Proc se mracis? Vzdyt to je jedine dobreKulda píše:(včetně prodavače, který mi řekl, že má masivní ozvučnou desku:-(((
Jinak ja muzu doporucit Elixiry
Proc se mracis? Vzdyt to je jedine dobreKulda píše:(včetně prodavače, který mi řekl, že má masivní ozvučnou desku:-(((
Máš na mysli to, že mi řekl, že je deska z masivu a ve skutečnosti je překližka? V čem vidíš výhody, kromě toho, že bude méně náchylná na změny, možná poškození apod. já měl za to, že ozvučná deska z masivu je lepší (ale uznávám, že kytary, které jsem zkoušel, si k téhle ani nečuchly, otázkou je čas, kdy by se třeba "vyhrály"...EDGE... píše:Proc se mracis? Vzdyt to je jedine dobreKulda píše:(včetně prodavače, který mi řekl, že má masivní ozvučnou desku:-(((
No to každopádně, ale já potřebuju aspoň trochu navézt, protože jak říkám, 20 let jsem hrál na elektriku a toto je opravdu dost o něčem jiném.Homerda píše:To Kulda: Vyzkousej si sam, to ti da nejvic... No a pak vyvodis co je nejlepsi pro tve ucho a penezenku, zas takova veda to neni![]()
Aha, pardon, to je nedorozumeni, ja myslel ze on ti rekl ze ma masiv a ze ses nejak zdesil nebo neco. Ze ti tam vadil ten masiv.Kulda píše:Máš na mysli to, že mi řekl, že je deska z masivu a ve skutečnosti je překližka? V čem vidíš výhody, kromě toho, že bude méně náchylná na změny, možná poškození apod. já měl za to, že ozvučná deska z masivu je lepší (ale uznávám, že kytary, které jsem zkoušel, si k téhle ani nečuchly, otázkou je čas, kdy by se třeba "vyhrály"...EDGE... píše:Proc se mracis? Vzdyt to je jedine dobreKulda píše:(včetně prodavače, který mi řekl, že má masivní ozvučnou desku:-(((
Myslim, ze kdyz si kupujes preklizkovy nastroj(ne celeomasiv) tak alespon ty masivni predni desky maji(alespon kytary se kterymi jsem se setkal).Máš na mysli to, že mi řekl, že je deska z masivu a ve skutečnosti je překližka? V čem vidíš výhody, kromě toho, že bude méně náchylná na změny, možná poškození apod. já měl za to, že ozvučná deska z masivu je lepší (ale uznávám, že kytary, které jsem zkoušel, si k téhle ani nečuchly, otázkou je čas, kdy by se třeba "vyhrály"
Homerda píše:Myslim, ze kdyz si kupujes preklizkovy nastroj(ne celeomasiv) tak alespon ty masivni predni desky maji(alespon kytary se kterymi jsem se setkal).Máš na mysli to, že mi řekl, že je deska z masivu a ve skutečnosti je překližka? V čem vidíš výhody, kromě toho, že bude méně náchylná na změny, možná poškození apod. já měl za to, že ozvučná deska z masivu je lepší (ale uznávám, že kytary, které jsem zkoušel, si k téhle ani nečuchly, otázkou je čas, kdy by se třeba "vyhrály"
ad struny- muzes treba vyzkouset struny svyvh oblibenych znacek z el. kytary...
Jinak treba Martin, Daddario, La Bella, Elixir...
Hele ja sem se tuhle bavil s jednim kytararem a ten rikal ze tyhle struny nema cenu kupovat, ze prej feder je nevyrabi sam, ale nechava si je delat od jinech fabrik a vyrobcu a ze jejich kvalita je velmi promenlivavorech6 píše:já osobně používám struny od fendera už kvůli sentimentalitě k fenderu(dpbře squiru) fendera. Ale to samořejmě neni ten hlavní důvod, líbí se mi ten zvuk a pohodlně se na ně hraje.
tak sem asi měl štěstí na dobrý balíčkyLukyTukySpeky píše:Hele ja sem se tuhle bavil s jednim kytararem a ten rikal ze tyhle struny nema cenu kupovat, ze prej feder je nevyrabi sam, ale nechava si je delat od jinech fabrik a vyrobcu a ze jejich kvalita je velmi promenlivavorech6 píše:já osobně používám struny od fendera už kvůli sentimentalitě k fenderu(dpbře squiru) fendera. Ale to samořejmě neni ten hlavní důvod, líbí se mi ten zvuk a pohodlně se na ně hraje.
