-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cheebers píše:Tedy pokud to chapu spravne Cort je cistokrevna Korejska firma?!
Presne tak. Americky ma leda tak distributory.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Diky za odpoved :-)
To teda nechapu kde to ten prodavas vzal.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pokud máte někdo Ibanezku a sériové číslo začíná C, je to taky Cort (F=Fujigen Japan atd.)
Je to firma s dlouhou tradicí výroby pro jiné značky. A myslím, že je to poznat, mezi koreama vede, jediná slušná.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Cheebers píše:Diky za odpoved :-)
To teda nechapu kde to ten prodavas vzal.
z toho si nic nedelj, prodavaci obcas kecaj mnohem vetsi kraviny ;)
selmer1967

Příspěvek od selmer1967 »

Nebrat, hezká, ale hluchá jako všechny Cortky....No, abych nedostal šutrem do oka, tak jako 90 %... 8). Ale na druhou stranu, když jsi limitován finančně, tak jsou i horší kytary...
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

co myslis tim "hlucha"?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

selmer1967 píše:Nebrat, hezká, ale hluchá jako všechny Cortky....No, abych nedostal šutrem do oka, tak jako 90 %... 8). Ale na druhou stranu, když jsi limitován finančně, tak jsou i horší kytary...
O lepsi kytare do 10K vis?
Somnus Aeternus
selmer1967

Asanoth píše:co myslis tim "hlucha"?
zní tupě, nevyrovnaný zvuk jednotlivých strun, horší sustain...ale to je problém bezmála u všech levnějších nástrojů. Lepší koupit starší nástroj a zainvestovat do repase. aspon tedy pro mne...Vrátí se to tím, že nebudeš tu kytaru, kterou jsi novou koupil za deset, za rok s bídou prodávat za pět. a že ji prodávat budeš, je na tuty.
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
selmer1967

Wohma píše:
selmer1967 píše:Nebrat, hezká, ale hluchá jako všechny Cortky....No, abych nedostal šutrem do oka, tak jako 90 %... 8). Ale na druhou stranu, když jsi limitován finančně, tak jsou i horší kytary...
Šel bych do starš ibanezky...něco takového. Určitě ne do nové kyt.a nedobré...
...sice KAŽDÝ nástroj může mít své uplatnění(zejména ve studiu),i špatný, nebo průměrný, ale rozhodně by to neměla být kytara, která Ti JEDINÁ stojí opřená doma. tož tak. nějak jsem se rozepsal, omlouvám se, jestli jsem někoho unudil k smrti. :D :D

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No hele mam doma ibanez grg 170DX a Cort m200 a můžu ti říct že ta tupá znich je ibanez,ta cortka natože že stojí asi 4800 což bylo ve svý době skoro o 2000 míň než stála ta ibanez...snímače obstojnější než ty lowendoby IBZ nebo co se na ně dává,vysoký túny dolních strun vůbec nepobíraj,tělo na sucho vůbec nezní,když na ní brknu tak je to jak věšák na prádlo narozdíl od corta co se pěkně rozezní...potvrdí ti to klidně Qwer že je to kytara obstojná i vedle dražších kousků a dáš-li jí lepší snímače tak jí posuneš o ligu vejš...jo a ibina i cort jsou vybíraná z více kusů,teda u tý cort sem jí nevybíral já :wink: I když bych jednou chtěl nějakou ibinbu japonce :wink:
selmer1967

Drobák píše:No hele mam doma ibanez grg 170DX a Cort m200 a můžu ti říct že ta tupá znich je ibanez,ta cortka natože že stojí asi 4800 což bylo ve svý době skoro o 2000 míň než stála ta ibanez...snímače obstojnější než ty lowendoby IBZ nebo co se na ně dává,vysoký túny dolních strun vůbec nepobíraj,tělo na sucho vůbec nezní,když na ní brknu tak je to jak věšák na prádlo narozdíl od corta co se pěkně rozezní...potvrdí ti to klidně Qwer že je to kytara obstojná i vedle dražších kousků a dáš-li jí lepší snímače tak jí posuneš o ligu vejš...jo a ibina i cort jsou vybíraná z více kusů,teda u tý cort sem jí nevybíral já :wink: I když bych jednou chtěl nějakou ibinbu japonce :wink:
může být, věřím Ti...naštěstí není vše na našem světě stejné a černobílé.. :)
...ale reagoval jsem na "wohma", který se ptal na kytaru do 10t.
takže než novou Cort, tak raději za desitku starší Ibanez...byl by to i ten japonec :wink:

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
selmer1967

Wohma píše:
Jo, třeba Hamerky. Chápu, že těch Cortů jsou plné obchody a jsou pěkné, ale ze zvuk. kvality a použitelnosti těchto nástrojů(zejména těch levných) nejsem zrovna uchvácený. Sorry...

