Ale ja nemluvim o te nahravce s tim Crate 33, ale o tech tvych Black Keys, jejich zvuk chces napodobit - http://www.youtube.com/watch?v=Qq3me71L6NAWhiteKeys píše:no na tom videu sem si vsimal jenom toho cistsiho zvuku- normal+rozeplej colors. u krku. ten zkreslenej vubec neresim
R.M. Pickups? Jaký jsou
Pravidla fóra
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
Hraju výhradně na šrot.
jo tak to sory
ja totiz od chvile co tu padl colorsound resim krkovej snimac... prave ze u kobylkovyho bych si nechal poradit, sam vubec nevim.. proto sem prave daval ty BK aby jste zhruba vedeli jakej zvuk se mi zamlouva..
jinak to tvoje zapojeni sem snad po 3. precteni konecne pochopil spravne a taky to vipada zajimave
akorat by me zajimalo co si mam predstavit pod pojmem dobastleny miniprepinace
..funkcne bych prave neco jako tohle tvoje zapojeni chtel ale nevim jak to udelat na ty z42 aby tam treba mohly bejt i ty 2 oddeleny tone poty a jedno volume pro kobylu ... chystam se to po vanocich dat ke kytararovi na serizeni tak ze by to snad spachal on... 
jinak to tvoje zapojeni sem snad po 3. precteni konecne pochopil spravne a taky to vipada zajimave
Prodám EHX Germanium OD->pm
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Fotka = http://poletuchy.ic.cz/temp/P1070669.jpgWhiteKeys píše:jinak to tvoje zapojeni sem snad po 3. precteni konecne pochopil spravne a taky to vipada zajimaveakorat by me zajimalo co si mam predstavit pod pojmem dobastleny miniprepinace
Na ty Yamaze vpravo je to jasne videt, dva packovy prepinace mezi volume a tone. Znamena to vrtat do kytary, ale co, neni to zadnej sberatelskej kousek, 5ku vrtak a za 3 minuty hotovo
Hraju výhradně na šrot.
hezky kytarky
...na ty yamaze je to hezky vyreseny.. takovy nenapadny
...taky me napadlo jestli by nebylo nejlepsi tam(na tu moji
) rovnou hodit misto 3 way páčky na prep. snimacu takovej ten otocnej myslim 7-way switch co je treba na Jolane Iris.. ja si totiz na tom velkym mnozstvi kombinaci docela ujizdim se musim priznat
.. a nemuselo by se vrtat .. i kdyz tomu se vubec nevyhejbam.. dal bych to tomu kytararovi..
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ty otocny vicepolohovy prepinace na Jolanach (mel jsem kdysi Irisku) me vzdycky hrozne stavly, nakonec jsem si ji predelal na normalni 3polohovou packu.
Skoda ze na tom Cortovi nemas packovy prepinac jako je na Stratech, mohl bys tam dat 5ti, 6ti nebo dokonce se dela i 7mi polohovej.
Bacha, uz utikame od tematu, at nas nejakej admin nesjede, radeji zpet k R.M.
Skoda ze na tom Cortovi nemas packovy prepinac jako je na Stratech, mohl bys tam dat 5ti, 6ti nebo dokonce se dela i 7mi polohovej.
Bacha, uz utikame od tematu, at nas nejakej admin nesjede, radeji zpet k R.M.
Hraju výhradně na šrot.
oka, mas pravdu
muzu se teda jeste jednou zeptat co by ste mi doporucily ke kobyle za hb zhruba na ten zvuk Black Keys a podobne? predem dik

co treba Alnico II Bridge
muzu se teda jeste jednou zeptat co by ste mi doporucily ke kobyle za hb zhruba na ten zvuk Black Keys a podobne? predem dik
co treba Alnico II Bridge
Naposledy upravil(a) WhiteKeys dne 2.12.2010 12:57, celkem upraveno 1 x.
