Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
-
arcilucifer
Re: Jaké používáte trsátko???
V klidu... roční obrat těď řešim upně někde jinde a pravdou je, že se směju sobě
,tady se jen koukám čím novým nás kytary.cz zásobujou a tenhle text mě pobavil.
Vyzkoušel jsem tusq trsátka, má to něco do sebe. Materiál je daleko hutnější, takže jsou daleko tvrdší než by člověk očekával k jejich tloušťce. Lehce přidávají výšky a pevnost tónu. Akorát ta špička je dlouhá, musel jsem si na to trochu zvykat, ze začátku mi přišlo nestabilní.del píše:
Má s tím někdo zkušenost? Vypadá to zajímavě.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hraju na tvrdší, nylonový 1,3mm trsátka, nejvíc mi sedí Dunlop Jazz III (ale je to předražený tak to nekupuju). Momentálně hraju na George Dennis sharp 1,3 (možná trošku větší na můj vkus, ale jinak geniální trsátko).
Zkoušel jsem různý tortexy, ultexy a oslovilo mě možná jenom tak Ibanez heavy.
Ale stejně nakonec skončím u GD, radši zaplatím 6Kč za 1,3mm tlustý nylonový, než 30Kč za Ibanez
(Jenom mně mrzí, že nylon tak moc jako tortex nevydrží...)
Zkoušel jsem různý tortexy, ultexy a oslovilo mě možná jenom tak Ibanez heavy.
Ale stejně nakonec skončím u GD, radši zaplatím 6Kč za 1,3mm tlustý nylonový, než 30Kč za Ibanez
(Jenom mně mrzí, že nylon tak moc jako tortex nevydrží...)
já mám teda opačnou zkušenost, nylonový mám i 20 let starý a tortexy jsou po dvou hodinách hraní bez špičky
Já stále stejné už řadu let moje oblíbená rychlá trsátka, kamenné a jedno dělané z krokodýla
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Trsátko z krokodýla? Vypadá to spíš jako nějaký těsnění
Nemám zkušenost z tak tvrdými (kamennými) trsátky, ale asi si taky nějaké na zkoušku pořídím.
BTW: Jak se na to hraje?
Nemám zkušenost z tak tvrdými (kamennými) trsátky, ale asi si taky nějaké na zkoušku pořídím.
BTW: Jak se na to hraje?
nejvíce používám Dunlop 427PJP
a to jak na elektriku, tak i na akustiku
a to jak na elektriku, tak i na akustiku
kamenne trsatko bych bral hned, mel jsem jedno pred par lety a byl jsem s nim velmi spokojeny, ale neopatrny spoluhrac mi jej rozsekal. tentokrat bych jich vzal vic 
Krokodýl je Dunlop 1,5. Kamenné je asi 3mm, dobré je že čím víc se poti prsty, tím více přilne. Více se porušují struny, i snímače.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Kamenné jsem měl taky, byla celkem spokojenost, neklouže (resp. já si na něm ještě vygravíroval mřížku), ale potvrzuju, že vůči strunám je to pilník, a jak jednou spadne na tvrdou zem, je po něm.
Teď už dlouho kupuju "marjánkové" Pickboy carbon nylon 1mm. Ten matroš je tvrdší než běžný plast, při stejné tloušťce, výdrž OK a dobře se drží přes to logo.
Teď už dlouho kupuju "marjánkové" Pickboy carbon nylon 1mm. Ten matroš je tvrdší než běžný plast, při stejné tloušťce, výdrž OK a dobře se drží přes to logo.
Máte nějakýho favorita u těch kamenných?
Rozhodně bych nechtěl žádnou obludnost na kterou hraje Rob Scallon XD
Rozhodně bych nechtěl žádnou obludnost na kterou hraje Rob Scallon XD
Naposledy upravil(a) -Ondřej- dne 18.02.2017 12:59, celkem upraveno 1 x.
Teď chci objednávat trsátka, a koukám kytary.cz nemají
https://kytary.cz/dunlop-primetone-tria ... /HN151238/
Chápu, že trsátko za skoro 80,- asi nebude úplně prodejní šlágr, ale 1-2 balíčky by snad držet skladem mohly ...
Mají jen 1.4 mm. ale ve small velikosti, a to nechci.
