Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od rotten77 »

filo01 píše:rotten77: Tak to už je jiná cenová liga, díky za tip ;)
Ani ne, když to přepočítáš na metr (a stejnou šířku), vychází to cca stejně.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já používám klasické samolepící sucháče a zatím se mi nestalo, že bych měl problém. Ale závisí asi hodně na podmínkách, jak moc je PB namáhán, přenášen, jakým teplotám vystaven, atd. Pořízením kvalitnějších sucháčů chybu neuděláš, jde jen o to, kolik tvá peněženka snese.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

filo01 píše:
Rocky_MK píše:Já mám takovýhle mini pedalboard. Na doma k tomu ještě používám sluchátka Kurzweil YH3000 a je to bezva budget sestavička. Na to moje hraní...:)
Efekty jsou k překližce chyceny duallockem.

Chápu dobře, že ten DualLock stál několikanásobek toho, co ta deska?
To, co postuješ, jsou ceny za běžný metr (0,5 m spoje). Já jsem použil v podstatě tohle, protože to používám běžně a bylo to po ruce, stejně jako ta překližka. Netvrdím, že obyč sucháč by nestačil, ale ten Jamman je docela těžký. Navíc ti stačí jen pár proužků. Před lepením je vhodné místo trochu zdrsnit smirkem, ať ti to dobře chytne. Ty „ne-3M“ duallocky jsou taky použitelné, jen je dobré ho pojistit kapkou vteřiňáku.
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 4.04.2017 10:59, celkem upraveno 1 x.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mně se v pdb na klasickém sucháči dokážou těžší krabky posunout či dokonce odlepit, když kufr stojí dlouho na boku a nebo ještě hůř při převozu (whammy, Fishman Spectrum, Boss DD500...).
Kdežto DualLock drží - je sice drahý, ale zase ho pak stačí na přichycení menší plocha.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

cherreda píše: Kdežto DualLock drží - je sice drahý, ale zase ho pak stačí na přichycení menší plocha.
Tak tak. Jak helvétská víra.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

filo01: Koukám, že jsi z Ostravy. DuaLock jsem minulý týden kupoval tady: https://www.azktrade.cz/prumysl-a-vyrob ... e-zipy-3m/. Ceny stejné, ušetříš za poštu a můžeš před nákupem vyzkoušet, jak který typ drží.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Tomu říkám informace až pod nos, díky ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky dík. Dobré vědět. To mám z baráku co by kamenem dohodil a zbytek došel pěšky.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Není zač, náhoda. Jel jsem služebku Pha - Brno - Vítkovice a tuhle firmu mi vyhodil google nejblíž trasy. V některých typech neměli všechny šířky, ale tenhle nejlevnější mají určitě.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jaj už maš jednou tím Dualockem polepený spodek pedalboardu, tak už to ani jinak nejde, než ho používat na všechny efekty :D Drží fest, na TS-9tce mi utrhl i tu gumu ze spodni strany :D
Jinak ten shop můžu taky doporučit.
A když uz tady píšu, tak dám fotku předchozi verze pedalboardu, taková PB klasika...
Přílohy
DSC_0303.JPG
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

suchohrib píše:Mono letos na jaře hodlá uvést i pedalboardy https://monocreators.com/pedalboards/
Obrázek
Tušíte prosím někdo, z jak tlustého hliníku se ten pedalboard dělá? Měl bych přístup jak k materiálu, tak k někomu kdo to vypálí.
suchohrib

Příspěvek od suchohrib »

Latam píše:
suchohrib píše:Mono letos na jaře hodlá uvést i pedalboardy https://monocreators.com/pedalboards/
Obrázek
Tušíte prosím někdo, z jak tlustého hliníku se ten pedalboard dělá? Měl bych přístup jak k materiálu, tak k někomu kdo to vypálí.
Tři milimetry tlustý eloxovaný hliník. Tady o nich mluví na letošním NAMM https://www.youtube.com/watch?v=GmllDyjy-yk.

Vypadají takřka přesně, jak jsem si představoval, že bych se jednou udělal pedalboard. Kdybych teda používal efekty :D U těch nejmenších si ale neumím představit, že by se zespodu vešel nějaký multizdroj...

Designově, aspoň podle mě, moc pěkný, otázka, jak budou praktické. Třeba stavitelný náklon PB, jak mají tady někteří kluci, je určitě fajn. Ale jestli si ho necháš udělat, třeba se trefíš hned napoprvé :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

První verze mého deskoboardu je na světě a kdybych se nehnal za centimetry, mohla být i poslední ;) Nepočítal jsem s tloušťkou duallocku a kvůli tomu nejde úplně komfortně zastrkávat vstupní jack, drhne o baterku. Jinak duallock zklamal u Jammana, nalepil jsem pásky na ten gumový rámek a jedna strana nevydržela, musel jsem to pojistit sekunďákem. U Zooma a baterky v pohodě.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

filo01 píše:Jinak duallock zklamal u Jammana, nalepil jsem pásky na ten gumový rámek a jedna strana nevydržela, musel jsem to pojistit sekunďákem.
Však jsem to říkal :)
Jinak moc pěkné, ten přepínač pro Jammana si plánuju zbastlit taky.
jastud

Příspěvek od jastud »

Tak jsem dodrátoval pedalboardík.

Pořadí efektů: MojoMojo, kopie Les Lius, Supernatural, odsud přes looper buď přímo do komba nebo do Digitech Trio+, které má ve smyčce Zoom G1XOn. Hrát se dá buď do sluchátek nebo posílat do komba.

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Včerejší upgrade 2017 v.1 8)
Kokain + DD500 ve smyčce Aury pro piezzo.
Zbytek je preinputová sebranka pro elmagy.
LS2 přepíná mezi oběma signály.
Fungovalo to napoprvé, už jsem holt starej pašák cha... :wink: 8)
(fotka je prasečí, sorry)

Ivan

Příspěvek od Ivan »

Coca ti tam tým pádom teraz zbytočne nezavadzia? Ináč dik za tip kedysi, ja si ho neviem vynachváliť...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nene, nezavadzí. :) Kokain je pro piezzo, malý pro elmagy.

(tip na Koko - samozřejmě není zač)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Včera jsem se pustil do výroby "synthboardu". Jako základ jsem použil kufr Rockcase a docela mě překvapilo, jak je to vevnitř odfláknuté (trochu jsem ho rozebral). I když jsem tenhle kufr měl už dřív na efekty, tak jsem si nevšiml, že je deska mírně nakloněná - mezi deskou a stěnou byly takové "klínky". Pokryté je to "plechem", který je tak tenký, že jsem hi projel vrtákem na dřevo a ani si toho nevšiml :-) Ale stejně jsem dělal díry skrz, takže se nic neděje (musel jsem nějak připevnit spodní desku a nějaké další nástavby, které jsem dělal).

Nakonec jsem to ještě stihl nastříkat sprejem (poprvé jsem koupil sprej místo klasické barvy a max. spokojenost s aplikací a rychlostí :-)).

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda píše:Včerejší upgrade 2017 v.1 8)
to je parada, predvidave zvolit system oznacovani, abys ciselnou radu nevycerpal prilis brzy!

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“