btw Zvláštní je že už jsem výztuhu povolil já nevim o kolik otáček, určitě přes 360° ale furt to nemůžu donutit aby se to prohlo víc, na Fenderoveskejch stránkách jsem si přečet jak měřit prohnutí a mám tam furt tak o milimetr míň něž bych měl. Nevíte jak na to?
Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
Tak jsem vyhodil starý rotosoundy a místo GHS jsem si hodil Snake Oil.
Rock formula vypadá trvanlivější než Vintage, a hrajou super. Trochu jsem si pak musel pohrát se stratem, ale furt mám o dost vyšší dohmat (jsou to 10, předtim to byly 9), nadruhou stranu jsem se zas zbavil veškerýho buzzu na pražcích takže v poho.
btw Zvláštní je že už jsem výztuhu povolil já nevim o kolik otáček, určitě přes 360° ale furt to nemůžu donutit aby se to prohlo víc, na Fenderoveskejch stránkách jsem si přečet jak měřit prohnutí a mám tam furt tak o milimetr míň něž bych měl. Nevíte jak na to?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
pockej si aspon 24h. pak uvidis, ten krk neni zrovna 5ti minutova zalezitost.
no takhle, čekám už tři dny 
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No nevim ono se to prakticky nehlo
asi tam mám nějaký fest tvrdý dřevo 
- Skořepný Šokátor
Chybí tu myslim mnohem víc strun. Třeba ty oblíbený Elixíry, nikdy jsem je nezkusil. Zajímalo by mě co je na nich tak boží. 
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem natáh DRka 10-56, zvuk trochu horší než u donlopů, na rozdíl od gibsona ale nebyly druhej den černýKinx píše:nema nekdo tip na struny 10-56 nebo 10-58 ? ted taham dunlop nebo fender 10-52 a chtel bych trochu vetsi tah na basovych strunach, nejlepsi struny co jsem kdy mel na kytarach byly GHS ZW 10-60 - ty uz ale neutahnu kvuli problemum se slachama. kupovat si dve sady je nevyhodny a zatim jsem na nic mezi 10-52 a 10-60 nenarazil
- DaveMurray
Oi oi. Myslíte, že mohu na melodic death metal použít hybridní struny 10-52? Když chci podladit všechny struny až o tři celé tóny? Nebo jsou moc měkký? 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak ne že by se nedalo, ale kup si něco silnějšího. Melodický struny ti budou plandat, na druhou stanu někomu vyhovuje, jak se takové struny chovají...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mě osobně vyhovují měkčí struny, zvlášť na tenký strunách. Problém je v tom, že se potom obtížněji hrají nějaká rychlejší sóla (struny uhýbaj před/pod trsátkem). Zase to svoje výhody. Prostě si nevybereš. Zkus to a uvidíš co ti bude vyhovovatDaveMurray píše:Oi oi. Myslíte, že mohu na melodic death metal použít hybridní struny 10-52? Když chci podladit všechny struny až o tři celé tóny? Nebo jsou moc měkký?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- DaveMurray
Aha, olrajt, děkuji vám! Budu muset hodně seřizovat nástroj při výměně těch strun 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To docela záleží na tom, jakej máš nástroj...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nevi nekdo o krame ve vychodnich cechach nebo v praze kde maji na prodejne GHS 10-52? u nas v hradci mi vytrvale tvrdi ze neexistujou, v kytary.cz v praze je zas nemaj na krame. uz zacinam zvazovat ze se kousnu a zacnu zas tahat ty ZW 10-60, protoze me ty dunlopy uz zacinaj stvat. prijde mi ze ty struny jsou sada od sady horsi a horsi, ted vydrzely dva koncerty + tyden hrani a jsou v haji.
vim, že nějaký GHS maj u nás v pultonu, vím, že tam jsou i ZW, ale jestli a jaký jiný, to už nevim
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Tak mám zase Boomers 9-46. V porovnání s těma Snake Oil (zaprděnejma starejma
) nezněj tak dobře s fuzzem ale zas zněj mnohem definovaněji s overdrivem. Tlustý éčko opět prořízne cokoliv i na krkáči s tunou drivu. 
Hraju na struny Dunlop, Zakk Wylde signature 10-60
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- TakJakyhoMeZnas
Elixir super light. pěkně to po nich klouže 
"You feel alright then you hear a music ring"
Před týdnem jsem sundal 11ky Darco nikláče a natáhl Boomers 10-46, a ono to najednou zní tak jak to znít má (jako strat)... Neměl jsem tušení jak velký ten rozdíl mezi niklem a poniklovanou ocelí je, a se zvukem co jsem měl předtím bych se chytil maximálně v Texasu 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Skořepný Šokátor
fekál.