KRK - home made
Re: KRK - home made
Zdravím, mohl by mě někdo poradit s vystuhou krku? Jaká je podle vás nejlepší z hledíska montáže?
měl popř. někdo výkresy? DÍKY
jednoduchší montáž je samozrejme s dvojzvratnou výstuhou kde vyfrézuješ rovnú drážku ,štandartná sa osádza v ohybe a tam treba reliéfnu drážku
tak tak. S moderní dvouzvratnou máš míň komplikací. Stačí si odměřit délku a pak hloubka šlicu bývá standardně 9mm a šířka 6,3mm
Nevím, co chceš stužkovat, ale co se týče výztuhy, tak prohlídni tohle : http://www.gitarrebassbau.de/viewtopic.php?f=10&t=6d.r.07 píše:Zdravím, mohl by mě někdo poradit s vystuhou krku? Jaká je podle vás nejlepší z hledíska montáže?
tam máš kde, co. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
zdravím, rád bych se zeptal na pilky na řezání pražců. jakou použit šíři listu na drážku
0.5mm. a čím řežete vy? nechce se mě davat litr za japonskou pilku. rad bych něco
levnějšího. díky
0.5mm. a čím řežete vy? nechce se mě davat litr za japonskou pilku. rad bych něco
levnějšího. díky
V Lidlu měli asi předloni akci, japonka se 2 listy za asi 350Kč, šíčka cca 0,5mm, funguje výborně. Někde taková zase bude, v modelářských potřebách.
Jé ... já čekal něco "home made" kolem http://www.krksys.com/. Ta velká písmena celkem matou ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
takže šířka listu 0,5 rovná se drážka 0,5. neudělá jí to větší?
Udělá. O kolik, to záleží i na přesnosti vedení a ruky. Mně tam pražce sednou akorát na trěsno a drží spolehlivě.
díky moc. jěště se chci zeptat čím vlepit výstuhu do drážky v krku. potsčil by nějakej lepší
vteřinak?
vteřinak?
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nejlevnější je "jednozubá" pilka, skoro vždy a všude k dostání, tlouštka zubu 0,5 mm : Tvar zubu se vybrousí tak, aby jeho špička byla nad původním ostřím.d.r.07 píše:zdravím, rád bych se zeptal na pilky na řezání pražců. jakou použit šíři listu na drážku
levnějšího. díky
Zářez pro pražce se vede podle ocelového pravítka ca. 10x, pak se pro hloubku 2 mm pokračuje bez pravítka asi 20 tahy (záleží na tvrdosti dřeva).
Ve srovnání s japonskou pilkou to je časově asi 2x náročnější.
PS. "Jednozubku" taky hodně používám na 3 mm MDF, plexi a jiné tenčí plasty
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
japonska pilka s listem 0,5mm dělá vetsinou drazku 0,8mm. Pak jsou presnejsi s listem 0,3 tusim a ty delaji mezi 0,45 az 0,5mm drazku. Sam jsem tak jednou koupil zbytecne jednu.
http://www.houska-modelar.cz/shop/index ... 4_1336_133
je tam list 0,38mm
je tam list 0,38mm
Nazdar, mám pilku z lídla a asi jsem měl štěstí na kus, protože, když vyřežu drážku na pražec, tak do ní jde ten pražec jenom natlačit palcem po ty trny a dál kladivem, nebo lisem. Nedávno jsem přepražcoval toho "gibsna", co visí na avataru za mnou a ta pilka v původní drážce byla úplně navolno, "geglala" se v ní. Tož tak. JleT
pilka ZONA z kmensikovho linku je ok, moja má 14zubov/palec a hrúbku listu 0,51
Sorry JleTcarver píše:pilka ZONA z kmensikovho linku je ok, moja má 14zubov/palec a hrúbku listu 0,51
Sorry za co?lathur píše:Sorry JleTcarver píše:pilka ZONA z kmensikovho linku je ok, moja má 14zubov/palec a hrúbku listu 0,51
No 14 zubů na 2,54 centimetru mi příjde dost řídký. To vychází zhruba co dva mm na jeden zub, taková pilka by nám asi na nic nebyla. JleT
vôbec nie, keby som to nemal odskúšané tak nepíšem. Ide predsa hlavne o šírku rezu, nie jemnosť pilky.
V pohode a rýchlo som s ňou narezal tieto dva hmatníky
V pohode a rýchlo som s ňou narezal tieto dva hmatníky
Pilka z Lidlu je POWERFIX / OWIM, tloušťka listu 0,40mm, šraňk 0,45-0,48mm.