porovnání kombíček na baterky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Demilich

Re: porovnání kombíček na baterky

Příspěvek od Demilich »

filo01 píše: 27.04.2020 7:22 Na to snad stačí normální 5-9V step-up měnič z Ali, ne? Akorát přepájet polaritu, protože to dělají s center positive.
Máš na mysli nějaký konkrétní již s jackem pro napájení efektů? Jestli jo, tak pošli. To by se mohlo teoreticky hodit více lidem zde, co mají podobné bateriové chrastidla.

Já našel tenhle, asi by na to fungoval, což?
ODKAZ
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

tak tak, za hranicema je to za pár kaček, u nás je to dražší,ale zas to máš hned, osobně bych zkusil něco, co se dá napájet přímo na akumulátor,aby to něšlo zbytečně přes dva měniče, ale záleží na zručnosti a odhodlání daného satanisty, dá se to řešit i hotovým výrobkem,ale ty ztráty jsou pak trochu větší no ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Demilich

Příspěvek od Demilich »

filo01 píše: 27.04.2020 8:50 Tohle mám doma https://www.aliexpress.com/item/4000227441209.html
Krása! Dík :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky dík, kupuji, to se může hodit (i kdyby jen do šuplíku). A rovnou radši dva.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Demilich píše: 27.04.2020 9:13
filo01 píše: 27.04.2020 8:50 Tohle mám doma https://www.aliexpress.com/item/4000227441209.html
Krása! Dík :-)
Vezmeš mi taky jeden dva kousky jestli to budeš kupovat? abych měl něco na pokusy...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo, klidně.
Později dnes budu naklikávat objednávku. Jestli chceš ještě něco, piš SZ
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Trevore, než jsi to napsal, koupil jsem dva. Tak kdyžtak jeden obětuji :). Ale asi to máte s Demilichem logisticky blíž.
Ještě jsem si říkal, že bych možná koupil i ten 12V, kdyby náhodou. Ještě uvidím. Nějaké pedály na 12V mám.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Hendrek díky moc za nabídku, i s demilichem to bude přes poštu, já jen mám problém s nakupovánim na ali, tak jsem se chytil náhodné šance : )

Demilich Děkuju! bohatě by stačil jeden 9V a jeden 12V, já bych zbytečně nakoupil zas hromadu šrotu, musím se ovládat, víš co dneska stojí rum? : D
Dotazy prosím do SZ
filo01

Příspěvek od filo01 »

Hendreku, já na 12V jeden doma mám (používal jsem k Yamaze THR) a rád věnuji.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

filo01, dík, beru. Stačí až příležitostně, až budeš mít někdy zas cestu.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Trevor píše: 27.04.2020 9:33 Hendrek díky moc za nabídku, i s demilichem to bude přes poštu, já jen mám problém s nakupovánim na ali, tak jsem se chytil náhodné šance : )

Demilich Děkuju! bohatě by stačil jeden 9V a jeden 12V, já bych zbytečně nakoupil zas hromadu šrotu, musím se ovládat, víš co dneska stojí rum? : D
Ok, vezmu ti to, ale nebudu to brát přes sebe. Pošli mi SZ svoji plnou adresu, já ti udělám objednávku zvlášť a půjde to rovnou tobě, ať neplatíme přes kilo za českou poštu. Minule mě tak dožrali... dvě kila za dobírku malá krabička s mobilem. Jsem pěnil.... :lol: tak ať ti zbyde na teho ruma.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Demilich píše: 27.04.2020 10:32
Ok, vezmu ti to, ale nebudu to brát přes sebe. Pošli mi SZ svoji plnou adresu, já ti udělám objednávku zvlášť a půjde to rovnou tobě, ať neplatíme přes kilo za českou poštu. Minule mě tak dožrali... dvě kila za dobírku malá krabička s mobilem. Jsem pěnil.... :lol: tak ať ti zbyde na teho ruma.
Stalo se a děkuji!

