A hrát a hrát a hrát....
Ukulele
Pravidla fóra
Re: Ukulele
Hlavně vyzkoušet!!! Jedno může být v poho a druhé průs.r...
A hrát a hrát a hrát....
A hrát a hrát a hrát....
Rád bych touto cestou poděkoval Benovi Andersonovi za organizaci úžasného Ukulele festivalu v Úněticích, který proběhl o víkendu.
Thank you Ben - it was just perfect !
Pavel K.
Pavel K.
Aloha. Tento vikend jsem byla na ukulele festivalu v Uneticich u Prahy a dostala jsem ukulele darem. jsem uplny zacatecnik a chtela jsem se zeptat jestli nevite o nejake webove strance kde si muzu ukulele ladicku stahnout do telefonu a co jako uplnemu zacatecniku doporucite. nejake online uceni.zamilovala jsem si tento nastroj a chci ume na nej hrat. moc dekuji za odpovedi. popripadne mi muzete psat na email. bedriska.n@gmail.com. moc dekuji 
Pokud je to telefon pod Androidem, funguje dobře třeba ladička Gstrings:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ings&hl=cs
https://play.google.com/store/apps/deta ... ings&hl=cs
první informace o ukulele jsem čerpal myslím tady
http://uke.webnode.cz/
jaký máš telefon? pokud něco s androidem tak si vyber přímo v play google
https://play.google.com/store/search?q= ... ner&c=apps
http://uke.webnode.cz/
jaký máš telefon? pokud něco s androidem tak si vyber přímo v play google
https://play.google.com/store/search?q= ... ner&c=apps
dekuji za rychle odpovedi. mam Samsung S Duos 2 S7582. hned na vse mrknu na vase typy
... K tomu se musím připojit.paka píše:Rád bych touto cestou poděkoval Benovi Andersonovi za organizaci úžasného Ukulele festivalu v Úněticích, který proběhl o víkendu.
Pavel K.
Díky
to Bedřiška: gratuluju a vítej
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 4.08.2014 5:00, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučen double post.
Důvod: Sloučen double post.
Bedřiška: Pokud jde o ladění na mobilu, s Androidím GStrings to jde bezva, používám, jiné ladičky zatím nemaje, akorát musí být ticho. Ladičky na klips na nástroji jsou v tomhle ohledu mnohem lepší.
Ostatní: Přátelé, chtěl by se někdo zapojit do aktivity vyvolané uživatelem RASIF na fóru diskutnici.cz ohledně založení (čistě) amatérského uke-bandu skrz republiku se společným hraním na příštím uke-festu (na volný mikrofon)?
Sledujte tamní fórum včetně možnosti vzájemného předávání hudebních podkladů via službu Dropbox... - a případně se přihlaste, třeba na adrese pepa zavinac rudice bodka cz. Aloha!
Ostatní: Přátelé, chtěl by se někdo zapojit do aktivity vyvolané uživatelem RASIF na fóru diskutnici.cz ohledně založení (čistě) amatérského uke-bandu skrz republiku se společným hraním na příštím uke-festu (na volný mikrofon)?
Sledujte tamní fórum včetně možnosti vzájemného předávání hudebních podkladů via službu Dropbox... - a případně se přihlaste, třeba na adrese pepa zavinac rudice bodka cz. Aloha!
Ahoj všem,
Už delší dobu jsem pošilhával po ukulele a před pár dny, při jedné slabší chvilce, jsem si začal vyhledávat nějaké informace. Za pár dnů mám narozeniny, tak jsem si řekl, že bych si ho mohl nadělit jako dáreček
Pročetl jsem si toto fórum, s hrůzou zjistil, že ceny se za tu doby zvedly na dvojnásobek a začal jsem si vyhlížet nástroj. Předem říkám, v ČR nežiju, takže hledání českých obchodů nepřichází v úvahu. Žiju v IRL a i když jsou weby, kde se tvrdí, že mají ukulele přímo v obchodě, moje zkušenost je opačná. Na krámě jsou pouze lakované hračky a pokud chcete nástroj a ne "nástroj", je nutné ho objednat. Takže jsem si začal hledat nástroj na netu. Našel jsem si jeden (dva), které si mi líbí, recenze uživatelů hovoří o solidním zvuku a dobré konstrukci, v případě problému je možné ho reklamovat, našel jsem si k nim nějaké to povídání, video, atd, jenže... V celém vláknu tady jsem nenašel ani jednu zmínku o tomto nástroji, i když se do ČR taky dodává. Jde mi o nástroj Peavey Composer Ukulele. Mám rád netradiční design, proto mi hned padlo do oka, to přiznávám bez mučení
