SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
BiGSh0cK

Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Příspěvek od BiGSh0cK »

tak všechno co se dal vyčíst z těch návodů seřízené mám...tak proč mi to teda neladí??...na kytaráře nejsou prachy
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Odkud jsi? Třeba by se našel někdo hodný z okolí, co by se ti na to koukl. Ačkoliv upřímně, moc snahy a dobrého přístupu z tvojí strany nevyzařuje, takže nevím, jestli se někomu bude chtít.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
John M. William

Příspěvek od John M. William »

BiGSh0cK píše:tak všechno co se dal vyčíst z těch návodů seřízené mám...tak proč mi to teda neladí??...na kytaráře nejsou prachy
Tak počkej až ty prachy budou a odnes to ke kytaráři, když ses musel přesvědčit, že neumíš seřizovat kytaru. :wink:

P.S. Nečetl jsem to celý, ale mluvil jsi tu o tom, že ti E a A drnčí. Nevim přesně jak ti to drnčí, ono by bylo lepší to alepoň nahrát, slovy to často nepopíšeš, ale jestli myslíš to samé drnčení jak já, tak je to normální (i podle kytaráře). Může to být ale i nízkým dohmatem.
Naposledy upravil(a) John M. William dne 5.02.2012 20:56, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
BiGSh0cK

Příspěvek od BiGSh0cK »

mtmccox píše:Odkud jsi? Třeba by se našel někdo hodný z okolí, co by se ti na to koukl. Ačkoliv upřímně, moc snahy a dobrého přístupu z tvojí strany nevyzařuje, takže nevím, jestli se někomu bude chtít.
jsem z Českých Budějovic...a co by sis jako představoval že mam dělat víc?...přečetl jsem si skoro všechny ty návody a upravil podle nich svojí kytaru, a až potom jsem napsal sem když mi už nic jinýho nezbejvalo :twisted:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

takze prohnuti krku je ok? merils to? odpovida to doporuceni vyrobce? dohmat mas nastavenej taky? merils to? odpovida to doporuceni vyrobce?

plus: koukals na ty odkazy, co se tam resi to, ze na kytare bezne konstrukce k odchylkam dochazi z principu? nebo je ta odchylka tak velka, ze to musi byt vada konkretni kytary?

otazka: nevedel by nekdo, jaka nejvetsi (a kde) by mela byt odchylka ladeni, aby se dalo jeste rict, ze to je normalni?

edit: mimochodem, jestli jde o strata - fender na serizovani oktav popisuje metodu mereni a posun kamenu podle tloustky struny. http://www.fender.com/support/articles/ ... etup-guide
You can preset the basic intonation of your guitar by taking a tape measure and measuring from the inside of the nut to the center of the 12th fret (the fret wire itself; not the fingerboard). Double that measurement to find the scale length of your guitar. Adjust the first-string bridge saddle to this scale length, measuring from the inside of the nut to the center of the bridge saddle. Now adjust the distance of the second-string saddle back from the first saddle, using the gauge of the second string as a measurement. For example, If the second string is .011" (0.3 mm), you would move the second-string saddle back .011" (0.3 mm) from the first saddle. Move the third saddle back from the second saddle using the gauge of the third string as a measurement. The fourth-string saddle should be set parallel with the second-string saddle. Proceed with the fifth and sixth saddles with the same method used for strings two and three.
BiGSh0cK

Příspěvek od BiGSh0cK »

no měřil jsem to od oka, nemůžu to změřit přesně, žádný doporučení BaCHa jsem nenašel...přečetl jsem si ty český návody, anglicky zas tak dobře neumim...no, ve středu jí vemu svýmu učiteli jestli by s tim něco nevymyslel, nechtělo se mi čekat takovou dobu tak jsem myslel že bych do tý doby s tim moh vymyslet něco sám, ale zdá se že ne :-)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Paris píše:otazka: nevedel by nekdo, jaka nejvetsi (a kde) by mela byt odchylka ladeni, aby se dalo jeste rict, ze to je normalni?
Citace z jednoho článku v Muzikusu:
Ani nejfantastičtější interpret nezahraje stejný tón vždy o téže přesné frekvenci. Běžná odchylka v symfonickém orchestru je až dvacet centů.
A další zajímavý článek - http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... opad~2003/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dvacet centů je strašně moc, tolik hodí snad jen zobcovky nebo totálně vylití trumpeťáci... Na pátém pražci to při lehkém stisku ladit musí, i kdyby čert na koze jezdil. Čistá kvarta sedí snad ve všech laděních kromě středověkého a renesančního modálního. Zkontroloval bych nultý pražec. Pokud je správně vysoký, kytara seřízená a naladěná, struna zmáčknutá jen lehce a blízko k pražci, musí to sedět. Pokud ne, nejspíš ve výrobě něco špatně naměřili.
cecek12

Příspěvek od cecek12 »

ahoj mám problém a potřeboval bych poradit ohledně naladění kytary...mám ladičku na které si mohu přepínat režimi je tam bass, guitare a chrom...ale nevím na jaký ten režim mám kytaru ladit bass mi přijde jako blbost když mám el. kytaru tak bych potřeboval prosímvás poradit jestli na guitare nebo na chron.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Při režimu "guitar" ti bude ladička ukazovat pouze tóny klasického ladění kytary - tóny E/e, H(B), G, D, A. na ostatní tóny nebude ladička reagovat.
Při režimu "chrom" ti bude ladička ukazovat všechny tóny chromatické stupnice - C, Cis, D, Dis, E, F, Fis, G, Gis, A, Ais, H (B).

