Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Teorge

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od Teorge »

Posílá, za 15EUR. A ne na dobírku, musíš zaplatit kartou, nebo převodem.
PMC

Příspěvek od PMC »

Čau hoši mám takovej dotaz.
Mám zesilovaš s dvěma vstupama (2 kanály), a řekl jsem si, že bych na přepínaní kanálů používal AB krabku, která by ale měla jen jeden STEREO výstup - ne 2 mono... Jde mi tedy o to, jaký vliv na zvuk to bude mít, když si koupím kvalitní mikrofonní kabel a udělám ho do Y...(1xstereo------rozdvojka=====2xmono)
Bude to hrát stejně jak nástrojový kabel, nebo mají tyhle kabely jiný vlastnosti?? (moc se c tom nevyznám)

Dík za odpověd! 8)
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

ahoj,

chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s kvalitou/nekvalitou tohoto kabelu.
http://www.staggmusic.com/products/prod ... oneid=3064
chápu že stagg je všeobecně považován za nepříliš důvěryhodnou značku, ale zase tam jsou ty neutriky.
konkrétně tyto:
http://www.neutrik.com.cn/en/Products_D ... sp?ID=1069
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To jsou čínské šmejdské kopie, nebo licencované jacky...z vlastní zkušnosti vím,že je lepší si kabel udělat doma, koupit kvalitní kabel v metráži a origo neutriky ( holandsky, svycarsky ) a nevyjde to draho...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Flajtře, těsně vedle - nejsou to ani kopie, ani licenční výrobky :wink: Je to nižší řada, vyráběná pobočkou v Číně. Dělá to tak spousta značek. Kupříkladu u foukacích harmonik: Hohner je německá značka, ale Hohner International je Čína, Suzuki je japonská firma, ale oblíbené Folkmastery dělá v Číně, Tombo to samé.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ani nemusime chodit daleko, na podobnym principu funguje PRS SE, Squier, Epiphone, Sterling by Music Man, Schecter Diamond Series, ESP-LTD a dalsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

PMC:

Klidně to tak bez obav udělěj. Já to tak taky mám a ani to jinak řešit nejde, pokud chceš vést z kytary 2 výstupy.

Jde spíš o volbu kabelu. Pokud bude mít podobné parametry, jako mono kabel, tak rozdíl ve zvuku bude mizivý. Přeslechy kanálů by taky měly být též neslyšitelné.

kodl258:

Předchozí pisatelé mají pravdu. Ale myslím, že to nejsou aktuální stránky. Čínská divize Neutriku změnila název na REAN. Pokud tedy narazíte na tyto výrobky s vyraženým nápisem Neutrik, tak se pravděpodobně jedná jen o doprodej starých zásob.

Na nástrojový kabel bych volil spíš kvalitnější Neutriky - jsou skoro nesmrtelné. Až kabel překroutíš nebo jinak poškodíš, tak jen přepájíš konektory na jiný kabel a je to. Volil bych osvědčený NP2X

Jinak jsem schopný vyrobit kabely za nesrovnatelně nižší cenu, než značkové originály ve stejné nebo vyšší kvalitě. Takže se mi můžete ozvat.
"It may change your life forever." Brian May, "I can at least ask you to take a few minutes of your day to watch this impassioned speech." Steven Wilson
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

PMC píše:Čau hoši mám takovej dotaz.
Mám zesilovaš s dvěma vstupama (2 kanály), a řekl jsem si, že bych na přepínaní kanálů používal AB krabku, která by ale měla jen jeden STEREO výstup - ne 2 mono... Jde mi tedy o to, jaký vliv na zvuk to bude mít, když si koupím kvalitní mikrofonní kabel a udělám ho do Y...(1xstereo------rozdvojka=====2xmono)
Bude to hrát stejně jak nástrojový kabel, nebo mají tyhle kabely jiný vlastnosti?? (moc se c tom nevyznám)

Dík za odpověd! 8)
Můžu se zeptat, k čemu by ti byla A/B krabka se stereo výstupem? Samozřejmě že to tak lze vyřešit (tu AB si budeš muset asi sám postavit nebo nějak upravit, protože se prodávají hlavně verze s 2 výstupy), ale moc nechápu, jaký to má účel...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
PMC

Příspěvek od PMC »

Nero píše:
PMC píše:Čau hoši mám takovej dotaz.

