Nápady, připomínky, stížnosti

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
VladaM
Site Admin

Re: Nápady, připomínky, stížnosti

Příspěvek od VladaM »

Ještě k tomu rozklikávání inzerátu.
Mně se to nelíbí. Změníme tím filosofii zobrazování inzerátů. Teď není třeba nikam klikat. Spíš bych omezil délku inzerátu na X znaků. Pokud někdo chce psát eseje, tak ať napíše třeba recenzi na hudebniforum.cz a nalinkuje jí, nebo může nalinkovat stránku s produktem přímo nějakého eshopu či výrobce (stejně to z toho kopíruje). Asi ty druhý dvě varianty jsou jednodušší :wink:
Jinými slovy: v médiu určenýmu k inzerci nemaj eseje co dělat.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

A co rozklikávání inzerátů pomocí DHTML - prostě při kliknutí na "Více" by se ten inzerát "rozjel" - a nebyl by třeba refresh stránky... zkusím se podívat na to, jak se to technicky řeší
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

VladaM píše:Ještě k tomu rozklikávání inzerátu.
Mně se to nelíbí. Změníme tím filosofii zobrazování inzerátů. Teď není třeba nikam klikat. Spíš bych omezil délku inzerátu na X znaků. Pokud někdo chce psát eseje, tak ať napíše třeba recenzi na hudebniforum.cz a nalinkuje jí, nebo může nalinkovat stránku s produktem přímo nějakého eshopu či výrobce (stejně to z toho kopíruje). Asi ty druhý dvě varianty jsou jednodušší :wink:
Jinými slovy: v médiu určenýmu k inzerci nemaj eseje co dělat.
Fajn, omezme tedy maximální počet znaků. Nicméně absolutně nedokážu odhadnout, kolik je smysluplná hranice. 750?

Nebylo by pro přehlednost lepší nastavit maximální počet řádků? (Pokud to technicky lze...) Tam bych to případně viděl na nějakých 15 - 20 maximálně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Technicky jednodussi budou IMHO znaky, to se snad da zadat primo jako atribut tomu formulari.
Limit bych dal na 1000, nasel jsem jeden inzerat o delce, ktera je tak mezni, IMHO uz trochu preplesk (mimochodem od uzivatele fora :D):
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=

Ten ma znaku bez mezer 1125 (nevim, jestli se pocitaji mezery nebo ne).

VladaM: Jeste me napadlo, ze ten odkaz na RSS vlevo pod kategoriema by mohl byt klikaci... A mohl by byt uplnej, s http atd. :)
A RSS mi stale ve FF nejede, ale mozna delam neco spatne, s RSS nemam moc zkusenosti - leda pres poradny klienty. Jede to ostatnim?

EDIT: A jeste me napada, ze neni poreseny vyhledani vsech inzeratu jednoho cloveka - sam treba nevim, jestli tam nestrasi nejaky muj starsi inzerat, ktery jsem zapomnel smaznout. Slo by to nejak udelat?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Omezení na znaky bude určitě jednodušší co do zanesení do kódu. Nicméně si dokážu živě představit, jak tam někdo rozháže 1000 znaků do 30 řádků a ve výsledku si v ničem nepomůžeme...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Pomocí PHP a DHTML je to "rozbalení" úplně jednoduchoučké... php vypíše inzerát dvakrát, 300 znaků normálně a celej jako hidden, a při kliknutí na "více" se nastaví 300 na hidden a celej normálně...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Řešilo se tu už umístění těch nových ikonek? Podle mě jsou umístěny dost nešťastně a lepší by bylo je dát třeba na spodek inzerátu do jednoho řádku. Ta část s kontaktem by se mohla rozdělit na dva sloupce, aby se ušetřilo místo.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

rotten77 píše:Řešilo se tu už umístění těch nových ikonek? Podle mě jsou umístěny dost nešťastně a lepší by bylo je dát třeba na spodek inzerátu do jednoho řádku. Ta část s kontaktem by se mohla rozdělit na dva sloupce, aby se ušetřilo místo.
přidávám se!
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To zni taky dobre.
Somnus Aeternus
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

cerfotoc píše:
rotten77 píše:Řešilo se tu už umístění těch nových ikonek? Podle mě jsou umístěny dost nešťastně a lepší by bylo je dát třeba na spodek inzerátu do jednoho řádku. Ta část s kontaktem by se mohla rozdělit na dva sloupce, aby se ušetřilo místo.
přidávám se!
Máte to tam. Vypadá to lépe.
Rozdělení kontaktů do dvou sloupců jsem zamítnul :). Protože nevím kolik jich tam inzerent uvede.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nedalo by se alespon Zarazeno prsknout vedle Kraje? Oboji tam bude vzdycky a usetri se tim radek. Mista by tam melo byt dost pro oboji.
S tema sloupcema me napadlo, ze by se napevno nadefinovalo, co v kterym radku bude, tzn. prvni radek by byl treba E-mail a telefon, druhej ICQ a Skype a treti Kraj a Zarazeno. Hm?
Jedina nevyhoda by byla ta, ze by to v nekterych kombinacich uvedenych kontaktu mohlo vypadat divne, ale to je podle me prkotina.

