Potenciometry - lin/log, který kam ?
Re: Potenciometry - lin/log, který kam ?
No, pokud ucho vnímá logaritmicky, tak by to chtělo log. průběh ale opačnou orientaci, ne? (aby se to kompenzovalo) Když sundám zadní kryt, poznám to z nějakého kódování/značení?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
jo, bývá to tam napsáno/vyraženo na plechovém krytu potenciometru nebo na takovým tom laminátu s vývody.mtmccox píše:No, pokud ucho vnímá logaritmicky, tak by to chtělo log. průběh ale opačnou orientaci, ne? (aby se to kompenzovalo) Když sundám zadní kryt, poznám to z nějakého kódování/značení?
značení záleží na výrobci (logaritmické se většinou značí buď G nebo A; lineární se značí N nebo B).
Díky,
tak je to B504, ale musel jsem ho vyšroubovat úplně i z pod knobu. Stejně potřeboval hoch utáhnout.
Takže ten průběh je mým uchem..
tak je to B504, ale musel jsem ho vyšroubovat úplně i z pod knobu. Stejně potřeboval hoch utáhnout.
Takže ten průběh je mým uchem..
Naposledy upravil(a) mtmccox dne 3.04.2011 18:02, celkem upraveno 1 x.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
tzn. lineární 500Kmtmccox píše:Díky,
A ci B sa neda spoliehat, je v tom prilis velky bordel. ale kazdy merak za tri eura ti da presnu odpoved, toto este naozaj zvladaju.