Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Sice neplni tve zadani jemneho nastaveni tlaku, ale pouzivam tuhle klasiku uz mnoho let https://kytary.cz/dunlop-trigger-83cb/H ... gI7DPD_BwE
jednoduchy, lehky, rychle ho sundas, rychle nasadis, nezanechava zadne stopy na krku kytary...
jednoduchy, lehky, rychle ho sundas, rychle nasadis, nezanechava zadne stopy na krku kytary...
Já jsem léta používal od Jim Dunlop Trigger. Ale pak jsem vyměnil za G7th. Známí taky hodně mají Shubb.
Je to prostě o tom, jak se komu který typ pozdává, jak mu sedne do rukou, jak často nasazuješ, jak rychlé to musí být atd atd.
Je to prostě o tom, jak se komu který typ pozdává, jak mu sedne do rukou, jak často nasazuješ, jak rychlé to musí být atd atd.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
Tyhle starosti bych teda chtěl mít. Jsou to úplně normální kytary, stačí ohlídat šířku a radius hmatníku.
Kapodastrů mám asi 8, některé za cca 2000,- a hledám dál. To ale není problém kytary.
Kapodastrů mám asi 8, některé za cca 2000,- a hledám dál. To ale není problém kytary.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Cavli, ty dnes zase perlis... Nevidim na dotazu nic zavadneho. Naopak mi prijde racionalni se zeptat nez kupovat 8 kapodastru
Hele já jich 8 nemám, ale koupil jsem si 1ks do každý kytary, abych neřešil, jestli capo mám s sebou, když beru různě kufry......
Dunlop mi zůstal jen u té hospodské........
---------------
---------------
---------------
A ja uz kapo nepouzivam temer vubec 
tak to je povinne, rekl bych. Co futral, to nahradni struny, 9V baterie, klicka a capo, ladicka a trsatkaguitar.zl píše: 10.01.2024 19:12 Hele já jich 8 nemám, ale koupil jsem si 1ks do každý kytary, abych neřešil, jestli capo mám s sebou, když beru různě kufry......
ted nedavno jsem hral s hornama (lesni rohy). To bez capa nejde. Ale jasne, oneman show...
Co mas proti Esdur? Aktualne mam v repertoaru tri skladby:)
nic, jsem linej transponovat, capo je rychlejsi 
Ano... miniladicka jako sichr, používám pedalovou... a ještě držák trsátek... a popruh...Prskyn píše: 10.01.2024 19:21tak to je povinne, rekl bych. Co futral, to nahradni struny, 9V baterie, klicka a capo, ladicka a trsatkaguitar.zl píše: 10.01.2024 19:12 Hele já jich 8 nemám, ale koupil jsem si 1ks do každý kytary, abych neřešil, jestli capo mám s sebou, když beru různě kufry......
Dunlop mi zůstal jen u té hospodské........![]()
---------------
---------------
---------------
Několik kapo jsem vyzkoušel a zůstal jsem u tohoto modelu: https://kytary.cz/shubb-s1-deluxe-capo- ... /HN118112/
Při slušném používání a nastavení nepoškodí nic, funguje skvěle. Vyzkoušeno na Furchu a několika jiných značkách.
Při slušném používání a nastavení nepoškodí nic, funguje skvěle. Vyzkoušeno na Furchu a několika jiných značkách.
Ty vybíráš kapo podle: profil krku „soft V“, tak aby seděla plocha, systém CNR, kdy jde váha víc do hlavy, aby nebyl kapo moc těžký a povrchová úprava „open pore“, u Furcha není tvrdý lak, nerad bych si poničil krk otlaky a šmouhami od nevhodného materiálu.Prskyn píše: 10.01.2024 19:07 Cavli, ty dnes zase perlis... Nevidim na dotazu nic zavadneho. Naopak mi prijde racionalni se zeptat nez kupovat 8 kapodastru![]()
Tohle mi zrovna teď leží tady na stole: Ten mosazný Ptáček je paráda, ale jak jsem přešel na 45mm ořechy je úzký, a snadno odře hranu hmatníku, a od cca 4 pražce se už na Furcha nevejde (na Dowinu 45mm léta používán bez problémů). Proto jsem koupil tu podkovu od Daddarka. Cena 1900,- a vůbec nepoužívám - nesedí mi. To druhé Daddárko s pružinou je slabé na .013 struny a tvrdší hru, a když dotáhnu pružinu, zmenší se rozevření, a nevejde se do vyšších poloh - nepoužívám ho. Těch Shubbů mám několik, léta jsem neměl rád, teď je používám rád. Výhoda je, že jdou uříznout. Nejradši mám ty duralové, mám i modrý, a mám i ocelový v niklu s kladkou. Mám i nějaký český fake (GW), a to je úplně na nic (není přesně okopírován). V kufrech kytar mám další, a vyzkoušel jsem mnoho jiných.
