Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

135
13%
268
26%
256
25%
367
36%

Celkem hlasů: 1026

Pawlik

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Pawlik »

Ad sucháč: Běžně používám na cokoli (efekty, přístroje do pultíku, kamerka na přilbu atd) úplně běžné sucháče z galanterky. Samolepící se mi moc neosvědčily, hlavně při outdoor použití (nebo jiných změnách teplot) se celkem rychle odlepují, takže používám úplně obyč a lepím je buďto "českým prenem" (o polovinu levnější a IMHO kvalitnější klon původního Chemoprenu, lepí jako Chemopren - zprasený Henkelem - zamlada a pracuje se s ním ještě líp) nebo sekundovkou a aktivátorem (modelářská technologie).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Chemopren je pro mě až moc trvanlivá záležitost, každý o to asi nestojí - přiznávám, že při bazarové koupi bych to sám bral jako jakési "znehodnocení".
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

cherreda píše:Ztráty nejsou ani tak o délce kabelů, jako hlavně o počtu konektorů a jejich kvalitě, v krabkách i na kabelech.
Nejsem až takový technokrat, jak by se mohlo zdát - jen jsem byl zvědavý, na kolika číslech se to Hendrekovi nasčítalo :)
Já mám propojky kolem 2,5 metru, na druhou stranu na TB já nehraju, mám to tak půl napůl. V buffery osobně docela věřím, "čistý" signál kytary si rád nechám trochu přihřát, na druhou stranu dokopnutí nemusí být hned v každém pedálu.

Z hlediska logiky se mi zdá přirozenější nasadit buffer v řetězci co nejdřív (ztracené výšky opravdu už nic v závěru nedožene), na druhou stranu takhle "krátký" board zas tolik signálu nesežere, nota bene pokud předpokládám, že nějaký ten efekt bude v boardu stejně většinou zapnutý (tedy pokud Hendrek nehraje 90% času jen clean s reverbem).
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

cherreda píše::) Chemopren je pro mě až moc trvanlivá záležitost, každý o to asi nestojí - přiznávám, že při bazarové koupi bych to sám bral jako jakési "znehodnocení".
Mno, na efekty, u kterých nevylučuju jejich další prodej radši ten samolepící, právě proto že jde lehce dolů, já myslel spíš na desku do pedalboardu.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

Hendrek píše:No, já kupuji v galanterii metr za 70 Kč (šíře 4cm). V čem je tu ten lepší? Dual lock?
V čem je lepší? Tenhle mi narozdíl od sucháče drží.
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

zyglrox píše:
Hendrek píše:No, já kupuji v galanterii metr za 70 Kč (šíře 4cm). V čem je tu ten lepší? Dual lock?
To potvrzuju, 3M Dual Lock je ultimátní držák. Používá se v interiérech na všemožné tech. a designové prvky od "přilípnutí" součástí vzduchotechniky až po těžká zrcadla. V pedalboardu je super.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bohuzel moc neoplyvam manualni zrucnosti, nicmene chemoprenem jsem akorat pri aplikace navodu od vyrobce pouze pomatlal krabicky a nasledne i sebe, suchace ale nedrzely. Co se mi opravdu osvedcilo je oboustranna lepici paska na prilepovani tezsich veci (takova tlusta), to drzi opravdu festovne - jen uz si nevzpomenu na tip, nicmene mam nakoupeno i do budoucna.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

cherreda píše:
zyglrox píše:
To potvrzuju, 3M Dual Lock je ultimátní držák. Používá se v interiérech na všemožné tech. a designové prvky od "přilípnutí" součástí vzduchotechniky až po těžká zrcadla. V pedalboardu je super.
+1
dražší, ale zatím asi nejlepší řešení.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ovšem upřesněme si - jsou potřeba oba protikusy, takže DualLock páska musí být nalepená i v pedalboardu. V případě, kdy máte "na podlaze" velcro chlup, se DualLock chová hůř než klasický sucháč s "háčky".
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, právě mi se nezdá, že by si moje obyčejná samolepící velcro s pedalboardem od Gatoru (již od výroby vybaveným velcro) nerozuměli. Ale bude záležet i na povrchu krabičky, kam se velcro lepí. Na kovovém (lakovaném) rovném povrchu to drží fest, ale třeba u Zoom MS-70CDR je spodek pogumovaný a tam už ty samolepky měly problém a pokud jsem potřeboval pedál párkrát přemístit, odlepily se. Nynější má pedálová výbava ale spolupracuje s obyčejnými velcro na 100%, takže není důvod pro změnu.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ach ano... Pogumovaný spodek. U Hardwire pedálů mě mrzí, že kromě toho má ten spodek i lehce "traktorový" vzorek, díky čemuž tam drží ten sucháč ještě hůř. V návodech je sice uvedené, že je potřeba tu gumu sundat, ale bez použití násilí to nejde a pedál bych tím znehodnotil.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Já to mám vyřešené tak, že na dně boardu mám zátěžový koberec a na krabičkách pásek sucháč-háčky koupený v textilní galanterii. Na krabičky ho nelepím, ale využiju šroubků v rozích na dně krabičky. Funguje to spolehlivě, nevzpomínám si, že by nějaký typ krabičky použitelné šroubky neměl. Funguje to na krabičky typu Boss i typu Hammond, z těch nejběžnějších. U některých krabiček (EHX) bylo vhodné nebo možná i nutné odstranit gumové bločky na dně, ale to je nutné i u lepení sucháče. Dírku pro šroubek dělám vhodným "šídlem", ale možná je lepší ji propálit.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 7.04.2015 9:47, celkem upraveno 1 x.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hendrek píše:No, právě mi se nezdá, že by si moje obyčejná samolepící velcro s pedalboardem od Gatoru (již od výroby vybaveným velcro) nerozuměli. Ale bude záležet i na povrchu krabičky, kam se velcro lepí. Na kovovém (lakovaném) rovném povrchu to drží fest, ale třeba u Zoom MS-70CDR je spodek pogumovaný a tam už ty samolepky měly problém a pokud jsem potřeboval pedál párkrát přemístit, odlepily se. Nynější má pedálová výbava ale spolupracuje s obyčejnými velcro na 100%, takže není důvod pro změnu.
Nemusíš to měnit, problém nastává až s těžšíma krabkama, Ty tam takovou nemáš. Mně se umí trochu pohnout třeba Fishman Spectrum, ale zatím neodpadl, spíš se tak jako vlastní vahou posune. Na odtrhování zkus třeba plošší madlo lžíce či vidličky, druhou rukou krabku jen přizdvihuješ, snadná akce bez násilí a neurveš si to z krabičky.
Bummer píše:Ach ano... Pogumovaný spodek. U Hardwire pedálů mě mrzí, že kromě toho má ten spodek i lehce "traktorový" vzorek, díky čemuž tam drží ten sucháč ještě hůř. V návodech je sice uvedené, že je potřeba tu gumu sundat, ale bez použití násilí to nejde a pedál bych tím znehodnotil.
Pomůže proložení pěnovou oboustrankou a výhodou je, že pak stačí obyč. sucháč z galanterie za dvacku.
Např. http://www.azktrade.cz/3m-4026-scotchmo ... avin-1-5m/
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Díky za tip. Teď tam mám také sucháč z galanterie, ale nalepovací.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Varach

