Zánět šlach
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: Zánět šlach
Já ho mám právě, na levém ukazováčku(jsem pravák). Stejně si myslím, že to mám z kytary, nevím kde jinde bych si to uhnal.
panové nevim jestli to sem patří, ale poslední cca měsíc mám dost velke bolesti v levem loktu při natažení ruky, hlavně po zkoušce nebo cvičení na kytaru, dohraju natahnu roku třeba pro pití a můžu se posrat bolestí, doktorka mi řekne dojděte si k ortopedovi a ten mě pošle na rehabilitace kam prostě nemůžu mám školu a stejně je to na ....., stalo se to někomu nebo nějaký rady co stim, je to čimdál horší 
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Radši si zajdi k tomu ortopedovi. Ten tomu narozdíl od lidí na fóru opravdu rozumí a hlavně se ti na to bude moci podívat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to mít cokoliv, ale jediná rada co mám. Moje mamka měla (má) něco podobného, byla u doktora a tenisový loket, operace a nevím co všechno. Čas od času chodí k nějaké masérce a jednou se jí svěřila a ona jí tu ruku prohmátla a řekla, že má v loktě přeházené šlachy či co, tak jí je u zápěstí a pod loktem narovnala (bolelo to prý jak kráva), ale do teď má pokoj pokud nedělá něco opravdu namáhavého.
Dneska jsem byl u ortopeda a ten mi řek že to budu mít namožený, dal mi ibalgin gel a tot vše. Já myslel že ho snad pošlu do..... myslim že namoženinu poznám a neni z čeho bych jí měl a nebolela by měsíc jako kráva takže opravdu nevim co stim.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
- Nero
- Rádce
Jít k jinému doktorovi pro potvrzení / jiný názor. Ibalgin Gelem navíc nic nezkazíš, může jen pomoci - kdybys tam měl zánět nebo náběh na něj, půjde proti němu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak a je to vprdeli
včera jsem tahal kombo z auta na zkoušku a přetrhla se mi šlacha
ležim v nemocnici po operaci a minimálně půl roku stou rukou moc neudělám, ze sebemenšího pohybu třeba zatnutí pěsti se můžu posrat bolestí
pánové nikdo nepodcenujte něco co vás bolí nebo omezuje v pohybu nikomu bych to nepřál... je to na h***o, nejvíc se bojim že levá ruka zapomene

- Nero
- Rádce
Tady nezbývá než přát, aby se ti to rychle spravilo a ruka co nejméně zapomněla!
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je mi tě opravdu líto. Tak hodně psychické síly a ať se to dá rychle dokupy.
Dobrý den.
Mám takový problém: hrál jsem moc - dlouho do noci. Ráno jsem se vzbudil a měl jsem úplně stuhlé zápěstí levé ruky. Tak sem to cca 3 dny nechal - chladil a nechaval v klidu. Po těch třech dnech to bylo ok. Pravděpodobně to bylo tím, že sem si zapomněl hlídat pozici zápěstí, měl jsem ho blbě ohlé.
Ale pak jsem zkusil zahrát Sweet Child, jistě jste ten úvodní riff hráli už všichni někdy
A dostavil se problém - hraju to někdy bez malíčku, někdy s malíčkem. Hrál jsem to bez malíčku a při tom přechodu z vrchní (3.od spodu) struny na nejspodnější mě jakoby lupne někde na vrchu dlaně. Jen při tom jednom pohybu - když jsem pak i zkusil ohnutý prostředníček a prsteníček dát horizontálně od sebe (do vrchu a spodu - nikoliv do stran). Jinak mě takhle nic nebolí, nic nemám nerudlé nebo oteklé.
Zašel jsem k doktorovi a ten mi dal - tak nějak preventivně - dlahu (přes zapěsti společně se dvěma těma prstama střednima). Jinak žadne vyšetření nebo tak, jen se doslova podival. Mam ji mit tyden - což vyprši zitra.
Dotaz: stalo se vám to někomu už nebo nevíte co to je? Doufám, že nic se šlachama nebo tak...
Díky za odpověď, Kuba
Mám takový problém: hrál jsem moc - dlouho do noci. Ráno jsem se vzbudil a měl jsem úplně stuhlé zápěstí levé ruky. Tak sem to cca 3 dny nechal - chladil a nechaval v klidu. Po těch třech dnech to bylo ok. Pravděpodobně to bylo tím, že sem si zapomněl hlídat pozici zápěstí, měl jsem ho blbě ohlé.
Ale pak jsem zkusil zahrát Sweet Child, jistě jste ten úvodní riff hráli už všichni někdy
Zašel jsem k doktorovi a ten mi dal - tak nějak preventivně - dlahu (přes zapěsti společně se dvěma těma prstama střednima). Jinak žadne vyšetření nebo tak, jen se doslova podival. Mam ji mit tyden - což vyprši zitra.
