Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Tempest

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Tempest »

Atkins píše:
nebo v kobylce
U španělky jsou v kobylce nějaké drážky? :lol:
Homerda: S tím nulákem to není tak snadné - pozorně si prohlédni svůj nástroj, určitě na to příjdeš...
s čím ten problém souvisí?? může mi to někdo vysvětlit, jsem naprostý nováček .... :oops:
btw. Homerda díky :wink:
Cort AD 880 NAT LH
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Neni to tak jednoduche jako u kobylkove vlozky-kdyz to otocis tak to neni z obou stran "stejne" nebo jak to nazvat...Podivej se a taky ti to dojde. Tady se nejspis nabizi moznost-vlozku do kobylky otocis, to je v poradku ale nulak budes muset nechat a jeste popr. vypilovat vetsi drazky(vetsi tloustka basovych strun). Koukni se na to
Stop dreaming, start playing!
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

a) Jaký máte názor na struny STAGG?
b) Je nějaký výrobce strun vyloženě špatný?
c) Prasklo mi tenké e - nevadí, když ho přechodně zaměním strunou ze staré sady?
d) To číslo (třeba .045) označuje u basovějších tří strun s navinutím skutečnou velikost, nebo jen velikost jádra?

díky ;)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90

Příspěvek od woro90 »

mtmccox píše:a) Jaký máte názor na struny STAGG?
b) Je nějaký výrobce strun vyloženě špatný?
c) Prasklo mi tenké e - nevadí, když ho přechodně zaměním strunou ze staré sady?
d) To číslo (třeba .045) označuje u basovějších tří strun s navinutím skutečnou velikost, nebo jen velikost jádra?

díky ;)
a) Zkus a uvidíš, jsou levné, mně se docela osvědčily ještě levnější DADI.
b) Olympia neumí 80/20, Gorčík zase fosforky.
c) Vůbec. Dej ho tam. Až do čtvrtka jsem měl na kytaře třičtvrtě roku staré E a H, pak mi E přerval namol ožralý spolužák (Kamahl ví kdo :D ).
d) Celková tloušťka v palcích. 0.045"= 1.143mm
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Díky, vyměnil jsem a je to v pohodě :)

Sranda je, že jsem to uchytil přímo zepředu na kobylce pod ten kámen, protože provléknout to tělem nebylo téměř možné, jak na konci ta struna byla už jednou namotaná od mechaniky :twisted:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Poraďte, je lepší přecházet z tenkých strun postupně nebo naráz? Celou svou hudební "kariéru" :D používám devítky a chtěl bych přejít na 10 možná až 11ctky. Je lepší postupně nebo rovnou natáhnout ty 11? Aby to nebylo nějak extra zlé pro prsty.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja bych dal rovnou jedenact...stejne jako jsem zvykly z desitek na SG (kratka menzura) dal na akustiku rovnou dvanactky ;)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Já doufám, že až přejdu na silnější, že mi to konečně přestane drnčet, protože už jsem fakt zoufalej :D

Od 14-15 pražce mi tlusté E začíná hnusně narážet o pražce, podobně i A. Díky tomu, že mám kvůli nim zvednutou kobylu, tak je nemožné naladit oktávy. Oktávy sedí dobře jenom na nejtenších e a h, a já si od přechodu na silnějšli slibuju, že mi to konečně bude všechno krásně ladit a hrát.

Na druhou stranu, pokud silnější jsou i tlusčí, tak mi E a A budou teoreticky drnčet ještě víc než teď.. achjo, asi budu brečet :twisted:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Ba naopak, já žiji tedy v domnění, že by struny pak drnčet neměly. Proto se natahují silnější struny kuli podlazování. I tenké se dají podladit ale jsou už tak volné, že drnčí. Kdežto silné se více propínají a tím se drnčení zbavíš. Pokud se pletu tak mě vyveďte z omylu.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

V to doufám.. tak snad :)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

mtmccox píše:V to doufám.. tak snad :)
No já celý život žiji v tomto domění :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Teď jsem si všimnul, že jsem v akustické sekci, doufám že za to nebudu nakopán do..

