Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
lunchie

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od lunchie »

No problemo! jinak opravdu ten distortus je hodne easy na udelani ;)
marek lodz

Příspěvek od marek lodz »

Zdravím,Nechci zkládat nové téma chtěl bych se taky pustit do stavby lampové hlavy a nechci zakládat nové téma. Ze schémat sem si vybral Hi-octane z AX84.com kvůli jednoduchosti a prověřenosti. Do začátku bych potřeboval pár rad zkušenějších nejlépe odborníků ohledně docela velké řady věcí. Byl by nekdo ochoten se mě ujmout ? :) Chtěl bych to dotáhnout do konce s co nejlepším výsledkem. Díky.
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

tak jsem se pustil do opravy.....hlava HOCKE 60W....předchozí majtel upravil,já ji vrátil trochu do původního stavu....jinak ta překližka na panelu bude vyměněna za plech a mřížka bude z tahokovu....potah je plyš (hrubší),co mi zbyla při stavbě futrálu na kejtru....

foto tady: http://fotoalba.cz/fotky/21886406
a tady: http://fotoalba.cz/fotky/21886407

připomínky pište
P.S.budu dělat i box (4x12") a bude taky v plyši....ano vím,je to netradiční (možná nepraktický),ale koženku jsem nesehnal.....
lunchie

Příspěvek od lunchie »

marek lodz píše:Zdravím,Nechci zkládat nové téma chtěl bych se taky pustit do stavby lampové hlavy a nechci zakládat nové téma. Ze schémat sem si vybral Hi-octane z AX84.com kvůli jednoduchosti a prověřenosti. Do začátku bych potřeboval pár rad zkušenějších nejlépe odborníků ohledně docela velké řady věcí. Byl by nekdo ochoten se mě ujmout ? :) Chtěl bych to dotáhnout do konce s co nejlepším výsledkem. Díky.
ja jsem hi-octane (myslim) zdarne dokoncil i s nejakymi temi mody, takze pokud budes neco potrebovat, klidne dej vedet a pokud to bude v mych silach, rad pomuzu
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

jaraban píše:tak jsem se pustil do opravy.....hlava HOCKE 60W....předchozí majtel upravil,já ji vrátil trochu do původního stavu....jinak ta překližka na panelu bude vyměněna za plech a mřížka bude z tahokovu....potah je plyš (hrubší),co mi zbyla při stavbě futrálu na kejtru....

foto tady: http://fotoalba.cz/fotky/21886406
a tady: http://fotoalba.cz/fotky/21886407

připomínky pište
P.S.budu dělat i box (4x12") a bude taky v plyši....ano vím,je to netradiční (možná nepraktický),ale koženku jsem nesehnal.....
taková bárbínská hlava :D:D.. mě se teda líbí ale :oops: :D
btw. ty tramvaje jsou taky cool :lol:
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

no co....tak si nemůžu dovolit objednávat koženku natož lepší hlavu.. :cry: ..navíc to nikde neodřu a ani mi to vevnitř nezmrzne.....ale až mi příde tahokov a budu mít i bednu,tak to bude mazec...... 8) 8) 8)
P.S. ty tramvaje jsem já jenom barvil.... :wink: 8) :D
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak ja jsem se po dlouhej době, kdy jsem jenom hrál, dokopal k tomu začít dělat tu nábytkovou část, aby to taky nějak vypadalo... zatim mam rozdelanou akorat bednu hlavy... http://www.nhmaniaci.wz.cz/box01.jpg box snad taky brzo bude... akorat mi pořád chybí dopájet ten druhej kanál, ale nechce se mi v tom hrabat když to hraje pěkně :lol:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Me by zajimalo, jak tam potom to sasi prichytis do ty bedny. Ja mam doma jenom sasi a porad se chystam na to, ze na to udelam nejakou bednu, ale tapu v tom, jak to sasi prichytit do ty bedny.

