Netradiční tvary akustik (elektroakustik)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
pbla4024

Re: Netradiční tvary akustik

Příspěvek od pbla4024 »

Ol'Dawg píše:
pbla4024 píše:Pokud chcete popisovat akustické vlny Maxwellovými rovnicemi, pak tématu vůbec nerozumíte.
Nebráním se věcné diskusi podložené argumenty. Na takovéto plácání do vody však reagovat nehodlám. Bylo by na místě zabývat se analogiemi a podmínkami, za kterých (ne)platí. Zabývat se tím, kdo čemu (ne)rozumí ovšem odmítám.
Na fotografii je žebro složené z vrstem smrk/eben/smrk. Eben je tvrdší, takže bude mít vyšší rychlost šíření zvukových vln než smrk. Pokud by žebro mělo fungovat jako vlnovod, muselo by být uspořádání opačné (eben-smrk-eben). Závěr: o vlnovod nejde. QED
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zajimave, ani z jednoho videa/nahravky, co jsem videl/slysel, me zatim zvuk McPhersonu nijak neuchvatil.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Hm, já musim říct, že mě taky ne, ale to je myslim věc osobních preferencí. Von i v tom videu řiká, že to je podbný na piáno, jak to je vykoumaný. Na mě je ten zvuk právě moci "piánovej".
Btw, u tý osmistrunky, je možný, že ten zvuk je škaredej, protože osmistrunka akustická je prostě kompromis a nejde jí třeba udělat tak, aby se na ní dalo hrát a přitom tam ty tlustý struny takhle neplandaly.
edit:
evidentně jde
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

...EDGE... píše:Zajimave, ani z jednoho videa/nahravky, co jsem videl/slysel, me zatim zvuk McPhersonu nijak neuchvatil.
Mně to přijde, že se pořád volá po revoluci, nové technologie, inovace, nové konstrukce, nové materiály, vědecké elaboráty o vlnění, interferometry, netradiční tvary ... ale nakonec chce každý slyšet ten starý klasický zvuk. A jak to zní jinak je zle :lol:
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

No ja napriklad po nicem nevolam, soudim zvuk co nejobjektivneji bez ohledu na konstrukci, a proste me v tomto pripade nikterak neuchvacuje.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

...EDGE... píše:No ja napriklad po nicem nevolam, soudim zvuk co nejobjektivneji bez ohledu na konstrukci, a proste me v tomto pripade nikterak neuchvacuje.
To ale není objektivní ale subjektivní.
Ono objektivně to dost dobře ani nepůjde, dokonce ani kdybys měřil nějaké fyzikální veličiny.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Tak na fyzikální veličiny se dá měřit lecos. Otázka by spíš byla interpretace. I tam by bylo asi z čeho vycházet, počítám, že např poměr alikvot může bejt korelovanej s nějakou libozvučností, či co já vím. Ale samozřejmě je tady ta otázka vkusu, když má někdo rád ne uplně jasnej zvuk např.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jeleniste píše:Tak na fyzikální veličiny se dá měřit lecos. Otázka by spíš byla interpretace. I tam by bylo asi z čeho vycházet, počítám, že např poměr alikvot může bejt korelovanej s nějakou libozvučností, či co já vím. Ale samozřejmě je tady ta otázka vkusu, když má někdo rád ne uplně jasnej zvuk např.
Měřit by se tosamozřejmě dalo, nedá se ale objektivně rozhodnout, která hodnota je ta nejlepší.
Dokonce ani ten dlouhý sustain není obecně vždy to nejlepší.
...EDGE...

shoooter píše:
...EDGE... píše:No ja napriklad po nicem nevolam, soudim zvuk co nejobjektivneji bez ohledu na konstrukci, a proste me v tomto pripade nikterak neuchvacuje.
To ale není objektivní ale subjektivní.
Ono objektivně to dost dobře ani nepůjde, dokonce ani kdybys měřil nějaké fyzikální veličiny.
Objektivne nebylo uplne to spravne sluvko, mel jsem na mysli, ze se snazim co nejmin soudit podle nejakych sympatii, znacky, ceny, pouzitych technologii atd.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Ale stejně asi nezabráníš tomu aby v Tobě zvítězila ta "zvyková" pravda. Má to prostě znít tak a tak a odchylky jsou špatně... Má to vypadat tak a tak... Samozřejmě vím,že píši blbosti,ale těžko se oprostíme od získaných "zkušeností"...
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Tak v ásadě celej trh s "przničema" funguje na tom, že ne každej chce mít "příjemně" znějící kejtru.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jeleniste píše:Tak v ásadě celej trh s "przničema" funguje na tom, že ne každej chce mít "příjemně" znějící kejtru.
Ale chce, jen se mu nechce ji zaplatit.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

:D :D
Ne, já to myslel jinak, já měl na mysli zkreslování u el kytar. Jehož smysl ve valný většině případů je v naprostym rozporu s tim, aby kytara zněla "libě".
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zpet od vlnovodu k "akustickym" kytaram (nero zas bude psat ze moc odbiham, ale to video jasne ukazuje, ze to je dobre maskovana akustika :)
Pro me takova nostalgicka vzpominka na slintani nad obrazkem v prastarem Muzikusu (na fotce nebyla hlava, ktera uz me osobne tak nevzrusuje, ale nešť :) http://youtu.be/QLC2yajEesM

Obrázek

http://www.rolfspuler.com
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Pěkná. A i se mi líbí zvuk.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hyenik píše:zpet od vlnovodu k "akustickym" kytaram (nero zas bude psat ze moc odbiham, ale to video jasne ukazuje, ze to je dobre maskovana akustika :)
No, dost maskovaná :-D Záleží holt na představě o tom, co to akustická kytara má být :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Nero píše:No, dost maskovaná :-D Záleží holt na představě o tom, co to akustická kytara má být :wink:
No, elektrická kytara to neni, páč má nylonový struny.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nutnou podminkou pro elektrofonicnost kytary je elektromagneticke snimani?

Za akustickou kytaru bych asi povazoval vse, u ceho se da predpokladat neelektrifikovane hrani .. i kdyz tim bych zase asi vyradil spoustu elektroakustik, ktery hrajou hlasite jak moje elektrika s .13 :D
Hodně budem někde...
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Už tu někdo zmiňoval archtopy Ken Parker?
http://kenparkerarchtops.com/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jak je videt uhly pohledu se lisi, napr. imho ten spuler je mnohem vetsi akustika nez jakakoli ozvucena lubovka
pro me je akustika to co produkuje jako svuj hlavni projev akusticky zvuk (byt ze snimacu), takze logicky tu dochazi k ruznym prunikum a presahum.
Takze treba Parker Fly s piezem by mohl teoreticky tu byt taky, ale tam je to piezo jenom doplnek, rozsireni zvuku, ... stejne jako u pripadnych lubovek (kde hlavni sound je z elmag snimace).
No a pak tu mame neozvucene lubovky... to je co? akustika? elektrika? ;)
Holt svet neni tak nalajnovany, zaskatulkovatelny a jednoduchy, jak by si mozna nekteri prali 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“