EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-
Pravidla fóra
Re: EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-
z tech nejlevnejsich je obecne porad nejslusnejsi cort, vintage taky jdou. Hodne dobre je na tom squier (akorat u tech nejlevnejsich bulletu jsou obcas nezacistene prazce), epi spis horsi (i kdyz to slo relativne nahoru). u vsech total low end znacek jako ashton, tenson, stagg a podobne pozor na spatne zpracovane krky (vrtule, hrby) - zejmena u levnejsich modelu. To neni UL ale fakt, se kterym jsem se bezne setkaval kdyz jsem makal na prodejne. obcas se to stavalo i u nejlevnejsich ibanez modelu.
jo, na Cort jsem zapoměl. taky slušná značka.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
no, ja uz nejakou dobu si kupuju jenom levne kytary (okolo petky), a napr. Danelectro (za 4) je zpracovana naprosto straslive, kdyz jsem otevrel zadni kryt, tak jsem se musel smat nad tim brutalnim bastlem, navic matros je nepokryta nabytkovina.... a vona ta kytara hraje super 
Diskuze je to nekonecna a neresitelna, protoze vericimu nevysvetlis a nedokazes ze buh neexistuje.
Blind testy ukazou vzdycky to same, ze po zakryti oci se nebetycne rozdily meni na marginalni detaily a konci taky vzdycky stejne - obvinenim ze zmanipulovani nebo spatne vyrobenych vzorku (konspirator taky neuveri dukazum, ale dal si mele ty svoje fantasmagorie). Smutne (?) je ze na tomhle vlastne manipulovani s emocemi a smysly jsou zalozeny cele buznysy "drevenych bocnic".
Nicmene si samozrejme nemyslim, ze by cinske shity za par litru, byly nejake vynikajici nastroje, ale casto jsou hratelne (bez naroku na vydrz.... napr. na svem "original" wilkinson tremolu jsem zapacil tak 10x a uz jsou na britu zoubky). Ale jsem dlouhodobe presvedcen ze ta hledana ultimativni pravda je prave presny opak. Ze ty famozni a magicke nastroje nejsou ani zdaleka tak zazracne a vyjimecne jak si jejich majitele (a hlavne prekupnici) snazi namluvit. A proto jsou ty rozdily mezi levnym shitem a super nastrojem tak male, ze pri blind testu selhavaji i zkuseni fóroví znalci
Diskuze je to nekonecna a neresitelna, protoze vericimu nevysvetlis a nedokazes ze buh neexistuje.
Blind testy ukazou vzdycky to same, ze po zakryti oci se nebetycne rozdily meni na marginalni detaily a konci taky vzdycky stejne - obvinenim ze zmanipulovani nebo spatne vyrobenych vzorku (konspirator taky neuveri dukazum, ale dal si mele ty svoje fantasmagorie). Smutne (?) je ze na tomhle vlastne manipulovani s emocemi a smysly jsou zalozeny cele buznysy "drevenych bocnic".
Nicmene si samozrejme nemyslim, ze by cinske shity za par litru, byly nejake vynikajici nastroje, ale casto jsou hratelne (bez naroku na vydrz.... napr. na svem "original" wilkinson tremolu jsem zapacil tak 10x a uz jsou na britu zoubky). Ale jsem dlouhodobe presvedcen ze ta hledana ultimativni pravda je prave presny opak. Ze ty famozni a magicke nastroje nejsou ani zdaleka tak zazracne a vyjimecne jak si jejich majitele (a hlavne prekupnici) snazi namluvit. A proto jsou ty rozdily mezi levnym shitem a super nastrojem tak male, ze pri blind testu selhavaji i zkuseni fóroví znalci
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Je to neřešitelný. To je jako kdyby se majitel Škodovky snažil přesvědčit někoho, kdo má Porsche, že jsou to vyhozený peníze, protože obě auta tě dovezou, kam potřebuješ. 
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Jenže třeba by to pro tebe se Škodovkou byla větší zábava než s Porsche a pro ostatní zase jinak ... tohle je uplně zbytečný téma 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tady to nikdy platit nebude, i když by si to někteří moc přáliHegrik píše:Jenže třeba by to pro tebe se Škodovkou byla větší zábava než s Porsche a pro ostatní zase jinak ... tohle je uplně zbytečný téma
A by to bylo trošku k tématu, tak z těch levnějších kytara se mi líbily některé Fokusky a Vintage kytary a nekteré Epiphony docela hrají, ale zase to umí zabít tragickým HW. Pokud teda pominu, že se mi už nejednou podařilo sehnat japonské RG nebo S do těch 5.000,- a to je trošku jiná liga než Corty atd...
