Je to ale blíž než to co jsem naměřil s těma starejma no a za 1500 co bych chtěl, ale dám jim kouř dneska na zkoušce a pak bych to když tak vzal celý tobě, ještě kvůli těm chrastějícim poťákum, tak když budeš mít čas, tak můžeme kroutit hlavou společněTrevor píše: 29.01.2020 22:35 To je teda "párování" za všechny prachy, nech je pár hodin běžet v zátěži a pak si to zkus přeměřit znovu, zda se něco změní..
lampy, flašky, elektronky
Pravidla fóra
Re: lampy, flašky, elektronky
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Někteří "restaurátoři" si nedělají ani hlavu s původním logem
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Oni se naopak chlubí, že to je old Russian military: https://www.watfordvalves.com/product_d ... sp?id=1547
Akorát by mě zajímalo, jestli je ta kryogenická úprava nějak zásadní nebo se jedná pouze o tzv. leštěný prd
Akorát by mě zajímalo, jestli je ta kryogenická úprava nějak zásadní nebo se jedná pouze o tzv. leštěný prd
Zdar, je to bohužel jen leštěný prd mající jediný cíl: prodat staré, v tomto případě však celkem nekvalitní elektronky. Kryogenická úprava elektronek je, nebojím se říct, blbost.
Zírám, čeho jsou prodejci schopni a rozumím i tomu, co je k tomu vede
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Nekvalitní elektronky? to jsi trošku mimo mísu asi...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ani bych neřekl. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
To nevadí, každý máme své oblíbené z nějakého důvodu, ty třeba JJ a já NOS z východního bloku
a hádat se tu o tom nemá smysl
a hádat se tu o tom nemá smysl
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ono jde o to kdo je jak vybírá, přeměřuje a jaké jim určí využitíjbiker píše: 6.03.2020 15:48 Oni se naopak chlubí, že to je old Russian military: https://www.watfordvalves.com/product_d ... sp?id=1547
oni rusáci tyhle věco kopírovali a některé vyrobili lépe než originál
je jasné že když někdo vezme 6p3s (e), což je něco jako 6l6 ga/gb tuším, max 5881 a strčí ji někam místo 6l6gc, tak to asi není dobře, ale to není problém elektronky ale uživatele
ruské elektronky používá hromada "značek" od trakových "ignorantů", jako jsou mesa, po ruby,tad... atd
myslím že spousta lidí ani neví že má v zesilovači elektronky z východu
já to beru jako technik a pro mne to smysl má
vybíral jsem i několik párů rusáků do starých fenderů a zkušený majitel si pak vybral ty správné páry, podle ucha a spokojenost, co víc chtít?
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Podobnou zkušenost mám s různejma výrobcema lamp stejnýho typu hlavně v preampu i já
Co to ve zkratce ma rict to video?
Ze tam cpe ruzny koncovky a ten higain mu hraje furt stejně stejne?
Ze tam cpe ruzny koncovky a ten higain mu hraje furt stejně stejne?
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Spíš preampovky
Rozdíl co zaznamenal je prej jenom v hlasitosti. Na power amp si vzal mesu nejspíš kvůli nastavení biasu, který do toho nechtěl motat. Tam střídal el34 a 6l6. Samostatný stopy tam nejsou u toho power ampu. Jenom v mixu a tam to zní stejně no. Ale to je jinej druh lamp. Tam to rozdíl bude. V mixu už asi tolik ne.
Laborováním s preampovkama jsem se svýho času taky vyblbnul. Malinkej rozdíl slyšet byl, v barvě i hlasitosti. Sice nic revolučního, ale nějaký favority na "robustní metal" jsem tehdy měl.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
On se ten rozdíl u koncovek projeví hlavně když kreslí, což u higainu moc není nebo to spíš není ani žádoucí. Ty rozdíly jsou ale dost velké a taky záleží na tom, jak se ty lampy nastaví.
U preampovek je to takové nějaké složitější. Dost záleží na tom, co konstruktér chce, aby vylezlo. Pokud jsou to jen hodně učesané středy a je tam brutální ořez ve výškách i basu, tak je jasné, že ty rozdíly moc nebudou, když je ten aparát "vymazal".