Dík za odpověd! 8)
Můžu se zeptat, k čemu by ti byla A/B krabka se stereo výstupem? Samozřejmě že to tak lze vyřešit (tu AB si budeš muset asi sám postavit nebo nějak upravit, protože se prodávají hlavně verze s 2 výstupy), ale moc nechápu, jaký to má účel...
Samozřejmě ABkrabku bych si postavil - na tom snad ani nejde nic zkazit :)
Jinak normální AB krabka má 2 mono výstupy, takže z ní jdou 2 kabely. Jenže já sem chtěl použít jen jeden výstup = 1 kabel (stereo), ptž zastávám názor, čím míň kabelů, tím líp. jinak jak jsem psal, tak bych ten kabel "někde u konce" rozdvojil na 2 mono kabely, které by šli do vstupu 1 a 2 na zesilovači...
Je to celkem pochopitelné, ne?

jinak použil bych něco jako toto: http://www.thomann.de/gb/cordial_cfy_6_vpp.htm (ale kvalitnější)

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pochopitelné ano, jen prodle mě trochu zbytečné. Navíc osobně bych považoval za plus, že vedení 2 kabely znameá možnost zapojit ke každému kanálu jiné efekty - a to se občas může hodit :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
PMC

Příspěvek od PMC »

Nero píše:Pochopitelné ano, jen prodle mě trochu zbytečné. Navíc osobně bych považoval za plus, že vedení 2 kabely znameá možnost zapojit ke každému kanálu jiné efekty - a to se občas může hodit :wink:
no, v plánu mám true bypass lištu s menšími modifikacemi, už to mám docela vymyšlené, šlo mi hlavně o to, jestli nebude mít ten mikrofonní kabel negativní vliv na zvuk...

dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Možná vím, proč si nerozumíte. Nero, on myslí pouze hloupou rozdvojku, ne A/B šlapku. Ale obojí označení je trochu zavádějící. Nazval bych to spíš "split krabička"

A smysl to určitě má, spíš bych řekl, že je to nutnost.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nené... Nerovi podle mě přijde lepší vést dva kabely do dvou vstupů, než jeden stereo těsně před zesilovačem rozdvojovat opět na dva
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
PMC

Příspěvek od PMC »

dayslypper píše:Možná vím, proč si nerozumíte. Nero, on myslí pouze hloupou rozdvojku, ne A/B šlapku. Ale obojí označení je trochu zavádějící. Nazval bych to spíš "split krabička"

A smysl to určitě má, spíš bych řekl, že je to nutnost.
No ona by to AB krabka byla, akorát by nepřepínala mezi dvěma kabely, ale dvěma dráty v jednom kabelu.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Moleek píše:Nené... Nerovi podle mě přijde lepší vést dva kabely do dvou vstupů, než jeden stereo těsně před zesilovačem rozdvojovat opět na dva
Přesně tak. Podle mě je když už výhodnější vést z AB krabky 2 separátní kabely, než mít stereokabel a AB switchem (nebo čímkoli jiným) přepínat mezi pravým a levým kanálem.

Mám dojem, že si s PMC rozumíme.

PetrPeter 1975 - 2008
PMC

Příspěvek od PMC »

Nero píše:
Moleek píše:Nené... Nerovi podle mě přijde lepší vést dva kabely do dvou vstupů, než jeden stereo těsně před zesilovačem rozdvojovat opět na dva
Přesně tak. Podle mě je když už výhodnější vést z AB krabky 2 separátní kabely, než mít stereokabel a AB switchem (nebo čímkoli jiným) přepínat mezi pravým a levým kanálem.

Mám dojem, že si s PMC rozumíme.
Ok, ještě o tom popřemýšlím, ale je pravda, že když budu mít 2 samostatné kabely, tak je aspoň budu moct využít i jinde, ale Y kabel těžko...

Tak díky za názory :)

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

PMC píše:Ok, ještě o tom popřemýšlím, ale je pravda, že když budu mít 2 samostatné kabely, tak je aspoň budu moct využít i jinde, ale Y kabel těžko...

Tak díky za názory :)
Tak ono prakticky vzato můžeš použít i ten stereo kamkoliv, jen prostě z něj využiješ jen jeden kanál a bordel by to dělat nemělo. Jen je dražší.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, ono by to občas ten bordel dělat mohlo.

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nero píše:No, ono by to občas ten bordel dělat mohlo.
Myslíš? Ja teda nevim, ale třeba do mobilu máš sluchát s hendsfree a ty mají jakoby 3 kanály a at je strčíš do jakékoliv mp3 tak to bordel nedělá.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, dostal se mi jednou do ruky nějaký stereo kabel, co přitáhl omylem kamarád, použil jsem ho jako propojku do efektové smyčky a nedělalo to dobrotu. Přitom v jiném použití fungoval kabel bez problémů. Ví bůh, čím to bylo, ale radši bych to neriskoval, abych zbytečně nevyhazoval peníze za něco, co nemusí šlapat.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“