Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od hyenik »

je to prastará stránka...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Lucas má Furch! :)

smelina

Příspěvek od smelina »

Tak NAMM 2024 za námi a co na Furch? Nic? Nějaká novinka v konstrukci krku? Třeba odlehčená karbonová výztuha??

Edit1: Tak abych jim nekřivdil, projel jsem YT našel jsem tohle info:
- nová kytara Violet Deluxe s bevel duo vybráním - černý 3d print vepředu, vzadu dřevěný
- rozšíření Green řady - Pure varianta zůstává s Full-Pore Satin povrchovkou, ostatní Greeny dostanou Full-Pore High-Gloss
- přidání nových variant Little Jane - celkem 3 modely LJ10 (CM, MM, SM) a jeden LJ11 (SR) a pak ještě limitka Smrk/Cocobolo
- Yellow - nová kytara Dark Yellow Gc-RR s palisandrovou deskou, pro milovníky tmavých kytar, černé sedlo a nulák, lineární poziční značky z boku
- Vintage - nějaké změny v povrchovce a nová varianta Pure

Vlastně jsem našel nakonec jen jedno video a to tohle: https://www.youtube.com/watch?v=5TEnXFme86I, které je tedy bohužel v úplně špatné kvalitě a to je opravdu škoda. Na těch panelech chybí Orange a to tu myslím někdo psal, že tu řadu úplně zrušili. A taky tam mají nějakou Red Deluxe, o které ale nemluví a nejde v tom těch rozmazaných písmenech nic vyluštit krom Red Deluxe Gc-??

Edit2: A našel jsem ještě jeden short https://youtube.com/shorts/DOjV4YJ1HQw? ... Qk-DeeASpr a je to Red Deluxe Gc-SR, takže nic nového.

Uteklo mi něco?
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Další adoračka. Mám to sem ještě dávat? :)
https://www.youtube.com/watch?v=VDy1G90mW-0
Otylie

Příspěvek od Otylie »

Moc se ve Furchách nevyznám, ale to jsou obě z orange série (dle značek na hmatníku), ne? A Furch orange přestal dělat? Nějak jsem je v kytarách už dlouho neviděl.
smelina

Příspěvek od smelina »

Otylie píše: 29.01.2024 8:02 Moc se ve Furchách nevyznám, ale to jsou obě z orange série (dle značek na hmatníku), ne? A Furch orange přestal dělat? Nějak jsem je v kytarách už dlouho neviděl.
Je to Yellow Master's Choice.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

...Dark Yellow Gc-RR s palisandrovou deskou...

na kytaru s palisandrovou přední deskou jsem ještě nenarazil/nehrál... to může být zajímavé
himself

Příspěvek od himself »

Tenhle
https://www.youtube.com/@DriftwoodGuitars/videos
chlapík v některém ze svých videí vysvětluje, že korpus (záda + luby) jsou "jen" pevnou skořápkou pro rezonující přední desku a tím dokládá, proč jsou pro zadní desku vhodné jiné materiály, než pro přední (někde jsem to tady na fóru taky rozebíral). Z toho důvodu je palisandr na přední desku možná neobvyklou, ale asi ne příliš vhodnou volbou, jestli si to dobře pamatuji.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No já si nějak neumím představit zvuk... jestli to bude cinkat, nebo jestli to půjde do temna, do středu nebo do doznívající hloubky... zase nezbyde nic jiného, než to vyzkoušet :)
A vůbec, Furch by mohl dávat na všechny své kytary černej TUSQ, ty žloutnoucí ořechy a sedla... zas o takovej vintyč nestojím :)
smelina

Příspěvek od smelina »

Prskyn píše: 29.01.2024 10:31 No já si nějak neumím představit zvuk... jestli to bude cinkat, nebo jestli to půjde do temna, do středu nebo do doznívající hloubky... zase nezbyde nic jiného, než to vyzkoušet :)
A vůbec, Furch by mohl dávat na všechny své kytary černej TUSQ, ty žloutnoucí ořechy a sedla... zas o takovej vintyč nestojím :)
Sám Petr Furch v tom videu říká, že se mu na ty kytaře líbí hlavně jak vypadá. Žádnej zvukový zázrak to asi nebude, ale rozhodně na pohled velmi hezká.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Hezká je. Líbilo by se mi zdobení hmatníku již nevyráběné Orange a lemování z Redheart... když už, tak ať je to trochu barevné... možná alternativně poziční značky taky z redheart... no a už jsem zase u Rainbow kytary... ach jo.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

https://kytary.cz/furch-days

doplnim, ze ze vsech tech informaci me zaujala predevsim ta, ze vysoutezena little jane bude MM, cili celomahagonova, coz by mohl byt fakt hustej bluesovej nastroj...
himself

Příspěvek od himself »

Probíral jsem se chvíli konfigurátorem Furch. Chápu, že někde musí být nějaké limity, aby to nedopadlo jako konfigurátory německých vozů z devadesátek, ale jinde mi zase něco chybí.
Vůbec nemají v nabídce žádný javor (wtf?), hlavně, že se dá dát palisandr na přední desku :) Nylonka se nedá dát do konfigurátoru (věřím, že by hromada lidí uvítala širší krk - i kytary s kovovkama umí širší), parlorka neumí mít cutaway (já vím, to je trochu specialitka), ale zdobení a inlayů jsou tři zadky. A padouk, který se mi tak líbí, se nedá dát na plátek na hlavě, dyť by to bylo mňam :)
OM neumí bevel, škoda!
Já nechci být za remcala za každou cenou, ale kdyby fakt těch 80 za kytaru dal, tak bych nejspíš musel jít jinam.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Takovéhle kytary dělají na zakázku kytaráři, to není pro velkosériového výrobce.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

S tím v zásadě souhlasím, ale vynechání javoru a nylonka s ořechem 45mm mi přijdou (a to i pro masu) důležitější, než vykládaný celý hmatník. Ale co už, vztekání mi nepomůže.
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 3.02.2024 14:20 S tím v zásadě souhlasím, ale vynechání javoru a nylonka s ořechem 45mm mi přijdou (a to i pro masu) důležitější, než vykládaný celý hmatník. Ale co už, vztekání mi nepomůže.
Souhlasím s tebou, ta konfigurace Rainbow má zbytečné limity. Nylon a Vintage tam klidně mohly být. Ale možná to vnímají jako custom shop jen pro barevné řady a ty ostatní se jim tam nehodí, třeba z kapacitních důvodu.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Furch jedéém!
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 8.02.2024 21:22

Furch jedéém!
No jo, budu muset znovu přehodnotit ty cedrovky. Protože když už na youtube hraje na Furch fingerprcálista, tak je to dost často cedrovej Furch.
Výkon na videu samozřejmě netřeba komentovat.... kdo umí, ten zkrátka umí a hotovo.
himself

Příspěvek od himself »

Jasně. A pro nás i Matěje je z toho hezky vidět, jak to pěkně celoživotní širokohmatníkový kytarista vystřihnul :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

dej pokoj se širokejma hmatníkama :). Zjistil jsem, že můj rozmazlenej strop je 45 mm, snesu ještě 44,5.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“