Kytaráři

Seznam kytarářů, stavitelů a opravářů jiných nástrojů
Odpovědět
weselow

Re: Kytaráři

Příspěvek od weselow »

Nero píše:Říct kytarářovi, jaký typ a tloušťku strun chceš a on ti je tam pořádně natáhne a vůči nim nástroj seřídí.
A že bych si je vybral sám by nešlo?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
shoooter

Příspěvek od shoooter »

weselow píše:
Nero píše:Říct kytarářovi, jaký typ a tloušťku strun chceš a on ti je tam pořádně natáhne a vůči nim nástroj seřídí.
Natáhne ti i tvoje vlastní
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nechci být rýpal, ale co jste to za muzikanty, když si ani struny natáhnout nedovedete :roll:

Neberte to ve zlém :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

weselow píše:
Ale taky šlo, samozřejmě. Buď si přineseš vlastní, nebo se s ním domluvíš, co má natáhnout. Dyt to tam píšu - řkni mu jaký typ /značku/ a tloušťku a je to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Wocass píše:Nechci být rýpal, ale co jste to za muzikanty, když si ani struny natáhnout nedovedete :roll:

Neberte to ve zlém :wink:
Na tom prece neni nic zvlastniho, kdyz uz neses kytaru na serizeni, tak doneses i novy struny, ne? S novyma strunama se nekdy musi serizovat oktavy, pri zmene tloustky pak v podstate vsechno. Logicky je nechat tenhle krok na kytararovi, a to i tehdy, kdyz si struny clovek natahnout umi... To ani nemluvim o tom, ze pokud si clovek konce strun zastrihava, tak kytarar temer nema sanci tam ty struny dat zpet.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Nevíte někdo o dobrém kytaráři ve Zlínském Kraji?
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Na tom prece neni nic zvlastniho, kdyz uz neses kytaru na serizeni, tak doneses i novy struny, ne? S novyma strunama se nekdy musi serizovat oktavy, pri zmene tloustky pak v podstate vsechno. Logicky je nechat tenhle krok na kytararovi, a to i tehdy, kdyz si struny clovek natahnout umi... To ani nemluvim o tom, ze pokud si clovek konce strun zastrihava, tak kytarar temer nema sanci tam ty struny dat zpet.
Sedí, navíc je dobré kytaru u něj něchat do druhého dne na "doseřízení", protože např. krk docela pracuje...
Na stranu druhou, zručný kytarista by si měl umět nástroj seřídit sám, tak jako si sám seřídí svůj bicykl.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Atkins píše:Na stranu druhou, zručný kytarista by si měl umět nástroj seřídit sám, tak jako si sám seřídí svůj bicykl.
S přesnějším přirovnáním jsem se v této souvislosti ještě nesetkal.
impact

Příspěvek od impact »

Právě jsem zjistil, že jsem asi děsná lama, když i kolo dávám do servisu. :(

:mrgreen:
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

ahoj hledam kytarare na serizeni + maly upgrade nekde pobliz Kolína, nebo kdyby tu v okoli nikdo nebyl, tak proste co nejbliz :D

...ale to mi nerikejte ze tu nikdo neni :|
Prodám EHX Germanium OD->pm
PepaJosef

Re:

Příspěvek od PepaJosef »

Absolutní špička, co se týče kvality práce, přesnosti, čistoty, zodpovědnosti a pečlivosti. Má vlastní typ nástroje, ten nemusí vyhovovat každému, ale ta práce je stodvacetiprocentní.
aivn86 píše:JIHLAVA

Jan Michálek-opravy strunných hudebních nástrojů

Na Stoupách 4
586 01 Jihlava

Telefon: +420 567 310 826
genys

Příspěvek od genys »

Měl jsem kytaru u p. Lišky . Bezva domluva, rychlé a dokonalé provedení práce (přebroušení pražců+seřízení)
adiku

Příspěvek od adiku »

Zdar, nevíte o někom z Libereckého popř. Hradeckého kraje na generálku krku u el. kytary a přidání snímače do akustiky? Nikoho jsem tady nenašel,nebo blbě vidím. Díky
man

Příspěvek od man »

adiku píše:Zdar, nevíte o někom z Libereckého popř. Hradeckého kraje na generálku krku u el. kytary a přidání snímače do akustiky? Nikoho jsem tady nenašel,nebo blbě vidím. Díky
Na hradecku o dobrého kytaráře asi nezavadíš. Řešil jsem stejnej problém celkem nedávno. Po špatných zkušenostech s Hlaváčkem z Pardubic jsem donesl kytaru do hudebnin "hudební centrum" v HK. Chtěl jsem vyměnit snímače , nulťák a celkově seřídit kytaru včetně pražců aby struny nedrnčely. Snímače hrajou, takže to je snad v pořádku. Ale nulťák nalepenej křivě, takže mi E6 struna sklouzávala z hmatníku, pražců se ani nedotkl a kytara seřízená tím způsobem že kobylkou zvedl dohmat asi na 6 mm. Struny už sice nedrnčely ,ale hrát se na to fakt nedalo. Cena 1000,-Kč celkem. Kytaru sem nakonec odvezl k Papežovi do Jílového. Nulťák strhnul, přibrousil a perfektně nalepil. Zbrousil a vyleštil pražce a kytaru seřídil tak dokonale, že snížil dohmat na cca 2 mm a struny nedrnčej ani na jednom pražci. Cena 1200,- , ale naprosto dokonalá práce.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
adiku

Příspěvek od adiku »

díky za info, já mám kytaru od Vébra, ale nový krk a seřízení mi musel udělat P.Jurkovič. Byl jsem dost nasr..., kytara za 30 a neladila, vylezlé lepidlo na spoji u krku a hlavě. Byli jsme 3 u Jurkoviče s kytarou od Vébra!!! Jinak teď seřízení krku el. kyt. a snímač do španělky chce kámoš a chce něco blíž.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To bylo někdy teďka nebo už dřív ? On je Pepa asi dost kolísavej: když mněl moc zakázek tak to trochu flákal teda takový dojem dělal.
adiku

Příspěvek od adiku »

mno, je to už dlouhá doba, ani si to už nepamatuju :lol: Každopádně mě to stálo cca 15t /10t mahagon. krk nepoužitelný plus výroba nového krku/
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To fakt byl ten krk tak zoufalej ? Známe Pepu dost dlouho dělal kiksy a zas ne zásadní byla s ním domluva v pohodě teda pokud člověk mněl jasnou představu.
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Zdravím,
potřeboval bych co nejprecizněji nechat restaurovat starého akustického Gibsona - (má už šílené důlky v hmatníku, zespodu na lubu kytary malou proraženinu od blbého postavení, ale dřevo nechybí a pár dalších věcí) . Můj typ by byl zanést to k panu Procházkovi. Nemáte prosím nějaké typy kdo dokáže dát do kupy opravdu odborně akustickou kytaru? Většina našich kytarářů se zabývá spíše elektrickými. Pár dalších možností by mi moc pomohlo a třeba bych se s někým domluvil. Jde mi o to, že bych nerad kytaru svěřil někomu, kdo to pak udělá blbě, jelikož to neni levná kytara a asi to ani nebude úplně levná oprava. Taky bych rád, aby to netrvalo půl roku, protože se obávám, že například pan Procházka je zaneprázdněn. Nehledám nejlevnější variantu, ale nejkvalitnější. (pokud bude i levná, zlobit se nebudu :D )

Děkuju moc za doporučení
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Snad ještě Furch - Němčice u Brna, či Standa Lysák Dlouhá Loučka u Uničova.
Odpovědět

Zpět na „Kytaráři“