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
podla mna to sa ani nedá riešit takto cez net , lebo nikto cez net neuvidí čo je to za gitaru , lebo keď si ako gitarista vyskúšam aj nejaký lacák a viem si ho nastavit , doladit , tak je to úplne iné jak keď začiatočník dostane do ruky gitku a nevie o tom nič , iba sa mu možno páči nejaký tvar alebo farba
takže asi treba zobrat nejakého skúsenejšieho gitaristu a ten už niečo vybere , upozorní na nedostatky , napr. toto je dobrá gitka , ale treba zabrúsit pražce , vymenit mechaniky , doladit nulák atd. alebo ber , netreba robit nič , šak od toho sme ludia aby sme si pomáhali , né všetci sme automechanici , maliari , lekári
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
hyenik : "po zakryti oci se nebetycne rozdily meni na marginalni detaily a konci taky vzdycky stejne - obvinenim ze zmanipulovani nebo spatne vyrobenych vzorku "
.... děkuju náčelníku, že ses mě zastal ! ...
A teď vážně : na místě tazatele bych skočil po Syrinx :
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Je to + - Hořovickej Kramer. Mám ho v originálu, je to moje pódiová No.1, naprostej buldozer. Ano, má Floyda, ale vidim, že Schaller, kvalita. Doporučil bych bloknutí pro snažší ladění.
.... děkuju náčelníku, že ses mě zastal ! ...
A teď vážně : na místě tazatele bych skočil po Syrinx :
Je to + - Hořovickej Kramer. Mám ho v originálu, je to moje pódiová No.1, naprostej buldozer. Ano, má Floyda, ale vidim, že Schaller, kvalita. Doporučil bych bloknutí pro snažší ladění.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já jsem přišel na to, že si nikdo v podstatě poradit nedá. Takže nechám dotyčného, ať si vybere, co se mu líbí, na co se mu dobře hraje a pokud jsem požádán o radu, jen zkontroluju, jestli to ladí, netrhá ruce a nekroutí se. Na to si prostě musí každý přijít sám.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pred par lety si ho koupil z nostalgie byvalej spoluhrac (prej mel v mladi stejnou), bazarovka asi za 4 litry, cervenej Horo-Kramer. Hral jsem na to a obrovsky prekvapeni, cekal jsem nejkou hruzu vykopanou ze sociku 80.let, ala Galaxiska. Ale byla to naprosto skvela rockova kytara, pevnej, citelnej a pruraznej zvuk i s puvodnima snimacema. A nejen kobylkovej HB ale i krcni singl byl super. Dost nezvykle mi prislo to prepinani snimacu, tremolo bylo bloknute a bez paky takze jsem ho nezkousel, ale jinak pomer cena/vykon = vynikajici!!torst píše:A teď vážně : na místě tazatele bych skočil po Syrinx :
Je to + - Hořovickej Kramer. Mám ho v originálu, je to moje pódiová No.1, naprostej buldozer.
Hraju výhradně na šrot.
je to teda OT, ale musim doplnit : Ty CZ Kramery jsou unikátní. Ono se na ně hůř hraje, maji tlustej, gibsoňáckej krk, ale to právě dělá ten zvuk. Tahal jsem do kapely už kde co a vždycky mě s jinou kytarou vyhodili, okamžitě slyšeli to zeštíhlení zvuku. U nás na ní hraje třeba Ota Petřina. Fakt do nářezovýho bandu Bg+g+dr nevim o lepší. Jsou li v kapele kejtry 2, už jde o něco jineho, tam by se dvě takovéhle bestie přebíjeli, naopak subtilnější nástroje se budou doplňovat, ale to už je teoretizování ...
Hledej 10 rozdílůtorst píše:A teď vážně : na místě tazatele bych skočil po Syrinx :
elektricke-kytary/jolana-syrinx-cena-js ... nx#p572056
Ta kytara byla moje, kupovaná někdy v 93" ve F-M u Skotnicy. Tónovou clonu vyhazoval svého času p.Jurča, když mi tam cpal SH4. Tremolo jsem měl bloklé, s pákou nehraju a po bloknutí to drželo jak beton. Tuším v 2012 jsem ji nechával přepražcovat. Se současným prodávajícím jsme si psali poměrně dlouho, byla to moje první kytara a asi by mě trefil šlak kdybych ji našel za týden na bazaru, nemám rád překupníky. Nakonec jsem mu ji letos v březnu prodal za 5500,- . Vzhledově je trochu oťukaná, ale moc pěkná, tmavě modrý až černý perleťový lesk.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Chlapi, já mám s tím doporučovaným bloknutím Floyda prostě problém ...
