Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

...EDGE...

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od ...EDGE... »

Kulda píše:(včetně prodavače, který mi řekl, že má masivní ozvučnou desku:-(((
Proc se mracis? Vzdyt to je jedine dobre :)
Jinak ja muzu doporucit Elixiry ;)
Homerda

Příspěvek od Homerda »

To Kulda: Vyzkousej si sam, to ti da nejvic... No a pak vyvodis co je nejlepsi pro tve ucho a penezenku, zas takova veda to neni :) :wink:
Stop dreaming, start playing!
Kulda

Příspěvek od Kulda »

...EDGE... píše:
Máš na mysli to, že mi řekl, že je deska z masivu a ve skutečnosti je překližka? V čem vidíš výhody, kromě toho, že bude méně náchylná na změny, možná poškození apod. já měl za to, že ozvučná deska z masivu je lepší (ale uznávám, že kytary, které jsem zkoušel, si k téhle ani nečuchly, otázkou je čas, kdy by se třeba "vyhrály"
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Homerda píše:To Kulda: Vyzkousej si sam, to ti da nejvic... No a pak vyvodis co je nejlepsi pro tve ucho a penezenku, zas takova veda to neni :) :wink:
No to každopádně, ale já potřebuju aspoň trochu navézt, protože jak říkám, 20 let jsem hrál na elektriku a toto je opravdu dost o něčem jiném.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Kulda píše:
...EDGE... píše:
Máš na mysli to, že mi řekl, že je deska z masivu a ve skutečnosti je překližka? V čem vidíš výhody, kromě toho, že bude méně náchylná na změny, možná poškození apod. já měl za to, že ozvučná deska z masivu je lepší (ale uznávám, že kytary, které jsem zkoušel, si k téhle ani nečuchly, otázkou je čas, kdy by se třeba "vyhrály"
Aha, pardon, to je nedorozumeni, ja myslel ze on ti rekl ze ma masiv a ze ses nejak zdesil nebo neco. Ze ti tam vadil ten masiv.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Myslim, ze kdyz si kupujes preklizkovy nastroj(ne celeomasiv) tak alespon ty masivni predni desky maji(alespon kytary se kterymi jsem se setkal).

ad struny- muzes treba vyzkouset struny svyvh oblibenych znacek z el. kytary...
Jinak treba Martin, Daddario, La Bella, Elixir...
Stop dreaming, start playing!
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

já osobně používám struny od fendera už kvůli sentimentalitě k fenderu(dpbře squiru) fendera. Ale to samořejmě neni ten hlavní důvod, líbí se mi ten zvuk a pohodlně se na ně hraje.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Homerda píše:
Myslim, ze kdyz si kupujes preklizkovy nastroj(ne celeomasiv) tak alespon ty masivni predni desky maji(alespon kytary se kterymi jsem se setkal).

ad struny- muzes treba vyzkouset struny svyvh oblibenych znacek z el. kytary...
Jinak treba Martin, Daddario, La Bella, Elixir...

Díky všem, ale asi jsem to nespecifikoval úplně zřetelně, značka je samozřejmě důležitá, ale já měl na mysli spíš typ strun (ne ve smyslu kovové, nylonové etc.) jejich složení, které by dávalo nejlepší šanci kytaru rozeznít (btw. nezjistil jsem, co na ní jsou za struny, ale právě s nimi hraje velmi dobře:-))
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

vorech6 píše:já osobně používám struny od fendera už kvůli sentimentalitě k fenderu(dpbře squiru) fendera. Ale to samořejmě neni ten hlavní důvod, líbí se mi ten zvuk a pohodlně se na ně hraje.
Hele ja sem se tuhle bavil s jednim kytararem a ten rikal ze tyhle struny nema cenu kupovat, ze prej feder je nevyrabi sam, ale nechava si je delat od jinech fabrik a vyrobcu a ze jejich kvalita je velmi promenliva :|
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
.mirra.

Příspěvek od .mirra. »

Čus chtěl sem se vás zeptat jaké byste doporučily struny pro můj Stratocaster teď používám struny od Fendru 3250M ale chtěl bych ještě nejaké tvrdší. Výrobců a druhů je moc a tak bych chtěl vědět s jakýma ste spokojení vy? A styl hraní Punk.
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Já sem si nedávno koupil dunlopy, protože k nim dávali zdarma Dunlop Zakk Wylde (ty klasický 10ky) a moje zkušenost je následující. S čistěním fast fretem po každém hraní mi klasický dunlopy vydržely týden a už po prvním dni byly neleský, matný. Fakt šmejdy :roll: . Ty Zakk Wylde byly zatím nejlepší struny co sem měl do 200 Kč. Vydržely 2 měsíce a leskly se tak měsíc. Teď mám nějaké DR "ručně vinuté" a je to ještě větší katastrofa než dunlopy. Škoda že u nás už nemají ty Zakk wylde
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