EDIT: ten režim Bass v souvislosti s el. kytarou není blbost. Ladí se tím el. basová kytara a nejedná se o kontrabas, který máš asi na mysli.
majmo

Příspěvek od majmo »

Ahoj, dostal jsem se náhodou ke starý akustický Ceremoně - dvanáctistrunce.
Chtěl bych se zeptat jak seřídit oktávy. Krk mám úplně utažený a víc nejde, a na dvanáctém pražci je tón u všech strun o několik centů víš. Propilování drážek kobylky hloubš taky nepomohl.
Děkuji za rady.
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Paris píše:takze prohnuti krku je ok? merils to? odpovida to doporuceni vyrobce? dohmat mas nastavenej taky? merils to? odpovida to doporuceni vyrobce?

plus: koukals na ty odkazy, co se tam resi to, ze na kytare bezne konstrukce k odchylkam dochazi z principu? nebo je ta odchylka tak velka, ze to musi byt vada konkretni kytary?

otazka: nevedel by nekdo, jaka nejvetsi (a kde) by mela byt odchylka ladeni, aby se dalo jeste rict, ze to je normalni?

edit: mimochodem, jestli jde o strata - fender na serizovani oktav popisuje metodu mereni a posun kamenu podle tloustky struny. http://www.fender.com/support/articles/ ... etup-guide
You can preset the basic intonation of your guitar by taking a tape measure and measuring from the inside of the nut to the center of the 12th fret (the fret wire itself; not the fingerboard). Double that measurement to find the scale length of your guitar. Adjust the first-string bridge saddle to this scale length, measuring from the inside of the nut to the center of the bridge saddle. Now adjust the distance of the second-string saddle back from the first saddle, using the gauge of the second string as a measurement. For example, If the second string is .011" (0.3 mm), you would move the second-string saddle back .011" (0.3 mm) from the first saddle. Move the third saddle back from the second saddle using the gauge of the third string as a measurement. The fourth-string saddle should be set parallel with the second-string saddle. Proceed with the fifth and sixth saddles with the same method used for strings two and three.
No, tak to jejich doporučení 0.25mm je pěkná blbost :D To už drnčí jak prase.Nad 0.5mm je to už celkem v pohodě.Ale radši sem to vrátil na 0.3-0.4 , nerad má něco úplně mimo doporučení :D
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

S dobře srovnanými pražci, rozumně lehkým úhozem a vším seřízeným je to velmi příjemné. Jen je třeba mít na paměti, že pro různý dohmat na 12. pražci potřebuješ různé prohnutí krku.
hubert

Příspěvek od hubert »

Čestr :) Jak zvýšit stabilitu ladění u kejtry? Konkrétně já mám squier bullet. :) Tremolování a bendování mi celkem rozjíždí struny.. Dík :)
hubert

Příspěvek od hubert »

Trochu levnější varianta by nebyla? :D Napadlo mě promazat nulťák, nebo tak, ale to asi moc dlouho nevydrží, ne?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pořádně namazat, dobře namotat struny a pečlivě seřídit. Návod na seřízení tu je. Mažeš hlavně nultý pražec a srážeče, já používám náhražku grafitové vazelíny (nakrouhaná tužka a jelen) a běhá mi to výborně. Samozřejmě že při výměně strun mažu znovu a u strun, které mi vydrží nečekaně dlouho, občas i domazávám.
Stamba

Příspěvek od Stamba »

Zdravím, nemohl by mi někdo poradit zda jde někde pořídit přední plastový kryt na strata s otvorem pro jeden HB snímač u kobylky? Hledám to z důvodu protože za celých asi 7 let co tu kytaru mám, jsem na singly nikdy nehrál a jediné co dělají, je že korodujou :-D. Tak jsem se rozhodl že je úplně odstraním. Jedná se o kytaru Ibanez GRX40 starou už víc jak 15 let. Díky za radu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Spíš to bude chtít koupit plný PG a díru vyříznout. Tento typ si nikde nevybavuji.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Nech je tam korodovat a nepoužívej je. Jinak myslím, že např. Macho by ti vyříznul PG jakej si vymyslíš, když se s ním domluvíš a taky si to zaplatíš. Nikdy jsem PG neobráběl, takže nevím, jak se ten plast chová, ale možná by šlo okopírovat kopírovací frézkou ten PG, co tam teď máš a vynechat Ty díry pro SC.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“