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Tak to si jich moc nezkoušel,já mam zase pocit že většina cortek se jako kytary tváří nevěrohodně(až třeba na serii M)...a sice kousky z masivního dřeva jsou podezřele lehké atd,ale zvukově jsou na tom kytary cort velmi obstojně,možná proto neustále stoupá zájem o ně ;-),ještě do nedávná to byla celkem neznámá značka a dneska fenomenálně roste zájem o ní... :wink:
selmer1967

Drobák píše:Tak to si jich moc nezkoušel,já mam zase pocit že většina cortek se jako kytary tváří nevěrohodně(až třeba na serii M)...a sice kousky z masivního dřeva jsou podezřele lehké atd,ale zvukově jsou na tom kytary cort velmi obstojně,možná proto neustále stoupá zájem o ně ;-),ještě do nedávná to byla celkem neznámá značka a dneska fenomenálně roste zájem o ní... :wink:
neřekl bych, že to byla značka donedávna neznámá. Spíše jsi ji donedávna neznal Ty :wink: . Atˇsi každý koupí, co mu je libo, ale neměl jsem v ruce Cortku, kterou bych si chtěl doma nechat. S tou nevěrohodností bych ale souhlasil.Ona je také otázka, když jsi s ní spokojený, na co hraješ a co. Na co (aparát, krabice...) tedy a co? Řekneš mi?

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

selmer1967 píše:
Wohma píše:
Jo, třeba Hamerky. Chápu, že těch Cortů jsou plné obchody a jsou pěkné, ale ze zvuk. kvality a použitelnosti těchto nástrojů(zejména těch levných) nejsem zrovna uchvácený. Sorry...
No tak bavime se tu predevsim o novych kytarach, to, ze se daji koupit starsi kousky, ktery se daji srovnavat i s dvakrat drazsima novyma kouskama, to se tu snazim zduraznit v kazdym druhym threadu. S Hamerkama zkusenost nemam, mam pocit, ze jsem nejakyho Hamera videl na koncerte, ale to je spis takova mlhava vzpominka. Rozhodne zajimava znacka, jen skoda, ze pokud tam clovek nechce duncan designed nebo uplne noname snimace, tak za to zaplati uz vyrazne pres 10K.

Mimochodem, ne vsechny Cortky jsou hluchy. Anebo jsou pak hluchy i Gibsony a Schectery, protoze jsem mel v podstate primy porovnani a kdyz jsem mel v Cortu M600 snimace SD, tak zvukove kytara prilis nezaostavala.

A mimochodem, to, ze jedna struna hraje tisseji nez druha je spis dany tim, ze na levnejsi kytary se davaji levny struny a ze se nijak nesteluji. Ve vetsine pripadu by melo stacit vymenit struny a v "nejhorsim" postelovat poly magnetu, od toho tam koneckoncu jsou.

EDIT:
Ja na Cortku hral na Peavey Windsor a pak na moji soucasnou sestavu viz podpis, tehdy jeste tusim s boxem Framus FR212. A hraju metal, proto jsem tam taky cpal silnejsi snimace :)
Somnus Aeternus
selmer1967

Wohma píše:
selmer1967 píše: Jo, třeba Hamerky. Chápu, že těch Cortů jsou plné obchody a jsou pěkné, ale ze zvuk. kvality a použitelnosti těchto nástrojů(zejména těch levných) nejsem zrovna uchvácený. Sorry...
No tak bavime se tu predevsim o novych kytarach, to, ze se daji koupit starsi kousky, ktery se daji srovnavat i s dvakrat drazsima novyma kouskama, to se tu snazim zduraznit v kazdym druhym threadu. S Hamerkama zkusenost nemam, mam pocit, ze jsem nejakyho Hamera videl na koncerte, ale to je spis takova mlhava vzpominka. Rozhodne zajimava znacka, jen skoda, ze pokud tam clovek nechce duncan designed nebo uplne noname snimace, tak za to zaplati uz vyrazne pres 10K.

Mimochodem, ne vsechny Cortky jsou hluchy. Anebo jsou pak hluchy i Gibsony a Schectery, protoze jsem mel v podstate primy porovnani a kdyz jsem mel v Cortu M600 snimace SD, tak zvukove kytara prilis nezaostavala.

