Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
doucha

Re: Ukulele

Příspěvek od doucha »

kristynatrochtova píše:
Neví někdo, kde se tohle dá koupit? :D
Obrázek má v názvu "mele-doubleneck", takže asi tady:

http://www.meleukulele.com/shopexd.asp?id=263

(a dokonce mají poslední kus se slevou - "jen" US$1,499.00 místo US$1,999.00 :))
Nelson_smradson

Stagg US 80-S

Příspěvek od Nelson_smradson »

Ahoj můžu se také zeptat? Objednal jsem si Stagg US 80-S na kytary.cz. Nemáte s ním někdo zkušenosti? Moc recenzí jsem nenašel ale nějak mě okouzlilo. Díky
Ondrej

Novinka v Uke světě.

Příspěvek od Ondrej »

Ondřej Šárek vydává na konci února již druhou ukulelovou publikaci v nakladatelství Mel Bay USA. Vice zde
http://www.melbay.com/product.asp?ProductID=22203
micke

Tak se hlásím

Příspěvek od micke »

Uke mám také od letošních vánoc, ale zdejší fórum jsem objevil až nyní. Vlastním Uke Tenson sopran používám v ladění D, protože často hraji s kamarády kytaristy. Transponovat jsem línej takže ladění v D bylo jasnou volbou. Co mám Uke již na akce nevozím kytaru a budím asi jako většina zde zájem publika cože je to za legrační hračku.
parat10

Příspěvek od parat10 »

Zdravím,
dnes jsem si pořídil mé první ukulele (vlastně můj první hudební nástroj vůbec) :D . Je to Tenson soprano. V hudebninách, kde jsem si pro něj byl, jsem byl hodně překvapený z toho, jak je malé a přemáhal jsem se nekoupit tenor, ale nakonec finance rozhodly. Nyní se snažím naučit základní akordy a zahrát toto: http://tinyurl.com/5tvg4eh
Jen si ještě budu muset dokoupit ladičku, protože se mi stále nedaří správně naladit :(
micke

Příspěvek od micke »

To video je pro konzerto (v ladění C), tuším že ty máš to samé co mám já. Tenson soprano s laděním v D-dur
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pokud je to tvůj první nástroj, tak postupuj pomalu od jednotlivému k obecnému. Rytmy akordy a pak až určitou skladbu.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
parat10

Příspěvek od parat10 »

Díky za rady :) Dnes jsem si byl pro nové struny a ladičku. Ladičku jsem si pořídil tu nejlevnější (272 Kč) a funguje skvěle.
Zjistil jsem, že jsem měl naladěno úplně mimo, takže nyní hraje ukulele mnohem lépe :)
Jen jsem se chtěl zeptat, zda není nějaká jiná kniha/učebnice hry na ukulele než od Šárka?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mám tohle:

Obrázek
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Atkins píše:Mám tohle:

Obrázek
Kde jsi to sehnal? 8)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Aukro
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

A nebo též http://www.melbay.com. Tento historický kousek už tam asi neseženeš, ale i tak mají k uke dost věcí... Já mám od nich několik kytarových knih a nejsou špatné...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Hejkal

Příspěvek od Hejkal »

