Laney LV200

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

bjjz píše:crate v50 nema zadne digitalni efekty ,) je to cistokrevna lampa, ktera nema na moznost sice tolik zvukovych variant, ale ty co ma jsou aspon poradne oproti v200 .)
Pardon, řeč byla o kombu Crate FW 65, nechtěně jsem zkopíroval heslo crate v50 z tvého příspěvku.

samruay1: Pokud to budeš mít na domácí hraní, tak ti bych se mrknul třeba i na KUSTOM HV 65 (to je hybrid), Marshall MG50 (tranzistor), nebo zmiňovaný Crate V50 (lampa). Jak už jsem řekl, LV200 je univerzální, dá se na něm vykouzlit hodně zvuků. Nejkrásnější je čistý kanál, kvůli kterému si ho cením. Rock a hard-rock LV200 zvládá bezproblému, na metal a "špinavější" styly už bych se díval asi někde jinde.

Marno radit, stejně nejvíc poznáš, až když si komba odzkoušíš.

Honza
cole_weinrib

laney lv200 - šumí/rezonuje

Příspěvek od cole_weinrib »

Čus,
koupil jsem kombo laney lv200 (hraný 2 roky, ještě rok v záruce na kytary.cz), při hře mi ale při určitých(nižších) frekvencích šumí nebo spíš rezonuje.. problém se zvětšuje s hlasitostí a na zkresleném kanálu. Kytarou ani kabelem to způsobený neni, zkoušel jsem jich víc. Problém se zmenší, když kombo na něco položim (třeba na gauč :)), ale to je asi jenom tim, že se to na měkčím povrchu nějak utlumí. Při zesílení a poklepání na kombo nahoře u knoflíků to dělá ten samej nepříjemnej zvuk.
Čim by to mohlo být způsobený? Koukal jsem se, jestli tam třeba neni nějakej povolenej šroubek u repráku, nic jsem nenašel. Nejsem zrovna žádnej opravář, tak jsem se v tom nechtěl moc vrtat :D Krabice je v pěkným stavu, takže pochybuju, že je třeba prasklá. V jiným topicu jsem tady čet, že to může být vadná elektronka... tohle kombo je hybridní, takže má ty elektronky jen v preampu, ne? Nevíte někdo, kolik jich tam je a jaký to přesně jsou? Abych věděl, kolik by kdyžtak stála oprava. Předpokládám teda, že záruka se na tohle asi nevztahuje,co? Nebo si myslíte, že mám kombo vrátit prodávajícímu s tím, že rozhodně neni v "perfektnim" stavu?

Díky moc za případné rady
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: laney lv200 - šumí/rezonuje

Příspěvek od Stanley06 »

myslím že to má pružinový reverb. Takže by to klidně mohlo být tím že když hraješ hodně nahlas a ještě navíc v nižším spektru zvuku tak ten reverb se rozvibruje. Je to slyšet i z repráků nebo je to jen mechanické? Na elektronku bych to nesváděl, jestli tam nějaká je, je tam jedna samotná a vesele si tam svítí, že by se jí něco stalo to už by muselo být.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
cole_weinrib

Re: laney lv200 - šumí/rezonuje

Příspěvek od cole_weinrib »

Je to normálně slyšet z repráku, ať už při hraní nebo při poklepání, aspoň myslim. Možná jsem to nenapsal přesně - není to tak, že by to rezonovalo jen při velké hlasitosti, ale dělá to i na nižší (3/10), jen ne tolik. S vyšší hlasitostí a zkreslením se to ale zhoršuje.
Co se týče toho reverbu, ten tam je (nevim, jestli pružinovej nebo ňákej jinej, moc tomu nerozumim), jeho zapnutí ale nemá na tenhle šum moc vliv.
irry
Bandzone: irry
Kontaktovat uživatele:

Laney LV200

Příspěvek od irry »

Čau lidi, chtěl bych si koupit kombo Laney LV200.Myslim že za ty prachy je to dobrej kauf hlavně proto že to je pololapma.Myslíte že se to kombo hodí na metal?Teď nemyslim takový to blití do mikrofonu a tak, prostě to co každej předtaví ale myslim spíš ty heavy metalový skupiny jako třeba iron maiden nebo metallica.Třeba hraju i nirvanu nebo i kabáty a všechno možný.Prostě takovej ten normální heavy metal, žádný slipknoty nebo dokonce canibal corpse nebo jak se to píše nehraju.Co myslíte?Díky moc.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 15.02.2013 21:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem.
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney LV200

Příspěvek od Stanley06 »

ze to ma v popisu pololampa jeste neznamena ze je to lepsi nez tranzistor. me to nejak neoslovilo. nove urcite ne, z bazaru mozna. za cenu noveho uz sezenes celolampu
St.Anley Tube Amps
ElPajo

Příspěvek od ElPajo »

Zdravím odborníky,
chtěl bych se zeptat, metodou pokus/omyl jsem z svojeho LV200 přišel na to, že když to zástrček vzadu označených FX Send a FX Return strčím skrz spojovací kabel samec/samec (na jednom konci samozřejmě s redukcí) Mp3 přehrávač, tak mi to může přehrávat nějaký backing tracky a já si do toho v klidu můžu jamovat a nemusím túrovat repráčky na notebooku :D Ale nepíšu abych schrábl slávu za svůj dozajista převratný objev, ale proto abych se zeptal, zdali to kombo nějak nezprasím, zkrátka jestli to nemůžu takhle nějak rozbít. Dík :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ne kombu to nic neudělá, jediný problém by mohli mít repra kdybys jim pouštěl hodně nízké a výrazné basy, ale při normálních BT bych to neřešil
St.Anley Tube Amps
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“