Je ale pravda, že rozdíly jsou prostě malé, více udělá samo změna repro nebo mikrofonu při nahrávání. Určitě bych to ale nesmázl ve smyslu, že rozdíl tam není a hotovo. Když použiju zrovna aktuální záležitost - zimní pneu. Ty rozdíly při testech jsou někdy v rámci pár dm, v časech na kolo to dělá dvě desitinky na minutě a spolujezdec nepozná žádný rozdíl v komfortu a řidič přesto cítí, že s každou sadou je něco trochu jinak.
U preampovek je to takové nějaké složitější. Dost záleží na tom, co konstruktér chce, aby vylezlo. Pokud jsou to jen hodně učesané středy a je tam brutální ořez ve výškách i basu, tak je jasné, že ty rozdíly moc nebudou, když je ten aparát "vymazal".
Je ale pravda, že rozdíly jsou prostě malé, více udělá samo změna repro nebo mikrofonu při nahrávání. Určitě bych to ale nesmázl ve smyslu, že rozdíl tam není a hotovo. Když použiju zrovna aktuální záležitost - zimní pneu. Ty rozdíly při testech jsou někdy v rámci pár dm, v časech na kolo to dělá dvě desitinky na minutě a spolujezdec nepozná žádný rozdíl v komfortu a řidič přesto cítí, že s každou sadou je něco trochu jinak.
Já většinou měnil jenom ty, co se týkaly vytváření zkreslení. Přírůst hlasitosti jsem zaznamenal, když jsem měnil komplet 10 let starý EHX preampovky za JJ. Tam mi přišlo, že to rozjasnilo aparát i že to víc kreslilo. Což je vlastně ve zkreslení to samý, jako větší hlasitost. Ale taky to moh bejt jenom pocit, protože než to člověk vymění, tak je to minimálně na 15 minut. Větší rozdíl jsem ale určitě zaznamenal při výměně EL34 za 6L6GC a největší rozdíl jsem zaznamenal zaručeně v odlišně nastavenym biasu i se stejnejma lampama. To je pak jak jinak nastavenej eq.torst píše: 7.11.2020 9:24 Laborováním s preampovkama jsem se svýho času taky vyblbnul. Malinkej rozdíl slyšet byl, v barvě i hlasitosti. Sice nic revolučního, ale nějaký favority na "robustní metal" jsem tehdy měl.
Dotaz, prosba: má někdo zkušenosti s elektronkou - 6N5C - případně odkazy. Díky.
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6as7g.html
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6as7g.html
Můžu se optat, k čemu bys je chtěl použít, jestli už jsi je nekoupil..?
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Mám pár kousků, které jsem kdysi-dávno "zachránil" před likvidací. Stáří víc jak 40 let, nepoužité. No a při probírání sklepa jsem na ně narazil. Podle datasheedu se s ní dá udělat push-puhl v A třídě cca 10W. Tak to asi zkusím...
Proto se ptám na ty zkušenosti...
Tak když jsi je takhle získal, tak ano : )
šacoval bych že použití pro zesilovač je případ až pozdější módní doby, dělat z čehokoli audio zesík, bo jsou to primárně regulátory a mají malou impedanci, takže výstupák bude dost specifickej a bude zajímavý dosáhnout nějaké indukčnosti, ale pokud je čas a chuť, tak proč to nezkusit, taky jsem je tu měl, možná mám,ale nikdy jsem se k těmhle nestandartním pokusům nedostal, takže prakticky ti neřeknu bohužel...
šacoval bych že použití pro zesilovač je případ až pozdější módní doby, dělat z čehokoli audio zesík, bo jsou to primárně regulátory a mají malou impedanci, takže výstupák bude dost specifickej a bude zajímavý dosáhnout nějaké indukčnosti, ale pokud je čas a chuť, tak proč to nezkusit, taky jsem je tu měl, možná mám,ale nikdy jsem se k těmhle nestandartním pokusům nedostal, takže prakticky ti neřeknu bohužel...
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trevore díky za info. Časem to asi zkusím postavit "na prkénku" a porovnat s 2xEL84, 34 a 2x4654. Vybavení a "literaturu" mám...
jen se dokopat...
nz, tak potom podej zprávu, když to vyjde : )
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