EDIT: Jeste neco jsem objevil, ale nevim, jestli je to bug, anebo feature. Kdyz kliknu na nejaky obrazek, tak se objevi docela zvlastne - vetsinou je naspodu uriznuty a vrchni cast prohlizece je nevyuzita. Nezavisi to na tom, kde mam nascrollovano. FF 3.6 a rozliseni 1440x900
Somnus Aeternus
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

VladaM píše: Máte to tam. Vypadá to lépe.
Vím že je to věc názoru, ale teď ty ikonky strašně "tahaj" oči. Odvádějí pozornost od vlastního inzerátu. Já bych je dal úplně doprava pod číslo inzerátu - ale možná tam už byly, než jsi je přehodil dolů. :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nene, byly i s napisama pod obrazkem, v podstate vedle kontaktnich udaju.
Somnus Aeternus
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

Jester píše:
VladaM píše: Máte to tam. Vypadá to lépe.
Vím že je to věc názoru, ale teď ty ikonky strašně "tahaj" oči. Odvádějí pozornost od vlastního inzerátu. Já bych je dal úplně doprava pod číslo inzerátu - ale možná tam už byly, než jsi je přehodil dolů. :D
Necháme to chvilku uležet :) Hlavně věci ohledně designu a ergonomie jsou velice ošemetné. Každej má jiný názor. A já jakožto tvůrce jsem teď nadmíru spokojen.

Podařilo se mi připravit XML feed do zbozi.cz, takže v nejbližších dnech se budou inzeráty zobrazovat i tam.

Díky všem za vaše připomínky a nápady.

Ještě se mi líbil nápad "Mé inzeráty" ovšem musí se to domyslet, protože to chce buď nějakou registraci nebo pomocí cookies identifikovat PC. Líbí se mi cookies, ale co když půjdu na jiný PC, tam se to ztratí. Nebo co když vymažu cookies v prohlížeči?!? Jak potom poznat emaily, které jsem zadal. Podle emailu? Zažádám pak o nějaké spárování email - cookies, která se mi pošle na email, kvůli autorizaci? Pak jí potvrdím a tím se moje ID cookies spáruje s emailem a podle toho server dohledá Mé inzeráty? Teď se ukažte! A přestaňte posouvat ikony ;)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Proc je potreba identifikovat? Samotne vyhledavani by melo fungovat pro kohokoli ("podivam se, jestli ten clovek neprodava jeste neco") a dalsi akce (editace, mazani) jsou podmineny heslem. Podle me uplne staci vyhledavani v e-mailovych adresach, pripadne telefonech, zkratka v kontaktnich polich.
Somnus Aeternus
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ukládat mail do db, pokud již není, vygenerovat heslo a to na něj poslat. Všechny následující inzeráty spravovat jen pod tímto heslem. Nemít možnost zadávat heslo pro editaci - a moje inzeráty pak prostě vyhledat podle mailu - při prokliku bude zadejte mail a heslo, a to by se mohlo ukládat pomocí cookies/session, ale vůbec ne nutně (byla by to asi dost práce navíc...) - prostě by se to při každým prokliku muselo zadat, zas tak často to lidi nekontrolujou...
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

Wohma píše:Proc je potreba identifikovat? Samotne vyhledavani by melo fungovat pro kohokoli ("podivam se, jestli ten clovek neprodava jeste neco") a dalsi akce (editace, mazani) jsou podmineny heslem. Podle me uplne staci vyhledavani v e-mailovych adresach, pripadne telefonech, zkratka v kontaktnich polich.
No vidíš. To je pěkný nápad. To by mohlo ještě sloužit k zobrazení dalších inzerátů od daného člověka. Ještě mám nápad zobrazit za emailem počet inzerátů, který tento "email" vložil. Po kliknutí se zobrazí jen inzeráty, které mají onen kontaktní email. Nebude to pak už moc geniální? :wink:
A vlastně to slouží i pro mojí kontrolu, poněvadž když vložím inzerát, hned u svého emailu uvidím celkový počet vložených inzerátů a když na to kliknu budu je vidět.
Skvělě!!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jsem rad, ze se na tom shodnem :) A s tim poctem inzeratu je to dobry napad.

EDIT: Jeste me pri shlednuti tohoto inzeratu:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
napada, ze by melo byt povinne pole e-mail anebo telefon... Protoze clovek tam (jak je videt) vzdycky muze napsat nejaky na prvni pohled neexistujici mail.

EDIT2: Funkce "zapamatovat" by mohla myslet i na dalsi kontaktni udaje ;)
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Čistě "rejpalská" otázka - vzhled se mi teď opravdu líbí, řešené to je dobře, ale k čemu je ještě na pravé straně ten šedý pás obsahující pouze číslo inzerátu? Ten tam je poměrně zbytečně a ono i samotné číslo inzerátu je uživateli naprosto na nic (samo o sobě o ničem nevypovídá a vyhledávat dle něj stejnak nejde...)

Dále - při "Nahlášení" inzerátů je uveden mail "administrator[at]hudebnibazar[dot]cz", zkoušel jsem teď něco nahlásit, a ne a ne to ke mě dojít, i když by to snad mělo spadnout pod nově zřízenou schránku. Navíc by podle mě bylo nejlepší, kdyby se to sjednotilo s kontaktem na admina, co je uveden jinde na bazaru, tedy "info[at]hudebnibazar[dot]cz".

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:
EDIT: Jeste me pri shlednuti tohoto inzeratu:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
napada, ze by melo byt povinne pole e-mail anebo telefon... Protoze clovek tam (jak je videt) vzdycky muze napsat nejaky na prvni pohled neexistujici mail.
E-mail je povinnou položkou.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“