Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Sp[A]ce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od Sp[A]ce »

Opěvované i nenáviděné Dunlop Jazz III :). Tohle mi neskutečně sedlo. A když není,zrovna po ruce,tak čím,co je,většinou vysomrovaný na koncertech atd. :D
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

já měl docela rád dunlopy 0,88 , ale co mně kamarád dal Hetfieldovo signature 1,14 tak žádný jiný nechci :) a doporučuju nepoužívat trsátka od epiphone (dárek ke kytaře) - fakt super kvalitní plast :D udělal sem s nim pick slide a po stranách bylo fakt slušně vokousaný od strun :D
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Vždy sem bral Dunlop Tortex Standart 0.88, akorát sem každé trsátko musel brousit o koberec kvůli zaoblené špičce... Pak sem narazil na http://kytary.cz/dunlop-tortex-iii-0-8/HN133089/ které už špičku mají takže mám o práci méně a jsou supr... tortexy mám nejradši... jediné co mě štve je jejich hladký povrch, doma to není problém ale na podiu kde se potí ruce je to celkem boj, ale řeším to zdrsněním povrchu...

Dunlop Ultex Hetfield mi také byly doporučeny ale moc mě nenadchly...
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Já před časem narazil na trsátka Fender Heavy. Jejich jedinej klad byl, že vypadaly fakt hezky. Ale hrozně klouzaly a moc rychle se obrušovaly. Navíc jsem zjistil, že jsou extrémně hořlavý :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
kos99

Příspěvek od kos99 »

Já používám achtovy kámen cca 1,8 mm neklouze nekompromisní tón zrychlí ruku spresni úder když to nestratim je na celej život... Koupené v CZ Vyrobene v CZ kdo má chuť zkusit hledejte na hudebni-nastroje-luko.cz relativní novinka na trhu.
Přílohy
P4074419.jpg
Naposledy upravil(a) kos99 dne 19.04.2014 20:04, celkem upraveno 1 x.
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Před pár lety jsem měl to samé z USA. Ještě ho mám (společně s dalším z jiného kamene). Už ho ale nepoužívám, protože je hodně specifické a ničí struny, což se v případě Elixírů prodraží. Že neklouže, bych netvrdil. Je to hladký kámen a podle toho to také vypadá.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kos99

Příspěvek od kos99 »

no nevím jak komu celému světu neklouže a někomu v CZ halt jo :)

pro jistotu asi dělají v CZ trsátka trochu jinak
Přílohy
P4074413.jpg
P4074410.jpg
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Logicky -- ten, komu nevyhovují nebo nedostává za jejich propagaci zaplaceno, je propagovat nebude. Ale onehdá jsem jich koupil víc a možná je tu někdo ještě pořád má.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

krasty

Příspěvek od krasty »

Trsátka z achátu používám už několik let ("svezl" jsem se tehdy s nákupem Bummera) a od té doby nepoužívám jiné. Mě v ruce nekloužou, ale taky se mi nepotí ruce, takže to může být i tím (dá se to obejít - dělají i se zdrsněnými plochami úchopu) . Ale trochu mě zaráží, že jedno mě z USA s podílem na poště stálo cca 100Kč, další čtyři mě přišli na cca 250Kč a na inzerovaném obchodě za jedno chtějí cca 400Kč. Navíc nedělají tvar, který mě vyhovuje. To si raději za tu cenu znovu objednám pár kousků z USA, kde si můžu vybrat velikost, tvar, tloušťku, druh kamene, .....
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, je fakt, že mně se potí dost. :)
Používal jsem ho dlouho a mělo svoje pozitiva, ale ty struny to nesly fakt špatně. Nejdřív se opletení ohladilo a po čase rozpadlo. U obyčejných strun, co mi stejně vydrží jen dva týdny, to nevadí.
Taky není tak úplně pravda, že by to bylo jedno trsátko na celý život. Ten kámen se po čase trochu odře a pak už špička není tak kluzká.

kos99

Příspěvek od kos99 »

no testoval jsem to dost dlouho ano struny trpí hlavně na opletení ale jelikož normální trvanlivost strun je cca 5-10 týdnů naprosto to nemá smysl řešit pak už struny stejně strácí zvuk
když jsem to testoval až po 5 měsících se mi rozmotalo vinutí struny G a to už byli struny naprosto hluchý i s plastovým trsátkem
já si myslím že pokud to to akceptujou hráči s velkými a známími jmény není co řešit
mi malí ušmudlánci jen šetříme a za zvukem moc nejdem .... proč ?
já jsem se rozhodl že zvuk je nadevše pokud mi v tom pomuže trsátko z achátu a má dálší plusy a to jako že má a ne jen ledajaký je rozhodnuto .....
čus

PS tohle trsátko jsem si prostě zamiloval
Přílohy
P4074419.jpg
apráty:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co akceptují tzv. velcí hráči by určitě nemělo mít podstatný vliv na úsudek svéprávného člověka. ;-)

Třeba další věc, co se mi nelíbila, je daná tím, že je to tvrdý, sklovitý materiál: Nedá se s tím hrát jemně, potichu. Každý dotyk struny a trsátka je slyšet.