Postupem casu bych chtel udelat 1x12" uzavrenou s bass reflexem - na ax84 je peknej planek i s tim, jak udelat ten bass reflex pro jaky ladeni :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie: neboj mam to vymyšlený, to šasi ma vzdycky ty svislý stěny dole přihnutý k tej spodní desce a na momentálně hodně špatně příspupnejch místech jsou tam díry na vruty do tý spodní desky, takže šasi bude spojený napevno se spodní deskou, horní i=i část bude sundavací na šrouby povolovatelné zdola...
St.Anley Tube Amps
woro90

Příspěvek od woro90 »

jaraban píše:P.S. ty tramvaje jsem já jenom barvil.... :wink: 8) :D
To je dělané v čem? Vypadají docela promakaně, a nemůžu přijít na to, který program má defaultně tyhle podivné odlesky... (sorry za OT)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

je to v TRS 04 (trainz railroad simulator 2004)....přebarvil jsem jí v malování... :D :D :wink:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Zdravim,
měl bych další otázku...
jak je řešený přepínání kanálů na vícekanálových zesilovačích?
- zahlíd jsem něco, že je to řešený pomocí relátek, mohl by mi někdo přiblížit proč? nebo aspoň hodit nějaký odkaz? díky :wink:
mohl bych si k té mé hlavě (4díra) udělat takovýhle "footswitch"?
kytara->mono kabel->"footswitch"(prepinani signalu mezi 1 nebo 2hy kanal->stereo stinenej kabel, na konci rozdělenej na 2 jacky a ty do dvou děr v zesilovači? díky podruhé :wink:
St.Anley Tube Amps
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stanley06 píše:
kytara->mono kabel->"footswitch"(prepinani signalu mezi 1 nebo 2hy kanal->stereo stinenej kabel, na konci rozdělenej na 2 jacky a ty do dvou děr v zesilovači?
jo presne takhle se to resi nejcastejc
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

takže takhle by to mělo bejt ok jo? krabičku s přepínačem a bude to? :)
St.Anley Tube Amps
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stanley06 píše:takže takhle by to mělo bejt ok jo? krabičku s přepínačem a bude to? :)
jop klasickej a/b switch staci uplne v pohode
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Lachim

Příspěvek od Lachim »

sice to sem nepatří,ale zaznělo to tu:
for lunchie:
vyflákni se na bassreflex. Pokud teda nehodláš obšlehnout už vymyšlenej a osvědčenej model (THIELE) nebo jít nutně svou cestou a investovat mrak peněz a času.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Lachim> jo koukal jsem, ze plany na thiele jsou volne dostupne - open source (teda Electrovoice TL806, od kterejch se mesa docela inspirovala), takze se mozna pokusim postavit mozna ten.
http://archives.telex.com/archives/EV/B ... 0Plans.pdf
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Hele,a seš si jistej,že je to pro kytaru?
Stejně si myslim,že bassreflex pro kytaru je chujovina (co pak budou basáci žrát :lol: )
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
lunchie

Příspěvek od lunchie »

no co jsem se docetl tak ruzne (ax84.com), tak se dela bass reflex do mensich reprobeden, aby znely vetsi. Tou dirou (podle toho jak je velka, nebo jak dlouhou trubku na ni das) se ladi frekvence bass response - urcite to nekdo, kdo se zabyva navrhovanim boxu, dokaze vysvetlit lepe, jak to presne funguje.

Jestli mas cas, koukni na tohle pdf - je to docela zajimave pocteni, co byly kriteria na navrh 1x12 bedny
http://ax84.com/corecabinets/1x12_Cab_Design_Thread.pdf
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Zaveď si nové théma. Ale jináč ty kytarový repra nejsou moc vhodný na honění v basech. Když má membrána,co musí hrát ideálně (pro kytaru) středy lítat jak zběsilá pro basy,tak to nebude asi pro kytaru to NEJ (i když je fakt,že kytara jich moc nemá).
Hele, a co hraješ za styl?
Ale víc asi až v tom novým Threadu o BassReflexu u kyt. beden.
- krabiček a efektů kýbl
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“