Jimm.ik píše:Já sem si nedávno koupil dunlopy, protože k nim dávali zdarma Dunlop Zakk Wylde (ty klasický 10ky) a moje zkušenost je následující. S čistěním fast fretem po každém hraní mi klasický dunlopy vydržely týden a už po prvním dni byly neleský, matný. Fakt šmejdy. Ty Zakk Wylde byly zatím nejlepší struny co sem měl do 200 Kč. Vydržely 2 měsíce a leskly se tak měsíc. Teď mám nějaké DR "ručně vinuté" a je to ještě větší katastrofa než dunlopy. Škoda že u nás už nemají ty Zakk wylde
Znovu a možná už jasně: bavíte se o značce, ne o strunách, to je podle mě problém celé té diskuse. Příklad: Fender straty a telata - asi se shodneme super (pokud opravdu nenarazíte na sh*t) ale akustiky, elakustiky - opravdu hrubě nic moc. A teď si to převeďtě do Martin vers. Fender vers. Dunlop vers. XXX dalších značek, to si myslím je zavádějící, značka ano ale včetně jasné specifikace strun.vorech6 píše:tak sem asi měl štěstí na dobrý balíčkyLukyTukySpeky píše:Hele ja sem se tuhle bavil s jednim kytararem a ten rikal ze tyhle struny nema cenu kupovat, ze prej feder je nevyrabi sam, ale nechava si je delat od jinech fabrik a vyrobcu a ze jejich kvalita je velmi promenlivavorech6 píše:já osobně používám struny od fendera už kvůli sentimentalitě k fenderu(dpbře squiru) fendera. Ale to samořejmě neni ten hlavní důvod, líbí se mi ten zvuk a pohodlně se na ně hraje.každopádně uá netvrdim že sou to nejlepší struny na trhua že z toho zvuku padneš na p*del, ale mě se to líbí. Jinak sem eště zkoušel Martinky(ty mi taky seděly) a až mi dojde těch 10 balíčků fenderů co sem nakoupil tak vyzkoušim d´addaria
Díky, jaký máš názor na D´addario XPE čka? Zjistil jsem, že to jsou ty struny, co mám na své koupené kytaře, dost se mi tam líbí, ale nechám si poradit (samozřejmě stejně rozhodne konkrétní vyzkoušení)Jester píše:Řekl bych, že toto téma je zařazeno v "Akustických kytarách" a ne v "Elektrických kytarách", mimochodem je tam taky téma ohledně strun. Takže své problémy se strunama na elektriku řešte tam.
Abych nebyl úplně OT, tak mám pocit, že jsem kromě strun Thomastik vyzkoušel snad skoro vše (myslím značky, ne jednotlivé typy sad). Od Alpha, Rezonet přes Gibson, LaBella, Martin, ..., po Elixir. No a skončil jsem:
kovovky - Elixir 12ky Bronze 80/20
nylonky - Savarez SA 500 Medium, ty levnějí Savarezy nedoporučuju
Sorry EXPčkaKulda píše:Díky, jaký máš názor na D´addario XPE čka? Zjistil jsem, že to jsou ty struny, co mám na své koupené kytaře, dost se mi tam líbí, ale nechám si poradit (samozřejmě stejně rozhodne konkrétní vyzkoušení)Jester píše:Řekl bych, že toto téma je zařazeno v "Akustických kytarách" a ne v "Elektrických kytarách", mimochodem je tam taky téma ohledně strun. Takže své problémy se strunama na elektriku řešte tam.
Abych nebyl úplně OT, tak mám pocit, že jsem kromě strun Thomastik vyzkoušel snad skoro vše (myslím značky, ne jednotlivé typy sad). Od Alpha, Rezonet přes Gibson, LaBella, Martin, ..., po Elixir. No a skončil jsem:
kovovky - Elixir 12ky Bronze 80/20
nylonky - Savarez SA 500 Medium, ty levnějí Savarezy nedoporučuju
No za prvý používej tlačítko Edit (stejně tě někdo z moderátorů zdrbe), za druhý z d'addarií jsem vyzkoušel pouze tyhle, tyhle a tyhle. No a protože více než rok používám Elixíry, tak už nemám žádný důvod (pokud to nezačnou u Elixirů flákat a rapidně se nezhorší) zkoušet jiné struny. Tudíž EXP jsem nezkoušel. Sorry.Kulda píše: Sorry EXPčka