Reproboxy na high gain metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Reproboxy na high gain metal

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše:brzo vyzkousim takový posun paradigmatu...
:) :) :) Tvl, myslel jsem, že už Tě to pustilo... :)
Před 10 lety super, ostatně taky jsem o tomhle řešení chvíli uvažoval, ale jsem rád, že jsem to vynechal a šel do Pangey. Myslím, že obzvlášť pro Tebe je to zbytečná mezifáze, než taky přejdeš na IR player a začneš hrát do aktivního monitoru. ;) Tak za rok tu bednu někdo za půlku rád koupí, nejspíš bude jako nová. ;) 8) Akorát nevím, jestli oranžová koženka cenu nesníží na třetinu. :wink: 8)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pustilo, nepustilo.... vlasa nesel zastavit :)
a co s reprakem, ktery by jinak nikdo nekoupil? ;)
Oranžová kozenka došla, takže prej bude jedno trapně černá.

ostatně mě teď dlouho vystačily jenom sluchátka, takže nějaká další bedna ve sklepě.... 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

Jenom si ještě rejpnu když se tu řešil ten gain....Fotka Cavalera Conspiracy ze studia. Už dřív jsem sem dával fotku, že používaj gain u 6505 na max. Další ukázka :D Obrázek
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

:-) to se ani nedivim, že má naživo zvuk jaký má. Co jsem ho slyšel naposledy, tak té jeho kytaře nebylo rozumět ani prd, ale někomu se to asi líbí.
innerself

Příspěvek od innerself »

Kupodivu to Maxovi vůbec nezní nagainovaně, ale ten má posledních 10 let hroznej zvuk, když nějakej slyšet jde :D Nicméně takovýhle nastavení používá i Rizzo kterej mu nastavuje i kytarovej sound a u toho se mi ten zvuk líbí hodně. To že tzomu člověk nerozumí mi nevadí, ale hlavně že to zní vostře a tvrdě díky tomu jak to celý chrčí :D Jo a jinak jsem ještě viděl, že k tomu používaj asi něco jakoby dokrmovadlo boss os-2. Viděl jsem to na vlastní oči ale nastavení jsem neviděl. Efekt svítil a color knob měli na distortion mod. Možná to bylo jenok kvůli ekvalizaci zvuku aby to s těma 6505+ měli alespoň trošku do V v jinym pásmu než apec zabírá.

Jinak jsem se chtěl vrátit k těm boxum. Koukám, že většina z vás přešla na max 2x12. Je tu ještě někdo kdo preferuje pořád starý 4x12 a vlátí kalhot?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

innerself píše:Jinak jsem se chtěl vrátit k těm boxum. Koukám, že většina z vás přešla na max 2x12. Je tu ještě někdo kdo preferuje pořád starý 4x12 a vlátí kalhot?
4x12" bych na higain vždycky preferoval při nahrávání, ale na live už dávno ne. :)
Ale na HC scéně je vytavená 4x12", myslím, pořád průmyslový standard. :)
Bestial

Příspěvek od Bestial »

4x12 prostě valí, to se musí líbit snad každému :D
To že je nepraktická, je prostě fakt a 2x12 udělá na živo stejnou službu, pokud zrovna nepoužíváš zvuk k bourání železobetonu :twisted:

:?: Dotaz:
A) Máte zkušenost s Celestion G12H-75 na metal? [2x12 / 4x12]

B) Zkušenosti ze zakázkovými reproboxy? [Hesu, Hardbox, Hot, HDR...]

C) Slyšíte rozdíl mezi 8 ohm a 16 ohm? Já jsem zjistil, že rozdíl je překvapivě velký. Nejprve z videí na YT a následně i živě. 16 ohm bych chtěl pouze na doprovody. Sólově se mi daleko více líbí 8 ohm.
torst

Příspěvek od torst »

C) : Tenhle nesmysl je fakt jen pro usmání . :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

16 ohm bych chtěl pouze na doprovody. Sólově se mi daleko více líbí 8 ohm
to má ambice na legendární hlášku
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Eh.. :roll:
Omluvte mé nekonkrétní vyjáření. Bavím se o odporu reproduktorů, nikoli bedny.
torst

Příspěvek od torst »

Tos to vylepšil... Připrav se na odpor všech.
(mě se čistej zvuk nejvíc líběji zelený kytary a na zkreslenej bílý !)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Já ti tvůj drahocenný názor neberu. Spíš mě baví, jak máš nutkání odpovědět zásadně na to, co nebylo potřeba, ale v pořádku. Každý jsme nějaký :wink:

K tématu, zkus mrknout na youtube, nebo reálně do hudebnin. Odpor reproduktoru ovlivňuje zvuk. Stejně jako odpor potenciometrů v kytaře ovlivňuje celkový charakteru zvuku snímačů. Jeden by řekl, že rozdíl bude absolutně mizivý, ale není tomu tak. V jednom z rozhovorů to popisuje například Seymour W. Duncan.

