Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

darwan23
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od darwan23 »

Mě jenom napadá z pohledu ergonomie - není ta ladička "utopená" až moc vzadu? O ztráty signálu bych ani tak strach neměl, ale abych čistě naladil, musel bych ideálně vypnout všechny ty čtvery boosty/drivy před ní. Všechny samozřejmě zapnuté naráz nejsou, takže to není až tak neřešitelné, ale o každé kliknutí míň se počítá... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
MIran

Příspěvek od MIran »

darwan23 píše:Mě jenom napadá z pohledu ergonomie - není ta ladička "utopená" až moc vzadu? O ztráty signálu bych ani tak strach neměl, ale abych čistě naladil, musel bych ideálně vypnout všechny ty čtvery boosty/drivy před ní. Všechny samozřejmě zapnuté naráz nejsou, takže to není až tak neřešitelné, ale o každé kliknutí míň se počítá... :)
:-) V tomhle jsem si nechal poradit ( jak už jsem tady na fóru někde psal, před 30 lety, když jsem měl poslední kapelu tohle nebylo a tak mi nic jiného nezbývá, než se ptát ) ...jsou dvě možnosti. Na začátek , pak nemusím nic vypínat když ladím nebo na konec a pak když potřebuju aby všechno stichlo, stačí zapnout ladičku. Zvolil jsem tuhle variantu. Možná až začnu někde v kapele, změním názor
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

MIran píše:
darwan23 píše:Mě jenom napadá z pohledu ergonomie - není ta ladička "utopená" až moc vzadu? O ztráty signálu bych ani tak strach neměl, ale abych čistě naladil, musel bych ideálně vypnout všechny ty čtvery boosty/drivy před ní. Všechny samozřejmě zapnuté naráz nejsou, takže to není až tak neřešitelné, ale o každé kliknutí míň se počítá... :)
:-) V tomhle jsem si nechal poradit ( jak už jsem tady na fóru někde psal, před 30 lety, když jsem měl poslední kapelu tohle nebylo a tak mi nic jiného nezbývá, než se ptát ) ...jsou dvě možnosti. Na začátek , pak nemusím nic vypínat když ladím nebo na konec a pak když potřebuju aby všechno stichlo, stačí zapnout ladičku. Zvolil jsem tuhle variantu. Možná až začnu někde v kapele, změním názor
Nevím, jestli správně rozumím, ale na toto přece ladička nemusí být na konci řetězce? Vždyť i když bude zapojená jako první za kytarou a zapneš ji, tak nehraješ - tedy pokud máš ladičku v módu "mute".
MIran

Příspěvek od MIran »

cherreda píše:
MIran píše:
Nevím, jestli správně rozumím, ale na toto přece ladička nemusí být na konci řetězce? Vždyť i když bude zapojená jako první za kytarou a zapneš ji, tak nehraješ - tedy pokud máš ladičku v módu "mute".
Jde o případné šumy z krabiček , ne o zvuk z kytary ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja mam osobne ladicku uplne na konci kvuli sumu z kreslitek, resp za ni mam uz jen looper a booster (ktery mam uplne na konci retezce kvuli moznosti dat delay pred zkresleni). na svym pedalboardu ji mam rovnez co nejvic vzadu, abych ji nahodou pri frenetickem dupani na podiu omylem neprislapl (v minulosti jsem si takto zpusobil nejedno faux pas) :)
Přílohy
board1.jpg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No fuj! Boss EQ! Jak ten šumí! :wink: :) :) (třeba se někdo chytne 8) )

Rád vidím, když má někdo větší pedalboard než já, to se mi vždycky trochu uleví. :) Fikaně umístěnej tuhleten tentononc... microamp... vejš a po ruce (po noze). Jak tam drží, tos nalepil sucháč na mulťák?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jo, to tam mel uz predchozi majitel na ladicku. U me je micro amp skoro nejpouzivanejsi krabka (byt sumi skoro jednou tolik co ten boss), takze tahle poloha je pro me vyhodna. Kvuli obyc propojkam warwick (nebyl cas resit neco lepsiho) je to ale co se tyce mista hrozne neefektivni - musim to trochu postouchnout, jelikoz chci jeste pridat expression pedal, vivider a tritlacitkovej footswitch pro RM100 :)

kazdopadne prvni vec, co mam momentalne v planu do pedalboardu pridat, jsou nejaky kolecka (nebo s sebou budu vozit aspon starej skateboard - tenhle board je krom svy velikosti i nechutne tezkej).

oproti fotce jsem vyhodil ten oranzovej kinsman, jinak to mam porad stejne.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zajimava myslenka ze Sibire, modularni napajeni seskladane dle potreb,
samozrejme kazda cast galvanicky oddelena

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Placka

Příspěvek od Placka »