No a teď bych se teda rád zeptal, jestli jste někdo tento nástroj držel v ruce, jaký na něj máte názor. Vím že se tu hodně doporučuje Lanikai, ale cenově je pro mě momentálně nedostupný. Já navíc nechci nástroj nijak trápit, takže futrál, struny, náhradní struny a pod. je samozřejmostí. Předem děkuju za připomínky, podněty a postřehy
P.S: Něco málo zkušeností se strunými nástroji mám, občas trápím kytaru. Mám ale jeden malinký problém, jsem totiž levák a i kytaru mám stavěnou pro leváka. Takže mě mimo jiné zajímá, jestli jde uke "upravit" pro leváka pouze přehozením strun. Podle mě by to jít mělo, ale rád bych znal názor někoho zkušenějšího
Už delší dobu jsem pošilhával po ukulele a před pár dny, při jedné slabší chvilce, jsem si začal vyhledávat nějaké informace. Za pár dnů mám narozeniny, tak jsem si řekl, že bych si ho mohl nadělit jako dáreček
No a teď bych se teda rád zeptal, jestli jste někdo tento nástroj držel v ruce, jaký na něj máte názor. Vím že se tu hodně doporučuje Lanikai, ale cenově je pro mě momentálně nedostupný. Já navíc nechci nástroj nijak trápit, takže futrál, struny, náhradní struny a pod. je samozřejmostí. Předem děkuju za připomínky, podněty a postřehy
P.S: Něco málo zkušeností se strunými nástroji mám, občas trápím kytaru. Mám ale jeden malinký problém, jsem totiž levák a i kytaru mám stavěnou pro leváka. Takže mě mimo jiné zajímá, jestli jde uke "upravit" pro leváka pouze přehozením strun. Podle mě by to jít mělo, ale rád bych znal názor někoho zkušenějšího
"Svět patří těm, co se neposerou... A já se fakt posrat nehodlám!!!"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Zlevákovatět" ukulele v zásadě není problém, je to většinou symetricky stavěný nástroj (není kompenzovaná kobylka). Nicméně zrovna u tohohle tvého bude otrava mít ozvučný otvor pod strunami a jestli koukám dobře tak i soundport na spodní straně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
já se teď asi zeptám blbě, ale je to takový problém???
Neptáš se blbě... Ale já bych tedy ten otvor dole nemohl. Na můj "styl" hraní by to bylo peklo. Věčně bych měl ruku v díře...
Moc nevím jak to popsat,ale často používám takové ty "seky" kdy ruka po "rascuadu" zatlumí struny a jaksi bych se neměl o co opřít (doklepnutí ruky o ozvučnou desku). Bolelo by to...
Side soundport bych zas tak moc neřešil. Holt jako by tam nebyl,když jej ucpu stehnem... Tož tak...
Side soundport bych zas tak moc neřešil. Holt jako by tam nebyl,když jej ucpu stehnem... Tož tak...
No přiznám se, že ten soundport mě taky prásknul přes oči, i když ne hned. Já to ale beru spíš tak, že si splním jedno své přání, rád se na ukulele budu učit a pokud se bude dařit, tak stejně nezůstane jen u jednoho kousku. Průšvih je že třeba Epiphone pro leváka prostě není... A nebude 
Jak jsem již napsal,díra v lubu není tak důležitá. Soundport v ozvučné desce bych "na leváka" hrát nemohl. Vyber si jiný nástroj s klasickou "kulatou" dírou pod strunami,a v té chvíli bude přerod na levačku v pohodě. Holt sev vy*er na design a pořiď lele,které umožní bez problému "otočit" nástroj. Hraješ trochu na kytaru,tak by sis to měl uvědomit a řešit nákup s ohledem na své "leváctví",ne?
Ale což o to, já si to uvědomuju, ale podle mého - rozuměj neznalého názoru - by ten otvor vadil dole na druhý straně. A nebo právě tam, kde je normálně u praváka... No uvidíme. Imho, dneska jsem si došel pro nový struny na Jumbo a tak se koukám i do patra na nástroje. Dvě čistě elektrický uke a pak přesně ty hračkový, celoplastik v různých zářivých barvách. A prodavač mi říká: To co bys rád ti neseženu, ale tyhle jdou fakt na dračku 
Poslední příspěvek zcela nechápu,ale co už...? Prostě jsi rozhodnutý si to uke pořiídit,a tím to celé hasne. Tak ať jsi spokojený a ať Ti to hraje. Aloha....
No já pravě nejsem rozhodnutej. Kdybych byl, neptám se
Jen říkám, z čeho jsem vycházel já...
Ta díra tam prostě bude vadit... Subjektivně,již od pohledu... Počkej ještě chvíli na ostatní reakce. Teď je okurková sezóna,tak musíš holt počkat. Za mě je to jasné. Obyčejný ozvučnicový otvor by zvítězil.
Ten druhý adept je Kala MK-T Makala Tenor Ukulele...
Tak raději bych si vzal tu Kalu. Nevím jaké tam máš ceny,ale ten Lanikai už zase nebude takový rozdíl...