Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

ondies
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od ondies »

Wraith píše:kufr ještě nemam, protože bych nejradši prodal CS-2 a DD-7 a koupil SansAmp GT-2 nebo TRI AC
14072009192.jpg
ale koukám pěkně kvalitní jak efekty, tak napájení... je to krása i bez kufru :)
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

ondies píše:
Wraith píše:kufr ještě nemam, protože bych nejradši prodal CS-2 a DD-7 a koupil SansAmp GT-2 nebo TRI AC
14072009192.jpg
ale koukám pěkně kvalitní jak efekty, tak napájení... je to krása i bez kufru :)
heh dík, u napájení sem nechtěl milion adaptérů a efekty sem kupoval hlavně podle zvuku (ikdyž takovej DLS Chorus za 4000+ sem už nekoupil :D), u delaye sem zjistil, že ho skoro nevyužiju a ten kompresor bych taky oželel
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Wraith píše:
heh dík, u napájení sem nechtěl milion adaptérů a efekty sem kupoval hlavně podle zvuku (ikdyž takovej DLS Chorus za 4000+ sem už nekoupil :D), u delaye sem zjistil, že ho skoro nevyužiju a ten kompresor bych taky oželel
já jsem si na kompresor tak zvyknul, že jsem s ním naučil žít a už bych ho neprodal... jenže já mám oproti tobě sh*t (CS-3 made in Taiwan), snad ty všechny Bossáky z Taiwanu někdy převleču do japonský podoby :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Wraith píše:
14072009192.jpg
Moc pěkný! :wink:

Ten zdroj od smyčky taky asi časem pořídím a ten home-made footswitch vypadá uplně profi:) Až budeš mít časem kufr tak chcu foto! :)

Ten delay za kolik prodáváš? kdyžtak SZ.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

pánové, jaký máte rozměry case... Můj pedal board už mi nějak přetýká a pomalu začínám zvažovat, že si udělám větší...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

já už dlouho něco hledám za rozumnou cenu, 3 tisíce za kufříček mi přijde docela pálka, navíc potřebuju docela velkej když mam SansAmp TRI AC a vlastní FS kterej je stejně velkej, cry baby a další 3 krabky

2ondies: sem si všiml odpovědi teprve teď po skoro 2 měsících :D, no já ho pomalu přestávám používat, na čistej kanál je to sice někdy super ale já hraju stejně skoro furt s nějakym zkreslením a dřív sem to používal aby třeba byl výraznější tapping ale to bylo v dobách kdy sem to ještě pořádně neuměl :))
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

No já mám 8 efektů s tím, že ještě nemám komplet. Chci doplnit druhej reverb, muffa, tremolo a časem možná i looper, whammy... teď mám jen 45x33 [cm]. Vidím to tak, že cca 60X40 je na těch 10-12 efektů ideální.

Ohledně toho kompresoru, já osobně hrál na jeden jediný, který mě nepřesvědčil. Ikdyž teď zase zvažuju, že bych nějakej testnul, jestli by se mi nehodil...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

turbo_MaCk píše:No já mám 8 efektů s tím, že ještě nemám komplet. Chci doplnit druhej reverb, muffa, tremolo a časem možná i looper, whammy... teď mám jen 45x33 [cm]. Vidím to tak, že cca 60X40 je na těch 10-12 efektů ideální.
8? já teda mam reverb a přepínač volume na solo např na kombu, takže je fakt že tim šetřim, no ale stejně většinu efektů používám stylem začne song, zapnu efekt a nakonci to vypnu :D nejhorší sou ty peníze v tom, za těch pár efektů s adaptérem a káblíkem by byla nějaká kytara :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

to určitě.. sám v tom mám 20tisíc jen v efektech. Je to ale dost o tom, co člověk hraje. Já hraju hudbu, která je na tom založená. Mám Epiphone SG custom (les paul custom 60's - takový to SG 3xHB) s vyměněným snímačem a su s tou kytarou spokojenej jak prase. Taky sem ji vybíral celej den. Aparát mám lampovej bástlenej a box je taky home made (2*12"). To mi naprosto stačí abych dostal dobrej zvuk. Nestačí mi to, ale abych dokázal hrát muziku co hraju, proto musím mít efekty. baví mě s nima hrát. Je to uplně jiný, než narvat kytaru do aparátu. Už to není "ukaž co umíš" je to "ukaž jak umíš spolupracovat s tím, co ti dělaj se zvukem efekty".
Jak se tü lkuvilo o těch behringerech, tak mám taky jednoho. Je to RV600 (kopie vebrzily od l6). Zvukově je to paráda. Není TB a zvuk to užírá krapet (na toto sou různý pohledy, někomu vadí cív, někomu míň). Zvuk efektu je ale naprosto srovnatelnej s originálem. Nevýhodou je plastová škatule a mikrospínač. Celý spínání efektu působí dost lagricně, ale za ty peníze su spokojenej. Zůstavá nastálo...
http://www.youtube.com/watch?v=aBy6AIv4dL0
panedge

Příspěvek od panedge »

. To mi naprosto stačí abych dostal dobrej zvuk. Nestačí mi to, ale abych dokázal hrát muziku co hraju, proto musím mít efekty. baví mě s nima hrát. Je to uplně jiný, než narvat kytaru do aparátu. Už to není "ukaž co umíš" je to "ukaž jak umíš spolupracovat s tím, co ti dělaj se zvukem efekty".
Jak se tü lkuvilo o těch behringerech, tak mám taky jednoho. Je to RV600 (kopie vebrzily od l6). Zvukově je to paráda. Není TB a zvuk to užírá krapet (na toto sou různý pohledy, někomu vadí cív, někomu míň). Zvuk efektu je ale naprosto srovnatelnej s originálem. Nevýhodou je plastová škatule a mikrospínač. Celý spínání efektu působí dost lagricně, ale za ty peníze su spokojenej. Zůstavá nastálo...

