EL. KYTARA - začátečník, do 4000,-, PUNK, ROCK

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bejk
Moderátor

Re: Tenson FAT-ST-váš názor na ni?

Příspěvek od Bejk »

Ten Washburn může být pro začátek fajn, jen to chce najít kousek, kterej bude trochu hrát a hlavně kouknout, jestli nemá krk do vrtule, jak ladí v polohách a celkově kouknout, aby byl zcela v pořádku.
Nechceš raději zvážit nějaký ten bazar? Nebo jsi rozhodnutý pro kytaru z krámu? Teď nějak nevím, nejdřív jsi se ptal na kytary z bazaru a teď říkáš, že jedeš v pátek do kytar.cz. Máš tam v plánu už něco kupovat nebo se jen podívat?

Milionkrát je tu napsáno, že nákup na bazaru je pro začátečníka (a zvlášť v téhle cenové relaci) to nejlepší. Seženeš tam nástoj skoro jako nový, kolikrát ještě v záruce, za 50%-70% ceny nového kusu, záleží na štěstí.
Takže za 3000Kč, tak seženeš nástoj, který stojí v krámu nějakých 5-6000Kč.
Kytara tě chytne, něco se naučíš a najednou ti kytara nebude stačit a bude třeba chtít něco lepšího a tak ji dáš na bazar a prodáš ji za stejnou cenu nebo s minimální ztrátou, než když koupíš novou...

Asi najdu nějaké téma s kterým to sloučíme, teď už to asi bude čistě o výběru kytary do 3000Kč, co? :)
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Tenson FAT-ST-váš názor na ni?

Příspěvek od Rocky_MK »

Bejk píše: Takže za 3000Kč, tak seženeš nástoj, který stojí v krámu nějakých 5-6000Kč
Řekl bych, že i víc, pokud bude mít štěstí...
LMNLMN

Re: EL. KYTARA - začátečník, do 4000,-, PUNK, ROCK

Příspěvek od LMNLMN »

JJ asi víš o čem mluvíš a rád si nechám poradit. Do těch kytar se jedu hlavně podívat, ale kartu mám v peněžence pořád. Určitě to nechci uspěchat ale na kytárku se moc těším. Omrknu bazary, omrknu krámy, a uvidím. Díky moc za vaše rady, kdybych něco potřeboval tak se určitě zeptám.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Ještě malá rada - když půjdeš např. do kytar.cz apod, tak se tu zeptej, jestli by někdo zkušenější nešel vybírat s tebou (popř. se zeptej v Rychlodotazech, tam to teoreticky uvidí víc lidí). Nevím odkud jsi, ale dost lidí odsud se vyskytuje v Praze, Brně apod., určitě by se někdo našel.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Radím to samé, co předřečník. Pokud máš tu možnost, vem sebou nějakého známého, který hraje a nech si od něho poradit, nebo zkus před cestou zkontaktovat nějakého uživatele fóra z místa, kam pojedeš, myslím, že málokterý muzikant odmítne pomoc, pokud má čas a nemusí kvůli tomu jet někam do horoucích pekel.

A proběhni bazary. Já si například koupil kytaru v bazaru před pár týdny. Měl jsem vyhlédnutých pár slušných kousků okolo 3000 Kč v prodejně HNS ve FM (v bazarovém koutku tam ten Epi LP a nějaký černý Ibanez visí snad dodnes) ale cestou jsem v Ostravě potkal Epi SG za 2k, brnknul si na něj a bylo rozhodnuto. Podle vyjádření prodavače to byla kytara, kterou koupili rodiče nějakému klukovi, který pak nehrál, pár let to leželo doma a nakonec se to rozhodli zase prodat. Stačilo vyměnit struny a seřídit. Spokojenost maximální, za ty prachy hraje nádherně, je cítit že přes dřevo je to pěkně živé, ladí to taky víc než slušně. Zasluhovalo by to lepší snímače, ta elektronika je tam fakt nic moc, časem do toho možná zainvestuju, ale já jsem hlavně basák a na takové to domácí žvýkání to zatím stačí.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

S těmi bazary má recht! Já tak skoro koupil Squier Std Strata za 3k, než mi ho někdo vyfoukl. Skoro žádný rozdíl mezi tímto konkrétním kouskem a origo Fenderem...v bazarech kolikrát neví, co tam mají za věc a prodají ti to klidně i pod cenou a ani o tom neví (jednou jsem koupil DOD FX-80B Compressor sustainer originál made in USA za 250Kč).
LMNLMN

Příspěvek od LMNLMN »

A co toto? Jako asi je to starší kousek, myslíte že to bude špatný? Dám 1600, budu mít kabel a pouzdro co by mohlo vydržet, a kytaru budu mít a až našetřím pořádný peníze tak si koupit něco lepšího, nejlepšího. Jde mi asi hlavně o to abych nebyl sklamanej. Určtě si chci kytaru nejdřív zmáčknout v ruce (Olomouc je kousek).

