Jakou máte značku kytary??

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

Jakou značku kytary máte??

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od Dark Axel »

Bummer píše:
Dark Axel píše:mě už ten můj cort štve :-D
Něco se na něm s..e? Nebo proč? :)
(Já ho mám půl roku a teď bych naopak docela rád nějakýho fat-strata, kterej je na opačnej straně barikády. Přijde mi, že ten Cort se moc nehodí na takovej ten heavy zvuk. Spíš na něco tvrdšího. A nebo mam jen blbý kombo... Ale stejnak bych si ho nechal.)

EDIT: Jak tu tak čtu, jak si lidi stěžují na to rozlaďování, tak se mi ten můj Cort líbí ještě víc. :) Sic nemám tremolo, ale pokud ladím, tak jednou za týden a to tak jednu dvě struny a to jen tak lehce (zelené světýlko na ladičce na kombu stále svítí).
no hele, je to naprosto customizovaná kytara, jak elektronikou, tak vzhledem, ale chyby jako špatný sustain, místy intonace, rozlaďování a podobně pomalování, překopání elektroniky a výměna snímačů nezachrání :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou máte značku kytary??

Příspěvek od Bummer »

No tak jasně, však je to low end... Čistil jsi lože krku? Určitě jo... Cos tam měl? Já se na to chystám, až budu zas měnit struny; snad to s tím sustainem něco udělá...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Dnes jsem měl příjmačky na vysokou a stavil jsem se v nejmenovaných hudebnínách, očumoval jsem Gibson LP studi, standard - a upřímně po první doteku bych se sakra moc a moc rozhodoval, jestli do to jít.[/quote]

Tak tobě prošlo rukama spousty kytar, máš už zažitý to co ti sedí a proto to poznáš na první dotek či zahrání. Takže mě nějak nepřekvapuje tvůj rozsudek :D Já sem na Lp od Gibsona nikdy nehrál, takže nemůžu říct. Třeba bych byl zklamanej.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak třeba by tě uchvátil. Každý má jiný vkus a sedí mu něco jiného. Já jsem dost náročný.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Bummer píše:No tak jasně, však je to low end... Čistil jsi lože krku? Určitě jo... Cos tam měl? Já se na to chystám, až budu zas měnit struny; snad to s tím sustainem něco udělá...
jojo, samozřejmě že čistil :-) měl jsem tam lak a pár nalepených papírů a myslím nějaký šmirgl

Sustain tak do pátého pražce je dobrý, dál už to jde dolů
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Wocass píše:Tak tobě prošlo rukama spousty kytar, máš už zažitý to co ti sedí a proto to poznáš na první dotek či zahrání. Takže mě nějak nepřekvapuje tvůj rozsudek :D Já sem na Lp od Gibsona nikdy nehrál, takže nemůžu říct. Třeba bych byl zklamanej.
No mě rukama prošlo celkem málo kytar, ale troufám si tvrdit že to už taky celkem poznám. Asi je to tim že mám dost specifickej styl hry a né všechno mi prostě sedí... Můj stratík mě teda zatim štve jen jednou věcí, když benduju na 14. pražci o dva půltóny tak se mi utlumí struna o další pražec. Na desítkách ani jedenáctkách to nedělalo, jak jsem nasadil devítky tak to dělá. Musim ho dát už konečně seřídit. Jinak je to fakt génius, zatím jsem teda nehrál na kytaru co by mi zněla líp. I na sucho jsem kromě akustik nedržel dřevo co víc vrnělo. Btw sustain... dneska se mi podařilo při zkváklym wahu, tubescreameru na půlce a gainu na Juniorovi na max dostat totální masíčko. Jsem hrál zrovna Power to Love a bendoval jsem na 17 pražci o dva půltóny, kua a při tom vytažení mi to vydrželo asi tak stejně dlouho jako Jimimu v Machine gunu s Band Of Gypsys, takovej ten šílenej bend přes dva takty. :D Začínám doma hrát čím dál víc nahlas, sousedi mě musej nenávidět. :mrgreen:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

rasomaso píše:
Wocass píše:Tak tobě prošlo rukama spousty kytar, máš už zažitý to co ti sedí a proto to poznáš na první dotek či zahrání. Takže mě nějak nepřekvapuje tvůj rozsudek :D Já sem na Lp od Gibsona nikdy nehrál, takže nemůžu říct. Třeba bych byl zklamanej.
No mě rukama prošlo celkem málo kytar, ale troufám si tvrdit že to už taky celkem poznám. Asi je to tim že mám dost specifickej styl hry a né všechno mi prostě sedí... Můj stratík mě teda zatim štve jen jednou věcí, když benduju na 14. pražci o dva půltóny tak se mi utlumí struna o další pražec. Na desítkách ani jedenáctkách to nedělalo, jak jsem nasadil devítky tak to dělá. Musim ho dát už konečně seřídit. Jinak je to fakt génius, zatím jsem teda nehrál na kytaru co by mi zněla líp. I na sucho jsem kromě akustik nedržel dřevo co víc vrnělo. Btw sustain... dneska se mi podařilo při zkváklym wahu, tubescreameru na půlce a gainu na Juniorovi na max dostat totální masíčko. Jsem hrál zrovna Power to Love a bendoval jsem na 17 pražci o dva půltóny, kua a při tom vytažení mi to vydrželo asi tak stejně dlouho jako Jimimu v Machine gunu s Band Of Gypsys, takovej ten šílenej bend přes dva takty. :D Začínám doma hrát čím dál víc nahlas, sousedi mě musej nenávidět. :mrgreen:
Jde o to že hraním se kytara prostě mění a mění se podle hráče, takže prostě ten strat se vyhrává na tvém stylu hry.

rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hm to je zajímavý, mě teda taky přijde že je teď lepší než předtim. Víc ladí, předtim jsem ladil furt když byla nová a teď už to většinou ani není potřeba, naposledy jsem ladil asi před tejdnem. Nevim jak zvukově, protože nemám to správný porovnání. Každopádně docela by mě zajímalo v čem to přesně spočívá, to že se "vyhrává". Teď jsem si vzpomněl na takový to videjko jak tu bylo s tim Les Paulem '59 vs LP '59 reissue a ten rozdíl byl teda sardinka a slaneček. :twisted: 8)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Spociva to v tom, ze na kytaru hrajes, rezonuje a zraje v urcitem prostredi. Je jasne ze drevo jeste pracuje, pokud ovsem nemas kus s 30 letym vyzralym drevem, ktere se uz ustalilo.

Mam podobnou zkusenost se svym Reverendem. Ze zacatku bylo, krom zakladnich veci jako je serizeni, nutne pocitat s tim, ze prvni 2-3 mesice bude kytara "nesva". Taky byly problemy s ladenim, nastavovanim snimacu, vhodnym vyberem strun. Ted uz je to bezvadne, ladeni drzi a zni tak, jak chci aby znela.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

To rozehrávání je podle mého subjektivní, jsou kytaristé co na to nevěří a nepřikládají tomu váhu. Ale kdo hraje na jeden nástroj déle tak by mohl tvrdit, že hraje jinak a pořád lépe. Při porovnání s nevyhraným nástrojem je cítit rozdíl. Navíc kytaře hraní prospívá, a jak stárne tak se dřevo usazuje a už tolik nepracuje (samozřejmě při změně teplot atd. se chová stále jako dřevo - fyzika). Prostě je to individuální.

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No já tomu zas tak nevěřím. Něco je stárnutí dřeva, to chápu, že funguje. Ale to, že když kytara někde leží tak hraje hůř, než když se na ni hraje moc neberu. Podle mě je to subjektivní a hlavně o tom jak si člověk zvykne na danou kytaru časem hrát. Prostě se zlepšuje spíš kytarista než kytara. Ono stačí jistější držení akordů a hned to všechno zní jinak. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kai

Příspěvek od Kai »

Mno takhle, neni to jen ve drevu a kytare, ale faktorem je i kytarista.

Pokud koupi clovek novou kytaru, nevi jake ma presne moznosti a nastaveni/serizeni obvykle neodpovida jeho stylu hry. Pocase se clovek na strata treba nauci hrat, pracovat s tonem a co je nejdulezitejsi nauci se pracovat s nastrojem, vi kde tony zni a kde ne, kde je treba nejakej suk ve dreve nebo utlumenejsi ton + nova kytara se casem porad usazuje... dohromady to prijde jako veliky posun ve zvuku oproti zacatku.

Ohledne nehrani... to poznas velice lehce na akustikach, po urcite dobe i kdyz se pravidelne staras o struny je zvuk proste takovy prdelni, jakoby byla kytara pod perinou. Po chvili se zase rozehraje. Navic pokud kytara lezi na skrini nebo v zime u topeni, zvukove to poznat jde.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

je pravda, že co mám tu cortku už skoro dva roky (!!! se ani nezdá) tak jsem tak nějak i odhalil, k čemu se podle mně nejlépe hodí. Pokud ybch koupil novou kytaru, nechal bych Corta v drop D nastálo, to je podle mně ladění, které jí vyhovuje nejvíc, stejně tak jako se na ni podle mně nejvíce hodí věci, které si píšu v dropu :-)

Pochybuju že u solidbody elektriky můžeme mluvit o rozehrávání, jak se zde píše, zřejmě bych se spíše díval po tom, JAKÁ ta kytara jako taková je a co jí sedí nejvíc
bathory

Příspěvek od bathory »

Mám Cort EVL-Z6 a jsem poměrně spokojenej ...
Chvili ale trvalo, než jsem našel ty správný struny, pak jsem začal používat hybridy a hodně se to zlepšilo a vlastně i mě se lépe hraje :)
Ňousek

Příspěvek od Ňousek »

Já mám sg Hoyer 5064 ze 70. let.
Mám ho od úterka a nemám ani kombo, ani nic jiného. (na to si ještě budu muset počkat) Ale musela jsem se pochlubit. :)
El. kytara: Hoyer 5064 (SG styl)
akustika: Ibanez V72E
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Ňousek píše:Já mám sg Hoyer 5064 ze 70. let.
Mám ho od úterka a nemám ani kombo, ani nic jiného. (na to si ještě budu muset počkat) Ale musela jsem se pochlubit. :)
se pochlub jak to vypadá...
by mě zajímalo 8)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
frytol

Příspěvek od frytol »

Schecter.. :)
Ňousek

Příspěvek od Ňousek »

MrB14ck píše:
Ňousek píše:Já mám sg Hoyer 5064 ze 70. let.
se pochlub jak to vypadá...
by mě zajímalo 8)
IMG_7128.jpg
IMG_7127.jpg
Tady je. Ve skutečnosti je krásnější, foťák trochu zkreslil barvy.
El. kytara: Hoyer 5064 (SG styl)
akustika: Ibanez V72E
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Hmm.... ten je nádhernej...

mimochodem, přišel jsem na docela důležitou značku, která tu chybí... - homemade... :lol:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Sakra to je kráska :) Koli jsi za to nechala, jestli se můžu optat?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“