SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
Pravidla fóra
Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
to není reakce na nikoho, ale doporučuju shlédnout
Prodám EHX Germanium OD->pm
-
Teorge
Jo frodua tam má i nějaký youtube seriál o tom, jak seřídit/upravit kytaru s vintage tremolem pro lepší stabilitu ladění.
Squier: http://www.squierguitars.com/pdf/manual ... _Sheet.pdf (pdf)
tenhle odkaz nefunguje, nemá to někdo třeba v pc, popř. nemá někdo prosím funkční odkaz?
tenhle odkaz nefunguje, nemá to někdo třeba v pc, popř. nemá někdo prosím funkční odkaz?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Můžeš použít prakticky jakýkoli jiný z té nabídky, primárně bych juknul na Fendera.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Právě odkazy na fendera taky nefungujou.
edit. i když myslím, že pro mě bude rozumnější si nechat kytaru seřídit v hudebninách
jen sem se chtěl kouknout, jestli bych něco nezvládl.
edit. i když myslím, že pro mě bude rozumnější si nechat kytaru seřídit v hudebninách
- Nero
- Rádce
Google, můj příteli...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale jo, však já bych googloval, ale říkal jsem si, že se bez toho obejdu, když je tady takovej pěknej thread 
Ale jinak už sem si to našel teda
Ale jinak už sem si to našel teda
Mohl bych se zeptat, když silně brnknu "tlusté E" tak mi drční, jen pokud brknu prázdnou strunu... Předpokládám ,že je to normální a moc mi to nevadí. Má cenu zvyšovat kvůli tomu dohmat? 
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
- Nero
- Rádce
Záleží na tom, kde ti to drnčí. Nicméně pokud to není slyšet v aparátu, může to být skoro jedno.
PetrPeter 1975 - 2008
Na gibsonce? Já myslel, že je to specialita vintage tremol..(děje se mi to na stratu a slyšel jsem o tom jevu i od majitelů vysolých řad fenderů (včetně CS)). Mně to drnčení vychazí odněkud zezadu jakoby od místa dotyku pružin a sustainbloku, ale do aparátu to nejde tak co..(Možná to krade tak milisekudu sustainu, no..)
- Nero
- Rádce
PetrPeter 1975 - 2008
nevím jestli to tu je ale toto je taky vcelku dost zajímavý článek s linky na videa
Kód: Vybrat vše
http://www.fender.estranky.cz/clanky/set-up-fender/Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
jak jsem se díval na stránky, které jsem postnul viz. výše.....
Jaká je závislost na nastavení krki(truss rod) a kamenů na kobylce?
Budu chtít nastavit krk, natáhnu nové struny (mám si počkat až si struny "sednou") a pak nastavit krk?
Jaká je závislost na nastavení krki(truss rod) a kamenů na kobylce?
Budu chtít nastavit krk, natáhnu nové struny (mám si počkat až si struny "sednou") a pak nastavit krk?
- Nero
- Rádce
Krk se nastavuje bez ohledu na výšku strun v kobyle. Takže tím bych začal, teprve po nastavení prohnutí krku bych řešil dohmat, tedy kameny v kobylce.
PetrPeter 1975 - 2008
Jen dodám, že struny si opravdu musí sednout (resp krk podle strun). Pokud zůstáváš na stejné síle a měníš po jedné, je doba sednutí minimální. Pokud ale přecházíš na jinou sílu, případně si měl sundané všechny najednou, trvá to dost dloho (alespoň na akustice). I doba sundání strun na to má vliv.Nero píše:Krk se nastavuje bez ohledu na výšku strun v kobyle. Takže tím bych začal, teprve po nastavení prohnutí krku bych řešil dohmat, tedy kameny v kobylce.
Takže seřizuji krk - opakovaně a s časovým odstupem - dřevo reaguje se zpožděním, a potom teprv kobylku.
Honit dohmat šroubem v krku jak se tu často píše, je nesmysl. Buď kytara drnčí (i s velkým dohmatem), nebo neladí (i s nízkým dohhmatem).
Masivní akustika navíc mění geometrii podle vlhkosti - úhel napojení krku a klenutí horní desky - takže je třeba vše dělat při standardní (dlouhodobě) vlhkosti nástroje.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 10.02.2013 22:45, celkem upraveno 2 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- Nero
- Rádce
Souhlas. Já na kytarách většinou natáhnu struny o 2 - 3 půltóny výš, nechám přes noc sednou, pak naladím na standard, nechám znovu přes noc uležet, a teprve pak seřizuju.
PetrPeter 1975 - 2008
ještě dotaz, kolik měří správná mezera mezi snímači a strunami? na stránkách fender support jsou napsané délky mezer, ale já mám snímače od dimarzia...nebo je na to ještě nějaký jiný fígl, jak zjistit správnou mezeru? 
Nevím jestli existuje nějaký fígl, spíš je to otázka tvé individuální alchymie. Signál by neměl být slabý, struny by ti nemělo ovlivňovat magnetické pole snímače, struny by neměly drnčet o snímač...
Více se dočteš tady (zejména poslední příspěvek petrpetera) - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... Dma%C4%8De
Více se dočteš tady (zejména poslední příspěvek petrpetera) - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... Dma%C4%8De
Laboruj a zkoušej. Ideálně vezmi sluchátka a nějaký softwarový zesilovač k tomu nebo mikrofon a kombo nebo místo mikrofonu hlavu k němu. Pak jsou ty rozdíly docela dobře slyšet. Šance něco poznat třeba s 1x12" kombem na zemi je minimální.
Přiblížením snímače ke strunám zvýšíš množství basů, kompresi signálu a náchylnost k vazbě, naopak snížíš sustain. Oddálením získáš přirozenější tón, IMHO je to tak lepší na čisté zvuky. Jestli se teda nepletu.
Přiblížením snímače ke strunám zvýšíš množství basů, kompresi signálu a náchylnost k vazbě, naopak snížíš sustain. Oddálením získáš přirozenější tón, IMHO je to tak lepší na čisté zvuky. Jestli se teda nepletu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně seřízení stratovského, dvouzvratného tremola nastaveného na jednozvratné, se dvěmi šrouby. Jak na to? Má být tremolo u šroubu vysoko nebo těsně nad povrchem kytary?
Všude nacházím návody jen na dvouzvrat. Nebo jen stačí podle citu či potřeby dotáhnout struny?
Díky?
Všude nacházím návody jen na dvouzvrat. Nebo jen stačí podle citu či potřeby dotáhnout struny?
Díky?