Jestli teda někdo víte jak jsou Yamahy kvalitní?

Jestli se vám zdá že pořádně nevím co chci, tak nevím. Trh je tak rozmanitej že je to těžký, hlavně nechci být sklamanej.

http://zkracovatko.cz/Nm6vlI
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tady máš na tu yamahu nějaké ohlasy
post205857.html

EDIT: a tady trochu taky elektricke-kytary/yamaha-eg-112-t26414.html
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jo, kemo, to bych tam zajel a zkusil. Pokud není přejetá parním válcem, zatopená při povodních nebo tak něco (zkroucený krk, servané mechaniky..) tak je to asi super kup. Yamahy mi kdysi seděly extrémně a nedělaly shity, ovšem fakt je že jsem 20 let mimo a možná s tím začít mohli.
Ale za zkoušku to stojí!!!
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Sittus

Příspěvek od Sittus »

Zdravím,
chtěl bych Vás požádat o radu, chtěl bych pořídit kytaru pro začátečníka styl LP někde kolem 3-5000.- Koukal jsem na bazary a zaujal mě tenhle inzerát:

http://hudba.bazos.cz/inzerat/29742441/ ... kufrem.php

jelikož jsem z Plzně a do Budějek je to delší cesta a hlavně na kytaru opravdu neumím - hrával jsem dlouho na jiný nástroj, tak pro mě cesta nemá moc smysl.Volal jsem tam a je od nějakého hudebníka z místní skupiny, který se zbavuje kytary, protože přešel na jiný kus. Kytara je ale v někde v bazaru a nejsou mi schopni říct typ. Tak bych Vás požádal o radu a popřípadě zda nevíte o jiném inzerátu nebo jiné volbě. Díky za jakoukoliv radu. Sittus
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Nemůžu si pomoct, ale ta kytara mi vůbec nepřipadá jako Cort. Třeba se mýlím, ale to logo se mi fakt nezdá...
Sittus

Příspěvek od Sittus »

A nebo tahle, teď se objevila na inzerátech:

http://hudba.bazos.cz/inzerat/29891848/ ... 200-GT.php
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Sittus píše:Zdravím,
chtěl bych Vás požádat o radu, chtěl bych pořídit kytaru pro začátečníka styl LP někde kolem 3-5000.- Koukal jsem na bazary a zaujal mě tenhle inzerát:

http://hudba.bazos.cz/inzerat/29742441/ ... kufrem.php

jelikož jsem z Plzně a do Budějek je to delší cesta a hlavně na kytaru opravdu neumím - hrával jsem dlouho na jiný nástroj, tak pro mě cesta nemá moc smysl.Volal jsem tam a je od nějakého hudebníka z místní skupiny, který se zbavuje kytary, protože přešel na jiný kus. Kytara je ale v někde v bazaru a nejsou mi schopni říct typ. Tak bych Vás požádal o radu a popřípadě zda nevíte o jiném inzerátu nebo jiné volbě. Díky za jakoukoliv radu. Sittus
Tady tenhle inzerát http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
prodávala se myslim okolo 6500 když ho ukecáš na 4000 spíš teda 3500 tak to bude do začátku dobrá koupě,
pokud je rovný krk, nemá se ti na tehle kytaře co podělat.
Sittus

Příspěvek od Sittus »

Díky za nabídku, ale chtěl bych kytaru jen styl Les Paul. Ale díky za snahu!
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Sittus píše:Díky za nabídku, ale chtěl bych kytaru jen styl Les Paul. Ale díky za snahu!
Sorry to jsem přehlídl :?
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Koukni na tohle. http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... =25&order=
Sám o ní dost vážně uvažuju.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Sittus

Příspěvek od Sittus »

Tak bohužel na tu Vintage prodejce nereaguje na maily ani sms, tak už asi bude pryč... Co ta kytara Cort z Plzeňska? Jaký máte na tenhle typ názor?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ty LP Corty jsou slušné, mnohem lepší volba než např. Epiphone, to už by musel být nějaký super kus u Epi nebo super hnus o Cortu... Jak to máš k němu daleko, že by sis to zajel vyzkoušet?
Sittus

Příspěvek od Sittus »

Tak Vintage se teď ozval, že kytara je ještě k mání, tak zkusím i tuhle variantu, ale tam mi moc nesedí poslání, kvuli možnosti rozbití a na cestu je to daleko, jsem ze západu čech. Právě proto mi vyhovuje to Plzeňsko. Ale vyzkoušení mi stejně moc nepomůže, ve hře na kytaru jsem úplně na začátku, hrával jsem na housle, takže maximálně zjistím vizuální vady...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“