Odhlučnění místnosti
Pravidla fóra
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odhlučnění místnosti
wohma: je mi to jasny, neboj
kudy projde vzduch tam projde i zvuk, takze tesnit, testni a tesnit 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Provadime odhlucneni mistnosti korkem. Kdyz ma nekdo zajem, podivejte se na stranku : www.naturestyle.eu , a posilejte vase otazky primo mne do zprav.
Korková deska se používaná pro akustickou izolaci a je vyrobena z vybraných surovin, s více pravidelné granulací, s menšími granulemi, produkuje nižší hustotu a jemnou texturou povrchu.
Indikována pro akustické opravy určena v okolí. Použitím korkové desky se snižuje hladina zvuku a je vhodná pro absorpci zvuku a používá se pro zvukové místnosti, v divadlech, kde jsou koncertní sály, školy, zasedací síně a na dalších místech kde je nutné snížení zvuku.
Pokrýváním stropem v místnosti doplněním korkové desky se zlepší akustické podmínky.
Za účelem snížení doby dozvuku, je nutné použít materiál tlumící nárazy o nízké frekvenci, protože současné absorpci nízkých a vysokých frekvencí.
Pokud jde o problémy přenosu hluku do přilehlých místností, nebo mezi exteriérem a budovy, je lepší řešení zcela nebo částečně vyplňováním dutin a dutin stěn.
Radi pomuzeme kazdemu! Pracujeme na projektu v znamem klubu Prahy, a pak za mesic a pul, budete moct se podivat na nase prace. Tesime se na vase otazky!
Korková deska se používaná pro akustickou izolaci a je vyrobena z vybraných surovin, s více pravidelné granulací, s menšími granulemi, produkuje nižší hustotu a jemnou texturou povrchu.
Indikována pro akustické opravy určena v okolí. Použitím korkové desky se snižuje hladina zvuku a je vhodná pro absorpci zvuku a používá se pro zvukové místnosti, v divadlech, kde jsou koncertní sály, školy, zasedací síně a na dalších místech kde je nutné snížení zvuku.
Pokrýváním stropem v místnosti doplněním korkové desky se zlepší akustické podmínky.
Za účelem snížení doby dozvuku, je nutné použít materiál tlumící nárazy o nízké frekvenci, protože současné absorpci nízkých a vysokých frekvencí.
Pokud jde o problémy přenosu hluku do přilehlých místností, nebo mezi exteriérem a budovy, je lepší řešení zcela nebo částečně vyplňováním dutin a dutin stěn.
Radi pomuzeme kazdemu! Pracujeme na projektu v znamem klubu Prahy, a pak za mesic a pul, budete moct se podivat na nase prace. Tesime se na vase otazky!
No pri vsi ucte - pochybuju, ze tohle je reseni pro zkousejici kapely. Zaprve to asi nebude uplne za lidovou cenu, zadruhe dle vasich oficialnich materialu ( http://www.naturestyle.eu/acoustic.php ) je akusticka pohltivost temer nulova v basovym pasmu, ktery se tlumi nejhur a ktery zaroven byva nejproblemovejsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mohly by ste mi povedat aky je dobry polystiren na odhlucnenie?momentalne pracujeme na jednej nasej skusobni.akurat na 2 steny davame polystiren kvoly izolacii chladu a na ten polystiren by sme chcely zavesit nejakle koberce.dost som rozmislal ze by som proste len ten polystiren bys a zahmozdinkoval a zafarbil (koberce us na zem,na ostatne steny platonky z vajez a na strop pripevbnit plachtu) ale neviem cis a to hodi do skusobne,vedely by ste mi niekto poradit?dik
hrubka polystirenu je 2 cm a vzdialenost polystirenu od steny je asi tak niekde pol cm a niekde 2 cm ...ako kde
tu mam zatial mensi plan ako to tam je zrobene:

hrubka polystirenu je 2 cm a vzdialenost polystirenu od steny je asi tak niekde pol cm a niekde 2 cm ...ako kde
tu mam zatial mensi plan ako to tam je zrobene:

Naposledy upravil(a) Jack31 dne 31.05.2011 18:10, celkem upraveno 1 x.
