Vaše zkreslení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Hej lidi, vcera a jeste dneska jsem vytahl Big Muffa ze supliku a zkusil jej pouzit poprve na ampegu. Musim rict ze to zni pekne drsne. Doporucuju kombo lehce nakreslit, to znamena nejaky lehci overdrive a do toho sepnete Big Muffa v tomto nastaveni (v jednom clanku nalezl):
Sustain: 0-1, Tone: 5-8, Volume: 5+, mel by z toho vylezt docela pekne crunche zvuk, vintage nakraplej, lampy jsou pak pekne nabuzene. A to jsem chtel Big Muffa prodat... kdepak uz ne! :D
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

turbo_MaCk píše:no; mě teda třeba zklamyli i Boss. Sem si myslel kdoví jak to nezní a pak když sem to zkoušel... Nesedlo mi to. ProCo RAT je lepší (taky dražší). Od tý doby sem ale taky krapet změnil vkus takže možná kdybychto zkoušel teď tak dopadne Boss jinak ale nechci si cpát před hlavu věci bez true bypassu
Tak co, koupíš True ByPass lištu a hotovo :wink: .
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

hardcore guitarist píše:http://bandzone.cz/regibra tak tohle je metalzone...
Tak to je moooooooc pěkný!!!!! Ty jo!! To je vono!! :twisted: Zajímalo by mě, jak by na tom stejnym aparátu hrál Line6 Uber Metal :?: :idea:

PS: nevíte někdo co má ten člověk za aparát? :)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

JanSpilka píše:
hardcore guitarist píše:http://bandzone.cz/regibra tak tohle je metalzone...
Tak to je moooooooc pěkný!!!!! Ty jo!! To je vono!! :twisted: Zajímalo by mě, jak by na tom stejnym aparátu hrál Line6 Uber Metal :?: :idea:

PS: nevíte někdo co má ten člověk za aparát? :)
Tak nevím jak by to znělo když je uber metal digitál....je to nějaký marshall jestli chceš zjistím jaký model...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

wikxzen píše:Hej lidi, vcera a jeste dneska jsem vytahl Big Muffa ze supliku a zkusil jej pouzit poprve na ampegu. Musim rict ze to zni pekne drsne. Doporucuju kombo lehce nakreslit, to znamena nejaky lehci overdrive a do toho sepnete Big Muffa v tomto nastaveni (v jednom clanku nalezl):
Sustain: 0-1, Tone: 5-8, Volume: 5+, mel by z toho vylezt docela pekne crunche zvuk, vintage nakraplej, lampy jsou pak pekne nabuzene. A to jsem chtel Big Muffa prodat... kdepak uz ne! :D
mě z něj přinde ta kytara taková komprimovaná ale zase muzikanti co obdivuju ho používaj takže bych to možná taky někdy zkusil na celolampu.

bypass lištu?? neee to rači koupím efekt 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

ten aparát má marshall tsl 100 máte někod odkaz?
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Já má Crate GTX 65 a nastavený asi tak:
Clean: Low 4 Mid 4 High 6.
Crunch: Gain 5-6 Low 4 Mid 5-6 High 4
Solo: Gain 4 Shape 4-7
Mám to dost specifický(asi), Les Paul dost basuje, proto mám Low většinou dole, nelíbí semi když moc basuje... Čistej zvuk krásně zvoní, proto ty vejšky a zkreslení je nahoře silný dost, a když tam jsou spíš ty středa, tak je solo jasný, silný a netrhá uši... Shape měním podle toho co hrajem za skladbu, docela to mění barvu
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Ty voel tak jsem pořídil druhej preamp a :shock:

Stereo zvouček jak kráva, akorát musim naspořit na UniVibe abych mohl ovládat ten průběh trošku, ale prostě ty dva aparáty jak se oba nechovaj uplně totožně, je to mazec jak blázen.......
Používám jen nick "Swamp"
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zacinam byt na ty nazvy efektu typu: xxx Metal nebo Metal xxx ci snad xxx metal xxx uz pekne haklivy :? Peknej marketingovej tah na nezkuseny zacatecniky ... hned si to koupej bo si mysli ze s tim budou hrat metal ihned.

turbo_MaCk: Jo urcite si toho Big Muffa vyzkousej, ale obavam se ze budes zklamany, pokavad jej neznas, jinak receno, neznas to "spravny" nastaveni ci pomer jednotlivych knobu, tak te to muze spise odradit. On ten Big Muff je fakt dost specificky, neni urcenej na vse, ale da se na dost veci pouzit, jde jen o to, aby clovek nad tim chvili laboroval. Jako samostatny efekt na cisty kanal se nehodi, dle meho nazoru, on je fakt dobrej na to prikrmovani jakyhokoli zkresleni, to znamena bud na aparatu nebo jej dat dohromady s nejakym analogovym efektem. Proste Big Muff musi "k nekomu si prisednout".
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

