Metallica

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Co říkáte na singl? Já ho žeru... z první části mam husinu z druhý jsem nabitej energií. Prostě u mě supr. Už aby bylo 12.Září.

Jinak na níže uvedený stránce jsou kraťoučké ukázky z Death Magnetic. Vesměs mi znějí suprově, tak taky mě zajímají vaše názory....

http://metallica.com/index.asp?item=601104
weselow

Příspěvek od weselow »

Ten singl slyšim už potřetí, příjde mi na Metallicu celkem nadprůměrnej, ale žádný veledílo ani superchytlavej riff to neni, srovnal bych to s Until It Sleeps.

K těm riffům - příjdou mi takový víc hutný než svižný, což neni úplně můj styl, to samý zvuk kytar, kterej to jenom podrthuje. Ten třetí se mi líbí. Ale prostě uvidíme v celku... sem zvědavej i na klipy.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
miguel.kol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miguel.kol »

Tak novy singl se mi libí...s klidečku do tempa, jednoduchy chytlavy sola, krasně zdvojeny. Bici, no prostě Larsův styl(neurazí), basa je tam krasně slyšet,James ještě zpívat umí, no jestli to bude takhle cely album tak myslím, že to bude podařený kousek. Nevim jestli se nepletu ale je to klasicke ladění EHGDAE? Jinak při poslechu jsem z toho měl dobrou naladu, citím z toho jak si to při hraní užívají...
Ibanez Apex2 GSF
Mesa Boogie SR
Digitech Whammy
Morley Distortion Wah Volume
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Takže další taste je venku... tentokráte big taste... celá skladba My Apocalypse je venku! Check it!

http://metallica.com/index.asp?item=601136
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

jj The Days That Never Comes je v normál ladění určitě. . :wink: :) JJ My,Apocalypse je náářez a těšííím se jak malýý děcko a pořááád se nemůůůžu dočkááát :twisted: :lol: :D
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Dyž mě už se nová Metallica nelíbí :( .... poslouchal jsem kdysi všechno co od nich bylo, ale ted už jen Kill em all, Ride the lightning, Master of Puppets a Justice for all .... to novější už prostě neni takovej drsnej nářez ... je to takový vyumělkovaný a nudný mi přijde.. :?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

No bude to zajímavé.

Ale jinak videoklip je už venku!!! K Day that Never Comes....

http://metallica.com/index.asp?item=601171
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ta ,,nová" Metallica už není tak dobrá, jak ta původní sestava... Jinak muzikanti jsou to dobří, ale už to není ono. Třeba St. Anger mne dost zklamal, Death Magnetic jsem ještě neslyšel... Asi ho poslechnu...
Úplně nejlepší songy co Metallica má jsou v Master of Puppets [hlavně Sanitarium, tam se skvěle předvádí kytary i zpěv... dle mého nejlepší song co mají...]
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Asi tak ... tenhle videoklip jak poslal Ronnie ... no prostě je to odvar, čajíček, bez nápadu, nic ... nechme už Metallicu umřít, podle mě její pravej vrchol už byl ...:( ... od St.Anger je to jiná kapela
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Oba vaše názory jsou bezesporu kvalitní jen si dovolím nesouhlasit s tím, že videoklip je odvar. Ano, je to chvílema dost táhle a nudné, ale to není videoklip - zapomněl jsem to uvést v prvním příspěvku, jedná se o KRÁTKÝ FILM. Což nemění fakt, že videoklip má hlavu i patu a přesně vystihuje charakter i název písně. Takže mě se líbí.
weselow

Příspěvek od weselow »

Jestli je to krátkej film, tak jak do příběhu pasujou ti hudebníci? :) Je to videoklip.

Ale líbí se mi, Metallica znova najela na tu jednoduše intelektuální vlnu, o co se snažila i původně. Gesta jsou evidentně dost nahraný, na můj vkus by James vzhledem k jeho věku moh s tím narcismem trochu ubrat.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

řeknu to jednoduše :)

nejsem mega fanoušek Metalliky, ale tahle píseň se mi prostě líbí, skončit měl dávno Karel Gott, ale Metallica nám ještě má co dát... minimálně skvělý koncerty ;)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Nevim co chcete 1980-1995 cca uz se nevrati (respektive ne v dobe kdy asi budu jeste zit, vsechno se toci dokola)...