Kdo floyda nevyužije, ať si sakra koupí kejtru bez něj, ni
IMHO na "lehčí" styly a nenařvaný zvuky jeden potřebuje dostatek sustainu, a víme kolik ho Floyd a zámky sežerou na singlu, žáno. Na stranu druhou Floyd a jeho ekvivalenty jsou pecka věc. Nejni to atomová ponorka a člověk pro jeho nastavení nemusí volat do NASA. Jen nesmí bejt totální dřevo a pochopit dvě páky, tzn. fyzika, pátá třída.
Viď synku můj, jestli to čteš
Se Syrinx souhlas naprostej, včetně hořovických Kramerek jsou to hodně slušný nástroje, je blbost je podceňovat. I bych souhlasil s těma Fokuskama, ale tam mám trošičku problémeček s tím, jak nás tu onehdá samotnej Švehla lakoval Koreou a US lakama. Lépe řečeno mám problém s jeho kecama, s nástroji nikoli. BTW visí jeho top kejtra na bazáči za 15 kulíků
vzhledově bych to šacoval, že pochází ze střelnice na Matějskej
kdo si tohle může koupit nový za 20K+ ... mno, jeho věc.
Kdo floyda nevyužije, ať si sakra koupí kejtru bez něj, ni
Viď synku můj, jestli to čteš
Se Syrinx souhlas naprostej, včetně hořovických Kramerek jsou to hodně slušný nástroje, je blbost je podceňovat. I bych souhlasil s těma Fokuskama, ale tam mám trošičku problémeček s tím, jak nás tu onehdá samotnej Švehla lakoval Koreou a US lakama. Lépe řečeno mám problém s jeho kecama, s nástroji nikoli. BTW visí jeho top kejtra na bazáči za 15 kulíků
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pavel68: to je těžko, když mi bylo 16 a kupoval jsem si první elektrickou kytaru, opravdu jsem netušil, jeslti to použiju nebo ne..nakonec mě floyd nebavil a bloknul jsem jej..kytara za 4,5k a sustainu velmi i s floydem...v tom bych problém neviděl..
Také mám na Ibáně s Floydem sustainu mnogo. O dost víc než na Cortce bez tremola se strunami skrz. Takže buďto je ta Ibáňa o tolik lepší kytara nebo se nedá vliv tremola na sustain jednoznačně posoudit.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Já jo hele, co hraju za muziku teď bych s Floydem neuhrál - chcípaly by mi tóny moc brzy, musel bych to přenastavovat na zesu, případně obout jiný snímače a to nechci, teď je to ono. Na cirka 1/3 věcí naopak potřebuju tlustější zvuk a páku - tam na druhou Dimaverku ten HB obuju, nastavím to dle Wora a budu se modlit, aby mi ten dvojzvrat vydržel naladěnej ty tři věci, kde ho budu potřebovat (schválně je v repert. seřadím za sebe). Žádný iluze si nedělám že by to vydrželo dýl, votom nic. Mydlil jsem to na Floyda léta, vím o čem mluvím.
Byť se může zdát že bych tu třetinu klidně mohl pořešit fošnou s Floydem, není tomu tak. Zkusil jsem to na mladýho stavěnou kejtru s Floydem a RM snímači, a ty kopie chopperů místo singlů v něžnějším sólíčku, kde potřebuju subtilitu a trošku špíny zároveň ... není to ono ani náhodou. Jsou profesorsky hodný.
A teď si představ že to celý posílám do tranďáku Marshall 100Dfx a ne do žádný lampy, vhodné takové laborace.
Si každej musí myslet, že mi jebe, žáno. Vyzkoušeno že ne
Posledně mi kytaristka se kterou se o ten gear střídám odnesla můj kabel a nechala tam píchlej její.
I to byl rozdíl co byl okamžitě poznat. Trvalo mi 2 měsíce to na tom nakroutit, ale zatím si z toho zvuku hafo purelampáč frajerů šláplo na bradu. 1/3 dobrá bedna, 2/3 pazoury. Ten zbyteček je klika.
Taky jsem žil v bludu že na ten nejlevnější šit nelze na nic slušnýho ohledně zvuku pomyslet
--------
V 16 je jasný že člověk ještě netuší

Bummere, vono dost bude záležet na dříví ...
Byť se může zdát že bych tu třetinu klidně mohl pořešit fošnou s Floydem, není tomu tak. Zkusil jsem to na mladýho stavěnou kejtru s Floydem a RM snímači, a ty kopie chopperů místo singlů v něžnějším sólíčku, kde potřebuju subtilitu a trošku špíny zároveň ... není to ono ani náhodou. Jsou profesorsky hodný.