Příspěvek od Varach »

Čaute, mám takovej rchlej dotaz - Zařizuju si svůj první pedalboard a chci se zeptat jaké krabičky by mě tam neměly chybět. Budu hrát v zábavovce, takže potřebuju něco univerzálního, levného ale zároveň kvalitního aby se to dalo využít i v kapele, kde hrajem tvrdší muziku. Zatím mám jen Wah-wah, delay, distortion a pro hraní doma looper. Podle mě mi ještě chybí chorus, overdrive a něco pro nakopnutí sóla (equalizer/compressor). Jsem na dobrý cestě nebo to je blbost? :D
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Na sola radeji EQ nez kompresor.
Hraju výhradně na šrot.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Varach píše:Čaute, mám takovej rchlej dotaz - Zařizuju si svůj první pedalboard a chci se zeptat jaké krabičky by mě tam neměly chybět. Budu hrát v zábavovce, takže potřebuju něco univerzálního, levného ale zároveň kvalitního aby se to dalo využít i v kapele, kde hrajem tvrdší muziku. Zatím mám jen Wah-wah, delay, distortion a pro hraní doma looper. Podle mě mi ještě chybí chorus, overdrive a něco pro nakopnutí sóla (equalizer/compressor). Jsem na dobrý cestě nebo to je blbost? :D
Podobné dotazy se tu už řešili, zkus trochu pohledat. Za mě bych přikoupil chorus/flanger. Na nakopnutí sóla se podívej do tohoto tématu: jak se zesilujete na sóla? Jinak je to o tom, co budete hrát za songy a jak moc se budeš chtít přiblížit originálu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Určitě se hodí nějaká modulační krabička. Chorus je samozřejmě ideální kompromis, ale pokud jako zábavovka hrajete i cover verze, můžeš mít potřebu použít u daného coveru přesně ten typ modulace, který je v originálu. Pak se ti samozřejmě může hodit i flanger, phaser, univibe, leslie ... Vyřeší to nejlépe nějaká krabička, která je má všechny pohromadě. Doporučuju třeba ZOOM, a to buď MS70CDR, nebo MS50G, který má sice menší výběr některých speciálních modulací, ale má i kreslítka a simulace zesilovačů. Nebo totéž v levnějším provedení - ZOOM G1on. Ty krabičky v sobě mají i delaye a EQ, takže se dá třeba připravit zvuk na sólo se specifickým požadavkem na typ delaye, modulaci, atd. Pokud by ses bál programování, dají se v podstatě používat i jen jako jednotlivé krabičky, jen je potřeba si nalistovat ten požadovaný efekt ( a pro živé hraní si je nejlépe seřadit do patchů přepínatelných v sekvenci nohou).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky bych se v tomto případě přimlouval za některý ze Zoomů, když vlastně ještě nemáš úplnou představu, co budeš potřebovat. Zvukově jsou ty mulťáky v pohodě a zábavovku uhrají s přehledem. Pokud bys chtěl true bypass, pak se to dá připojit přes TB krabičku (Smrčka, Widara, atd.).
Varach

Příspěvek od Varach »

Díky. Koukal jsem na ty Zoomy a docela se toho bojím, je to na mě strašně složitý a navíc se bojím, že půlku z toho, co to umí nevyužiju... Ale zase ta cena za ZOOM G1on je dost dobrá.. Jak to jako je? To máte u každý písničky napsaný co si tam naklapat?

Jinak co se týká toho sóla, tak asi sáhnu po EQ od Bosse, na ten jsem četl jen chválu...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“