Dotaz: stalo se vám to někomu už nebo nevíte co to je? Doufám, že nic se šlachama nebo tak...
Díky za odpověď, Kuba
no jestli se ti šlacha přetrhla ůplně tak tě bohužel nepotěšim protože se budeš muset učit vše znovalodyha píše:Tak a je to vprdelivčera jsem tahal kombo z auta na zkoušku a přetrhla se mi šlacha
![]()
ležim v nemocnici po operaci a minimálně půl roku stou rukou moc neudělám, ze sebemenšího pohybu třeba zatnutí pěsti se můžu posrat bolestí
pánové nikdo nepodcenujte něco co vás bolí nebo omezuje v pohybu nikomu bych to nepřál... je to na h***o, nejvíc se bojim že levá ruka zapomene
![]()
![]()
mám kámoše a něco podobnýho se stalo jeho tátovi když se mu na stvbě zařízla rozbruska za zápěstím do půlky ruky a pak když mu ty šlachy natáhly až od ramene zpět k zápěstí tak když mu to srostlo tak mu trvalo asi půl roku než tou rukou dovedl uchopit knihu
ale pokud mohu doporučit něco na rozhýbání prstů po úrazu tak je na to dobrá španělka s měkejma najlonkama
asi všichni dostali zánět šlach a neudrží ani myš, týden ani Ťuk
- Nero
- Rádce
Když nemáš co psát, nepíšeš. Je to lepší než spamovat thread. Už je mi skoro i hloupé, že to pořád musím někomu vysvětlovat.marshall píše:asi všichni dostali zánět šlach a neudrží ani myš, týden ani Ťuk
PetrPeter 1975 - 2008
já se jenom musim smát
je to možný? jinak všem bych doporučil věcičku Powerball...mám to doma a je to skvělý na posilování atd. a super prevence proti zánětu šlach 
- Nero
- Rádce
Powerball bych akorát nedoporučoval těm, co mají častěji problém = mají slabší šlachy. Hraní si s ním už je relativně velká zátěž a poku na to ruka není připravená, může to i ublížit.
PetrPeter 1975 - 2008
pro ty co maji slabší šlachy doporučuju zezačátku držet se v nižších otáčkách a cvičit jen pár minutek a postupně, jak začnou šlachy sílit, tak přidávat...a taky doporučuju se teda před hraním rozcvičit(zahřát ruce)
já teda sportoval od malička, 10 let tenis a 5 florbal + bojové sporty, takže já se šlachama problém nemám a počítám, že ani mít nebudu...ale je to individuální no, já si s powerballem hraju třeba 30 minut denně...15 levá-15 pravá v průměru, většinou přitom koukám na nějakej film
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Powerball taky doporučuju...dostal mě z problémů se zápěstím...on - a gumový kroužek. Když jsem asi podesáté šel k ortopedovi, co s rukama, tak se podíval, řekl: "Vzhledem k tomu, že ty tvoje ochablý ruce nemá co táhnout, se nesmíš divit, že je to náchylný na zranění, vem si kroužek a mačkej!"
Nejdřív jsem se vydal pro jiného ortopeda, protože mi, dle mého názoru, vůbec nepomoh, ale pak mi to nedalo. Mačkal jsem...a mačkal. Při kombinaci powerball + kroužek + snížená intenzita tréninku jsem za měsíc byl v cajku a už se to nikdy neobjevilo znovu.
Druhá věc je výdrž powerballu. Jaké kdo používáte? Mně už se na skříni válí tři rozmlácený dynaflexy, evidentně nejsou stavěný kondičku, leda na lehkou rehabilitaci...
Nejdřív jsem se vydal pro jiného ortopeda, protože mi, dle mého názoru, vůbec nepomoh, ale pak mi to nedalo. Mačkal jsem...a mačkal. Při kombinaci powerball + kroužek + snížená intenzita tréninku jsem za měsíc byl v cajku a už se to nikdy neobjevilo znovu.
Druhá věc je výdrž powerballu. Jaké kdo používáte? Mně už se na skříni válí tři rozmlácený dynaflexy, evidentně nejsou stavěný kondičku, leda na lehkou rehabilitaci...
Die Hard or Die Home
já mam NSD powerball neon blue gyroscope a nemůžu si na něj stěžovat...už ho mám pár let a pořád funguje a to už mi párkrát spadl na zem 
Taky jsem pro kolečko - mačkání. Celou zimu mě trápilo levé předloktí a kolečko asi pomohlo. Taky první jarní vyjížďka na enduru v terénu
a bylo po bolestech.
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
Já bych se hned nelekal,ale radši zašel k doktorovi. Já jsem měl všechny příznaky zánětu šlach,nejvíc to bolelo, když jsem jel na kole,nebo motorce bez rukavic,a ruka nachládla. Bolelo to asi 2 roky, ale už půl roku žádná stopa po bolesti,tak nevím.Já k doktorovi nechodím hned tak s něčím,ale v těchto případech je lepší si tam zajít...