Doba postupuje dopredu stejne jako vsechno. Nemuzou hrat porad stejne, clovek se taky meni a docela radikalne behem zivota...

Btw My Apocalypse ... se mi zda ze nejvic charakter Metallicy zmenil Lars a jeho prihlouply hlasity bubnovani punkovym neurcitym stylem, malo prechodu a kdyz uz tak hrozne bez pauz a nasypany, zejmena v st.anger byli bici otresny, (navic jeste bez jejich zajimavyho "metallica-clicku" a normalniho virblu). Jinak je to dobry.

Nevim no, Lars je bud pomalejsi nebo uz tu hudbu neciti tak jak driv, protoze driv byli bici soucast hudby, staci si vsimnout jak podkreslujou celou "atmosferu" a hlavne urcujou vyslednej zvuk. Dneska jsou jenom kulisa na ktery se stavi zbytek pisnicky jen rytmove.

Mozna teda mam jen takovej pocit a slysim to tak ja.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Hno tak s čistým svědomím jsem naprosto odvařenej z Death Magnetic. Album je neskutečnej námr*!!!! Už se nemůžu dočkat na oslavu/křest alba za týden do Berlína!!!

Bude tam někdo odsud?
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Právě jedu DM a musim říct, že se mi to dost líbí!!! Prostě tohle jsou ti moji kluci, jak je znám a jak je mam rád. Asi se žádná píšnička z tohohle alba nedostane do mejch top10 od metly, ale tohle album mě teda nezklamalo. Věril jsem mu a je podle mejch představ. Myslim, že pár dní nepujde z mejch repráků žádnej jinej zvuk, než DM :D :D

Oproti St. Anger nebe a dudy...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Mě se taky DM dost líbí a myslím si že skladby jako All Nightmare Long a That was just your Life mají na to dostat se na úroveň největších pecek z MoP nebo BA. No uvidíme časem, každopádně album žeru.

Jinak se mi nelíbí jak všichni chči*ete na St.Anger. Je to prostě ventil určitého období.... určité bouřky.... sice je na tom úplně dodrbanej zvuk, ale riffy jsou tam neskutečný. Bohužel zvuk a produkce alba kvalitu dost snížila no... :P
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Pro Angličtináře recenze již od Rollingstone.... http://www.rollingstone.com/reviews/alb ... h_magnetic

Jinak úryvek z tý recenze kterej mě fakt pobavil, a je vlastně i reálnej....

''Rick Rubin shoves Metallica in the opposite direction: Half of Death Magnetic's tracks are over seven minutes long, with song structures that are not so much "verse/chorus/verse" as "long intro/heavy jam/verse/even heavier jam/chorus/bridge/wild solo/outro."
weselow

Příspěvek od weselow »

Jo, rozhodně vtipnej a pravdivej a album podle mě ještě vystihuje tohle: No longer: Death Magnetic is the musical equivalent of Russia's invasion of Georgia — a sudden act of aggression from a sleeping giant.

To album mě dostává čím dál víc...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak jsem si poslechl The Day That Never Comes... na to, že St. Anger byl celkem šit, tak tento song se mi hodně zalíbil... Že by zase Metallice začínaly lepší časy? Snad ;)
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Myslím že jsem vysmátej víc i bez tý rakvičky.... podívej proč....

That was Just Your Life
End Of The Line
The Thing That Should Not Be
Of Wolf Of Man
One
Broken, Beat, and Scared
Cyanide
Frantic
Until It Sleps
Wherever I May Roam
For Whom The Bells Tolls
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Blackened
- - - - - - - -
Blitzkrieg
Jump In The Fire
Seek and Destroy

A já u toho byl... Berlín pepci... muhehe... teď jsem přijel dom...
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“