Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
T1-4

Re: Marshall

Příspěvek od T1-4 »

Jde mi o to jestli jit do nejakyho marshalla nebo treba do rockwella :) O par threadu niz se rockwell resi a je tam ukazka nejaky kapelky a zvuk je luxusni. Takovej ala Fear Factory apod..
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to jsou dva ruzny svety, financne i zvukove. rockwell dela kopie mesy, marshall je marshall :) osmistovka je taky v jednokanalovy verzi drazsi nez rockwell
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Jasny, jen nevim co je lepsi do tvrdy muziky. Podle me spis rockwell, 800ka je spis tkaova rockovejsi.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

do tvrdsi muziky bych bral rockwell v pripade, ze se nechces dlouhou dobu trapit s hledanim kreslitek kte osmistovce...
rene

Příspěvek od rene »

Na osmistovku(jednokanál) hrál i Zakk Wylde, kterej měl lespaula s aktivama. A ačkoliv to trochu dokrmoval Bossáckou SD-1, tak stejně to byl high gain jak sviň. S Rockwellem osmikilo nejde srovnávat, protože je to jinej sound, ale myslim, že s ani jednim neuděláš chybu, takže vyzkoušej a pak rozhoduj co se ti víc líbí:)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

http://kytary.cz/marshall-jcm2000-dsl-100/HN006475/

http://kytary.cz/marshall-jcm2000-tsl-100/HN006470/

http://kytary.cz/marshall-celolampovy-z ... /HN096683/

řečnická otázka "která z těchto hlav je lepší resp kterou by jste si vybrali ?"
mě osobně fascinuje jvm410H s 12 zvuky viz třeba toto ukazkovy video
http://www.youtube.com/watch?v=OzMpsrHUoN0&feature=fvst

a jakej je rozdil mezi TSL a DSL ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

TSL je tříkanál, a má možnost 25/100W- jestli toto nemá DSL taktéž.

Edit: A hrálo to moc dobře- jenže nevím, co bych řekl teď.
Byla to první celolampa přes 412, na kterou jsem hrál a tehdy jsem z toho byl dost odvařený.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 12.04.2010 20:15, celkem upraveno 1 x.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já bych vzla osmistovku/devítistovku/6100 z bazaru:) Ani jedna nehraje tak dobře jak tady tyhle. Na 6100 jsem sice nehrál, ale je na ní tolik chváli, že pochybuju že bude o moc horší než třeba osmistovka.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já bych bral DSLko... Na rock for people na něj hráli skoro všichni, co neměli Rectifiera a rozhodně si nemůžu stěžovat jako divák... Navíc to má být nástupce JCM 900 ale bez diod.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Moleek píše:Já bych bral DSLko... Na rock for people na něj hráli skoro všichni, co neměli Rectifiera a rozhodně si nemůžu stěžovat jako divák... Navíc to má být nástupce JCM 900 ale bez diod.
Diody nediody, hrál si na to?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Latam píše:
Moleek píše:Já bych bral DSLko... Na rock for people na něj hráli skoro všichni, co neměli Rectifiera a rozhodně si nemůžu stěžovat jako divák... Navíc to má být nástupce JCM 900 ale bez diod.
Diody nediody, hrál si na to?
Nehrál. A ten zvuk vím, že je masakr... Ale nebyla ve výběru. Jiank kdybych si z Marshallů měl vybrat, tak to bude asi to devítikilo :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Ono je hlavně dobré to sehnat bazarově. JCM 800 2205 jde klidně za 19, devítikilo klidně kolem 13. To se nedá srovnat s novou cenou těch modernějších marshallů.
rene

Příspěvek od rene »

Je docela komický, že osmikilo i devítikilo (ano i tenhle aparát mam rád), který jsou zvukově mnohem zajímavější než JVM nebo DSL se na bazaru seženou mnohem levnějc, přitom stačí trochu umět hrát a ovládat nejen pedály u nohou ale i knoflíky na kytaře a dostanu z toho stejně velikou zvukovou paletu s mnohem lepšim zvukem.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Tady je další zastánce osmikila z bazoše. S Fenderem se z toho dá dostat krásnej blues, jazz, rock, heavy metal, s Kramerem pořádnej metalovej nářez... Jediný, co mi na tom vadí, že s humbuckerem to na čistym zní dost plechově.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Osmikilo je tak nějak jeden z mých snů. Bohužel se bojím toho, že je to jednokanál (na to bych si asi musel zbastlit stompbox, který by mi po sešlapnutí ztlumil signál z kytary, aby to hrálo čistě - laborování s volume na kytaře je pomalé) a toho, že mi to zkreslení nebude stačit (Hráli jste někdo na osmikilo i na HT-5? Má HT-5 víc gainu nebo je to tak na stejno?).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Prace s Volume na kytare neni vubec pomala. Staci si na to jen zvykout. Nebo uplne nejlepsi je, kdyz mas na kytare na kazdy snimac hlasitost zvlast. Tak to pouzivam vetsinou ja. Krkovy stahnuty na cisty a kobyla prasometal. Krk solo proste uplne otevru a je to.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na to jsem se neptal. ;-) Zkrátka mi to nevyhovuje, protože nemám na kytaře poťáky úplně po ruce, jako je to třebas na stratu. Ano - dvojí volume mám, ale ani tak to není úplně ono. Navíc v momentě, kdy chci u sebe vyčistit zkreslený kanál do čista, je poťák na konci své dráhy. Ještě kousek a není slyšet nic. Takže krabička je na tohle prostě vhodnější.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

woro90

Příspěvek od woro90 »

Booster. Pokud možno i "antibooster" - spínaný odpor v signálové cestě. Záležitost hodiny, včetně leptání plošňáku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Bummer píše:Osmikilo je tak nějak jeden z mých snů. Bohužel se bojím toho, že je to jednokanál (na to bych si asi musel zbastlit stompbox, který by mi po sešlapnutí ztlumil signál z kytary, aby to hrálo čistě - laborování s volume na kytaře je pomalé) a toho, že mi to zkreslení nebude stačit (Hráli jste někdo na osmikilo i na HT-5? Má HT-5 víc gainu nebo je to tak na stejno?).
HT-5 vs. osmikilo (to dvoukanálové které mám já) -> moje osmikilo v gainovitosti možná kousek vede, nejhůř jsou vyrovnané. O "hezkosti" zkreslení snad nemusím mluvit. Pro mě bylo třeba HT-5 obrovské zklamání.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Neboj, nechtěl jsem tvrdit, že by měla HT-5 hezčí zkreslení (ačkoliv se mi to britské líbí). Spíš mi šlo o to, jestli bych si s tím zkreslením při případném upgradu vystačil.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“