LukyTukySpeky píše:
vorech6 píše:já osobně používám struny od fendera už kvůli sentimentalitě k fenderu(dpbře squiru) fendera. Ale to samořejmě neni ten hlavní důvod, líbí se mi ten zvuk a pohodlně se na ně hraje.
Hele ja sem se tuhle bavil s jednim kytararem a ten rikal ze tyhle struny nema cenu kupovat, ze prej feder je nevyrabi sam, ale nechava si je delat od jinech fabrik a vyrobcu a ze jejich kvalita je velmi promenliva :|
tak sem asi měl štěstí na dobrý balíčky :lol: každopádně uá netvrdim že sou to nejlepší struny na trhua že z toho zvuku padneš na p*del, ale mě se to líbí. Jinak sem eště zkoušel Martinky(ty mi taky seděly) a až mi dojde těch 10 balíčků fenderů co sem nakoupil tak vyzkoušim d´addaria
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Skusal niekto z vas struny PRS?
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Jimm.ik píše:Já sem si nedávno koupil dunlopy, protože k nim dávali zdarma Dunlop Zakk Wylde (ty klasický 10ky) a moje zkušenost je následující. S čistěním fast fretem po každém hraní mi klasický dunlopy vydržely týden a už po prvním dni byly neleský, matný. Fakt šmejdy :roll: . Ty Zakk Wylde byly zatím nejlepší struny co sem měl do 200 Kč. Vydržely 2 měsíce a leskly se tak měsíc. Teď mám nějaké DR "ručně vinuté" a je to ještě větší katastrofa než dunlopy. Škoda že u nás už nemají ty Zakk wylde

Divný DR používám a naprosto ok struny, každopádně je nečistím přípravky, které se mi dost neosvědčily, tzn. přesně to co popisuješ, max. "slibobicó" - čistým lihem.
Kulda

Příspěvek od Kulda »

vorech6 píše:
LukyTukySpeky píše:
tak sem asi měl štěstí na dobrý balíčky :lol: každopádně uá netvrdim že sou to nejlepší struny na trhua že z toho zvuku padneš na p*del, ale mě se to líbí. Jinak sem eště zkoušel Martinky(ty mi taky seděly) a až mi dojde těch 10 balíčků fenderů co sem nakoupil tak vyzkoušim d´addaria
Znovu a možná už jasně: bavíte se o značce, ne o strunách, to je podle mě problém celé té diskuse. Příklad: Fender straty a telata - asi se shodneme super (pokud opravdu nenarazíte na sh*t) ale akustiky, elakustiky - opravdu hrubě nic moc. A teď si to převeďtě do Martin vers. Fender vers. Dunlop vers. XXX dalších značek, to si myslím je zavádějící, značka ano ale včetně jasné specifikace strun.

Sorry, jsem se před volbama rozohnil, asi mě ten Puchejř s**e víc, než si jsem ochoten si připustit.
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Znovu a možná už jasně: bavíte se o značce, ne o strunách, to je podle mě problém celé té diskuse. Příklad: Fender straty a telata - asi se shodneme super (pokud opravdu nenarazíte na sh*t) ale akustiky, elakustiky - opravdu hrubě nic moc. A teď si to převeďtě do Martin vers. Fender vers. Dunlop vers. XXX dalších značek, to si myslím je zavádějící, značka ano ale včetně jasné specifikace strun.

Sorry, jsem se před volbama rozohnil, asi mě ten Puchejř s**e víc, než si jsem ochoten si připustit.[/quote]

Já nevím jestli jsem to zas napsal dobře, tak znovu: Fender, Gibson x Martin, Takamine, teď už by to mělo být jasné, co jsem měl na mysli, prostě každý umí něco.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Řekl bych, že toto téma je zařazeno v "Akustických kytarách" a ne v "Elektrických kytarách", mimochodem je tam taky téma ohledně strun. Takže své problémy se strunama na elektriku řešte tam.

Abych nebyl úplně OT, tak mám pocit, že jsem kromě strun Thomastik vyzkoušel snad skoro vše (myslím značky, ne jednotlivé typy sad). Od Alpha, Rezonet přes Gibson, LaBella, Martin, ..., po Elixir. No a skončil jsem:
kovovky - Elixir 12ky Bronze 80/20
nylonky - Savarez SA 500 Medium, ty levnějí Savarezy nedoporučuju
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Jester píše:Řekl bych, že toto téma je zařazeno v "Akustických kytarách" a ne v "Elektrických kytarách", mimochodem je tam taky téma ohledně strun. Takže své problémy se strunama na elektriku řešte tam.

Abych nebyl úplně OT, tak mám pocit, že jsem kromě strun Thomastik vyzkoušel snad skoro vše (myslím značky, ne jednotlivé typy sad). Od Alpha, Rezonet přes Gibson, LaBella, Martin, ..., po Elixir. No a skončil jsem:
Díky, jaký máš názor na D´addario XPE čka? Zjistil jsem, že to jsou ty struny, co mám na své koupené kytaře, dost se mi tam líbí, ale nechám si poradit (samozřejmě stejně rozhodne konkrétní vyzkoušení)
Kulda

Příspěvek od Kulda »

Kulda píše:
Jester píše:Řekl bych, že toto téma je zařazeno v "Akustických kytarách" a ne v "Elektrických kytarách", mimochodem je tam taky téma ohledně strun. Takže své problémy se strunama na elektriku řešte tam.

Díky, jaký máš názor na D´addario XPE čka? Zjistil jsem, že to jsou ty struny, co mám na své koupené kytaře, dost se mi tam líbí, ale nechám si poradit (samozřejmě stejně rozhodne konkrétní vyzkoušení)
Sorry EXPčka
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Kulda píše: Sorry EXPčka
No za prvý používej tlačítko Edit (stejně tě někdo z moderátorů zdrbe), za druhý z d'addarií jsem vyzkoušel pouze tyhle, tyhle a tyhle. No a protože více než rok používám Elixíry, tak už nemám žádný důvod (pokud to nezačnou u Elixirů flákat a rapidně se nezhorší) zkoušet jiné struny. Tudíž EXP jsem nezkoušel. Sorry.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“