Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

McFish píše:np a sem si ji poridil, zjistil sem ze sem uplny poleno, ale budu bjovat dal :D. Kdyz se za rok domaciho uceni nic nenaucim pujdu k ucitelovi, a kdyz i on rekne ze sem mamlas tak to prodam :D
s timhle přístupem se daleko nedostaneš...
jestli ti nějakej učitel řekne, že seš mamlas, tak to ještě neznamená, že se na to vyflákneš...
každej kytarista je jedinečná osobnost a třeba najdeš publikum, kterýmu se bude tvoje hra líbit a bude jim ouplně šumák, že tu kytaru držíš jak poleno, prsty se ti skoro vůbec nehejbaj a že to dokáže zahrát každej mamlas...
vem si třeba takovýho Kurta Cobaina, všude o něm čteš, jak měl primitivní techniku, primitivní feeling, a co na to lidi? Zbožňovali ho...
Takže to, jestli budeš nebo nebudeš mamlas záleží čistě na tom, za koho se budeš považovat ty sám...

EDIT: A sakra, nepsal jsem před pár příspěvkama, že už sem do tohohle topicu nebudu spamovat? :roll: :roll: :roll:
Naposledy upravil(a) Trao dne 15.01.2008 21:56, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
McFish

Příspěvek od McFish »

no ja sem to trochu zveličil :oops: :lol:
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

McFish píše:no ja sem to trochu zveličil :oops: :lol:
ne, tam jde o to, že princip je v tom, že podle toho, jak to cítíš TY, tak to bude cítit i okolí...
Vem si třeba mě... Spousta lidí si myslí, že umim hrát na kytaru, protože tak prostě vystupuju, vlastně jsem o tom z hloubi duše přesvědčenej...
A přitom pořád umim ..... (p.m) :-D
A jako i to největší poleno se dokáže NĚCO naučit (vidim to často v praxi)
Die Hard or Die Home
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Trao píše:vem si třeba takovýho Kurta Cobaina, všude o něm čteš, jak měl primitivní techniku, primitivní feeling, a co na to lidi? Zbožňovali ho...
Jo, ale až potom, co si brokovnicí ustřelil úsměv.... Hlavně to paradoxně dalo Nirvaně nesmrtelnost :wink:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
termyx

Příspěvek od termyx »

btw..primitivní techniku možná...ale primitivní feeling?... HA HA HA...
to a to a za chvíli zas tohle
McFish

Příspěvek od McFish »

Feeling ten mam hodně osobitej :D. Hned jak sem mel poprvý kytaru v ruce, tak sem to zapojil u segry doma, vyhulil kombo, a začal sem to vytahovat, davat vibtrata a slidovat :D, segra neverila vlastnim očím když sem si k tomu vsemu lehnul nazada jak Agnus a tocil se dokolecka. Segra mi rikala at neblbnu ze to je prej falesne. Proste zemska no, nepochopi ze disharmonie je taky umeni :D :lol:
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

s tim kurtem nemuzu tak uplne souhlasit.. rozhodne bych netvrdil, ze nemel "feeling" a techniku... mozna jsi to cetl od nejakeho "praso-solare", ktery nezna lepsi vec na zahnani nudy (te sve) nez radne behani prstikama po hmatniku a probirani vsech uzasnych stupnic (obycejnych dur + pentatonika). az zahrajes opravdu vsechno od Kurta (tim nemyslim napr. Poly a Lithium), tak si muzes pogratulovat. taky bych to "jednoduche kurtovo hrani moc nerozpitvaval" protoze dnesni hudba je daleko primitivnejsi, nez nejaky Kurt a vsadil bych se, ze vic nez pulka vasich oblibenych kapel ma jednodussi kytary... taky podle me nejde dost dobre srovnavat zpivajiciho kytaristu s nejakou kapelou, ktera ma svuj zvuk tvorena dvema solovymi kytaristy a do toho jim jeste zpevak hraje kila...

