Kombo na doma - LAMPA
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma - LAMPA
No tak zatim jsem měl tu čest s Ibanez TSA, upřímně mě to dost zklamalo, čekal jsem od toho víc, pak jsem hrál na Laney CUB 12, což nebylo vůbec špatný ale co mě dostalo byl Blackstar HT 5. Jednoznačně nejhezčí zvuk co se týče čistýho kanálu a zkreslenej byl takovej mnohem konkrétnější bych řekl. HT 1 jsem nezkoušel zatim ani voxe protože ho na krámech neměli, takže to ještě budu muset chvilku vydržet a zkoušet dál... Jen pořád přemýšlim jestli ta HT 5 už neni na doma moc... Rozhodl jsem se že nejspíš u požadavků vypustil ten reverb, aspoň bude víc z čeho vybírat a pořídim si nejspíš hall of fame 
Já jsem měl přesně opačnou cestu
. Laney Cub 12 hrál docela hezky, ale čistý zvuk byl na prd, protože nešel využít na větší hlasitosti, Blackstar HT5 se mi docela dost líbil na zkreslené zvuky, ale čistý zvuk tam taky nešel vytočit moc hlasitý. Nakonec se ke mně dostalo TSA 15 a do jeho čistého zvuku jsem se zamiloval, nakresluje až ve chvíli kdy je vytočené úplně nadoraz a mezitím mraky headroomu:)
Mno jediný problém co má, je že na doma opravdu není, naštěstí žiju v rodinném domku:)
Mno jediný problém co má, je že na doma opravdu není, naštěstí žiju v rodinném domku:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
tak TSA se dělá i v 5w verzi takže to neni takový problém
musim ještě všechny zkusit pořádně, udělat si na to čas... ale čekám až prodám stávající kombo, pak se do toho teprv vrhnu 
Zaznamenal někdo kombo Palmer FAB 5? Je sice trochu dražší než ty co se tu rozebírají, ale podle internetu má všechno co by mělo. Bohužel u nás asi neni šance si ho vyzkoušet. Co si o tom myslíte?
Mě osobně se zvukově líbí víc než ostatní takhle malá komba, ovšem soudě podle youtube...
http://www.palmer-germany.com/mi/en/FAB ... -PFAB5.htm
http://www.thomann.de/cz/palmer_fab5_combo.htm
Je to jednokanál, ale má docela dobře vyřešenej boost (jakože gain) kterej se dá footswitchem vypnout (clean) a zapnout (overdrive nastavenej právě tim potákem boost)
Taky má přepínač výkonu bedroom, room, a full stim že někdo na internetu to volně přeložil jako 0.1W,1W a 5W
Mě osobně se zvukově líbí víc než ostatní takhle malá komba, ovšem soudě podle youtube...
http://www.palmer-germany.com/mi/en/FAB ... -PFAB5.htm
http://www.thomann.de/cz/palmer_fab5_combo.htm
Je to jednokanál, ale má docela dobře vyřešenej boost (jakože gain) kterej se dá footswitchem vypnout (clean) a zapnout (overdrive nastavenej právě tim potákem boost)
Taky má přepínač výkonu bedroom, room, a full stim že někdo na internetu to volně přeložil jako 0.1W,1W a 5W
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Malý příspěvek k tématu. Před časem jsem si pořídil pro doma bazarového Super Champa XD, našel na něm dva slušné zvuky a na cvičení to bylo ok. Pak odešel procesor v digitálním předzesilovači a tak jsem s člověkem, který mi dělá servis aparátu řešil co s tím. Řešení byly dvě vyhodit nebo přestavět. Dopadlo to tak, že původní deska plošných spojů, ze které bylo odstřiženo vše nepotřebné, byla doplněna o lampový předzesilovač podle schématu Fender Champ II z roku 1982 a spolu s novými potenciometry a přidaným páčkovým přepínačem pro "zastředění" zvuku vznikl velmi povedený a dynamický 15W lampáček, vhodný pro vše možné jen ne pro večerní hraní doma. Dobré na tom je, že jsem získal kombo na menší akce no a špatné to, že doma jsem musel ze skříně vytáhnout odložený PODxt a sluchátka
.
Moje osobní zkušenost s lampovým aparátem pro doma (bydlím v RD) je taková, že pokud nemám v úmyslu v nejbližší době zůstal jediným obyvatelem nemovitosti je i 5W lampa docela dost.
https://lh3.googleusercontent.com/-1KUY ... amp_01.jpg
Moje osobní zkušenost s lampovým aparátem pro doma (bydlím v RD) je taková, že pokud nemám v úmyslu v nejbližší době zůstal jediným obyvatelem nemovitosti je i 5W lampa docela dost.
https://lh3.googleusercontent.com/-1KUY ... amp_01.jpg
Během Vánoc jsem zaregistroval novinku od Marshallu
specifikace se mi moc líbí, uvidíme jaký to bude naživo... máte už někdo zkušenost ?
http://www.audiotek.cz/product-57823-marshall-dsl5c
http://www.audiotek.cz/product-57823-marshall-dsl5c
- Alternátor
Já mám DSL15 a jsem spokojenej. Základ zvuku z předzesilovače by měl bejt stejnej, nebo hodně podobnej. Otázka je, co s tím provede jiná koncová lampa a hlavně desítkový repro. Jen tomuhle tahu moc nerozumím. SL-5 daj s dvanáctkou a je to taky jako kombo do bytu, takže tady by vyšší hlasitost jako argument neprošla. Teoreticky by to nemuselo hrát špatně, ale soudit podle youtubu se stejně pořádně nedá.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Ahoj,
Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tímto kombem Marshall class 5.
