stoprocentně ten marshall guv nor , jinak jestli máš metal zon tak jediný nastavení čím by ses přiblížil je :
volume na polovinu , vytáhnout trochu vejšky a gain skoro na minimum (maximum tak na čtvrtku) , basy dej podle ucha a repráku a středy nastavuj taky podle ucha ale drž se středních hodnot , maximálně mid. freq nastav tak na půl druhou , a napiš jak to dopadlo
samozdřejmě použij humbucker u krku a doporučuji compressor
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Greeg píše:stoprocentně ten marshall guv nor , jinak jestli máš metal zon tak jediný nastavení čím by ses přiblížil je :
volume na polovinu , vytáhnout trochu vejšky a gain skoro na minimum (maximum tak na čtvrtku) , basy dej podle ucha a repráku a středy nastavuj taky podle ucha ale drž se středních hodnot , maximálně mid. freq nastav tak na půl druhou , a napiš jak to dopadlo
samozdřejmě použij humbucker u krku a doporučuji compressor
souhlasim, az na dvě vyhrady, ten gain bych nedal na ctvrtku ale eště o neco min, tak na 6tinu na 8minu, a jde o kvalitu compressoru, ja na zvuk podobnemu gunsnum mam stredy na pul, basy trošku pod pul, a vyšky si ted nevybavuju, gain mam na nejake necele ctvrtine, a efekt trosilinku reverbu, a chorus..... a je to špica
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
jojo , s tim drajvem joko fakt co nejmín , když bude mít kompresor tak klidně i skoro na minimum , problém ale je že ten metal zone neni stavjenej na tak malej draiv a potom se tam ztrácej nějaký frekvence (nebo naopak přidávaj) a horko těžko to potom dorovnáváš korekcema (moje zkušenost) jinak teda gainu co nejmín to de (dokavad se výrazně nazačne ztrácet kvalita zvuku)
kdaž máš malej drajv bez kompresoru , tak se těžko hraje třeba tapping , hamering , výrazně se zkrátí sustain ....
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Slashův zvuk je Vlastně Marshall Jubilee, kterej někdy míchá s JCM 800, ale halvně oba zesilovače maj v konci 6550ky, takže to má takvoej EAmeričtější zvuk, jelikož wattáž konce se zvedá a ten tudíž tolik nekreslí. Osmikilem by jsi ten zvuk měl dostat v pohodě, Jubille je vlastně stejnej konec a jen trošičku jinej preamp, ale je to podobný. Taky občas používá EQ a Delay, ale to vše skvěle pospal Chuck v sekci kytaristi, kde je o Slashovi celej thread tak koukni tam...
JOHNY Swamp Inc. píše:Slashův zvuk je Vlastně Marshall Jubilee, kterej někdy míchá s JCM 800, ale halvně oba zesilovače maj v konci 6550ky, takže to má takvoej EAmeričtější zvuk, jelikož wattáž konce se zvedá a ten tudíž tolik nekreslí. Osmikilem by jsi ten zvuk měl dostat v pohodě, Jubille je vlastně stejnej konec a jen trošičku jinej preamp, ale je to podobný. Taky občas používá EQ a Delay, ale to vše skvěle pospal Chuck v sekci kytaristi, kde je o Slashovi celej thread tak koukni tam...
ono hratit jeho aparát je hezký ale asi nereálný (předpokládám)....
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
První krok k tomu aby jsi něco vytvořil je vědět podstatu toho jak to funguje, s metal zonem se snad ani k tomu ejho zvuku prostě přiblížit nedá když to má mříct na rovinu....
a věc druhá, když se člověk snaží, maká a de si za svym tak to de, viz Chuck opět
JOHNY Swamp Inc. píše:První krok k tomu aby jsi něco vytvořil je vědět podstatu toho jak to funguje, s metal zonem se snad ani k tomu ejho zvuku prostě přiblížit nedá když to má mříct na rovinu....
a věc druhá, když se člověk snaží, maká a de si za svym tak to de, viz Chuck opět
jak to je s tou hlavou co pouziva slash? slash signature ma totiz bracha - tak jeslti je to hlava kterou pouzival a nebo je to jen nejaka napodobenina...
vrahu!!! vrahu!!! mít možnost solit takovej aparát a nějakéj styl je ti překážkou??? já bych sw k němu i nastěhoval
turbo_MaCk píše:vrahu!!! vrahu!!! mít možnost solit takovej aparát a nějakéj styl je ti překážkou??? já bych sw k němu i nastěhoval
tak me nejak netankuej hlava, ktera ani nema clean a chudak bracha si dela clean pomoci volume na kejtre on zase chudak taky nedava muj zvuk, kazdy mame radsi neco jineho kdyz ted chudak kdysi dojel a chtel si zahrat na meho ac15 + turbo rat nejake solicka, tak zjistil ze asi moc neuspeje, ze higain me z toho neudela
Ohoj! Mám gtr processor RP-80 a chtěl bych z něj nějak dostat zvuk co nejbližsí Iron Maiden (třeba z toho Brave New Worldu). Vím, že asi upe přesně to na RP nepůjde, ale nemohl byste někdo poradit, jaký AMP MODEL si tam mám dát (zkoušel jsem Fuzz, ale nevím nevím ), jestli mám použít COMPRESSOR a jestli mám simulovat snímač Single nebo Humbucker? Díííky moc!!!!! Dejv
Sakra lidi, kdy konečně přestanete kopírovat zvuky slavných kapel? Radši si najděte svůj originální zvuk, který se vám bude líbit a hlavně bude jen a jen váš
DaveMurray píše:Ohoj! Mám gtr processor RP-80 a chtěl bych z něj nějak dostat zvuk co nejbližsí Iron Maiden (třeba z toho Brave New Worldu). Vím, že asi upe přesně to na RP nepůjde, ale nemohl byste někdo poradit, jaký AMP MODEL si tam mám dát (zkoušel jsem Fuzz, ale nevím nevím ), jestli mám použít COMPRESSOR a jestli mám simulovat snímač Single nebo Humbucker? Díííky moc!!!!! Dejv
zkus nasimulovat kytaru hru kombo a možná budeš spokojenej....
Stanley píše:Sakra lidi, kdy konečně přestanete kopírovat zvuky slavných kapel? Radši si najděte svůj originální zvuk, který se vám bude líbit a hlavně bude jen a jen váš
ale prosímvás nepoužívejte k tomu mulťáky digitech.... prosííím