a s tim, ze se stal kurt legendou az po sve smrti taky nemuzu souhlasit :) to je jako bych tvrdil ze se lenon stal legendou az potom, co ho nekdo odprask a nebo jimi h. az pote, co to trochu prehnal s jeho "pííís&drags&hůůůrs"

a ted k veci - co se tyka tveho uceni se na elektriku, tak znam nekolik lidi, kteri k uciteli nikdy nechodili, ucili se jen doma z knizek a presto se naucili hrat pomerne slusne. samozrejme ucitel vse dost urychli, takze doporucuju...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

qwer píše:a s tim, ze se stal kurt legendou az po sve smrti taky nemuzu souhlasit :) to je jako bych tvrdil ze se lenon stal legendou az potom, co ho nekdo odprask a nebo jimi h. az pote, co to trochu prehnal s jeho "pííís&drags&hůůůrs"...
jestli chceš začít filozofovat, tak klidně :lol: Legendou se stavá cokoli až když je to "post". Samozřejmě, že byli populární. Hodně populární. Taky v tom ale pomohl sňatek s Courtny Love a následná tragédie. Prostě to byl šok! Proto ještě dnes zná Nirvanu každý. Myslím, že kdyby se tenkrát kapela normálně rozpadla a nikdo by neumíral a nic neřešil, tak si dneska moc lidí nevzpomene. :roll:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Saul píše:
jestli chceš začít filozofovat, tak klidně :lol: Legendou se stavá cokoli až když je to "post". Samozřejmě, že byli populární. Hodně populární. Taky v tom ale pomohl sňatek s Courtny Love a následná tragédie. Prostě to byl šok! Proto ještě dnes zná Nirvanu každý. Myslím, že kdyby se tenkrát kapela normálně rozpadla a nikdo by neumíral a nic neřešil, tak si dneska moc lidí nevzpomene. :roll:
no nirvanu zaclo posloucat hodne takovych tech lidi, kteri ji poslouchali jen proto, ze to zacalo "letet"... to mas pravdu. ale o techto lidech se ja nebavim. kdysi jsem dokonce slysel nejaky cover na smells smichany s nejakym disco - to uz bylo moc i na me. osobne si myslim, ze nirvane patri kus hudebni historie, nemyslim si, ze by to byla prumerna s...ka, ktera mela stesti a proto se o ni vi... poslouchal jsem dost podobne undergroundove muziky jako Dinosaur Jr., Black Flag a nevim co vsechno a nic z toho se Nirvane dle meho nazoru nevyrovna ani po kotniky. Ani znamejsi Pixies, ktera mam hodne rad a jsou vsude predhazovani jako "nirvana", ktera nemela to stesti, aby byla "objevena", nejsou tak dobri a poslouchatelne pisnicky od nich bych napocital na dvou prackach. Ted uz nirvanu neposloucham vubec, tak nejak jsem dosel na to, ze je to hudba spis pro hodne mlade lidi, presto ji ale stale "uznavam".
termyx

Příspěvek od termyx »

dobře qwere... howgh... :)
to a to a za chvíli zas tohle
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

qwer píše:s tim kurtem nemuzu tak uplne souhlasit.. rozhodne bych netvrdil, ze nemel "feeling" a techniku... mozna jsi to cetl od nejakeho "praso-solare", ktery nezna lepsi vec na zahnani nudy (te sve) nez radne behani prstikama po hmatniku a probirani vsech uzasnych stupnic (obycejnych dur + pentatonika). az zahrajes opravdu vsechno od Kurta (tim nemyslim napr. Poly a Lithium), tak si muzes pogratulovat. taky bych to "jednoduche kurtovo hrani moc nerozpitvaval" protoze dnesni hudba je daleko primitivnejsi, nez nejaky Kurt a vsadil bych se, ze vic nez pulka vasich oblibenych kapel ma jednodussi kytary... taky podle me nejde dost dobre srovnavat zpivajiciho kytaristu s nejakou kapelou, ktera ma svuj zvuk tvorena dvema solovymi kytaristy a do toho jim jeste zpevak hraje kila...

a s tim, ze se stal kurt legendou az po sve smrti taky nemuzu souhlasit :) to je jako bych tvrdil ze se lenon stal legendou az potom, co ho nekdo odprask a nebo jimi h. az pote, co to trochu prehnal s jeho "pííís&drags&hůůůrs"