Základem je vintage lampový zesilovač, a protože Dan Auerbach "prasí" zvuk fuzzem (ruský Big Muff), jinak jeho sound vychází hlavně z přebuzených zesilovačů (a dobových kytar - 60., 70. léta). Pokud jde o R.M., tak jsem držel v ruce kytaru s Alnico II a nějaký ten TBK zvuk jsem si tam našel, hnal jsem to přes svého Ampega i Blues Juniora od Fendera. Více však jsem preferoval krkový snímač. Jinak pro orientaci.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych na to vzal tu svoji olsovou Yamahu s RM bridge a nejakej slusnej fuzz (aby se pri stazeni volume na kytare zvuk vycistil).
Jde o to jak ti hraje ten Cort, ale jestli to drevo neni moc zahuhlany a nabasovany, tak by to mohlo fungovat. A zkus napsat panu Machovi, hodne lidem pry dobre poradil.
EDIT - jak pise wikxzen, ty Alnico II by mohly taky fungovat, ale osobni zkusenost s nima nemam. Asi budou jeste vic "vintage" nez ty s alnico V.
Jde o to jak ti hraje ten Cort, ale jestli to drevo neni moc zahuhlany a nabasovany, tak by to mohlo fungovat. A zkus napsat panu Machovi, hodne lidem pry dobre poradil.
EDIT - jak pise wikxzen, ty Alnico II by mohly taky fungovat, ale osobni zkusenost s nima nemam. Asi budou jeste vic "vintage" nez ty s alnico V.
Hraju výhradně na šrot.
je mi jasny, ze za par tisic nemuzu mit zvuk jako Dan, mimo to i kdybych na to mel treba mega a na chlup stejny vybaveni jako on tak presne jako on znit nebudu
..ani nechci..
jen sem se rozhod ze na vanoce budou novy snimace do ty my z42 a protoze nejsem zrovna 2x zkusenej a protoze sem toho na zivo jeste moc neslysel tak aby ste mi mohli poradit tak sem psal jakej zvuk se mi libi.. tot vse
jinak o gearu Dana mi rikat nemusis, vim co pouziva a z ceho vychazi jeho zvuk... a celej RM web uz mam davno nastudovanej, akorat sem jeste zadny RM na zivo neslysel, tak se raci ptam no..
..taky sem premyslel nad P90 velikosti hb ke krku.. ta RP94 N ...ale spis pokud mi tady nekdo nenapise ze je fakt dobrej tak vemu nejakej normalni hb aby se dal rozepinat a byl variabilnejsi...
ja totiz nejen ze sem casto u vyberu nerozhodnej, tak aby toho nebylo malo tak se mi libi vic stylu nez jenom TBK jako treba obcas nejakej ten postrock typu EITS a tak no.. ale presto bych raci primarne ten bluesrockovej sound
jen sem se rozhod ze na vanoce budou novy snimace do ty my z42 a protoze nejsem zrovna 2x zkusenej a protoze sem toho na zivo jeste moc neslysel tak aby ste mi mohli poradit tak sem psal jakej zvuk se mi libi.. tot vse
jinak o gearu Dana mi rikat nemusis, vim co pouziva a z ceho vychazi jeho zvuk... a celej RM web uz mam davno nastudovanej, akorat sem jeste zadny RM na zivo neslysel, tak se raci ptam no..
..taky sem premyslel nad P90 velikosti hb ke krku.. ta RP94 N ...ale spis pokud mi tady nekdo nenapise ze je fakt dobrej tak vemu nejakej normalni hb aby se dal rozepinat a byl variabilnejsi...
ja totiz nejen ze sem casto u vyberu nerozhodnej, tak aby toho nebylo malo tak se mi libi vic stylu nez jenom TBK jako treba obcas nejakej ten postrock typu EITS a tak no.. ale presto bych raci primarne ten bluesrockovej sound
Tak jsem ještě zkusil udělat jednu nahrávku, abych podtrhl to, na co se ten ColorSound nejlépe hodí. Zkusil jsem ten zvuk trošku připodobnit Hendrixovi, no posuďte sami, jak jsem to zprasil.
