Netradiční tvary akustik (elektroakustik)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
pjung

Re: Netradiční tvary akustik

Příspěvek od pjung »

Po přečtení rozhovoru jsem nabyl dojmu, že se jedná spíš o designovou záležitost než o hudební nástroj. Dost typická je ta pasáž o ozvučném otvoru - při konstrukci se primárně řešil vzhled, zvuk asi moc ne. A k tomu "silnému pohrdání přežitky z 19. a 20. století"... je mladej, evidentně se pořád učí a navíc nějak se v té práci musel vylhat, proč se úplně odchýlil od původního tématu.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Mne pobavilo
Přežitky z 19. a počátku 20. století můžeme dodnes vidět na naprosté většině světové produkce. Do nekonečna omílané kopie předválečných Martinů ...
a následně
... jsem použil léty ověřený systém X-bracing ...
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
cherreda
Rádce

Re: Fleur guitar

Příspěvek od cherreda »

Každému podobnému pokusu o něco jiného a snaze vybočit z osvědčených kolejí nelze než fandit a popřát, aby se to povedlo. Design té kytary se mi líbí, působí na mě i na druhý pohled pozitivně, nepochybuju o tom, že je pečlivě promyšlený. Z rozhovoru vyplývá, že je konzultovaný se zkušenějšími kytaráři a že celkově při vývoji nebylo nic podceněno. Jistě bude následovat naprosto přirozený postup, t.j. vychytání případných nedostatků, upgrady, variace, všechno jde vylepšit, nikdy nic není definitivní. Z HD záznamu je slyšet, že kytara hraje min. dobře (mimoch. skladba je fajn). Vokometricky mi připadá, že při klasickém držení mezi nohama (jak většinou hraju) by mohla být v pohodě, ale je jasné, že to nejde odhadovat bez vyzkoušení. Jsem zvědavý na další dění a vývoj.
A má málo strun, ale to půjde jistě časem napravit. :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mr.fleur se kinxovi neozval, takze zrejme uznava porazku od starych mistru :)

tak neco jineho.....

Obrázek

Obrázek

and many many more - http://jonkammerercustoms.com/newsite1_003.htm
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zajímavé brambory :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

hyenik píše:zajimavost ocenena za studentsky design - http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-clanky
Safra, já tyhle výstřelky nemam rád, ale tohle je teda opravdu hezounký. To bych snad i chtěl mít. Myslim tu tady zmiňovanou kejtru. No, btw když se na to podivám, tak to neni zase tak moc nic novýho, podobný tvary už tady byly u různejch cister, viděl jsem, myslim podobný bouzouki a jestli se nepletu, tak něco podobnýho zkoušel i před sto rokama knutsen.

Obrázek
S tvarama kytar se experimentoval hodně, viz tuhleta předválečná gibsonka (btw arch top), ale vesměs kvůli získání co největší hlasitosti. Co se týče akustickejch kytar ve tvaru stratocastera apod, tak se hlásim k tý partě, která tvrdí že to je jednak škaredý a jednak to nebude hrát nikdy tak pěkně, jako skutečná kytara.

Sám hraju na tohle, což taky neni uplně tradiční nástroj, nicméně je to taky tvar starej bezmála sto let.
Obrázek

Takže za mě jsou tradiční tvary a ty míň tradiční s tim, že ty netradiční se třídí na ty, kde je tvar podřízenej funkci a na zbytečnej šrot.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Obrázek
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Ty Gibsony jsou krásné, ta s těma rezonančníma strunana může hrát zajímavě. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

deep inside...

jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

džetro píše:Ty Gibsony jsou krásné, ta s těma rezonančníma strunana může hrát zajímavě. :D
To nejsou rezonanční struny, to jsou harfový kytary. A tohle je ještě odvar, dej do gůglu knutsen guitar a polezou ti voči z důlků (asi takhle :shock: ).
Mě se z těch archtop gibsonů s dírou líbí l4 (tu má např Martin Harley).

ale máš pravdu, hraje suprově

deeper
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 20.06.2013 12:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Ten Tony Seeger se mi líbí .... je to obrovská vzpomínka na Uberlingen am Bodensee, kde jsem na chvíli učil hudbu ... zkusili sme tři přesně takto znějící nástroje, dvě harfy či lyry (hluboko a vysoko položenou, jedna dutá, basová, druhá vysokopoložená, pentatonika, masiv javor) a něco jako kytaru, dutý nástroj s krkem, přeladěno do akordu. A teď hrajte, jak cítíte. Jo, vzniklo z toho PŘESNĚ to, co on tady zahrál. Je to hezké.
Jazz to tedy nejni a rajc taky ne. Ale sou lidi chvíli spolu.
Jeleniste, dík za vzpomínku.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Ještě k těm kytarám s tim "šnečkem", tak ono to vypadá jako úlet, jehož autor spadnul z jahody. Ale jen do chvíle než si uvědomí, že mandolína model F je taky gibsoní a tam se ten šneček uchytil a používá se dodnes.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

