Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
m4xp4yn3

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od m4xp4yn3 »

Taky jsem si nedávno koupil trsátko Gravity pick Classic Standard 1.5. Všiml jsem si že je zlevnili o 30 procent, tak jsem si vzal svoje běžně používané Tortex sharp 1.5 a šel ho vyzkoušet. Ze stěny jsem si půjčil nějakou PRS SE semihollow a zkoušel na sucho pokud možno objektivně porovnávat. Okamžitě bylo jasno, attack Gravity trsátka byl daleko ušlechtilejší, méně pleskavý, zkrátka v tónech bylo slyšet méně trsátka a více kytary (to by mělo být kritériem dobrého trsátka, ne?). Drží se velice pohodlně, neklouže, je o něco větší, při hybrid-pickingu nepřeřvává tóny brnkané prsty. Po měsíci nejeví známky opotřebění. Konkrétně tento model bych si nevybral např. pro thrash metal, sáhl bych raději po tvaru Sunrise nebo Sharp. Každopádně jsem si ho nemohl nekoupit, rozdíl byl přesvědčivý. Nevím nakolik je cena přemrštěná, prostě jsem ty peníze vysolil a opatruju ho, nepůjčuju.

Máte zkušenosti s nižší řadou GP? Mám na mysli ty průhledné modely, které stojí kolem osmdesáti korun.
PRS CE24 Standard
Chapman ML-3RC
Custom Flying V by Pavel Hlaváček
Cort EVL X-4
Peavey JSX, Framus 212 V30
Blackstar HT-5r, EHX Cathedral, Boss DD7, VOX V-847a, TC Sub’n’Up
samillsons

Příspěvek od samillsons »

používám DUNLOP Tortex III 0.88 (špičáté) Chtěl jsem se optat jak dlouho vám trsátko vydží a podle čeho usoudíte že je hotové. S želvičkama jsem spokojen, jen mi přijde že se rychle opotřebovává. dík
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Každé vydrží jinak, a to, že už je nepoužitelné, soudím podle toho, že začne být lehce ohnuté (třeba to ani zběžným pohledem nemusí být znát, ale při hraní to je poznat hned), to je pak na okamžité vyhození, případně když je jinak mechanicky poškozené, to pak záleží na konkrétním případu, obvykle s tím jde třeba ještě dohrát koncert.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
samillsons

Příspěvek od samillsons »

jde mi o to když hrajete s trsátkem s ostrou špičkou. přijde mi že tam špička dlouho nevydrží ale to bych musel měnit fakt často. Jednu dobu jsem to ostříl přes karton.
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Používám dunlop raptor, tloušťka kolem 1, a se špičkou mám stejný problém. Po týdnu hraní (řekněme 10h) je místo špičky rovná plocha. Jak začnu míjet struny, vím že je trsatko na odpis. Nebo já ;)
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Čas od 9:40 - používam to, veľká spokojnosť

https://youtu.be/wOrZPTUuVQc
johny_r

Příspěvek od johny_r »

Já používám český D-grip. Na kovový struny (akustika) klasickej tvar a na nylonky jazzový céčko (to je ta největší varianta), protože je špičatý a na nylonkách trochu přiostří zvuk v sóle. Jsou to snad jediný trsátka, co mi nepadaj z ruky. Tloušťky kolem 1mm na obojí. Na nylonku spíš tvrdší, ny kovy měkčí.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Daniel-BFD
Nový uživatel

Příspěvek od Daniel-BFD »

Vyzkoušel jsem spoustu trsátek , na lektrickou kejtru se strunami 10 do dvrdšího stylu(HC-punk /Metal) toto Ibanez PPA16MSG-DB nebo pak 1mm pro struny 11(preferuji Ernie Ball) Trsátko má výborný atak a pružnost a zaručeně neklouže + dlouhá životnos je super.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pod vlivem hvězd jsem vyzkoušel tenhle "předražený hype" a musím říct, že jsem si je pořídil :)
1,4 je asi nejrychlejší trsatko kterym jsem hrál, vyhovuje mi i grip, neni tak dokonaly jako třeba D-grip (kde mi to až vadí), na pidlikání to může být opravdu pokrok (slovy Davida Maxima Micice s nima najednou hral rychleji a presneji, kdyz je ukradl na turne Plinimu :))
Ted jsem si k tomu poridil 0,88 a tema se daji valit i akordy na akustiku a samozrejme maji vic výšek jak jsou tenčí.
Sedí mi i rozměr, trefilo se to přesně mezi (např. D-grip Jazz C uz je o chlup větší a Jazz B zase menší)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Nápodobně. Koupil jsem loni na mandolínu, mám radši tenhle tvar http://www.manahuna.cz/manahuna/eshop/2 ... p-1-50-1ks , zkusil jsem i na aku kytaru a super (struny 13). Pak jsem přikoupil hladká bez gripu a zdají se mi ještě o chlup lepší. Na jemnější doprovody jedu pořád oranžové “želvy” ze zásob, ale nasadils mi brouka. Zkusím i .88. Další pozitivum je, že jsem se ukáznil a neztrácím. Bodejť by jo, za ty prachy :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zkoušel jsem i klasický tvar, ale tam mi to nepřišlo k lepšímu oproti normalnim trsatkum.
Ten tvar špičky a celkova velikost (Jazz XL) je prostě tak akorát. Menší je jenom na pidlikání, při pádlování vypadává z prstů, u větší už se víc projevuje geometrie (zjistil jsem, že nemůžu hrát dlouhou špičkou jako mají třeba jinak dobré TUSQ picks, nemám tam jistotu v ovládání)
911

