Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
A to jsem si myslel, že můj Pb je dlouhej
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar.
První verze mého boardu je na světě. Do vánoc bych chtěl (dle finanční situace) doplnit galvanicky oddělený multizdroj, Markbass Compressore, Jamman Express, Polytune Mini a EHX B9. Mulťák by šel bokem. Ale to by musely být hodně štědré vánoční prémie
.
První verze mého boardu je na světě. Do vánoc bych chtěl (dle finanční situace) doplnit galvanicky oddělený multizdroj, Markbass Compressore, Jamman Express, Polytune Mini a EHX B9. Mulťák by šel bokem. Ale to by musely být hodně štědré vánoční prémie
otazka jestli by ti premie stacily aspon na tu B9 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ještě budou narozeniny a svátek a něco přivydělám výukou kytary, kterou startuji příští týden
. B9 je pravda až na konci seznamu
.
Výsledný produkt by mohl vyzerať asi takto:
Výsledný produkt by mohl vyzerať asi takto:
Ten Markbass kompresor je nejaka tvoje stara laska?
Protoze kdyz honis prostor na PB, tak mi prijde ze je dnes plno dalsich mensich, levnejsich a srovnatelnych variant (i kdyz z vyprodeje za 3 jak jsi zminoval to je samozrejme bargain)
na bazaru napr. momentalne kultovni original i s jeho jeste kultovnejsi kopii
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=849274
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=854738
Protoze kdyz honis prostor na PB, tak mi prijde ze je dnes plno dalsich mensich, levnejsich a srovnatelnych variant (i kdyz z vyprodeje za 3 jak jsi zminoval to je samozrejme bargain)
na bazaru napr. momentalne kultovni original i s jeho jeste kultovnejsi kopii
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=849274
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=854738
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, tak řídím se hlavně recenzí na http://www.ovnilab.com/reviews/markbass.shtml. Z těch TOP doporučovaných krabičkových kompresorů je to jediný, který se tu dá v podstatě sehnat. Taky to má to lampové mojo
(vím, že je jedno, co to má uvnitř, hlavní je výsledný zvuk, ale ta měkkost lampy mě láká). Když tak nahoď nějaké konkurenty, které mají podobné možnosti, co se nastavení týče. Já jsem už také hledal a studoval, ale nezaujaly mě (Aguilar, EBS, Carl Martin, ...). Ale obávám se, že je to tu OT, tak kdyžtak SZ.
A když bych měl jít do sebe, tak hlavně - dobrý basák kompresor vlastně nepotřebuje, měl by to mít už pěkně srovnané v prstech, že?
A když bych měl jít do sebe, tak hlavně - dobrý basák kompresor vlastně nepotřebuje, měl by to mít už pěkně srovnané v prstech, že?
Můj skromný ale pro mě dostačující hand made pedalbordík plus vykuchaná brašna od NTB 
Efekty jsou pro-šroubované zespodu delšími šrouby
Zoom G3 jde do smyčky na delay a reverb a boost a Cry Baby je za kytarou.
Efekty jsou pro-šroubované zespodu delšími šrouby
Zoom G3 jde do smyčky na delay a reverb a boost a Cry Baby je za kytarou.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Díky, hodně inspirující video, jak tím, co říkal, tak na pár místech jeho pravačka
Dva krátké dotazy ke gearu, nevíte co to je?
Na hlavě té Ibanezky .. ladička? (proč by ji měl ale zároveň tam a v boardu)
Pod krkovým snímačem něco žlutého, držáky na trsátka? (34:40)
Dva krátké dotazy ke gearu, nevíte co to je?
Na hlavě té Ibanezky .. ladička? (proč by ji měl ale zároveň tam a v boardu)
Pod krkovým snímačem něco žlutého, držáky na trsátka? (34:40)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsem si všiml, tak si Steve lepí na krkový snímač lepicí pásku, asi aby se nezadrhl s trsátkem 
a tak to v zivote kytaristy chodi...
Nez dokonci svuj vychytany PB, tak se mezitim objevi dalsi a dalsi vychytavky a zacina se skoro odznova.
Takze tahle sesta verze mela byt konecna a uz to samozrejme dlouho platit nebude
Zmeni se to od zakladu.... pokracovani priste.

Nez dokonci svuj vychytany PB, tak se mezitim objevi dalsi a dalsi vychytavky a zacina se skoro odznova.
Takze tahle sesta verze mela byt konecna a uz to samozrejme dlouho platit nebude

- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Klasikahyenik píše:a tak to v zivote kytaristy chodi...
Nez dokonci svuj vychytany PB, tak se mezitim objevi dalsi a dalsi vychytavky a zacina se skoro odznova...
Hraju na kytary a mašinky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Heh, mi povídej. Z první verze pedalboardu už zbyl jen ZOOM MS-70CDR a plánovaná verze je taky už úplně jiná než původní návrh.hyenik píše:a tak to v zivote kytaristy chodi...
No, po vánocích sem hodím aktualizovanou verzi
no ja sem hodim fotku az nebudu mit v boardu takovy bordel, ale muj pedalboard se rozrostl za posledni pulrok na ctyrnasobek puvodni velikosti a mnozstvi krabicek (a to mam jeste nejaky EHX v supliku, nastesti je nahrazuje M13 - jinak by to bylo jeste jednou takove)
kde jsou ty doby, kdy jsem pouzival jen micro amp a ladicku. zacinam v planech do budoucna realne uvazovat o rackovym reseni.
rack je houby stoner voe 
edit: ja potrebuju porad tema efektama hybat a preskupovat podle situace, tohle je takovy koktejl-board

edit: ja potrebuju porad tema efektama hybat a preskupovat podle situace, tohle je takovy koktejl-board

- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zde můj aktuální pedalboard verze 2. V nejbližší době se asi moc měnit nebude, bo love
.
Hendrek: Co to máš za modré kabely jako propojky? Vypadají dobře a kvalitně. Věřím, že to máš zmáklé, poté co jsem tady viděl tvůj chart na hodnocení kabelů podle fyzikálních parametrů 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Propojky jsou má výroba. Ten modrý kabel je Sommer Tricone mkII, už jsem to tu několikrát na fóru zmínil. Extrémně ohebný a zároveň mechanicky i elektricky kvalitní.
Konektory jsou Proel S242. Mají celkem úzké tělo, jsou to jedny z nejmenších dostupných lomených konektorů. Chtěl bych ale teď vyzkoušet ty placaté lomené Sommer HICON HI J63MA05, jestli nebudou pro některé propojky vhodnější. Navíc se mi u jednoho Proelu ulomil konektor od těla, ani nevím jak. Asi výrobní vada.
Konektory jsou Proel S242. Mají celkem úzké tělo, jsou to jedny z nejmenších dostupných lomených konektorů. Chtěl bych ale teď vyzkoušet ty placaté lomené Sommer HICON HI J63MA05, jestli nebudou pro některé propojky vhodnější. Navíc se mi u jednoho Proelu ulomil konektor od těla, ani nevím jak. Asi výrobní vada.