Mě to od levý moc nejde,je to na hlavu,ale ten pocit,když mi to potom jde pěkně rychle zahrát..
Zejtra to zkusim se šestnáctkama na dvojšlap
To jsem dneska zkusila a fakt to funguje - po hodině cvičení jedné a druhé ruky zvlášť se ty šestnáctiny "na střídačku" začaly tvářit o něco lépe.pehve píše:...
jj, klasika, každá ruka ví co má hrát sama ale když mají hrát dohromady, nejde jim to. Koordinace.
Já to cvičím tak že single cvičím na vyšší tempa než střídačky a nezapomínám při střídačkách hrát od pravé i od levé.
jsou docela těžké... jestli jsem se svou chabou znalostí němčiny pochopila správně - mají skoro půl kilanecibici píše:Oni ty železný paličky nejsou zas taková blbost,jak se zdá...
http://www.s-drums.de/Sticks-Besen-Rods ... etall.html
Píšou tam,že ti pomůžou v kontrole hrací techniky a odstranění nečistot při hře,taky upozorňují,že nejsou na normální bicí a činely a jen ke krátkodobýmu cvičení..![]()
U nás jsem nic podobnýho nenašel...
A jsou z nerezu.
Mám, cvič ty trojky nejdříve pouze kopák- snare dokud se ti ruce nesrovnají a údery budou stejné, teprve potom vysazuj na floor a tomy.Windy píše:...
Nemáš něco i na "trioly na soupravě" prosím? Snažím se kvůli jedné etudě cvičit tak, že střídám tři tomy: R: kopák-kotel- bubínek, kotel-kopák-bubínek,L: bubínek-kopák-kotel a bubínek-kotel-kopák.
Když hraju to od pravé, tak je to paráda. Hráno od levé, kdoví proč to kulháDumám jestli to není tím, že je levá pořád moc pomalá.
a tohle je paradiddle?pehve píše:paradidly jsou kombinace střídavých a dvojitých úderů takže to ono není, jsou to kombinace.
Nezdá se mi ale vhodné cvičit hned rozklady na soupravu, nejdříve se to musí dostat do rukou.
a bojuješ se sebou protože se ti nechce cvičit, nebo protože ti bere sílu to, že to nejde jak by sis představoval?rikl70 píše:...Já jsem úplně na začátku a bojuju sám se sebou.
to musí být asi opravdu neskutečný zážitek a závidím ti (v dobrém) že tu možnost mášnecibici píše:Není nic lepšího,než mít před póďákem pařící diváky
Včera jsem důkladně přemýšlela při cvičení co na tu nechuť cvičit a věř mi že něco podobného řeším denně když cvičí syn (cvičím s ním a pokaždé se pokusím to pro něj udělat i zábavné, jelikož je mu deset a tak nechi z hudby udělat jen dril)rikl70 píše:Je to tak trochu oboje do kupy. Hlavně jsem ještě nastaven na letní režim a toho času na cvičení moc zatím nevěnuji. Včera jsem byl u učitele v domnění, že rytmus dokážu udržet a on mě doprovázel na soupravu. Držel jsem se dokud nedal přechod.. Zatím teda cvičím jen na snare se základníma úderama, takže čtyřky a osminy na nějakých 60-70. prostě úplně od začátku. Ještě jsem neusadil paličky a lokty se snažím dávat moc od těla a samozřejmě pro praváka zlobící levá ruka. Mám EB a pro mě jako začátečníka je výhodný to, že při zapnutí metronomu na displeji zobrazuje dobrý, pomalý nebo rychlý úder.
NO skvěle, takže věk máš na učení tak akorátrikl70 píše:Je mi 43, ale potvrzují nepsané pravidlo, ze chlapi jsou dětmi cely život.![]()
Mám elektronickou bicí sadu, ale už jsem si vžil zkratku EB.
Jinak jsem tedy navíc ještě hudebně nevzdělaný, takže ty začátky jsou opravdu se vším všudy. S učitelem zatím cvicim jen udržení tempa, úchop, zapesti. Tak byl jsem u něj zatím dvakrát....
Trochu jsem si to zpestřil. Čtvrtky na hi-hat a do toho stridam kopák s bubínkem. Vyhoda elektroniky.. Pustim muziku, nastavim tempo které zvladnu a snažím se to udržet.
Děkuji za obsáhlý článek. Je to pro mě velice užitečné. Na te levacce musím zapracovat hodně.
Jen mala otázka. Začal dříve syn nebo ty? Dle tvého nadšeni syn se začal učit, ale maminku to chytlo více.
pehve píše:Windy, hrát na něco není o věku, když budeš dobrá a bude ti to šlapat muzikanti si tě najdou, těm se neschováš![]()
ne, rozumím výborně. Tohle mě pan učitel také učí.pehve píše:...
Teď nevím jestli mi rozumíš, možná by bylo vhodnější video ale na to jsem línej