jj pošta je čím dál tím zvrácenější, asi si pořídíme holuby a bude : )
Dotazy prosím do SZ
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak mi domů přišli dva tihle čínští napěťoví USB kloučci. Testoval jsem to se svou nuznou powerbankou, kterou jsem dostal od firmy. Má velikost asi dvou 9V baterií, taková vysoká nudle. /dajně má mít 2600 mAh a při 5V dát až 1A. Zapíná se tlačítkem. Zapnutý stav je indikován svícením modré diodky, která v normálním stavu i při napájení nějakého zařízení stále svítí.
Když připojím napěťového USB kloučka 9V nebo 12V ke svému kombítku Marshall MS-2, výsledek je stejný. Kombítko je vypnuté, vše zapojeno, powerbanka vypnuta. Zapnu powerbanku = svítí. Jakmile zapnu kombítko, powerbanka zhasne a k zapnutí kombítka nedojde (rozsvítila by se na něm dioda) a nehraje. Mačkání tlačítka na powerbance nic nedělá, tma. Jakmile kombítko vypnu, powerbanka opět začně žít jako normálně. Občas je z kombítka akorát slyšet nějaké pískání, ale musím mít na něm ucho skoro přiložené.

Takže u mě 100% fail. Ale tipoval bych to na problém té powerbanky. Přecijen je malá, slabá, nuzná, a dostal jsem ji zadarmo :D
EDIT: Ačkoli pro nabíjení jiných věcí ta powerbanka normálně funguje, teď jsem zkoušel nabíjet zařízeníčko, a vpohodě všechno šlapalo, powerbanka svítila, mírně pískala, zařízení indikovalo nabíjení, standard...

filo01: Popiš prosím detailně, jak konkrétně to provozuješ ty.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Já už to sice reálně neprovozuju (přešel jsem na software), ale hned ze startu mě napadla jedna věc - přepájel sis konektor? Nebo máš redukci, která ti otočí polaritu? V popisu o tom nikde nepíšeš a ty čínské bazmeky jsou všechny center positive.
torst

Příspěvek od torst »

No jestli si Demilich neohlídal polaritu, tak to teda sbohem ! :E
Já bych těm 9V z USB nevěřil. Mám za to, že tam je nějakých 5V. Multimetr a změřit!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Včera mi to shodou okolností také dorazilo a naměřeno na dvou kusech cca 9,3V.
Takže napětí sedí. Jen ohlídat tu polaritu, má to center positive. Nejslabší článek je podle mne případná kabelová invertující redukce, kde může být špatný kontakt v konektorech a pak dojde k možnému výpadku napájení (jako u mne při testování). Jinak to funguje.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ah, jo, polaritu jsem nehlídal :) Napadlo mě to jak jsem psal ten příspěvek, ale trochu jsem doufal, že to nebudu muset kuchat. No, tak budu... Vyzkouším až dojdu z práce.

MS-2 to určitě přežije torste, ta věc je geniálními lidmi z firmy Marshall jistě koncipována tak aby přežila napadení kutilem :D
torst

Příspěvek od torst »

většinou tyhle krabice a efekty maj ochranu proti přepólování. Jen Behringer BDI21 a asi taky GDI21 jí nemá. Kámoš basák si odpálil exter. napájení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
WillyH

Příspěvek od WillyH »

Ahojte,
chtěl bych se s Vámi podělit o moji zkušenost s kombem Orange Crush mini.
Někde na americkém fóru jsem narazil na možnost vyměnit u tohoto komba reproduktor. Jedná se o Visaton R 10 S, který výjde na 300kč. Za ty peníze jsem to chtěl vyzkoušet taky a výsledek mě mile překvapil. Se single snímači si to dobře rozumí a šum je menší než u původního reproduktoru. Zkreslený zvuk se mi taky hodně líbí. Ovšem když použiji humbucker snímače, zvuk je moc kulatý a zamlžený. Ale kro má rád singly, tak doporučuju vyměnit.
Přílohy
IMG_0334.JPG
IMG_0332.JPG
IMG_20200322_114149.jpg
IMG_0337.JPG
Fender standard stratocaster Mexico 2012, Laney CUB 10, Korg PitchBlack, Xotic EP booster, Boss DD20, Boss ST2, MXR analog chorus, TC Eletronic hall of fame, TC ELECTRONIC Ditto Looper, Smrčka Multi power supply
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“