Příspěvek od 911 »

Jo,ty Dunlopy jsou skvělý,také je mám.U mě po letech zkoušení zvítězili tyto menší Dava.
https://www.thomann.de/cz/dava_jazz_gri ... _picks.htm
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

jbiker

Příspěvek od jbiker »

hyenik píše: 16.11.2018 8:53 ... TUSQ picks, nemám tam jistotu v ovládání)
Trsátka TUSQ mi onehdá vnutili na zkoušku v Music Data. Jako že absolutní bomba, všichni to chtějí, tisíce děkovných dopisů. Pro mě tedy hnus fialovej, přpadá mi, že to člověka nějak odfiltruje od nástroje. V porovnání s Dunlop Primetone úplně opačný pocit (čistě subjektivně).
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Dřív jsem používal jazz 2 a 3 drobný malý trsátka. A na zkoušku koupil tyhle primatone
https://www.thomann.de/cz/dunlop_primet ... arch_prv_1
a dobrý.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

sesumírované postřehy a jedno super video!

Obrázek
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše: 15.11.2018 14:18 na pidlikání to může být opravdu pokrok
A že to jakožto starej shredder vyloženě využiješ. 8)

Obrázek

Ale rozumím - pamatuju si kytaristy, co si v 90. letech klasické Dunlopy brousili do špičky, aby rychlejc riffovali. 8) Ale pak běda, když tu špičku měli zhoblovanou. :)

hyenik píše: 19.11.2018 12:39 sesumírované postřehy a jedno super video!
...které vypovídá hlavně o tom, že Peter Luha hraje sakra dobře s každým trsátkem. :)
Čímž pádem bych vliv trsátka na kvalitu hry zas nějak nepřeceňoval, dobré trsátko je samozřejmě fajn, ale video potvrzuje, že lze hrát dobře (nebo blbě žejo) se spoustou různých trsátek.

Za mě k Prime Tone - zkusil jsem ho a pak jsem si řekl, že při mé spotřebě - t.j. ohoblování a odkládání na všemožná místa - by byla zhovadilost si zvykat na jakákoli trsátka s cenou 20+ Kč za kus. :)
Tudíž nadále nejraději pinkám na elektriku Max Grip a na akustiku Ultex, ale můžu pinkat i jinými podobnými.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja to spíš glosuju ve stylu, že po dlouhých letech promo pindů, jak co ze mě udělá skvělého guitar hero.... a skutek utek, prostě trsátka,
tak u primetone vnímám nějaký pozitivní rozdíl. Nakolik je pouze osobní, to nedokážu říct, ale na rozdíl od těch vostatních zázraků mi není líto těch peněz.

Pro zajímavost ted sem hrál tak 2-3 roky převážně jedním oranžovým Brainem , už je trochu zhoblovaný, ale na šaškování na veletrhu pořád dobrý :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Omg, jakože 2-3 roky žiješ s jedním nylonovým trsátkem? :shock: :)
Kdybych nevěděl, že hraješ dobře, řekl bych, že to šmrdláš. :lol:
Asi hraju tvrději, trsátka docela likviduju. Nylony ohobluju. Ultex 0,73 mm mi při akustických ropovodech (myslím plácání) obvykle spíš prasknou, Ultex 1 mm na vyhrávky a brnkání už mi samozřejmě nepraskají, standardně je ohobluju. Proto je pro mě cokoli dražšího škoda. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no jo, jenomže ty nehraješ, ale týráš nebohé struny, tak se nediv ;)
primetone maji vydrzet bajecne dlouho (to zatim nemuzu posoudit)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak to je možné, že - s přihlédnutím k výdrži nylonového - už to tady s těmi třemi kusy Prime Tone doklepeš. ;) 8)
Myslím, že to podstatné, co Ti sedlo, je tvar Jazz III, který si Petrucci a Abasi pro svoje signovaná trsátka asi nevybrali jen tak pro nic za nic.
Ale jinak jsem myslel, že Prime Tone jsou z ultexu, akorát ručně zabroušené - což je tedy výhoda jako prase. No aspoň tím Dunlop vygenerovali nějakou práci více chudým lidem, fajn. Snad to nedělají děti. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“