Tak holt konkurence - Audiotek a Music City mají. Tedy jestli je to vůbec konkurence ...
https://kytary.cz/dunlop-primetone-tria ... /HN151238/
Chápu, že trsátko za skoro 80,- asi nebude úplně prodejní šlágr, ale 1-2 balíčky by snad držet skladem mohly ...
Mají jen 1.4 mm. ale ve small velikosti, a to nechci.
Tak holt konkurence - Audiotek a Music City mají. Tedy jestli je to vůbec konkurence ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
No uplne bych Audiotek a MC nezatracoval, je tu jeste muziker a co do urovne sluzeb si nejaky kytary.cz namaze na chleba (aspon teda z mych zkusenosti). Ale treba jsem mel jen smulu.Čavli píše:Tak holt konkurence - Audiotek a Music City mají. Tedy jestli je to vůbec konkurence ...
K tem trsatkum - ted s nima hraju, predtim jsem pouzival uz zminene Dunlop Jazz III a tyhle, cos vybral, mi vyhovujou daleko vic, protoze neklouzou z prstu. Jsou to dobry trsatka. Akorat ta cena no...
bandzone.cz/hot
Gibson LP 2013 signature T
Vox AC15C1, Vox AmPhones AC30
Cort MR 710F NAT
Cort MR 710F NAT
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
muziker? Ze si namaze nekoho na chleba? Meh, wat? Ze by to v Brne bylo naopak? 
Hodně budem někde...
Náhoda,spíš mně připadá komické,že si MC atd. někoho namažou....protože aniž bych někomu pochleboval,tak služby v K.cz jsou luxusní oproti celé konkurenci.SUK píše:muziker? Ze si namaze nekoho na chleba? Meh, wat? Ze by to v Brne bylo naopak?
sorry za OT
Jinak používám : Dunlop Tortex Jazz III XL,nebo Sharp vše 1,5 mm
nechtel jsem rozjizdet nejakej off topic flame... jak jsem psal: chapu, ze jsem mohl mit proste smulu, ale proste po nekolika opravdu spatnych zkusenostech s kytarama.cz jsem zacal nakupovat jinde a vsude jsem mel podstatne lepsi zkusenosti a to jsem reklamoval poskozeni dopravcem, vracel zbozi, potreboval poradit atd. a nic nebyl problem. Nechal bych to byt, mozna jsem to napsal zbytecne ostre.
Jinak jeste jsem si uvedomil, ze mam jeste trsatka s nosorozcem od Dunlopu proste proto, ze jsou hezky
a nehraje se s nima vubec spatne, akorat se snadno ztrati.
Jinak jeste jsem si uvedomil, ze mam jeste trsatka s nosorozcem od Dunlopu proste proto, ze jsou hezky
bandzone.cz/hot
Cort MR 710F NAT
Cort MR 710F NAT
Hraje někdo teda s těma Gravity picks? Dvě jsem ošahal na kytarách a měl jsem trochu nutkání jedno koupit, ale odolal jsem a spokojil se s výběrem klasických aligátorů a nosorožců... Pokladní na Děkance (taková ta s kroužkem v nose co se vyzná ve strunách a podepisuje se přes půl A4ky, moje oblíbená) po chvíli hovoru připustila, že to asi není nic spešl a že nevydrží o moc víc než normální, ale zajímal mě názor někoho z vás.. 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
zacal jsem pouzivat kovova trsatka z muzikeru - sice za nej chtej skoro 60 korun, ale ma mnohem lepsi grip (je perforovane) a prijde mi i pocitove malicko silnejsi nez ta z aleximu . nadseni zatim trva!
Ahoj,Demilich píše:Hraje někdo teda s těma Gravity picks? Dvě jsem ošahal na kytarách a měl jsem trochu nutkání jedno koupit, ale odolal jsem a spokojil se s výběrem klasických aligátorů a nosorožců... Pokladní na Děkance (taková ta s kroužkem v nose co se vyzná ve strunách a podepisuje se přes půl A4ky, moje oblíbená) po chvíli hovoru připustila, že to asi není nic spešl a že nevydrží o moc víc než normální, ale zajímal mě názor někoho z vás..
koupil jsem na zkoušku GRAVITY PICKS Sunrise 1.5 MP a zatím jsem dost spokojený. Má prima zabroušené hrany a i přes svůj hladký povrch se velmi příjemně drží. Zvukově trochu přidává výšky, to už je asi o preferencích, co komu přijde fajn.
Nemusí pršet, stačí nám mlha.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams