Kytary LAG

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
woro90-1

Re: Kytary LAG

Příspěvek od woro90-1 »

...EDGE... píše:Ja bych spis bral smrk, kvuli dynamice, a taky kvuli tomu, ze i kdyz se do toho poradne pere, tolik nemumla jako cedr.
Jo, kdy se rozhodneš kytaře pořádně natlouct, smrk pěkně šťavnatě nadává, zatímco cedr akorát skučí :lol: Ano, uznávám, s kovovými strunami nadržuji smrku. U španělky klidně cedr, ale třískat se podle mě dá jedině do smrku.
golf33

Příspěvek od golf33 »

Díky na názory, já držel cedr asi jen dvakrát, jinak jsem měl vždy smrk. Asi dostane Furcha a bude klid. A struny jsem vždy měl jen 0.13, na těch jsem i začínal. S kytarama mi vždy radil kamarád, ale teď jsme s rodinou v Norsku, tak hledám na tomto fóru. I tak moc děkuji za Vaše názory a rady méně zkušeným, jako jsem já :)
Furch D 22 SR 12str.
Furch D 24 SR 6str.

http://www.youtube.com/watch?v=qBnB4H_zJ6U
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Rozhodně smrk, cedr je hroznej.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Rozhodně smrk, cedr je hroznej.
Hm, hm - to zas byl jednou fundovaný a velmi přínosný post, kolikpak měl pán as cerdrových nástrojů v rukou, což?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Bavíme se o LAG ne? Takže já se vyjadřoval pouze ke své vlastní zkušenosti s kytarou Lag z cedru. Proti jinejm cedrovkám nic nemám, ale obecně preferuju smrk.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
golf33

Příspěvek od golf33 »

No tak pánové, nehádejte se kvůli mě. Kytara je krásný nástroj a za hádky nestojí. Ať se radějí hádají politici :D :D :D
Furch D 22 SR 12str.
Furch D 24 SR 6str.

http://www.youtube.com/watch?v=qBnB4H_zJ6U
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

[ot]Politici nejsou od toho aby se hádali ale by něco vyřešili. To, že se spousta z nich zabývá žabomyšími spory, je smutný fakt, který nemá tolik společného s jejich povoláním jako s tím, že schopných a psychicky vyrovnaných politiků je málo... Tady ovšem platí to samé, mělo by se tu něco řešit a místo toho si tu někteří lidé léčí komplexy (nic proti tobě, Atkinsi, ten rýpanec byl celkem na místě).[/ot]

Cedr se podle mě může hodit folkařům na balady, tam se hodí měkčí zvuk a lepší reakce na slabý úhoz při vybrnkávání.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Hrozně to bagatelizujete... zbytečně. O několik stránek zpět jsem psal o zklamání s cedrovým Lagem při nahrávání (proto jsem to nijak znovu nerozváděl) a moje výtka byla mířená pouze na značku LAG. Toť vše. Největší paradox je ten, že jsem si při výběru na prodejně vybral právě cedr, protože zněl více harmonicky a měkkčeji, ale v kapele, potažmo na nahrávce je z něho bláto, se kterým nejde nic moc udělat. Smrk je v tomto směru daleko vhodnější...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mně se naopak cedrové dřevo libí velmi a ani v nahrávce se mi nezdálo, že by nástroj nějak zanikal nebo nebyl průbojný. A za bagatelizaci považuji výroky typu "cedrovka je pro fokáče, kteří hraji prsty...".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Atkins píše:Mně se naopak cedrové dřevo libí velmi a ani v nahrávce se mi nezdálo, že by nástroj nějak zanikal nebo nebyl průbojný. A za bagatelizaci považuji výroky typu "cedrovka je pro fokáče, kteří hraji prsty...".
Tvrdil jsem snad někde že je jen pro folkáče? Jen jsem naznačil jedno z možných využití, kde se hodí víc než v bluegrassu. A styl hraní je víceméně protipólem tohoto. Většina folkařů, co znám, má na kytaře měkké struny a nepotřebují ostré výšky smrku, spíš jsou jim na škodu. Proto jsem napsal že tam by se cedrovka dobře chytla, na rozdíl od bluegrassáka s třináctkami strunami, který je schopný z cedrové kytary vymlátit duši, zatímco smrk by si jen pěkně zahulákal. Cedr se mi líbí, ale v bluegrassu to podle mě úžasně sluší smrku, nejlépe pevné desce s lehkým kovovým nádechem, s fungl novými tlustými strunami.
trumtamberk