Díky
Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tímto kombem Marshall class 5.
Díky
- Alternátor
Je to dost oldschool kombo. Jeho problém je v absenci master volume. Čili pokud chceš hrát doma zkresleně, ale zároveň ne moc nahlas, musíš k tomu pořídit nějaký kreslítko. Jinak je zvukově moc fajn, dost na styl Plexiny.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, hrál jsem na několik kousků a nikdy mě moc nepřesvědčil. Rozhodně mi nepřišlo, že by hrál natolik dobře, aby ospravedlnil svou cenu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
PeTeR píše: zkušenosti s tímto kombem Marshall class 5.
BLACKSTAR HT-1 nebo LANEY CUB8 (blues do bytu)
Zdravím,
po několika letech hraní na akustickou kytaru jsem si pořídil EPI Les Paul (snímače Michal Tůma). Ke kytaře vybírám celolampové kombo, na které je možné hrat v bytě a to především blues. Zajímá mě tedy nejvíce čistý lampový zvuk, resp. mírně zkreslený lampou. HARD ROCK, Metal atd... nemá v úmyslu, proto nepotřebuji na kombu nějaké ohromné zkreslení.
Spíše bych rád kombo, na kterém je možné si pustit zkreslený lampový zvuk a zároveň proti sobě nepoštvat sousedy
Vybírám zatím z BLACKSTAR HT-1 a LANEY CUB8. Zatím, také díky ceně, vyhrává Laney CUB8.
Nemáte prosím někdo možnost srovnání těchto aparátů případně doporučení výběru pro potřeby hraní v bytě? Komba si určitě půjdu vyzkoušet... Pročetl jsem několik vláken, ale srovnání jsem nenašel.
Moc děkuji
po několika letech hraní na akustickou kytaru jsem si pořídil EPI Les Paul (snímače Michal Tůma). Ke kytaře vybírám celolampové kombo, na které je možné hrat v bytě a to především blues. Zajímá mě tedy nejvíce čistý lampový zvuk, resp. mírně zkreslený lampou. HARD ROCK, Metal atd... nemá v úmyslu, proto nepotřebuji na kombu nějaké ohromné zkreslení.
Spíše bych rád kombo, na kterém je možné si pustit zkreslený lampový zvuk a zároveň proti sobě nepoštvat sousedy
Vybírám zatím z BLACKSTAR HT-1 a LANEY CUB8. Zatím, také díky ceně, vyhrává Laney CUB8.
Nemáte prosím někdo možnost srovnání těchto aparátů případně doporučení výběru pro potřeby hraní v bytě? Komba si určitě půjdu vyzkoušet... Pročetl jsem několik vláken, ale srovnání jsem nenašel.
Moc děkuji
Re: BLACKSTAR HT-1 nebo LANEY CUB8 (blues do bytu)
Radu nemám, ale přeju hodně štěstí při hledání lampáče do bytu. Podle mě je to neexistující chiméra, ale třeba se zadaří...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Re: BLACKSTAR HT-1 nebo LANEY CUB8 (blues do bytu)
Témat, kde jsi se mohl zeptat, je tu více a tak je to tu na lock.Angusss píše: doporučení výběru pro potřeby hraní v bytě?
Nicméně slučuji s jedním sběrným vláknem.
Sorry za vlákno navíc, díky za sloučení 
No záleží jak máš tolerantní sousedy:)) Na toho lanýže jsem hrál a zvukově se mi docela líbil, ale zkreslený lampový zvuk bez nasraných sousedů z něj nedostaneš...Podívej se i na Cub 10 který má ovládač gainu...
Osobně si myslím, že stejně skončíš s nějakým drive pedálem....
Osobně si myslím, že stejně skončíš s nějakým drive pedálem....
Gibson Les Paul Studio 2014
Furch Durango
Furch Durango
Sousedy nemám vůbec tolerantní
Jak funguje ten dvojí vstup v LANEY CUB8? Lze na ten slabší hrát na vybuzené lampy více potichu?
Jak funguje ten dvojí vstup v LANEY CUB8? Lze na ten slabší hrát na vybuzené lampy více potichu?
Ne, lampy budíš dostatečnou úrovní signálu z kytary a ty vstupy ti jen umožňují ten signál regulovat, takže si moc nepomůžeš.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Buď ty lampy vybudíš a dělá to randál, nebo je nevybudíš. Když tam dáš málo citlivej reprák tak to sice bude hrát potichu, ale taky dost možná blbě. I jeden Watt nadělá kraválu, že se třepou okna (vyzkoušeno). Jediná možnost (ale nic pro mě) je mít něco co kreslí preampem (obvykle se to pozná podle čudlíku gain). To asi doma nějak zkrotit jde i při zkresleným zvuku. Ale zas tomu chybí ta vytavená koncová lampa, což je tak nějak základ většiny bluesových a blues-rockových zkreslení.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
Myslím si, že HT-1 je do bytu zhruba na hraně, když se do toho moc netříská.. na čistej kanál navíc ani nejde úplně vytočit volume doprava