čoveče pod to se podepíšu,ani nemusím nic psát já to mám úplně stejně :P
Jinak ten behringer ti docela závidím,koukal sem na youtube a hraje to pěkně a za ty prachy ...asi si ho taky koupím :P
Edit:to SG máš vínový nebo krémový?tu bych taky bral ach jo :cry:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nebál bych se toho... použitelnej ej naprosto každej mód a jako fanda U2 určitě oceníš space reverb (shimmer reverb). ještě jedna drobnost.. mix ovlivňuje signál i bypassu. je to dost nelineární průběh, ale když dáš mix naplno, tak kytara při vyplém efektu nehraje, ale když se pohybuješ od nuly do 3/4, tak tam není dramatický rozdíl v síle signálu. Pokud tui to vadí, tak by se asi hodilo dat ho do nějaké bypass lišty. Nelituju, že sem ho pořídil. Naopak zvažuju, že druhej reverb bude taky od behringeru (podle financí zvážím)..

SG je slonovina - takže krémový. Ještě sem jej viděl v bílý...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

dostal sem geniální nápad... Koupit obal na klávesy ( http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-oba ... 99:0:0:1:0 ) užíznout do něj desku přesnejch rozměrů a chytit na ni efekty... Co myslíte?
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

nadtim sem taky přemejšlel ale když už mam takový kousky jaký mam tak si radši koupim kufřík pevnej do ruky, protože bych se bál že to někde rozmlátim, spadne to na jednu stranu a půlka knobů letí do koše :D ale jako kdybys našel nějakou pořádnou výstuhu tak proč ne :)
mně se ale stejně nejvíc líbí idea těch kufrů, kde odepneš a dáš pryč celý to víko a zbyde ti jen destička kde to máš vyrovnaný :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wraith píše:nadtim sem taky přemejšlel ale když už mam takový kousky jaký mam tak si radši koupim kufřík pevnej do ruky, protože bych se bál že to někde rozmlátim, spadne to na jednu stranu a půlka knobů letí do koše :D ale jako kdybys našel nějakou pořádnou výstuhu tak proč ne :)
mně se ale stejně nejvíc líbí idea těch kufrů, kde odepneš a dáš pryč celý to víko a zbyde ti jen destička kde to máš vyrovnaný :)
mě též, ale sou dost drahý... Celou noc mi to nedalo spát a vymyslel sem novej systém jak přidělat to víko a myslím,ž e bych zvládl vyrobit tvrdý pouzdro. Myslím že 80x40[cm] by byla ideálka...

EDIT: otázka na lidi s otevřeným pedalboardem (např. Cybermufa):
Ten pedalboard přenášíte normálně takto? není to nepraktický? Nedokážu si představit jet s tímto na koncert...
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 13.09.2009 15:53, celkem upraveno 1 x.
duri

Příspěvek od duri »

Taky řeším pedalboard, čekám na overdrive a chorus, loop lištu a napaječ od p. Smrčky. Bude tam ještě TU-2 , AC-3 od Bosse a EQ Danelectro. Přemýšlím ještě o nějakém Delayi. Vše chci dát do kufru fy. Kinsman. Až bude hotovo, dodám foto. Ten kufr:
http://www.hudebniraj.cz/hudebni-nastro ... sman-kupb5
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pěknej kufřík... Za dobrý peníze docela....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

díky za tip...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

duri píše:Taky řeším pedalboard, čekám na overdrive a chorus, loop lištu a napaječ od p. Smrčky. Bude tam ještě TU-2 , AC-3 od Bosse a EQ Danelectro. Přemýšlím ještě o nějakém Delayi. Vše chci dát do kufru fy. Kinsman. Až bude hotovo, dodám foto. Ten kufr:
http://www.hudebniraj.cz/hudebni-nastro ... sman-kupb5
super za ty prachy, asi do toho brzo půjdu
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

teď sem psal firmě Šiba email s dotazem na cenu na kovovej futrál na mixák, parádně se bude hodit rozměrama, tak sem zvědavej na cenu

EDIT: takže 60*40 za skoro 4500,- což mi přijde jako pěkná pálka
kiss

Příspěvek od kiss »

Já jsem normálně koupil v Bauhausu montážní kufr hlinikový 56x44x15 za 435,-Kč,vyměnil jsem pouze panty za dvojdílné,do mělčí části vestavěl zdroj pro 2x4 výstupy 10V/0.2A,nainstaloval looper a mám v tom ještě 6 krabek,Boss,Digitech,Ibanez,Wah pedal,Tremolo/volume pedál vše pohodlně bez vymknutých kotníků ovladatelné,v hlubší části mám kapsu na kabely a ostatní nutný bordel,to vše vystláno tlustým molitanem,takže když zavřu kufr tak tlačí na efekty a ty držej na sucháči.Celkové náklady na výrobu necelý litr,takže to co se prodává je opravdu notně předražený.Přitom stačí trocha dobré vůle,nápad a české ručičky,až zjistim jak se sem dávaj fotky tak pošlu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“