Tímto se omlouvám jeho vyznavačům - tu písničku znám jen z rádia, tak jestli to hraji blbě, tak promiňte.
Nejsem žádná klasa. 
Jinak takhle to samozřejmě nehraje pořád - speciálně jsem na to přenastavil aparát:
Overdrive channel
Channel volume 10/10
Master volume <1/10
Gain 8/10
Vintage voicing
Bass 10/10
Middle 4/10
Treble 8,5/10
ISF 10/10
Reverb 4/10
Rocktron Tsunami - room echo 1ms
Na nahrávce jsou zapojení v pořadí sériově, single-coil, paralelně. Ale je to takovej bordel, že jsou rozdíly nepříliš patrné.
Nahráváno zas přes mikrák od sluchátek do mikrofonního vstupu na Thinkpadu R61.
Jinak takhle to samozřejmě nehraje pořád - speciálně jsem na to přenastavil aparát:
Overdrive channel
Channel volume 10/10
Master volume <1/10
Gain 8/10
Vintage voicing
Bass 10/10
Middle 4/10
Treble 8,5/10
ISF 10/10
Reverb 4/10
Rocktron Tsunami - room echo 1ms
Na nahrávce jsou zapojení v pořadí sériově, single-coil, paralelně. Ale je to takovej bordel, že jsou rozdíly nepříliš patrné.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Jako otočit vzhůru nohama aby kolejnička byla u krku?Teorge píše:Zkus jestli ti zvuk P-rails nebude více sedět, když se namontuje obráceně.timy1123 píše: Pak mám v plánu dát na tele ke krku RM colorsounda mám tam od SD P- rails ale to mi nějak nevyhovuje ... tak budu laborovat...
Dal jsem colorsounda ke krku telecastra (mám na něm jen volume, dva mini switche a 3-polohovej přepínač snímačů) a u kobyly mám SEYMOUR-DUNCAN SSTK-T3B BLK (humbucker vellikosti singlu) a těma switchema to můžu rozepínat na všechny strany -jsou třípolohový....
no a ten colorsound má podle mě vcelku silnej zvuk....až možná moc
takže zkusim ještě prohodit z cortky ten Classic neck s tím colorsoundem na to tele..
protože mi přijde že v tý kombinaci co mam na cortce RM bridge je oproti clasiknecku silnější takže když tam dám colorsounda bude to vyváženější a budou oba stejně hlasitostně....
no a ten classic neck dám na tele...
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to pak napis jak to dopadlo s tema krcnima snimacema, protoze podle me bude ClassicNeck jeste o trosku silnejsi nez ten Color . Mona ten classic nebude mit tak cinkavy vejsky, ale celkova hlasitost bude vyssi.
Me se ten Clasic s RMbridge krasne doplnuje, dokonce basovou stranu krcniho mam dost daleko od strun aby tech basu nebylo ve zvuku moc.
Me se ten Clasic s RMbridge krasne doplnuje, dokonce basovou stranu krcniho mam dost daleko od strun aby tech basu nebylo ve zvuku moc.
Hraju výhradně na šrot.
-
Teorge
Nevím jak u krku, ale u kobylky psali lidi, že to ten zvuk docela "projasnilo", zvuk P90 se nezměnil, ale ten singlu a humbuckeru jo.timy1123 píše:
Jako otočit vzhůru nohama aby kolejnička byla u krku?
Jak budu mít čas a hlavně chuť se v tom zase vrtat
..tak pak napíšu...
ale fakt mi přijde že ten colorsound je zvukově dravější a silnější než ten c.neck (ten mi přijde spíš na ty vintage né moc zkreslený blues zvuky) ale to jsou jen mý osobní dojmypojmy....
možná je to taky kytarou to Squier standart tele je nejspíš víc jasnější a zvukově dravější než ta Cortka..
