Rozdall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

turbo_MaCk píše:
hardcore guitarist píše:JJ zkreslení...na trandáku si myslím že to budou ty koncáky...prej že ty zkreslovače na lampách jěště dokreslujou lampy.... :roll:
zkreslení co si natočíš na čudlíku gain je z preampu. Konec zkresluje až když do ěj de silnej signál, tzn velký volume. Koukni se na internetu na princip zesáků. Ideálně na grafy (vstupní signál, výstupní) tam je vidět pěkně jak funguje zkreslení a co to vůbec je. Nemusíš se vyznat v těch názvech nebo nějak podrobně. Stačí když koukneš a jak to komolí tu sínusovku, možná ti to lecos objasní.
Dobrý nápad...díky....bůh ví jestli se v tom vyznám... :roll:
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Zdravim, podle toho co tady píšete sem se dostal na dilema, vůbec nevím jak vyjdu s prachama tak si řikam pokud bude víc tak, že bych si nechal postavit kopii JCM800 od rozdala, primo kopii beze změn, ale jak na to tak koukam tak moc kladně nepíšete, píšete o těch jeho kouskách nebo jelepsší si kopii udělat u někoho jinýho, pokud u někoho jinýho, tak u koho pls
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

znám asi 5 majitelů aparátů rozdal jež jsou kopie JCM800. A všichni jsou spokojeni (sem jeden z nich). Ovšem síla není v om člověku, co to stavěl, ale v smotném zapojení od marshallu. Dále pak je tu skupina lidí, co se již potkali s Rozdallovími Power hyper turbo mage giga tera blast hlavama z jeho vlastní edice. Ti většinou dávaj ruce pryč.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DirX

Příspěvek od DirX »

Zkus zemana jeho aparáty Dord sou fakt brutus! JCM 800 ti postaví za slušné prahy...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:znám asi 5 majitelů aparátů rozdal jež jsou kopie JCM800. A všichni jsou spokojeni (sem jeden z nich). Ovšem síla není v om člověku, co to stavěl, ale v smotném zapojení od marshallu. Dále pak je tu skupina lidí, co se již potkali s Rozdallovími Power hyper turbo mage giga tera blast hlavama z jeho vlastní edice. Ti většinou dávaj ruce pryč.
Já jsem taky měl kopii JCM. Zvuk byl pěknej, ale spolehlivost byla dost mizerná, naštěstí to pak dal v ESH dohromady.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

afektband píše:
turbo_MaCk píše:znám asi 5 majitelů aparátů rozdal jež jsou kopie JCM800. A všichni jsou spokojeni (sem jeden z nich). Ovšem síla není v om člověku, co to stavěl, ale v smotném zapojení od marshallu. Dále pak je tu skupina lidí, co se již potkali s Rozdallovími Power hyper turbo mage giga tera blast hlavama z jeho vlastní edice. Ti většinou dávaj ruce pryč.
Já jsem taky měl kopii JCM. Zvuk byl pěknej, ale spolehlivost byla dost mizerná, naštěstí to pak dal v ESH dohromady.

presne, zvuk obvykle byl uspokojujici, ale samotny zapojeni, volba soucastek a kvalita spoju byla kolikrat docela v bidnym stavu. Sam jsem se vrtal asi ve 3 rozdallech a vsechny vypadaly stejne.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

pod to s podepisuju. Prostě OD rozdalla bych si aparát stavět nenechal. To že okopíruje zapojení je věc jedna, ale to jak to udělá?! V tom mím se vrtal EHS a pak i já..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Je to sice vedlejsi, ale co jsem slysel, tak Carcass pouzivali na nahravani sveho alba Heartwork(1994) prave JCM800 dokrmenou Bossem DS-1 a ten zvuk pro me, je jeden z tech nejlepsich, co znam :). Takovej suchej, hutnej...
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“