Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Čavli

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Čavli »

Je jedno kde je šroub, nebo jestli je kytara levoruká - utahováním se krk vždy prohýbá proti tahu strun.
Nějaké od sebe nebo k sobě je nesmysl (záleží jak kytaru položím na stůl).
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Čavli píše: 20.04.2025 16:53 Je jedno kde je šroub, nebo jestli je kytara levoruká - utahováním se krk vždy prohýbá proti tahu strun.
Je plno lidí ktří nevědí na kterou stranu se utahuje a povoluje, takže info že utahováním se krk prohýbá proti tahu strun je jim jaksi k ničemu.
Proto jsem psal o směru hodinových ručiček a zjednodušeně k sobě a od sebe.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

džetro píše: 21.04.2025 9:49
Čavli píše: 20.04.2025 16:53 Je jedno kde je šroub, nebo jestli je kytara levoruká - utahováním se krk vždy prohýbá proti tahu strun.
Je plno lidí ktří nevědí na kterou stranu se utahuje a povoluje, takže info že utahováním se krk prohýbá proti tahu strun je jim jaksi k ničemu.
Hej, len v dnešnej dobe už ani s tým smerom ručičiek to neni zaručený úspech. Mladí majú digitálny čas, bez ručičiek, v mobile 😁.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

džetro píše: 21.04.2025 9:49
Hodinové ručičky jsou v pořádku, moje reakce byla na to "od sebe" a "k sobě", to je relativní.

A jestli někdo neví na kterou stranu se utahuje běžný šroub, neměl by něj vůbec sahat.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Tak už i u Andertons pějí ódy. Dobrá práce!
himself

Příspěvek od himself »

No to je boží video!
Jsem v půlce :)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Na tahle videa nemůžu klikat. Zjistil jsem, že nutně potřebuji Yellow Deluxe Gc-SR :mrgreen: .

Pár postřehů:
1) Yellow je asi nejlepší kombinace v poměru cena/co za to dostanu. Violet -> Blue -> Green - líbily se, ale až z Yellov jsem si sednul na p**el.
2) Opět se mi potvrdilo, že Baggs Element kváká jako levný čínský UST a vůbec nelituji, že jsem se místo Anthemu ve slevě s profi instalací se zárukou zdarma drbal s K&K Trinity.
Lucasterick

Příspěvek od Lucasterick »

Prskyn píše: 28.02.2023 7:10
himself píše: 27.02.2023 20:39 Prosimvas co znamena u Furcha Master's Choice?
Standardni rady Furch dodavane se snimacem s ovladanim snimace a ulozenim baterie v lubu kytary
Ahoj, mám celkem nově Furcha s CNR Active. Mohu balíček s baterií (Anthem) nalepit na lub? Na zadní výzhutu nejde, jelikož to CNR Active.

Edit: Tak ano, klasicky to ve Furch dělají. Odpověděli mi na mail. Všade na webu je to vždy na obrázcích tam jak jsem psal. Tak pro to ten dotaz..

Děkuji.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Už máte někdo toho Pioneera?
Měl jsem to v ruce a celkem se mi líbí. Ten sound port je fakt velký rozdíl když se zakryje, a malé rozměry a krátká menzura mi kupodivu (na řemenu) příliš nevadí. LJ mi za tu cenu neoslovovala, a ani to skládání mi nepřijde jako pro mně využitelné, ale ten Pioneer za cca 20 tis. myslím dobrý.
Zatím jsem neměl možnost porovnat EM a ER, uvidíme až to někde potkám. CM asi ne a MM už vůbec.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Benzina
Nový uživatel

Příspěvek od Benzina »

Dobrý den, chci se zeptat, kytara Furch S-22 SR z roku 2000 je celomasiv? Díky za odpovědi
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Benzina píše: 15.06.2025 15:28 Dobrý den, chci se zeptat, kytara Furch S-22 SR z roku 2000 je celomasiv? Díky za odpovědi
https://furchguitars.com/cs/nastroje/mo ... hiv/22-sr/

je to celomasiv, předchůdce současné řady green
Benzina
Nový uživatel

Příspěvek od Benzina »

Prskyn píše: 16.06.2025 8:43
Benzina píše: 15.06.2025 15:28 Dobrý den, chci se zeptat, kytara Furch S-22 SR z roku 2000 je celomasiv? Díky za odpovědi
https://furchguitars.com/cs/nastroje/mo ... hiv/22-sr/

je to celomasiv, předchůdce současné řady green
Děkuji za odpověď. Ptám se, protože někdo na fb skupině Furch guitars owners napsal, že kytary Furch do roku 2005 byly polomasivní.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Některé ano, například Durango. Ještě poměrně nedávno vyráběl Furch polomasivy řady Violet a Indigo, dříve ještě řadu 40, kde se používaly vrstvené materiály na luby a zadní desky. Od roku 2023 už Furch žádné polomasivní kytary nevyrábí. Nejnižší řada Violet je od roku 2023 již také celomasívní.
Benzina
Nový uživatel

Příspěvek od Benzina »

Prskyn píše: 16.06.2025 10:06 Některé ano, například Durango. Ještě poměrně nedávno vyráběl Furch polomasivy řady Violet a Indigo, dříve ještě řadu 40, kde se používaly vrstvené materiály na luby a zadní desky. Od roku 2023 už Furch žádné polomasivní kytary nevyrábí. Nejnižší řada Violet je od roku 2023 již také celomasívní.
Tak už to mám potvrzeno i od support Furch, je to celomasiv. Děkuji.
Chary
Nový uživatel

Příspěvek od Chary »

Ahoj, prosím o radu. Mám 12tku Martin Dcko, levnou variantu ale hraje úžasně a má prvotřídní dohmat. Jako další kytaru se mi zalíbil jeden starší Furch Vintage 3 slotted SR kterou mám možnost koupit. Chci ho hlavně na vybrnkávání. Hraje dobre, akorát nemám úplně Furchy vyzkoušené. Líbí se mi i žluté OM. Nepoužívají se OMka hlavně s ozvučením, se kterým ale nepočítám?
Mám taky pocit že se ve fórech spiš objevuje chvála na Vintage 2, kterou jsem ale nezkoušel, než na Vintage 3. Liší se opravdu jen provedením? Díky!
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Vintage 3 je profi nastroj, subjektivne je o pid lepsi, nez vintage 2. Zalezi, co chces hrat. Vintage jdou vice do konzervativniho zvuku (country, bluegrass). Yellow bych videl jako modely pro moderni styly hrani. Ale vyzkousej
Chary
Nový uživatel

Příspěvek od Chary »

V obchode mi rekli ze vintage 2 je spis do country a vintage 3 spis do moderny, coz mi nedava smysl ale je fakt ze se mi to z ruznych videotestu (ktere nejsou relevantni, vim) zda taky. Myslim ze obe kytary jsou super ale u trojky se mi vic libi to koa lemovani a v mem pripade slotted head.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak stejně musíš rozhodnout podle reálných kognitivních a emocionálních pocitů :D Přeji dobrý výběr
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Vintage jsou nastruněny Br, ale barevné řady PhBr.
Takže rozdíl ve zvuku může být z části i v tom.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“