Příspěvek od trumtamberk »

Jsem tu nový tak jsem možná trochu mimo mísu - prosím nasměrujte mě lépe, pokud chcete - ale jsem majitelem LAGu 4S200DCE a po cca ročním používání mi odešel snímač (takový ten naprosto nesmyslný 5ti polohový u kterého je prakticky použitelná pouze jedna pozice - 3). Při opravě - resp. výměně celé elektriky za lepší - opravář zjistil, že odešel i piezzo ale navíc byl velmi nesmyslně umístěn pod krkem a nikoliv pod kobylkou, jak to bývá zvykem. Takže jsem jen chtěl upozornit na to, že tato kytara je akusticky velmi, VELMI dobrá - ale po stránce elektriky a snímače to je naprostý šmejd! Pokud však připočtu cenu za novou elektriku a snímač tak mi to pořád vyjde jako velmi kvalitní nástroj v poměru cena/výkon.
trumtamberk

Příspěvek od trumtamberk »

Takže ještě malý dovětek - umístění mého snímače pod krkem byl asi nějaký experiment firmy LAG (??????) - na ostatních kytarách to prý je normálně pod kobylkou. Momentálně je namontovaný snímač Fishman a je to naprostá PARÁDA!!!
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Zrovna dneska jsem se díval na T100DCE a docela jsem se tomu přepínači podivil... Jak to funguje a v čem je (kromě nižší výrobní ceny) výhoda? Trochu bych se takového experimentu obával, to už mi přijde lepší čistá akustika s vloženým snímačem bez preampu a ten mít externě na podlaze.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

no, jedného laga z týmto pred-zosilňovačom shadow tiež nazvaní (studio lag system) mám podstate sa jedna o
5 základných prednastavených štýlov hry, pootočením do polohy 1.natural folk sound 2.mellow mids 3.studio mid-cut effect 4.finger-style picking 5.mellow jazz sound,, z môjho pohľadu je použiteľne len číslo 3 a ostatne nestoja za reč, osobne si myslím že to nebola zrovna šťastná voľba od lagu začať montovať tento systém bo
100 rady lagu...
Naposledy upravil(a) juxxx dne 22.01.2011 13:47, celkem upraveno 1 x.
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Cokoli přednastaveného stojí za prd - je to omezující.
juxxx

Příspěvek od juxxx »

i keď dá sa o tom polemizovať staršia rada lagu ( 4 Seasons ) vyrábaná od roku 2008 vlastnila tento systém na všetkých svojich modeloch od 100 rady až po 400 radu, teraz ho nájdeme len u 100 rady (Tramontane) i keď aj vyššia rada tramontane stále používa tento systém ale je tam už pridaná možnosť nastavenia (bass a treble) ale aby som sa vrátil k tomu čo som chcel povedať, proste stačí prepnúť prepínač do polohy 1 a zbytok doladiť na kombe alebo multaku..
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Ano, zbytek lze doladit na mulťáku. Od své příští elektroakustiky očekávám, že na mulťáku nebudu ladit nic a poleze z toho rovnou hotový a vyrovnaný zvuk. Už se i smiřuji pomalu s tím, že bych vzal akustiku a nechal bych do ní zabudovat snímač, bez preampu a bez korekcí. Ale to už jsem asi psal.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jakej to ma smysl? (ten snimac bez preampu a bez korekci)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Méně "rytí" do nástroje? Taky mám u jednoho nástroje jenom pasivní piezo a preamp na kšandičce, u kvalitní kytary bych ani jinou cestu nevolil.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jo, to ano. pravda. me to jen neslo dohromady s tim "nebudu ladit nic a poleze z toho rovnou hotový a vyrovnaný zvuk". ale asi to nepatri do stejne situace....
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“