shmootik

Příspěvek od shmootik »

nemáte někdo potuchy jestli se Brainy eště vyráběj? mě se pomalu tenčej zásoby a k mýmu překvapení zmizly Brainy ze sortimentu kytar.cz - music-city - audioteku - muzikeru , tak jestli někdo nevíte co se to děje.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
=GM=Junker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =GM=Junker »

Zaujimave ... asi to uz na CZ a SK neobjednavaju- lebo tu v USA su stale v predaj
i.
Naposledy upravil(a) =GM=Junker dne 2.08.2014 16:59, celkem upraveno 1 x.
jastud

Příspěvek od jastud »

shmootik píše:nemáte někdo potuchy jestli se Brainy eště vyráběj? mě se pomalu tenčej zásoby a k mýmu překvapení zmizly Brainy ze sortimentu kytar.cz - music-city - audioteku - muzikeru , tak jestli někdo nevíte co se to děje.
Včera jsem se ptal v kytarách v Brně. Výroba prý skončila. Musel jsem místo nich vzít Dunlop Max-grip. Není to špatná náhrada, ale Brainy jsou lepší.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Dneska jsem byl v music-city, jednak jsem zjistil že BRAINy na kamenym kšeftě maj, druhak o tom že by měla zkončit výroba nic nevděj, před půlrokem obědnávali přímo od pana Janíčka a všechno bylo normální. Psal jsem panu Janíčkovi maila (9,5.2014) s dotazem jak se věci maj, až odpoví, tak sem hodim info přímo od zdroje :wink:

11.6.2014: na maila nedorazila stále žádná odpověď
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Obrázek

V-Picks Chicken Picker, tloušťka 1,5mm.

Testováno asi měsíc. Jedná se o malé trsátko, má velmi podobné rozměry jako JazzIII.

Po měsíci už je značně zhoblované, ale furt drží celkem dost dobře tvar. Nezanechává nikde "hobliny", např. když jsem hrál na Ultexy tak jsem pod snímačemi měl pořád takové drobky z toho trsátka :D .

Rozměry mi pasují, je to mé první trsátko malých rozměrů, jsem velmi mile překvapený. V ruce nejde vůbec ohnout. Má výrazný jasný attack, jde rozpoznat od ostatní trsátek. Úplně úžasné je na funk, ale hraju s ním všechno, včetně metalu. Na sóla taky super.

Jednoznačně nejlepší trsátko, které jsem dosud měl. Škoda té ceny :? . Kdyby šlo alespoň sehnat v Česku. Na thomannovi asi za 150 Kč (+ poštovné). Na oficiální stránkách se dá sehnat za 4,5$ (+ poštovné). Až budu zase objednávat z thomanna, koupím jich klidně 5 :D .

Jinak se fakt musí dávat pozor na to, aby se neztratilo. Je průhledné, ale leskne se, takže někdy stačí na koberec zasvítit baterkou :D :) .
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Amid

Příspěvek od Amid »

Ještě k těm achátovým - onehda jsem taktéž měl jedno od Bummera.

Bohužel mi v prstech klouzalo. Jiný zvuk, feel... každopádně jsem si na něj nezvyk (dá se vůbec s takovým trsátkem hrát techničtější metal? Mně to nešlo... asi prostě nezvyk). Přešel jsem zpět k plastovým.

Teď si tak říkám, možná bych si někdy ještě jedno pořídil... inu, za tu dobu co hraju jsem prostřídal hodně trsátek a častokrát jsem se vracel k některým zpět - třeba by ti teď sedlo víc.

Závěrem dodám, že bacha na to, kam vám to padá - já o něj přišel když si spadlo na kachlice :D
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Tak jsem se díky V-Picks firmě, která mě znejistila od Ultexů znovu dal na hledání toho pravého trsátka :D !

Dunlop Jazz II :
Obrázek
Tloušťka 1,18mm

Testováno asi tři týdny. Tajně jsem doufal, že se mi s ním bude hrát stejně dobře jak s V-Pickem.

Rozměry v pohodě. Vliv na zvuk mi přišel celkem minimální.

Trochu mi vadila mírná ohebnost materiálu, nicméně v ruce drží dobře a hraje se mi sním příjemně.

Už to vypadalo, že u něj zůstanu, dokud jsem si nevšiml, že když se nehobluje do hladka, ale dělá zuby, což mi přijde hodně nepraktické. Jednak to má vliv na zvuk a jednak se může zadrhávat o struny.

Dunlop Stubby Jazz Small
http://a1-images4.thomann.de/pics/prod/181849.jpg
Tlouška 1,00mm.

Testováno asi 10 dnů.

Hned naprvní pohled mě udivilo, že je ještě menší než jazz. Je opravdu miniaturní, což mi ale nevyhovovalo. Možná někomu s menšími prsty. Sice neklouže, ale vrtká se . Navíc se nepříjemně rychle hobluje. Po týdnu se mi zdálo, že už hraju spíš prsty, než trsátkem.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“