Ahoj mam malinkou otázku a doufam ze nebude moc hloupa.
Mam doma ukulele a jakozto hrac-amater-uplny zacatecnik mam dilema. Hru na kytaru jsem celkem uspesne zvladl a rozhodl jsem se rozsirit obzory hrou na Uke. Jenze jakozto hudebni amater nevim jestli lze pouzit pisnicky s akordy na kytaru i pro hru na uke ? (chapejte mam proste nejake papiry s texty a akordy na kytaru a jestli podle nich muzu (samozdrejme s hmaty na uke atd.) hrat na to uke :D) doufam ze nekdo muj dotaz pochopil a odpovi :D dik moc
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Hejkal píše:Ahoj mam malinkou otázku a doufam ze nebude moc hloupa.
Mam doma ukulele a jakozto hrac-amater-uplny zacatecnik mam dilema. Hru na kytaru jsem celkem uspesne zvladl a rozhodl jsem se rozsirit obzory hrou na Uke. Jenze jakozto hudebni amater nevim jestli lze pouzit pisnicky s akordy na kytaru i pro hru na uke ? (chapejte mam proste nejake papiry s texty a akordy na kytaru a jestli podle nich muzu (samozdrejme s hmaty na uke atd.) hrat na to uke :D) doufam ze nekdo muj dotaz pochopil a odpovi :D dik moc
Jasně, že můžeš :D Akordy jsou stejné...jen v závislosti na tom, jaké ladění na uke máš, použiješ odlišné (neplatí pro barytonové uke v kytarovém ladění) odlišné hmaty pro příslušné akrody...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Jestli jsi zvládl kytaru, tak ti musí být jasné aspoň trochu, jak ta hudba funguje a nemůžeš se takhle ptát přece. Ať už na klavír nebo uke, akordy jsou složené ze stejných tónů a jako doprovod fugnují..

//: druhej..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Hejkal

Příspěvek od Hejkal »

tak diky moc :D ja jsem si to myslel :D tak muzu dalsi dotazy ? :D jde mi o to ze jsem se tu dozvedel ze jsou ruzne struny na C a D naladeni uke, k nastroji jsem dostal navic jeste struny na D (na samotnem uke jsou take struny na D) a rad bych hral v C (jde to proste prekousnout a mit struny na D naladene na to Cecko ? nevim jak by to melo znit s temi C strunami proto se ptam :D) a pak bych rad slysel odborny nazor na toto uke http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... kulele.htm
snad moc neotravuju a me dotazi se hodi i pro nekoho jineho :D dik
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Hru na kytaru jsem celkem uspesne zvladl
Ano :?: :lol: A kde koncertuješ? V nejbližších dnech?
Duda258

Příspěvek od Duda258 »

Dobrý den, už delší dobu uvažuju o koupi uke, ale až nyní jsem se dostal k tomu začít vůbec nějaké vybírat. Jsem naprostý hudební začátečník, nikdy jsem na nic nehrál, ale hru na ukulele bych si chtěl opravdu zkusit. Kvůli tomu hledám spíš nějaké levnější uke, které by bylo vhodné na to naučit se hrát. Do oka mi padl http://kytary.cz/stagg-us-20/HN081516/ . Chtěl jsem se zeptat, zda je toto ukulele vhodné pro začátečníky. Jak říkám, nepotřebuji nějakou super kvalitu, spíše se chci s tímto nástrojem seznámit a později, pokud mi hraní půjde a bude mě bavit, přejít na dražší a kvalitnější model. Děkuji
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Duda258 píše:Dobrý den, už delší dobu uvažuju o koupi uke, ale až nyní jsem se dostal k tomu začít vůbec nějaké vybírat. Jsem naprostý hudební začátečník,
Ale ano, to půjde, i když značku Stagg zrovna nemusím.
Už jsem se přesvědčil, že jsou i daleko horší :D !
A jak vždy říkám, chce to kupovat nejlépe osobně a nebo s někým znalým kytarových nástrojů.
Viz - cituji svůj příspěvek
Ale doporučuji každý nástroj, ať se jedná o jakoukoliv značku, kupovat osobně a vyzkoušet na místě. Jinak to může být šmejd! :x
:idea: Chce to hlavně vyzkoušet:
jestli je rovný krk (vrtule a luk ne!) :!:
jestli ladí struny v oktávách(12 pole) :!:
a potom projet všechny struny po jednotlivých polích (hlavně v nižších polohách) jestli to ladí. :!:
Možná, že to někdo dělá jinak, ale já mám, např. při výběru kytary, těhle pár zásad. :P :D
Přeji mnoho štěstí a dobrého hraní!
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Duda258

Příspěvek od Duda258 »

Děkuji za názor. Bohužel nikde poblíž ho nemají na skladě, takže se budu muset nejslpíš spolehnout na objednávku přes internet. Nejsem z toho moc nadšen, ale snad budu mít štěstí no :lol: To je taky jeden z důvodů, proč sem hned nesahal po dražším modelu.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“