Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Placka

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Placka »

simiruz píše:Těch levných placatých mám doma asi 20, tak ti je klidně všechny pošlu za poštovné
Díky za nabídku, ale to už mám práve za sebou. Ty levné placaté jsou naprosto nepoužitelné, navíc jak říkám - jsou zbytečně do šířky, takžě mohou překážet, pokud jsou jackové zdířky příliš vedle sebe.
Ani mi ve výsledku nejde tolik o cenu, jako o dosažení požadovaných vlastností - jackový konektor s minimální velikostí přečuhující části...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Black: Jedna designově pěknější než druhá! :wink: A věřím, že i skvěle hrají. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
eLGI

Příspěvek od eLGI »

MrB14ck píše:Můj diy bordel :lol:
IMG_20150601_110510.jpg
Jakej je to pocit mít v pedalboardu všechny efekty vlastní výroby? Respekt1 :!: :)
negativecreep

Re: Placka

Příspěvek od negativecreep »

Já mám placatý konektor od pana Smrčky, vozím ho v boardu asi 5 let a žádný problém. vyšel na pár korun.

Problém bude, v tom, že ty levné placaté jsou k prdu, on používá nějaké kvalitnější kopie. takto o tom píše na svých stránkách:

Mají extrémně malou vlastní kapacitu, cca 4pF – vynikající, nízká hodnota. Dále mají izolační vložku mezi živým a zemí z pertinaxu, což umožňuje bezpečnější pájení. Na trhu se vyskytuje několik druhů podobných kopií, ale ty nemají vnitřní izolaci z pertinaxu, nýbrž z plastu. Při pájení, a to i velmi šetrném, se plast mechanicky zbortí a celý konektor se začne protáčet a uvolní se, čímž je nespolehlivý a bezcenný.

Tyto konkrétní typy, které používám, těmito nectnostmi NETRPÍ! Považuji jejich poměr cena/kvalita, pro použití na propojky mezi efekty, za výborný. K tomu přispívá i jejich tvar, který je např. v pedalboardech velmi nenáročný na okolní prostor a efekty lze dát blízko od sebe, čímž nezaberou zbytečný prostor na ploše.

Cena tenkrát byla asi 70 Kč+ za délku kabelu, včetně práce, propojky ale teď kupuje co vím z jiných zdrojů a tak by to vyšlo asi o trochu dráž. i tak ale o hodně míň než třeba ty PW
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak to přesně odpovídá. Ty konektory, co jsem nakoupil, tam mají obyčejný plast. Ale co... pedalboard funguje a kvůli tomu jednomu jedinému koncertu, co mě čeká, ty propojky předělávat nebudu. :) Když se to podělá naživo, tak holt nebudou dýleje, ono se to taky nepo. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
cherreda
Rádce

Boss ES-8

Příspěvek od cherreda »

Nevím, jestli to tu už nebylo - zaznamenali jste, že Boss přišli s vlastním přepínadlem?
Jak jinak, než pěkným a velmi sofistikovaným.
Horší je, že hodnotu již tak drahého kufýrku (který šťastný majitel dobrovolně položí na víceméně zaprasenou "podlahu" a pak do něj hňácá svojí cca stejně zaprasenou hňácou) zvedne šmahem skoro o 20 tisíc, čímž pádem se tento fujswič jednoznačně zařadil do kategorie, které poeticky říkám "Pouze pro zamilované". :wink:
http://www.boss.info/products/es-8/

Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Boss ES-8

Příspěvek od Latam »

cherreda píše:Nevím, jestli to tu už nebylo - zaznamenali jste, že Boss přišli s vlastním přepínadlem?
Jak jinak, než pěkným a velmi sofistikovaným.
Horší je, že hodnotu již tak drahého kufýrku (který šťastný majitel dobrovolně položí na víceméně zaprasenou "podlahu" a pak do něj hňácá svojí cca stejně zaprasenou hňácou) zvedne šmahem skoro o 20 tisíc, čímž pádem se tento fujswič jednoznačně zařadil do kategorie, které poeticky říkám "Pouze pro zamilované". :wink:
http://www.boss.info/products/es-8/

Masakr. Říkal jsem si, co to může přinést nového, když už všechno umí G-lab. A ejhle. Možnost prohazovat libovolně jednotlivé signálové cesty nebo je dokonce řadit paralelně... To už je opravdu ultimátní řešení.
bambas

Příspěvek od bambas »

Ty jo, to je super, ma to i midi vystup, takze by jsem mohl prepinat ruzne druhy delaye na mem TC Flashbacku X4 a k nemu do serie dalsi krabicky. Jestli tomu spravne rozumim...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

bambas píše:Ty jo, to je super, ma to i midi vystup, takze by jsem mohl prepinat ruzne druhy delaye na mem TC Flashbacku X4 a k nemu do serie dalsi krabicky. Jestli tomu spravne rozumim...
Tohle umí spousta kontrolerů, např. i levnější g-lab gsc 1.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Konecne nekdo udelal to prepinani signalovy cesty pomoci matice s moznosti prehazovani