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
Tne polystyren by mel predevsim byt venku, ne vevnitr. V lete se tam uvarite. Jinak v zasade proc ne, ale zrovna na odhlucneni to podle me zas tak vyrazne nepomuze. Co to udela s akustikou, to si netroufam odhadnout.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no vonku by som ho nedaval lebo na druhej strane muru je uz hlina 
ale tak som rozmislal ze by to sluzila aj ako membrana kedze je to len 2cm polystiren a medzy polystirenom a stenou je este vzduchova medzera..dokonca aj vtom rohu
ostatne 2 steny by sme zalepily platonkamy od vajec,na zem uz naukladaly pekne koberce a na strop tu plachtu
ale tak som rozmislal ze by to sluzila aj ako membrana kedze je to len 2cm polystiren a medzy polystirenom a stenou je este vzduchova medzera..dokonca aj vtom rohu
ostatne 2 steny by sme zalepily platonkamy od vajec,na zem uz naukladaly pekne koberce a na strop tu plachtu
Nehomogenni povrch nebude nikdy poradne slouzit jako membrana. Navic i kdyby to v teoreticke rovine slouzilo jako membrana, tak nevim, jestli by to zvuku pomahalo, nebo spis naopak
Jinak plata od vajec v rozumne mire a koberce na zemi (a pripadne hadry na strope) jsou v pohode. Uz jsem to tu asi nekolikrat psal, my mame po obvodu zkusebny klasicky molitanovy vlnky (vyska cca metr v urovni hrudniku/hlavy), nad tim do stropu plata od vajec, ve zkusebne poradnej gauc a na zemi koberce. A zvuk je tam podle me velmi dobry.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
hm no s gaucom tiez pocitam,vraj to je dobra vec,dalej aj nejaky nabitok,mala by tam byt skrina,stolik,stol s pc,plagaty,velka sovietska vlajka 
no uvidime kazdopadne tie polystirenove steny by boly len 2 a pracujem est5e na dvoch velkych basovych absorbentov tak uvidime
no uvidime kazdopadne tie polystirenove steny by boly len 2 a pracujem est5e na dvoch velkych basovych absorbentov tak uvidime
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Wohma píše:...my mame po obvodu zkusebny klasicky molitanovy vlnky (vyska cca metr v urovni hrudniku/hlavy), nad tim do stropu plata od vajec, ve zkusebne poradnej gauc a na zemi koberce. A zvuk je tam podle me velmi dobry.
níž než jsou ty vlnky nic nemáte? konečně jsem vyzdil i poslední příčku pokoje/zkušebničky a po vybetonování čisté podlahy se konečně dám do stavby místnosti v místnosti. Doma čeká spousta profilů, sádrokartonu a 8cm Rockwool Airrock vaty. Tak snad to trochu pomůže. Vnitřní akustiku bych pak asi řešil pásem "vlnek" ve výšce hlavy kolem celé místnosti /kde nebude nábytek/ a možná nějaké basové pasti, to se uvidí jak to bude nebo nebude hučet.
EDIT: tak jsem si dneska trochu hrál, tady nějaká možná vizualizace: http://stanley06.rajce.idnes.cz/Pokoj_z ... leto_2011/# co myslíte?
St.Anley Tube Amps
Niz mame gauc a sem tam nejakej nabytek, podle me to neni tolik dulezity - dost toho utlumi samotni muzikanti.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jasně, já jsem zatím od jehlanů upustil, a asi zkusím udělat svislé akustické panely s rockwoolem (cca 160x70x10 cm). Má i lepší pohlcovací schopnosti a vyjde to levněji než ty jehlany, tak uvidíme 
St.Anley Tube Amps
Jj, absorbery a pasti z Rockwoolu jsou super, akorat je s tim dost prace.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
no mám za sebou tak půlku stavby baráku, těch pár prkýnek mě už nezabije 
St.Anley Tube Amps
Zdravím, právě jsme pořídily garáž která je poměrně nová( novostavba ).Potřeboval bych poradit jak nejlépe odhlučnit celej prostor a hlavní problém vrata ( otevírají se nahoru, zčásti dovnitř z části ven ) jsou celé z plechu (klasika) garáž není ani moc malá ani velká ..má 3m na šířku a asi 7m na dýlku, strop je mírně nakloněný k vratům a vzádu vyvýšený,..když jsme se unitř bavily má to celkem dobrou akustiku i když jsou tam holé zdi strop i podlaha ...prosím pište všechny vaše zkušenosti ...bude tam menší studio pro hiphopovou kapelu, do rohu chceme udělat provizorní zdi kde bude jen mikrofon,..moc díky předem za rady 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak
když jste už pořídili garáž, tak ještě investujte trochu energie a zde a více možná na www.electrozone.cz se porozhlédněte, hledejte třeba "akustika místnosti" apod. a budete mít inspirace ažaž. Na zmíněném EZ jsou dva thready věnované stavbě studia prakticky od základů - to je asi nejpoučnější.
