Tak mi domů přišli dva tihle čínští napěťoví USB kloučci. Testoval jsem to se svou nuznou powerbankou, kterou jsem dostal od firmy. Má velikost asi dvou 9V baterií, taková vysoká nudle. /dajně má mít 2600 mAh a při 5V dát až 1A. Zapíná se tlačítkem. Zapnutý stav je indikován svícením modré diodky, která v normálním stavu i při napájení nějakého zařízení stále svítí.
Když připojím napěťového USB kloučka 9V nebo 12V ke svému kombítku Marshall MS-2, výsledek je stejný. Kombítko je vypnuté, vše zapojeno, powerbanka vypnuta. Zapnu powerbanku = svítí. Jakmile zapnu kombítko, powerbanka zhasne a k zapnutí kombítka nedojde (rozsvítila by se na něm dioda) a nehraje. Mačkání tlačítka na powerbance nic nedělá, tma. Jakmile kombítko vypnu, powerbanka opět začně žít jako normálně. Občas je z kombítka akorát slyšet nějaké pískání, ale musím mít na něm ucho skoro přiložené.
Takže u mě 100% fail. Ale tipoval bych to na problém té powerbanky. Přecijen je malá, slabá, nuzná, a dostal jsem ji zadarmo

EDIT: Ačkoli pro nabíjení jiných věcí ta powerbanka normálně funguje, teď jsem zkoušel nabíjet zařízeníčko, a vpohodě všechno šlapalo, powerbanka svítila, mírně pískala, zařízení indikovalo nabíjení, standard...
filo01: Popiš prosím detailně, jak konkrétně to provozuješ ty.