Sent from my iPhone using Tapatalk
cherreda
Rádce

Caline CP-09 tuner power

Příspěvek od cherreda »

:wink: Tunapáfa pro bílý ďábel s kulatýma očima do jeho pedalbó? Docela dobré, ne? Že by originální čínský nápad? :)

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kdyby byla jeste poly tak beru, i kdyz nepotrebuju ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Brum je součástí balení :). Nebo má snad galvanicky oddělené výstupy?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hm, asi takhle - adaptéry s izol. výstupy jsou samozřejmě fajn, ale realita je taková, že pro většinu pedalboardových sestav, které sem lidi postují, izolované výstupy nejsou potřeba. Je to tak trochu zbytečně často opakovaný a přeháněný strašák. Např. moje dva pedalboardy jsou toho důkazem. Před nákupem dražšího izolovaného multiadaptéru rozhodně doporučuju nejprve prakticky ověřit, zda pro danou sestavu nestačí obyčejný adaptér s multirozbočkou.
Tudíž Tunápáfa a další pod. levnější řešení není třeba hned zavrhovat, klidně to může fungovat slušně. Cena je jen nějakých 40-50 usa baků.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ok, mé sestavě efektů např. galv. oddělený zdroj prospěl. Neříkám, že by hlavní složku signálu předtím tvožil brum, ale když se člověk zaposlouchal, byl tam. a jelikož používámn hlavně clean sound, nemohl se brum schovat ve zkresleném hluku :).
Edit: vlastně od pořízení galv. odd. zdroje jsem sestavu efektů značně obměnil směrem ke kvalitnějším krabkám, takže možná by i ten obyč. zdroj stačil, aber sichr ist sicher, ja?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Samozřejmě, že je lepší mít izolované napájítko, o tom vůbec nepolemizuju - jen to prostě relativně často není nezbytně nutná investice, proto u jednodušších sestav doporučuju nejprve zkusit jít levnější cestou.

Já jsem efektů zkusil už docela dost a z veškerého toho různorodého binčusu se mezi sebou popraly jen 2 krabičky v piezzo setupu: Zoom A2 vs. Fishman Aura (jak menší Jumbo, tak i Spectrum). Přičemž každá krabka sama o sobě byla se zbytkem efektů ok, takže Auru jsem dal na samostatný adaptér. Na vlastním adaptéru mám ještě Whammy, protože si bere snad celý ampér. Zbylých 7 krabiček napájím přes Dunlop DC Brick, o kterém nemám iluze, že by byl něco víc než jen "prodlužkový jezevčík", resp. zhusta předražený Catalina Tunapáfa, akorát bez "tuna". :)
V menším pdlbrdu napájím 5 efektů pomocí obyč. rozbočky adaptérem Korg za 400, který má na výstupu 1,2A (Flashback + Fender EQ + 3x Boss).
Myslím, že z mé sestavy zcela prosté izolovaných výstupů by např. p. Smrčku mírně kleplo. :) A přitom mi zatím nikdy nic nebrumilo. :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja momentalne kombinuju izolovane vystupy a daisy chain - byl jsem pri nakupu zdroje az moc optimisticky a myslel si, ze ctyrvystupovy zdroj staci - momentalne z nej ale napajim celkem sedm krabicek (vetsinou obyc levny kramy - Byiang az Boss :) krom ladicky a TB boxu jsou to vsechno fuzzy nebo boostery nastaveny na maximum) a u nekterych je proste obyc daisy chain warwick za 50 (z hlavy uz ani nedokazu rict, co z nej vsechno napajim). Pointa je v tom, ze nic nebrumi ani nesumi - nicmene uvazuju minimalne o solidnejsim chainu, kdyz ne rovnou o izolovanym zdroji ciste kvuli spolehlivosti.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 18.06.2015 10:23, celkem upraveno 1 x.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam podobnou zkusenost jako Cherreda.
Vsechny efekty v boardu mam napajeny bez galvanickeho oddeleni (pres stabilizator samodomo) a to tam, krome 4 krabicek vlastni vyroby, mam jeste Line6 MM4, Wah, Marshall kompresor, Behringer phaser a Boss delay. Jedine co kdy delalo problemy byl EHX Nano Clone, ale ten se mi stejne zvukove moc nelibil, tak sel pryc.
Hraju výhradně na šrot.
cherreda
Rádce

Skládací pedalboard Mooer PB10

Příspěvek od cherreda »

darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Docela pěkné, jen co je pravda - odpadlo by tak na pedalboardu řešení s "patrem"... :)
Jen bych uvítal, kdyby se výroby podobného konceptu ujal i někdo další - rád bych měl "rozkládací" kolejničku i pro něco širší, resp, vyšší pedály než je Mooer - na fotce je i těm Mooerům kolejnice docela malá...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“