P.
P.
Díky za link
pročtu si to ...ale pořád je mi neznámé jak mám co nejlíp odzvučnit ty vrata ..stačí molitan ? nebo dát mezito nákou vzduchovou kapsu ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vrata nebo stěna - jedno jest. Pouze budeš muset mít silnější vrstvu (vrata jsou podstatně slabší než zeď).
P.
P.
No odzkouším co pujde, popřípadě počítám s vaší pomocí 
Ahoj,
o tematiku odhlučnění jsem se začal zajímat teprve nedavno. Zajímalo by mě, zda by mělo nějaký efekt použít při odhlučnění zkušebny molitanovou drť. Myslel jsem nandat ji ne příliš na těsno do igelitu-pytle a použít to tak např. do rohu zkušebny. Dát tomu třeba tvar trojuhelníku pomocí dřevěného rámu a v těch rozích tak rozbourat provoúhlost. Ve zkušebně chci snížit basy, neb jsem se dočetl, že na spodní frekvence je nejlepčí akoustickej molitan, resp. materiál s otevřenými pory, který pohltí akustickej "signál" a tuto energii vlastně "pohltí" resp. akustickou vlnu to pojme a přemění na energii tepla a dál neodráží.
Taky mi napadlo to pužít při výrobě paravánu, kdy místo toho, abych koupil celou molitanovou desku si toto vyrobil z toho drcenýho molitanu, třeba to nalepil na dřevěnou desku, nebo zas udělal pás z tohoto drcenýho molitanu v pytli....
Myslíte, že by to mohlo mít podobný efekt jako ty akustický molitanový desky??? Jde mi jen o to, ve zkušebně drobet utlumit basu a kopák, neb je tam přece jen nějaký dozvuk. Paravánama prostě udělat v místnosti, překážky a tak omezit odraz a ruch. Prostě mi jen zajímá názor na ten drcenej molitan.
Díky....
o tematiku odhlučnění jsem se začal zajímat teprve nedavno. Zajímalo by mě, zda by mělo nějaký efekt použít při odhlučnění zkušebny molitanovou drť. Myslel jsem nandat ji ne příliš na těsno do igelitu-pytle a použít to tak např. do rohu zkušebny. Dát tomu třeba tvar trojuhelníku pomocí dřevěného rámu a v těch rozích tak rozbourat provoúhlost. Ve zkušebně chci snížit basy, neb jsem se dočetl, že na spodní frekvence je nejlepčí akoustickej molitan, resp. materiál s otevřenými pory, který pohltí akustickej "signál" a tuto energii vlastně "pohltí" resp. akustickou vlnu to pojme a přemění na energii tepla a dál neodráží.
Taky mi napadlo to pužít při výrobě paravánu, kdy místo toho, abych koupil celou molitanovou desku si toto vyrobil z toho drcenýho molitanu, třeba to nalepil na dřevěnou desku, nebo zas udělal pás z tohoto drcenýho molitanu v pytli....
Myslíte, že by to mohlo mít podobný efekt jako ty akustický molitanový desky??? Jde mi jen o to, ve zkušebně drobet utlumit basu a kopák, neb je tam přece jen nějaký dozvuk. Paravánama prostě udělat v místnosti, překážky a tak omezit odraz a ruch. Prostě mi jen zajímá názor na ten drcenej molitan.
Díky....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Z principu to fungovat bude, ale např. v porovnání s Rockwool vatou bude podstatně nižší koeficient pohltivosti, tedy i útlumu (při stejných rozměrech).
P.
P.