zajimavost ocenena za studentsky design - http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... eden~2013/
K této kytaře,
Honza byl můj spolužákna škole v Hradci na kytaráři(sic já tam dlouho nevydržel. :( ),
a musím říct, že vzhledem k jeho povaze se nedivým, že usmlouval pány mistry a vymyslel si sám takovýto projekt...človíček je to pevně jdoucí si za svým(třeba i nesplnitelným) úkolem a jeho hnací motor zkoušet věci jinak a opravdu se zajímat o teoretickou i praktickou část(pokus omyl v této situaci) a pokoušet osud již 100 let zajeté tradice a kvality je to, co mě utvrdilo v tom, že je to dobrý nápad a samo, že designově zajímavý projekt, byť to designer ani moc nebyl, ale v srdci je a asi na nic jiného už nemyslí... :)
Pravda na kytaru Fleur jsem hrál a zvukově mne moc nezaujala,ale neurazila... obavy, že mi kytara padne z kolena se naštěstí nevyplnila, ale neodehrál jsem s ní koncert, tudíž nemohu přesně určit problém výřezu...
Za mě rozhodně +++ za design a jen jedno + za zvuk.
Zpracování detailní a precizní, materiál téže a odhodlání a trpělivost a studium samotné technologie a použití mtr na kytary skvělé a klobouk dolů...opravdu věřím, že se o to zajímal dlouho a do dnes tomu tak je,
jen škoda, že Honza nemá dílnu, kde by zkoušel své vynálezy "zkáz" a designů...
(ale snad teď někde brigádničí u nějakého kytaráře,tak snad zas překvapí... :wink:
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
shoooter

Příspěvek od shoooter »

viwalda píše:zajimavost ocenena za studentsky design - http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... eden~2013/
K této kytaře,
Honza byl můj spolužákna škole v Hradci na kytaráři(sic já tam dlouho nevydržel. :( ),
a musím říct, že vzhledem k jeho povaze se nedivým, že usmlouval pány mistry a vymyslel si sám takovýto projekt...človíček je to pevně jdoucí si za svým(třeba i nesplnitelným) úkolem a jeho hnací motor zkoušet věci jinak a opravdu se zajímat o teoretickou i praktickou část(pokus omyl v této situaci) a pokoušet osud již 100 let zajeté tradice a kvality je to, co mě utvrdilo v tom, že je to dobrý nápad a samo, že designově zajímavý projekt, byť to designer ani moc nebyl, ale v srdci je a asi na nic jiného už nemyslí... :)
Pravda na kytaru Fleur jsem hrál a zvukově mne moc nezaujala,ale neurazila... obavy, že mi kytara padne z kolena se naštěstí nevyplnila, ale neodehrál jsem s ní koncert, tudíž nemohu přesně určit problém výřezu...
Za mě rozhodně +++ za design a jen jedno + za zvuk.
Zpracování detailní a precizní, materiál téže a odhodlání a trpělivost a studium samotné technologie a použití mtr na kytary skvělé a klobouk dolů...opravdu věřím, že se o to zajímal dlouho a do dnes tomu tak je,
jen škoda, že Honza nemá dílnu, kde by zkoušel své vynálezy "zkáz" a designů...
(ale snad teď někde brigádničí u nějakého kytaráře,tak snad zas překvapí... :wink:
O tom už tady skoro půl roku mluvíme, Mlho!

akusticke-kytary/netradicni-tvary-akust ... ml#p595050
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

shoooter píše:
O tom už tady skoro půl roku mluvíme, Mlho!

akusticke-kytary/netradicni-tvary-akust ... ml#p595050
Však jsem si to vše přečet a jen reaguji na půlroční plácání o této kytaře a napísal jsem svůj názor a osobní mini postřeh s touto kytarou, anebo se to nesmí?
A proč Mlho?
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
MilanT

Příspěvek od MilanT »

viwalda píše:A proč Mlho?
Marečku, podejte mi pero!, Josef Kemr, Plha alias Mlha... :D
(Tedy pokud tím shoooter myslel onu reakční dobu tohoto studenta).

Za mě díky za minipostřehy o té kytaře.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nove elegantní monstrum pro tosima http://luthierjules.com/projets/guitare-8

fotky z vyroby (8 strun, dramaticke soundporty, posuvne kameny, ergonometricke tvarovani, specialni zebrovani atd) - http://www.sevenstring.org/forum/luthie ... tar-2.html
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Krásná kytara.
Otřesný zvuk.
:roll: :)

(u kytarářova videa se mi líbí ten elegantní cancour basové struny) :)
jastud

Příspěvek od jastud »

cherreda píše:Krásná kytara.
Otřesný zvuk.
Vidim a slysim to uplne stejne.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“