wikxzen píše:turbo_MaCk: Jo urcite si toho Big Muffa vyzkousej, ale obavam se ze budes zklamany, pokavad jej neznas, jinak receno, neznas to "spravny" nastaveni ci pomer jednotlivych knobu, tak te to muze spise odradit. On ten Big Muff je fakt dost specificky, neni urcenej na vse, ale da se na dost veci pouzit, jde jen o to, aby clovek nad tim chvili laboroval. Jako samostatny efekt na cisty kanal se nehodi, dle meho nazoru, on je fakt dobrej na to prikrmovani jakyhokoli zkresleni, to znamena bud na aparatu nebo jej dat dohromady s nejakym analogovym efektem. Proste Big Muff musi "k nekomu si prisednout".
toš jasné já sems tejně zastánce jednokanálu.... mě napadlo že bych díky němu mohl dostat prostě novej zvuk k tomu co mám. Ale nejdřív pořídím kajtru pak budu přemýšlet jestli efekt nebo hlavu....
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
wikxzen píše:turbo_MaCk: Jo urcite si toho Big Muffa vyzkousej, ale obavam se ze budes zklamany, pokavad jej neznas, jinak receno, neznas to "spravny" nastaveni ci pomer jednotlivych knobu, tak te to muze spise odradit. On ten Big Muff je fakt dost specificky, neni urcenej na vse, ale da se na dost veci pouzit, jde jen o to, aby clovek nad tim chvili laboroval. Jako samostatny efekt na cisty kanal se nehodi, dle meho nazoru, on je fakt dobrej na to prikrmovani jakyhokoli zkresleni, to znamena bud na aparatu nebo jej dat dohromady s nejakym analogovym efektem. Proste Big Muff musi "k nekomu si prisednout".
toš jasné já sems tejně zastánce jednokanálu.... mě napadlo že bych díky němu mohl dostat prostě novej zvuk k tomu co mám. Ale nejdřív pořídím kajtru pak budu přemýšlet jestli efekt nebo hlavu....
Jakou máš kytaru?
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

pres tohle by bylo paradni zkresleni!Akorat nevim kde na to vzit prachy...
http://eshop.kytary.cz/ampeg-celolampov ... :Ampeg:1:0
a k tomu 6x10 box ampeg.Pichnout do ty celolampy kytaru a muzu s tim bourat baraky :D
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

hardcore guitarist píše:Jakou máš kytaru?
Indonezská Ibanez GRX40.
výrobní číslo 9058948
na ibanez neobviklej javorovej krk s tchořím pruhem ala fender celej lakovanej. bold on, jednozvratný tremolo, HB seymour ducan u kobylky jinak singly Ibanez. tělo je prý aghatis ikdyž sem to srovnával se stejnou co je určitě z aghatisu tak ta má je výýýrazně těžší a nemá tak plechovej zvuk (nasucho).
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
hardcore guitarist píše:Jakou máš kytaru?
Indonezská Ibanez GRX40.
výrobní číslo 9058948
na ibanez neobviklej javorovej krk s tchořím pruhem ala fender celej lakovanej. bold on, jednozvratný tremolo, HB seymour ducan u kobylky jinak singly Ibanez. tělo je prý aghatis ikdyž sem to srovnával se stejnou co je určitě z aghatisu tak ta má je výýýrazně těžší a nemá tak plechovej zvuk (nasucho).
Ten snímač máš černý z epiphonu že?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

hardcore guitarist píše:Ten snímač máš černý z epiphonu že?
kdepak mám tam seymourducan SH4 na fotkách na webu sou starý s HB epiphone ale teď hraju na symoura. Epi je doma nevyužitej
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
hardcore guitarist píše:Ten snímač máš černý z epiphonu že?
kdepak mám tam seymourducan SH4 na fotkách na webu sou starý s HB epiphone ale teď hraju na symoura. Epi je doma nevyužitej
Aha a ty seymoury stojí kolik? PRoč tu už nejsi jako rasta blasta?
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

chlapci :-) OTecko :-) na tohle jsou SZ. jinak historie Rasty je docela zapeklita, o tom jednou vyjde roman vazany v kuzi :D
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Docela zamrzi kdyz nekdo smaze prispevek, ktery primo vybizi k odpovedi na zadane tema ...

Takze znova: Cetl jsem na smrckove strance o uprave RATovskeho distortionu o puvodni nebo spise Vintage obvody a chipy. Je tedy tady nekdo, kdo to ma, ci sam slysel rozdil mezi soucasnym a upravenym RATem?

P.S. A zkuste pane moderatore priste zauvazovat, zda-li dana odpoved, treba zrovna kladna, se nebude tykat "vaseho zkresleni".
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Od nynejska jen pres Valvekinga, gain na pulku, eq rovnej, texture spis smerem k a/b (jeste si s tim budu muset pohrat). A myslim, ze na tom nejakou dobu nebudu nic menit :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Basy na max, výšky na 3/4, středy něco málo za půlku a zvýraznění na max,distorision(gain)3/4...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“