Housle vs. Akordeon

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Martin656

Re: Housle vs. Akordeon

Příspěvek od Martin656 »

Fusion píše:ja zacal s houslemi v 19 letech, a myslim ze je to fajn, akorat jim musis fakt venovat hodne casu, co se tyce casove narocnosti tak akordeon je asi na tom lepe
hle kazdymu nastroji musis venovat hodne casu poked na nech ches umet jako ze umet.nektery nastroje maj vyhodu ze zaklady se naucis rychle ale postupem casu je tezsi se zdokonalit...
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
HaD601

Re: Housle vs. Akordeon

Příspěvek od HaD601 »

Hrál jsem 8let na housle, v dobách ZŠ. To co jsem se naučil, nebylo nic moc (nebyla pořádná motivace). Ve 23letech jsem začal hrát na akordeon jako samouk. Dá se říct, že jsem měl jen pár konzultací (opravdu, doslova pár) se zde přítomným člověkem, který studoval hru na akordeon. To, co jsem se téměř sám naučil za 3 roky je v porovnání s tím co jsem hrál na housle neporovnatelný. U akordeonu ale byla motivace, že chci umět něco zahrát. To udělá taky hodně. A samozdřejmě rozdíl věku, malý dítě z toho nic nemá, je to jen povinost, dospělý to dělá kvůli sobě, pro radost.
Abych to nějak uzavřel. Housle jsou pěkný, těžký nástroj a člověk si sám moc nezahraje. Akordeon mi připadne jednodušší a zahraje se na něj melodie i doprovod, takže je to ucelenější.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“