a ted k veci - co se tyka tveho uceni se na elektriku, tak znam nekolik lidi, kteri k uciteli nikdy nechodili, ucili se jen doma z knizek a presto se naucili hrat pomerne slusne. samozrejme ucitel vse dost urychli, takze doporucuju...
Netvrdim, že neměl žádnou techniku ale primitivní (=základní, elementární), s tím feelingem je to to samé, prostě takový syrový, ale osobitý...Posuzuju to objektivně, nemám zapotřebí zvyšovat si ego shazovánim jinejch kytaristů. Nijak na něj nenarážim, dokázal hrát něco, čeho se lidi chytli a líbilo se jim to...
Co se týče jeho slávy až po smrti, tak kdyby to tak bylo, netiskli by dneska vietnamci na trička Kurta bez brokovnice, místo toho je tam zveličenej tak, jak ho můžem vidět na záznamech koncertů. :-D
Myslim, že Nirvana si získala nesmrtelnost tim, že si Kurt vystřelil úsměv brokovnicí, to je to samý, jako tvrdit, že Janis Joplin je známá kvůli tomu, že se předávkovala herákem...
Die Hard or Die Home
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Curt Cobain, Jimmi Hendrix, Elvis Presley, John Lenon, Dimebag Darell... Prostě všichni byli za své doby slavní a známí, ale dnes jejich jméno zná spousta normálních lidí z ulice jenom proto, že zemřeli nějak zvláštně. Tím neříkám, že jsou známí jen kvůli své smrti. Zkus se někoho, kdo se zabývá hudbou jen okrajově zeptat na 2 otázky. "Jak zemřel Jimmi" a "Jak se jmenovala jeho skupina nebo nějaká jeho songa". Myslim, že vim na jakou otázku bude správná odpověď... :wink:
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Saul píše: Zkus se někoho, kdo se zabývá hudbou jen okrajově zeptat na 2 otázky. "Jak zemřel Jimmi" a "Jak se jmenovala jeho skupina nebo nějaká jeho songa". Myslim, že vim na jakou otázku bude správná odpověď... :wink:
Jo, souhlasím, lidi kteří ho neposlouchají , tak budou možná znát aspon jeho smrt (i když ani tohle moc nehrozí ) Ale ti lidé, kteří ho poslouchali, ti co mu stavěli po smrti pomníky, ti co ho dodnes uznávají, tak ti to nedělají protože zemřel :roll: S Nirvanou to máš jinak, tam šlo o pomalu romantickej přiběh Kurta, který končí smrtí. Ten příbeh tu kapelu proslavil , ne jen smrt. Doporučuju krásnej komix o Kurtovi, je to tam pěkně znázorněný, jmenuje se to "sbohem " :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

Frostys píše:Tak imho přece jenom je lepší začít na té akustice a když už tak aspoň týden na ni hrát, aby pak člověk nezačal hned na elektriku :)
:D
Frostys

Příspěvek od Frostys »

pehve píše:
Frostys píše:Tak imho přece jenom je lepší začít na té akustice a když už tak aspoň týden na ni hrát, aby pak člověk nezačal hned na elektriku :)
:D
Nevytrhávej z kontextu kua :lol:
pehve

Příspěvek od pehve »

:wink:
Naposledy upravil(a) pehve dne 5.02.2008 21:19, celkem upraveno 1 x.
pehve

Příspěvek od pehve »

ne vážně lidi mám radu co tu ještě není pro nerozhodné:začněte na obě zaráz tak na každou 2 hoďky denně a makejte a budete mít jasno hned :D
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stalinova.Babicka »

Myslím, že pokud chceš hrát na elektriku, tak se na to vrhni hned, ja to tak udělal, a nic mi nechybí:)
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Já osobně měl doma akustiku pěkně dlouho, bohužel, tehdy k tomu nebyl žádný vztah, teprve, až jsem se o hudbu začal hlouběji zajímat, koupil jsem si elektriku a nemůžu si stěžovat.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
woro90

Příspěvek od woro90 »

wreptile píše:Já osobně měl doma akustiku pěkně dlouho, bohužel, tehdy k tomu nebyl žádný vztah, teprve, až jsem se o hudbu začal hlouběji zajímat, koupil jsem si elektriku a nemůžu si stěžovat.
Vidíš, a třeba já jsem začal na prehistorickou akustiku po tetě s tím, že až budou prachy, tak koupím elektriku, a peníze už dávno byly, ale zůstal jsem u akustiky - prostě mi sedí ta bohatost zvuku a to, že ji můžu vzít ven nebo do hospůdky. Navíc vždycky když jsem měl v ruce elektriku, nadával jsem na zbytečně nízký dohmat a tenké struny u lidí, kteří stejně nehrají jako Yngwie Malmsteen. Většinou punkeři a HCčkáři samouci. Pak dostanou do ruky akustiku nebo lespaulku s 11kami strunami a jenom civí. Tahle skupina lidí většinou dohání zvuk tím, že do toho víc mlátí a vyhulí si gain naplno, aby nebylo slyšet, že jim to nezní, drnčí a uhýbá před prsty. Samozřejmě to nechci zobecňovat na všechny "elektrikáře", tohle je extrém. Jak už bylo řečeno asi stokrát, na akustice se naučíš hrát čistě, všechny chyby uslyšíš, a můžeš ji vzít kamkoliv. Jediná nevýhoda je v nemožnosti zkreslení zvuku a trochu kratším sustainu.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“