Zdarec, chci se pustit do revize pedalboardu a řeším konektory - nemáte někdo tip na lomenný jacky s co nejmenším rozměrem?

hodně dobrou zkušenost mám s Amphenoly (http://www.thomann.de/gb/amphenol_acpm_rn.htm) - dobře se pájí, precizně lícují a jsou bytelné. Problém je příliš dlouhá lomenná část. Když je zapojím například do trubypass lišty lomennou částí nahoru, tak zbytečně přečnívají...

další možnost jsou "placaté" lomenné konektory alá http://www.hudebniraj.cz/kytary/snury-k ... lovy-samec
tady ja zase ten problém, že se nemusí u bypass lišty vejít vedle sebe, jsou zbytečně široké.

nemáte vytipovanou nějakou další možnost? Chtěl bych v pedalboardu uspořit místo a celkově jej pročistit a uspořádat...kdysi jsem někde viděl nepájené propojky, teď si nevzpomenu na název, ale bylo to velmi drahé. Nicméně velikost jacku byla ideální:-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já použil ty placaté a tam, co ne, tam posílám pravý kanál výstupu do levého kanálu vstupu (většinu krabek mám stereo), takže ušetřím jednu tloušťku jacku.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kunec

Příspěvek od kunec »

Plácate Hicom jsou dobre. Mám je na všech propojkach. Taky se na ně dobře pájí

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ok, tady můj skromný příspěvek:
Obrázek

Napojení pedalboardu ke zbytku světa je řešené přes propojky se samicí na jedné straně. Bohužel, ukázalo se, že jsou úplně nahovno. Samozřejmě přestaly fungovat až když jsem to sestavil.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Placka

Příspěvek od Placka »

@Bummer: Jasný, vidím to...to je použitelný u stereo krabek nebo krabek, který maj nesymetrick uloženy jackový samice.

už jsem našel, co jsem měl na mysli, jsou to propojky L´s George http://www.musiciansfriend.com/accessor ... -cable-kit, bohužel cena je poměrně vysoká, jedna propojka vyjde na cca 250 Kč. Podobný vyrábí i Planet waves http://www.muziker.cz/studio-podium/snu ... -Cable-Kit a to je přesně velikost jacků, která by se mi hodila do pedalboardu - nemáte někdo zkušenost? Cena už je relativně příznivější...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jedna propojka GLs vyjde na cca petikilo ;)
coz je prumerna cena vsech techto solderless kitu. Vyhody jsou jasne (zvlast pro toho kdo neumi pajet), ale je to drahe. Dela to napr. taky Diago, GFS a dalsi ale me se nejvic libi Lava Cable (nejmensi jacky).
Jednu starší sadu Planet Waves mam a pouzivam (i kdyz uz ne v boardu), je to kvalitni, i po letech se to nekazi, ale jacky jsou dost velke a jak jsou kvalitni a s trochu jinym tvarem, tak do nekterych otvoru jdou hodne tezko, kabel je pomerne tuhy, takze se neda az tak pohodlne tvarovat, zvukovou kvalitu prenecham povolanejsim netopyrum.

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Placka

Příspěvek od Placka »

Jasně, jsem blbej, mysdlel, jsem, že jeden jack vyjde na 250...celá propojka opravdu na 500.

Ty Planet Waves na odkazu, co jsem dával výše, se mi zdaji trochu jiný a menší, než co vidím na tvém pedalboardu. Když mě nepadne do oka nic jinýho, půjdu nakonec do nich...1300 za sadu pěti propojek je sice dost, ale ještě to není tak hrozný.

Pájet i umím, problém je, že na trhu nemůžu najít jacky menší velikosti za slušnou cenu, klidně i pájecí. Jak už jsem zmínil výše, buď jsou to klasický jacky, který maj tu zalomenou část zbytečně dlouhou, nebo jsou to ty placatý, plechový, který jsou zase zbytečně do šířky...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zas kdybys chtěl jó ušetřit, tak ty placatý se dají sehnat kolem 10 korun za kus. Akorát jsou to šunty, tak to chce umět dobře pájet.

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jak jsem onehda psal o prilepovani suchych zipu na krabicky oboustrannou lepici paskou pro outdoor pouziti - po ctvrt roce si vsechny krabicky vesele litaj a nikde to nedrzi (paradoxne na tezky M13 to drzi jak helvetska vira) :) takze znovu a lepe.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Těch levných placatých mám doma asi 20, tak ti je klidně všechny pošlu za poštovné (pokud jsem to ještě nevyhodil). Střed se vždy uvolní a pak to můžeš vyhodit. Myslím, že se mi u některých uvolnil ještě před pájením :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Přesně. Taky jsem jich pár zničil. :) Ale zbytek drží. Příště ovšem taky nebudu tak šetřit a půjdu do nějakých kvalitnějších.

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Můj diy bordel :lol:
IMG_20150601_110510.jpg
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“