https://kytary.cz/daddario-pw-cp-18-cra ... dbEALw_wcB
http://www.ptacekbanjo.com/handmade_data/capos_eng.html
A teď proč - běžně používám 2 při jednom hraní, jeden nastaven na první 2 pražce, druhý nastaven na 5 pražec - nemusím je štelovat při výměně.
Ale hlavně mám v rukou vrozenou anatomickou "vadu" takže každé kapo mi vadí. Nahoře, dole i vzadu. Proto jsem třeba koupil do Daddárko s ovládáním dopředu, abych vzadu nic neměl. Třeba ty G7TH Performance nedokážu vůbec nasadit, vyžaduje to sílu, kterou palcen nedám ...
Žádné kapo (krom šířky a radiusu) není vybíráno dle uvedených kritérií a skutečně to považuju za nesmysl.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Tak konkrétně model G7th Performance 3 with ART jsem měl také. Kvalitou zpracování a funkčně na jedničku.S nastavením, přendáváním jsem neměl sebemenší problém. Jenom jsem se obával,/možná zbytečně/, že se časem mechanizmus ochodí a nebude držet uzamčený. Proto jsem jej s trochu těžkým srdcem prodal. Ale když se podívám na tvar gumové opěrky, tak to možná je přesně to, co Cid hledá na svého Furcha.Poškození krku, nebo laku bych se tady určitě nebál. Zde krátké video: https://www.youtube.com/watch?v=6E3Dkj0BDsg
Já jsem si na „lihovky“ s dechama vystačil s ukazováčkem. Es, jak si děláte srandičky,
nebyl problém, proto jsem o kapodasteru věděl jenom to, že existuje. Moji oblíbenci na akustiky kapodaster při vybrnkávání používají a tak jsem začal pročítat zkušenosti majitelů a malinko se vyděsil, že by „můj milááášek“ mohl utrpět újmu, proto jsem to dal sem.
Nebudu to v tomto vláknu dál rozebírat, to už patří jinam. Vezmu Shubb S1, tím nic nezkazím a třeba si po čase pořídím další hračku. Dík za perfektní reakce.
Nebudu to v tomto vláknu dál rozebírat, to už patří jinam. Vezmu Shubb S1, tím nic nezkazím a třeba si po čase pořídím další hračku. Dík za perfektní reakce.
G7th mám dva. Naprostá spokojenost. Čavli asi musel mít nějaký špatný kus, protože ta síla přes palec pro otevření není opravdu nijak veliká.
Nenech se odradit! Kapo je základ. Jsem odkojen Plíhalem a Nohavicou, takže bez kvalitního kapodastru nedám ani ránu. SHUBB C1 je taková klasika, která mi funguje na všechny kytary, tedy i na 45mm nulák od Furcha. Ale není to nejlepší varianta. Úplně best je Elliott Elite, který je v ČR prakticky nesehnatelný a nehorázně drahý. Levnější varianta je SHUBB FineTune F1 nebo F3. Mám otestovanou verzi F3, která je nutnost na toho Rejhona, co mám v podpisu. A funguje skvěle! Je lehčí, subtilnější a přesnější. Teď jsem ho cvičně nasadil na Furcha a funguje taky dobře.cid píše: 11.01.2024 19:50 Já jsem si na „lihovky“ s dechama vystačil s ukazováčkem. Es, jak si děláte srandičky,nebyl problém, proto jsem o kapodasteru věděl jenom to, že existuje. Moji oblíbenci na akustiky kapodaster při vybrnkávání používají a tak jsem začal pročítat zkušenosti majitelů a malinko se vyděsil, že by „můj milááášek“ mohl utrpět újmu, proto jsem to dal sem.
Nebudu to v tomto vláknu dál rozebírat, to už patří jinam. Vezmu Shubb S1, tím nic nezkazím a třeba si po čase pořídím další hračku. Dík za perfektní reakce.![]()
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
Jdu si dnes jdu vyzvednout struny, tak pánové vyzkouším tu Gé sedmičku... jen doufám, že si zase neodnesu nějakou kytaru
Hlavně, aby to neodnesla kytara