je fakt jenom trochu podobný no...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
GnR - Paradise City
Další buzerantská otázka ,,, krabkovej efekt na ten uvodní riff z paradise city .. nebo aby se to aspon tomu trochu podobalo .. + neuškodilo by kdyby to bylo jako uvodni riff z knocking on heavens door .. potřebuju investovat do krabek ...
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Ten zvuk je cisty Les Paul a Marshall
No a Knockin On Heaven's Door hrava Slash na doubleneck SG - cize 12 strunka na ciste riffy.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
No tak já mám RP 50 a mám tam docela dobrej efekt na Knocking. . Samo že není stejnen,ale docela se dá přirovnat. . 
Edit: Nebo teda když tak poslouchám to Paradise City tak je to podobný spíše tomu

Edit: Nebo teda když tak poslouchám to Paradise City tak je to podobný spíše tomu
Naposledy upravil(a) Metallistic dne 11.11.2007 21:30, celkem upraveno 1 x.
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
Prophecy je fajn, ale uplně bude stačit chameleon nebo Voodoo...Dark Axel píše:Rocktron Prophecy, pravděpodobně
Prophecy má akorát tu výhodu, že si můžeš řetězit několik modulačních efektů za sebe a pak má ještě volitelný instert-pointy na další externí nesmysly....
neznám moc lidí, co by dokázali plnej potenciál Prophecy využít...
PS: u starýho chameleona original byl řetězec asi následující (nepamatuju si přesně):
input - wah - compresor - preEq - drive - postEq - modulace - delay - reverb.. jestě někde mezi tím byl hush (šumová brána) a některý modulace se dali hodit před drive.... takže dle mě celkem hodně dostačující záležitost
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Jens Ludwig
- Odborník
jak se to vezme - pokud se s tim bude zacházet slušně, tak asi po mechanický stránce vydrží určitě - nevim, jestli by vydržela i po stránce zvukový, ale vlastně díky insert-pointu přes ní můžeš hnát uplně cokoliv, takže takhle by to taky asi šlo... jen si nejsem jistej, jestli by mi uplně vydržela, pokud bych chtěl nějakej hodně specifickej kytarovej zvuk...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
a kterej z nich je lepší k BOSSu DS1 ?Dark Axel píše:ProCo Turbo rat 2, nebo jiný Rat
popřípadě Digitech DF7, kde je obsažen zvuk proco turbo ratu
spiš bych ale chtěl docilit zvuku z novějších alb Brave New World nebo Dance of Death.
Ten Digitech bude spiš na ty starší fláky
A co "legendární" jackhamer JH1 ?
Guns n Roses
Zdravím....chtěl bych docílit stejného nebo drobet podobajícího zvoučku jako stary dobry Guns N Roses......jenže problém --koupil jsem si MT 2 (Metal Zone 2) a newím jak jej naladit. Nepříjemně mi to píská...a táák ..ale ten Lahodný Slaschův zvuk nikde..
Re: Guns n Roses
lahodny slashuv zvuk vznika diky marshall slash signature (upravena jcm900). nevim kterou krabkou by ses mohl dostat blizko, ale MT 2 to podle me nebude. zkusil bych sehnat stary "shredmaster" a nebo vyzkousej marshall guvnor (nebo jak se ten zatraceny nazev pise), popr. i jackhammer.ArachniD píše:Zdravím....chtěl bych docílit stejného nebo drobet podobajícího zvoučku jako stary dobry Guns N Roses......jenže problém --koupil jsem si MT 2 (Metal Zone 2) a newím jak jej naladit. Nepříjemně mi to píská...a táák ..ale ten Lahodný Slaschův zvuk nikde..
A aku mas gitaru a kombo? A ako mas nastavene snimace, korekcie...?
Myslim, ze sme to tu uz v niektorej teme rozoberali, ako sa priblizit k Slashovmu zvuku.
Ja pouzivam na GNR Marshall Jackhammer, v mode overdrive, vsetky potaky zhruba v strednom nastaveni. Neviem ako s tym MT2, hlavne to neprehanaj s gainom.
Myslim, ze sme to tu uz v niektorej teme rozoberali, ako sa priblizit k Slashovmu zvuku.
Ja pouzivam na GNR Marshall Jackhammer, v mode overdrive, vsetky potaky zhruba v strednom nastaveni. Neviem ako s tym MT2, hlavne to neprehanaj s gainom.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10