A mimochodem, to, ze jedna struna hraje tisseji nez druha je spis dany tim, ze na levnejsi kytary se davaji levny struny a ze se nijak nesteluji. Ve vetsine pripadu by melo stacit vymenit struny a v "nejhorsim" postelovat poly magnetu, od toho tam koneckoncu jsou.

EDIT:
Ja na Cortku hral na Peavey Windsor a pak na moji soucasnou sestavu viz podpis, tehdy jeste tusim s boxem Framus FR212. A hraju metal, proto jsem tam taky cpal silnejsi snimace :)
O.K. Nemá asi cenu se přít. Máš dobrou zkušenost... ušetřil jsi tedy spoustu peněz. Já tedy takové štěstí neměl . Po letech kupování a následném prodávání různých kytar( :? jsem bohužel nakonec pochopil, že na nástroji šetřit prostě nelze.
jo a hrál jsem už i na tupého Gibsona LP... :D
Tou zvukovou vyrovnaností nemyslím jen to, co leze ze snímačů. Týká se to zejména dynamiky, kultivovanosti tónu a vyrovnané hlasitosti na sucho,což mi poví 70% příběhu o tomto nástroji. Samozřejmě jisté korekce se dají vyřešit Tvými, zmíněnými úpravami. Ale grunt zůstane stále stejný. Je to dřevě, konstrukci a kvalitě zpracování. Snímače jsou také na velmi dlouhé téma... :D
ale jsem rád, že hraješ na screamera, protože na něm opravdu už poznáš nedostatky nástroje, tudíž Tvé názory beru v potaz. :? :D ...ptal jsem se proto, že samozřejmě bych se o těchto věcech odmítal bavit s "procesistou digitechistou" a "tranzistoristou". Tam je totiž v podstatě úplně jedno, co máš za kytaru...

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

že u trandu je jedno co máš za kytaru jo?tak to celkem koukám,to sem si mohl teda koupit nějakýho strata ze setu nebo stagga a ušetřit mraky peněz a konkurovat třeba static - x co hrajou taky na trandy....
ani u trandu určitě neni jedno co máš za kytaru a dá se z něj vykroutit parádní zvuk...taky to dělá lidskej faktor,mě teda občas na fora zaráží jak by všichni chtěli doáhnout svuj equip k uplný zvukový dokonalosti ale že by místo toho vzali kytaru do ruky a zlpšovali sami sebe to ne...vsadim se že kdybych ti dal do ruky PRS za 80k a lampu od marshalla a jimi hendrixovi dal tranda za 2k a stagga tak odvede lepší výkon a sklidí více aplausu,(čistě teoreticky,hrát sem tě nikdy neslyšel,třeba si druhej lepší hendrix :wink: )...ty corty bych srhnul že nejsou světoborný ale dost kvalitní nástroje na svojí cenu...ale to že kdo nemá hned lampu je troska,rak stim nesouhlasim a už vůbec stim že je jedno co má kdo za kytaru hraje-li na trand :roll: ten si aspoň zachovává svuj charakteristickej neměnej zvuk,narozdíl od lampy,ta sice dejchá,ale únavou lamp se mění samotná barva zvuku...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No, puvodne jsem chtel obsirne reagovat na vas oba, protoze urcite je o cem mluvit, ale rad bych, aby se diskuze drzela Cortu. Takze jen ve zkratce:
Corty jsou v cenove relaci, o ktere se bavime nejcasteji (tedy do 10K, casteji i vyrazne min), jedny z nejlepsich kytar, co muze clovek poridit. Ano, stejne jako na kazde kytare, za kterou clovek neda 20K+, tak i tam se setri, kde muze, ale podle me je tvrzeni, ze jsou vsechny corty hluchy, dost unahleny. Ono totiz v porovnani se staryma Gibsonama a americkyma Fenderama jsou hluchy skoro vsechny kytary :-)

P.S.: Ten Gibson LP, na ktery jsem hral, musel byt asi opravdu hluchy, protoze mi to prislo az neuveritelne nudny a bez vyrazu ten zvuk. Bohuzel jsem nemel sanci ho prozkouset vicekrat a na jinych apecech, treba by si jinde a s jinacim apecem rozumel lip.
Somnus Aeternus
selmer1967