Vlastně jde o to že ten zvuk co mám stím colorsoundem na tom teleti bych chtěl na tý cortce
jen doufám že sem si nekoupil nějakej zahuhlanej nabasovanej kus neznějícího dřeva jak se tu občas o Cortkách píše
no a na tom teleti mi nebude vadit když bude zvuk naopak trochu míň ...
každopádně všechny tři RMka posunuly zvuk obou kytar k lepšímu a teď jde jen o to správně je poskládat takže jak budu časem laborovat tak pak budu informovat....
Ale jak se řiká lidí je jak máku a sto lidí má sto chutí...takže nejlepší je všechno vyzkoušet sám
páč podle mě recenze a videa jsou zavádějící jelikož stejnak každej slyšíme a vidíme jen to co chceme.....
ale fakt mi přijde že ten colorsound je zvukově dravější a silnější než ten c.neck (ten mi přijde spíš na ty vintage né moc zkreslený blues zvuky) ale to jsou jen mý osobní dojmypojmy....
možná je to taky kytarou to Squier standart tele je nejspíš víc jasnější a zvukově dravější než ta Cortka..
Vlastně jde o to že ten zvuk co mám stím colorsoundem na tom teleti bych chtěl na tý cortce
jen doufám že sem si nekoupil nějakej zahuhlanej nabasovanej kus neznějícího dřeva jak se tu občas o Cortkách píše
no a na tom teleti mi nebude vadit když bude zvuk naopak trochu míň ...
každopádně všechny tři RMka posunuly zvuk obou kytar k lepšímu a teď jde jen o to správně je poskládat takže jak budu časem laborovat tak pak budu informovat....
Ale jak se řiká lidí je jak máku a sto lidí má sto chutí...takže nejlepší je všechno vyzkoušet sám
páč podle mě recenze a videa jsou zavádějící jelikož stejnak každej slyšíme a vidíme jen to co chceme.....
tak jsem nějak dolaboroval ty snímače do následný podoby Cortka kobyla rm bridge
a krk SD P-rails ( rozpínaní )
a u squiera kobyla SD stk... (rozpínání 3x) a krk RM colorsound (rozpínání 3x)
a asi už to tak nechám...
a krk SD P-rails ( rozpínaní )
a u squiera kobyla SD stk... (rozpínání 3x) a krk RM colorsound (rozpínání 3x)
a asi už to tak nechám...
Naposledy upravil(a) timy1123 dne 23.05.2011 18:35, celkem upraveno 1 x.
Proč někdo vyměnujě snímače Gibson za RMka?
Viděl jsem pár Gibsonů na bazaru s RMkama...
Třeba proto, že jsou dobrý ? A dobrý jsou, takže když si to s kytarou sedne, může to být lepší volba jak Gibsony, nebo Seymoury.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na druhou stranu, člověk nikdy neví, co je to za kytaru - jestli gibson nebo gibsun...speed8 píše:Proč někdo vyměnujě snímače Gibson za RMka?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr: Teoreticky...
Kdybys měl zálusk na Gibsona a viděl bys na bazaru dva stejné Gibsony, jeden s origo snímači a druhý s RM, kterému prodejci napíšeš jako první?
Přece když už kupuju Gibsona, tak nejen kvůli té práci, dřevu a nevím čeho ještě ale také kvůli zvuku, nemýlím se?
Nero: Berme to tak, že je to originál. Nikdy jsem se potom nepídil, jestli to je Gibson nebo Gipson, jen mě to tak trklo.
Kdybys měl zálusk na Gibsona a viděl bys na bazaru dva stejné Gibsony, jeden s origo snímači a druhý s RM, kterému prodejci napíšeš jako první?
Přece když už kupuju Gibsona, tak nejen kvůli té práci, dřevu a nevím čeho ještě ale také kvůli zvuku, nemýlím se?
Nero: Berme to tak, že je to originál. Nikdy jsem se potom nepídil, jestli to je Gibson nebo Gipson, jen mě to tak trklo.
speed: to nevím, já na gibsony moc nejsem
ale o to tady nejde, kytara je o zvuku a ne o tom jestli je tam napsaný gibson, nebo RMpickups a ono ani ten celej slavnej Gibson není všehospásnej