A teď si představ že to celý posílám do tranďáku Marshall 100Dfx a ne do žádný lampy, vhodné takové laborace.
Si každej musí myslet, že mi jebe, žáno. Vyzkoušeno že ne
Posledně mi kytaristka se kterou se o ten gear střídám odnesla můj kabel a nechala tam píchlej její.
I to byl rozdíl co byl okamžitě poznat. Trvalo mi 2 měsíce to na tom nakroutit, ale zatím si z toho zvuku hafo purelampáč frajerů šláplo na bradu. 1/3 dobrá bedna, 2/3 pazoury. Ten zbyteček je klika.
Taky jsem žil v bludu že na ten nejlevnější šit nelze na nic slušnýho ohledně zvuku pomyslet
--------
V 16 je jasný že člověk ještě netuší

Bummere, vono dost bude záležet na dříví ...
Naposledy upravil(a) pavel68 dne 1.10.2014 21:25, celkem upraveno 1 x.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
stejná zkušenost. Ibanez JPM měla stejný sustain jako PRS s wraptailem nebo Gibson Studio s TOMem. Prostě to v té kytaře je nebo není. Pazoury nepazoury...Bummer píše:Také mám na Ibáně s Floydem sustainu mnogo. O dost víc než na Cortce bez tremola se strunami skrz. Takže buďto je ta Ibáňa o tolik lepší kytara nebo se nedá vliv tremola na sustain jednoznačně posoudit.
Jo. Čili dříví.bubucci píše:stejná zkušenost. Ibanez JPM měla stejný sustain jako PRS s wraptailem nebo Gibson Studio s TOMem. Prostě to v té kytaře je nebo není. Pazoury nepazoury...Bummer píše:Také mám na Ibáně s Floydem sustainu mnogo. O dost víc než na Cortce bez tremola se strunami skrz. Takže buďto je ta Ibáňa o tolik lepší kytara nebo se nedá vliv tremola na sustain jednoznačně posoudit.
Duch svatý to imho nebude. Mahagonová fošna z jednoho kusu + javor krk ze dvou kusů javoru a hlava O5 mahagon, byť kvalitně obutá HW a RM sadou rozpínatelnou ve všech polohách, a
Ta špindíra Dimaverka ze setu za ticku si s ní vytře zadek
Ta mladýho mahagonová krása je pila jako prase, temná už z podstaty, ale něžná a přiožralá bejt neumí. Když po to po ní chci, je to prostě "lepší" Ibina co zašeptá na ten samej povel najednou sterilně a nerozpláče se. Sustain nahrazuje kvalitou snímání - to abychom si hned ze startu nepletli pojmy s dojmy. Píchnu li-ji do jeho Bugery, nejni vočem - na jeho muziku jsem to nemohl nechat postavit líp. Ale mě je k ničemu - píchnu-li tam Dim. zvuk je k pláči. Naprosto na nic ...
Abychom si rozuměli chlapci - tohle z ní a imho z gearu co máte i Vy nevyštrachám. Už mi v tom mým zvuku chybí jen ty prohulený plíce plexi ( a vony budou, votom nic) a bude to hotový.
S těma Dimaverkama aby bylo jasno
BTW bych se rád zeptal kluci, co dělají zmínky o sustainu Ibi. JPM, PRS s wraptailem či Gibson Studio s TOMem ve vlákně JSEM ZAČÁTEČNÍK, DO 5000,-
Mno. Takže víte co
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
to byla reakce na to, že jsi tady tvrdil, jaký je Floyd zabiják sustainu a my jsme se ti snažili vysvětlit, že je to blbost. Pokud vycházíš ze skušeností ze dvou kytar, kdy je jedna kytara Dimavery a druhá bůhvíco a ještě k tomu si srovnáváš konkrétní kusy a vyvozuješ závěry.BTW bych se rád zeptal kluci, co dělají zmínky o sustainu Ibi. JPM, PRS s wraptailem či Gibson Studio s TOMem ve vlákně JSEM ZAČÁTEČNÍK, DO 5000,-![]()
Pokud si člověk nechá poradit, tak se dá i do 5.000,- sehnat dobrá kytara. Já bych zase na druhou stranu nezmiňoval třeba ty Dimavery, Tensony a podobný otop, jedině v tématu kytary do 1.500,-, protože víc za takové kytary soudný člověk dát nemůže.
- jeleniste
Lípový (basswood) bejvaj kytary na hodně tvrdou muziku. Což může vysvětlovat, proč Ti vyhovuje zvuk z kytary z aušusovýho dříví víc než kytara z tvrdýho dřeva.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.