Drobák píše:že u trandu je jedno co máš za kytaru jo?tak to celkem koukám,to sem si mohl teda koupit nějakýho strata ze setu nebo stagga a ušetřit mraky peněz a konkurovat třeba static - x co hrajou taky na trandy....
ani u trandu určitě neni jedno co máš za kytaru a dá se z něj vykroutit parádní zvuk...taky to dělá lidskej faktor,mě teda občas na fora zaráží jak by všichni chtěli doáhnout svuj equip k uplný zvukový dokonalosti ale že by místo toho vzali kytaru do ruky a zlpšovali sami sebe to ne...vsadim se že kdybych ti dal do ruky PRS za 80k a lampu od marshalla a jimi hendrixovi dal tranda za 2k a stagga tak odvede lepší výkon a sklidí více aplausu,(čistě teoreticky,hrát sem tě nikdy neslyšel,třeba si druhej lepší hendrix :wink: )...ty corty bych srhnul že nejsou světoborný ale dost kvalitní nástroje na svojí cenu...ale to že kdo nemá hned lampu je troska,rak stim nesouhlasim a už vůbec stim že je jedno co má kdo za kytaru hraje-li na trand :roll: ten si aspoň zachovává svuj charakteristickej neměnej zvuk,narozdíl od lampy,ta sice dejchá,ale únavou lamp se mění samotná barva zvuku...
Jo, tos mohl...
hm...Hendrixe zrovna nemusím, on by mně asi také ne :D, nevím, co myslíš tím "dejcháním"? jsi si jistý, že se pořád bavíš o zesilovači a kytaře? :wink:
1. zmínil jsem v první řadě procesory, na to jsi "trošku" zapomněl vid :wink: , ve spojení s trandy.
2. co se týče toho "dejchání", tak asi nevíš o čem mluvíš a nerozumím tomu taky. .. Protože se jedná o DYNAMIKU, v tom je základní a podstatný rozdíl mezi flaškama a trandy.
A s tím souvisí velmi podstatné věci, které už pak přímo souvisí s hraním. a zejména s hráčskou technikou, protože hlavně pravá ruka musí hrát a dobře synchr.s levou. na to, jak URCITE dobre víš, jsou kvalitní nástroje a lampy velmi háklivé.
těm procákům je to jednou. Vlastně LZOU. Pak také najednou spousta kytaristu, pri prechodu na lampový apec, zjistí, ze neumí vlastně nic. Ty bleskurychlé hady, které kouzlili, najednou uz nejsou bleskurychlé... :D Ty krásné, dlouhé, dech beroucí tony, už tam také nejsou...no jo...

celkem mne zaráží, že píšeš, že málo cvičím a že místo toho se snážím jen řešit aparát. :D. Kdysi jsem to opravdu řešíl, ale dnes už vůbec ne. je mi to v podstatě jedno, když je to dobrá kytara a flaška. Na kytaru, kterou mám tady popsanou, hraji přes 10 let a na ten zesák asi 15 let, jiný nemám. podotýkám, že druhou ele.také nemám. I když ted to potřebuji změnit. ale to sem nepatří.
Na to navážu, že až mi tedy budeš chtít dát toho PRS, tak ROZHODNE nebudu proti. Sikne se :wink:
jo a krajně NESNASIM death a nu metal, podle mně to jsou pěkné s****y a hraje to dneska kdejaky loula... :wink: proto s tím moc na mně nechod.
:D
Dobrou, musím končit, zítra můžeme pokračovat, čus.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
selmer1967

Wohma píše:No, puvodne jsem chtel obsirne reagovat na vas oba, protoze urcite je o cem mluvit, ale rad bych, aby se diskuze drzela Cortu. Takze jen ve zkratce:
Corty jsou v cenove relaci, o ktere se bavime nejcasteji (tedy do 10K, casteji i vyrazne min), jedny z nejlepsich kytar, co muze clovek poridit. Ano, stejne jako na kazde kytare, za kterou clovek neda 20K+, tak i tam se setri, kde muze, ale podle me je tvrzeni, ze jsou vsechny corty hluchy, dost unahleny. Ono totiz v porovnani se staryma Gibsonama a americkyma Fenderama jsou hluchy skoro vsechny kytary :-)

P.S.: Ten Gibson LP, na ktery jsem hral, musel byt asi opravdu hluchy, protoze mi to prislo az neuveritelne nudny a bez vyrazu ten zvuk. Bohuzel jsem nemel sanci ho prozkouset vicekrat a na jinych apecech, treba by si jinde a s jinacim apecem rozumel lip.
omlouvám se, asi ty mé komentáře přesáhly hranici téma Cortu...
:roll:

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“