Abych nebyl absolutně OT, používám AXL PG-910-XL kovové pro elektriku, 090 až 42

http://kytary.cz/axl-pg-910-xl/HN104178/

+ malé e z tovární sady
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Ono celkově se tu řeší všechny struny bych řekl. Ne jen akustické.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Wocass píše:Ono celkově se tu řeší všechny struny bych řekl. Ne jen akustické.
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... lit=struny :mrgreen:
fekál.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Jaj tak toho jsem si vůbec nevšiml, to se omlovám za psaní do špatného oddělení.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
woro90

Příspěvek od woro90 »

mtmccox píše:Já doufám, že až přejdu na silnější, že mi to konečně přestane drnčet, protože už jsem fakt zoufalej :D

Od 14-15 pražce mi tlusté E začíná hnusně narážet o pražce, podobně i A. Díky tomu, že mám kvůli nim zvednutou kobylu, tak je nemožné naladit oktávy. Oktávy sedí dobře jenom na nejtenších e a h, a já si od přechodu na silnějšli slibuju, že mi to konečně bude všechno krásně ladit a hrát.

Na druhou stranu, pokud silnější jsou i tlusčí, tak mi E a A budou teoreticky drnčet ještě víc než teď.. achjo, asi budu brečet :twisted:
Pokud ti to drnčí ve vysokých polohách máš moc prohnutý krk. Ten se totiž neseřizuje tak, že se načte nějaká hodnota z návodu, ale seřizuje se to dokud to nepřestane drnčet všude nebo to nezačne drnčet všude stejně. Pak se dolaďuje výška kobylky.

Jestli nejdřív desítky nebo rovnou jedenáctky, to záleží na tom, jestli benduješ. Pokud víc benduješ, garantuji ti zničené prsty, pokud tam dáš rovnou jedenáctky. Já občas benduji i dvanáctky, ale o ty tři půltóny ne moc často, a na elektrice mám desítky. Částečně kvůli pohodlí, částečně kvůli zvuku - jedenáctky zní na mě až moc mohutně, mám radši twang desítek.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Asi tam dám desítky a uvidím jaký bude přechod..
S tím krkem je to ale zajímavé, asi to budu muste nafotit/natočit sem na forum, jestli "je to normální".. protože pořád nejsem spokojenej..

Díky za rady
eMko

Příspěvek od eMko »

Spíš zajdi ke kytaráři. Já jsem mu dal asi 300 a z akustiky dokázal udělat zcela jiný nástroj dle mého přání. Je to lepší, než se trápit nebo se snažit si úpravy udělat sám ;-) .
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Zdravím

Po cca 20ti letech se oklikou dostávám lehce zpět k akustické kytaře. Začínal jsem na Schneiderku klasiku, pak xx let elektrika, až na starý kolena jsem objevil kvalitní kytaristy blues, bluegrass apod. v akustický podobě. Takže k věci:
Minulý týden jsem si jel testnout pár kytar a světe div se, přivezl jsem si Takamine G320C (doufám, že jsem to nesplet), stála v koutě, zaprášená, lehce odřená vedle naleštěných kytar. Zkoušel jsem cca 12 - 15 kytar, ale tato mě dostala (včetně prodavače, který mi řekl, že má masivní ozvučnou desku:-(((, každopádně už jsem dost starej na to, abych to řešil, prostě se mi moc líbí její zvuk a její hratelnost.
Nicméně při podlaďování :-))) mi praskla strunda, tak jsem tam nahodil Stagg co se mi doma válel navíc.

Jaké struny by jste mi vy, kteří se věnujete akustické kytaře dýl doporučili na překližku výše uvedeného typu? Pročetl jsem celé fórum a pochopil jsem, že je to celkem věda.

http://www.muziker.cz/Default.aspx?Taka ... _id;107261

Díky všem za rady Kulda
tatis

Příspěvek od tatis »

Ahoj všetkým.
Mám tiež Takaminu G320S NS - tá je s masívnou vrchnou doskou, používam momentálne struny Martin 3100.
Predtým som mal D´Addario EXP 16, EJ16. Tie majú dobrý zvuk, ale Martinky sa mi páčia viac. Potom som vyskúšal La bella-bluegrass, tie išli rýchlo preč - stratili zvuk po pár dňoch a to si "drncám" iba tak doma. Momentálne tam mám Framus medium - kúpil som ich len kým mi neprídu Martinky, a môžem povedať, že som prekvapený, lebo hrajú dobre. To medium na tých Framusoch je trochu zavádzajúce, pretože je to tá istá hrúbka akú majú ostatní výrobcovia pod označením Light - 12-tky. Inak treba vyskúšať rôzne, pretože čo gitara to iné struny....každému sa páči niečo iné, čiže toto je môj subjektívny pocit.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“