Jedno z mnoha videí.
https://www.youtube.com/watch?v=NYxpg6s-XfQ
torst

Příspěvek od torst »

promiň, na tohle je mi fakt líto času.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No nedávno se to tu už probíralo a ten rorzdil je uchem nepostřehnutelný. A za další nejedná se o odpor reproduktoru ale o impedanci.
Torste, na zkreslený zvuk jedině modrá. :D
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hm, nepopiratelným faktem je to, že zvuk 8 vs. 16 ohmů v ukázce je jiný. Popravdě jsem to nikdy neřešil, takže posmívat se tomu nechci. Říkám si, že když může impedance mikrofonního preampu měnit jak zvuk snímá mikrofon, proč by se to nemohlo dít zde... ostatně řeší se zde všemožné zhovadilosti jako overdrive z roku 1995 je úplně jiný než z 1996 a pod. a teď se toto smete ze stolu jako nemožnost? :wink:

Každopádně - nějak jsem nepostřehl, že by se tam upozornilo na skutečnost, že se zvukem liší i repráky v rámci jedné modelové řady a stejné impedance, resp. každý kus hraje trošku jinak. Což při výměně repráku za jiný kus musí při takovéhle ukázce sehrát svoji roli. Ne nadarmo se ve studiu hledá sweetspot každého repra extra.
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Děkuji za normalní názor. Nemám zajem říkat, co je lepší, nebo tady rozkřikovat "Jak můžete neslyšet rozdíl!". Můj dotaz byl prostý, a to zda slyšíte rozdíl.
Když jsme porovnávali reproduktory, rozdíl byl jemně znát. Konkrétně ve výškách. Reproduktor s 16 ohm impedancí měl trochu ostřejší výšky. Pro mě osobně až nepříjemný hiss.

Jak video, tak osobní zkušenost ovlivňuje obrovské množství faktorů. Jako argument proti to beru. Proč se tedy ale vyrábí stovky snímačů, zesilovačů, reproduktorů, kabelů, reproboxů i primitivních potenciometrů. Možná, že spousta malých rozdílů dělá ve výsledku jeden velký. Možná. Ať si každý zhodnotí sám.
torst

Příspěvek od torst »

cherreda píše:Každopádně - nějak jsem nepostřehl, že by se tam upozornilo na skutečnost, že se zvukem liší i repráky v rámci jedné modelové řady a stejné impedance, resp. každý kus hraje trošku jinak. Což při výměně repráku za jiný kus musí při takovéhle ukázce sehrát svoji roli. Ne nadarmo se ve studiu hledá sweetspot každého repra extra.
100% souhlas. Tohle udělá daleko víc.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Bestial píše:Děkuji za normalní názor. Nemám zajem říkat, co je lepší, nebo tady rozkřikovat "Jak můžete neslyšet rozdíl!". Můj dotaz byl prostý, a to zda slyšíte rozdíl.
Když jsme porovnávali reproduktory, rozdíl byl jemně znát. Konkrétně ve výškách. Reproduktor s 16 ohm impedancí měl trochu ostřejší výšky. Pro mě osobně až nepříjemný hiss.

Jak video, tak osobní zkušenost ovlivňuje obrovské množství faktorů. Jako argument proti to beru. Proč se tedy ale vyrábí stovky snímačů, zesilovačů, reproduktorů, kabelů, reproboxů i primitivních potenciometrů. Možná, že spousta malých rozdílů dělá ve výsledku jeden velký. Možná. Ať si každý zhodnotí sám.
A byly stejně "vyhrané"? Nebyl ten 16 ohmový novější?
Jinak tenhle článeček by ti dával za pravdu:
https://www.premierguitar.com/articles/ ... ffect_Tone
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Dobrá otázka, ale bohužel jí nejsem schopen zodpovědět. Oba reproduktory byly z beden, nikoli z fabriky s identickým datem výroby. Předpokládám, že asi narážíš na "vyhranost" (burn-in / break in) reproduktoru. Může to s tím souvisel. Pro představu, obě bedny byly víc jak 5 let hrané.
Jak bylo zmíněno výše. V celé hudbě je obrovské množství aspektů. Účelem nebylo určovat ultimátní pravdu. Chtěl jsem slyšet názor :) Jsou tu tací, kteří tvrdí, že je to absolutně bezpředmětné. A jsou tu lidé ochotní připustit drobný význam impedance reproduktoru na zvuk.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Bestial píše:B) Zkušenosti ze zakázkovými reproboxy? [Hesu, Hardbox, Hot, HDR...]
Jinak ještě k tomuto - mám zkušenost jen s ESH, pozitivní. O dobrou kvalitu za danou cenu se určitě snaží všichni zmínění custom výrobci, jinak by jejich výroba neměla smysl.
Za ty roky bych se odvážil tvrdit, že nejpodstatnějším faktorem na kvalitu kyt. boxu je tuhost konstrukce. Bohužel, od "tuhosti" se bohužel zpravidla odvíjí hmotnost. :) Ostatně stačí se podívat, kolik váží lety prověřené či nejoblíbenější top boxy renomovaných značek.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“