Rada při změně kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Morello

Příspěvek od Morello »

Tak v tom mim poslednim přehánim schválně, ale nemá cenu se o tom bavit, prostě kytara je pro mě věc, kterou si nedokážu představit, že bych ji měl z druhé ruky, ale taky nic proti :o
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Věř mi, že i já mám hodně dobrý "vztah" k mý kytarce (měl bys vidět, jak jsem se o ní dnes staral když jsem měnil struny), ale prostě pokud žiju v tom, že bych si rád pořídil PRS, tak je fakt jednoduší si ho koupit za 35 jetý v perfektním stavu než za 70 nový... A u aparátu si už myslím tuplem, že tam žádný vztah není a není důvod ho nebrat z bazaru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

někdo to přirovnával ke slečně, a já říkám tohle:
Holka, která předtím někoho měla (jedno jak dlouho), je lepší na sex, stejně jako starší kytara, vyhraná líp hraje a líp se na ní hraje;)
Nemluvím o mazlení, to je taky důležitý, ale většina lidí si kytaru kupuje na hraní, tam bohužel platonická láska nefunguje;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Nero píše:Věř mi, že i já mám hodně dobrý "vztah" k mý kytarce (měl bys vidět, jak jsem se o ní dnes staral když jsem měnil struny), ale prostě pokud žiju v tom, že bych si rád pořídil PRS, tak je fakt jednoduší si ho koupit za 35 jetý v perfektním stavu než za 70 nový... A u aparátu si už myslím tuplem, že tam žádný vztah není a není důvod ho nebrat z bazaru.

napůl souhlasím, ale taky bych nedokázal žít s pocitem že mou lásku někdo v ruce držel. kytara je moje láska prostě bych žárlil. takže bych kytaru z druhé ruky kupoval jen ve výjimečných případech, pokud by to byl vyjimečně dobrý kup, nebo nějaká kytara která je nesehnatelná, jako musicmany apod.

ale u aparátu není co řešit. pokud by byl dobrý kup, tak bych nic neřešil a aparát nebo efekt bych si koupil z druhé ruky bez mrknutí oka
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

takže " raději horší novou kytaru, než starou dobrou".Vy jste fakt paka.
Morello

Příspěvek od Morello »

Saul píše:takže " raději horší novou kytaru, než starou dobrou".Vy jste fakt paka.
Přesně a řikal sem, že sem divnej.....nemusíš chápat :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja halvne nechapu, co prirovnavate ty zensky.
to si myslite, ze budete prvni pro kazdou kterou budete mit?
boze... :roll: :roll: :roll:
Morello

Příspěvek od Morello »

Ježiš nechápeš, tak se nevyjadřuj ne? jednoduchý.... :D OMG, a o co vám de? Já se ptal na rozdíl mezi dvouma kytarama a pak se tu proti mě spiknete, že odmítám bazar a kytaru z druhé ruky...

Pak se najdou dva rozumní lidi, kteří mi odpověděli (moc díky), vám dalším nevim o co de, ale tak co.......když Vás to baví, proč ne :D :D :D

Zdar
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Chtěl bych reagovat na scythera všecko v mojem equipu je z bazaru...teda kromě kabelů a trsátek...A proč..?Protože ty věci z bazaru už měli předemnou dost dobří hudebnícia eště ke všemu moji známí...Jo nechci říkát že bych si vybral špatně ale takhle sem u těch věcí měl jistotu že budou kvalitní a vydrží mi eště hodně dlouhou dobu...Jako no svým způsobem vás chápu ale nadruhou stranu mi příde jako absolutní ko**tina říkat že nedokážete snést že na tu kytaru hrál někdo před váma.. :D Samo že na ni v tom obchodě hrál někdo před váma...A teď mě zase můžete argumentovat že by ste si vzali jinej kus...ale co kdyby vám zrovna tamta přirostla k srdci...a blablažblechtžgrind atd. atd....
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Tak za 1. - k otázce - jestli sis na ten humbucker u kobylky moc nezvykl (humbucker a singl je docela rozdíl ve zvuku - znám pár lidí, co mají fat straty a používají jen HB - se singlama by se nedomluvili), tak do toho v pohodě jdi, jestli sis na něj už zvykl, tak zkus Standart Fat Strat (S-S-H) - stojí jen o trochu víc - na Muzikeru to dělá 881 korun (sice není červený, ale obchodů tady máme dost... :) )

2 - přímo nepoložená otázka - všechno, kromě kabelů, strun, trsátek a DS-1 mám z druhé ruky (a tu DS1 sem si koupil jen tak na truc) - nevím proč, ale nové věci mi prostě nesedí ( hlavně jde z nich ještě cítit ta fabrika) - a taky když to kupuju(z bazaru), tak je kytara většinou vyleštěná , aby vypadala co nejlíp(jak auto), tak to ani nepřijde - a potom většinou na nich nechám nějaké stopy i sám - od řemenu, třeba nějaké okřápance (vím aspoň, kdy sem se rozhodl koupit zámky na řemen), ale pár jich zůstalo i po dřívějším majitelovi a v tom je to tajemno toho použitého nástoje - prostě nemám ponětí jak, kde, nebo kdy se to stalo, ale o tom to je.
marty63

Bazar

Příspěvek od marty63 »

Jestli k tomu mohu něco říci, tak bazar je opravdu výhodný pro lidi, kteří se v kytarách vyznají a vědí co chtějí. Pokud máš kámoše, který tomu hoví a je ochoten ti poradit při výběru, tak je samozřejmě bazar dobrá volba. Jinak bych, pokud se teprve profiluješ, volil klasický kamenný obchod - máš většinou servis grátis i větší možnosti vrácení zboží, když ti nebude vyhovovat. Dost obchodů postupuje nadstandardně.
Jinak ještě asi tolik - nevím zdali jsi vysazený na strata nebo zda to byla nějaká volba z nouze. Pokud netoužíš přímo po stratu tak bych se v této cenové hladině díval po něčem s pevnou kobylou. Například LP od Epiphone jsou už v této cenové kategirii více než slušné.
Morello

Příspěvek od Morello »

Konečně zas rady díky moc...

Tak určitě chci strat.....jedinej problém, který ted řešim, jsou právě snímače. Ten stagg je moje první elektrika, kterou mam 2 roky a na žádnou jinou sem nehrál....takže nevim jak zněj 3 singly....

Já hraju především RATM, Clapton, Nirvana, satriani.....

ale zas nemam rád úplně tvrdý zvuk (prostě chci hrát melodický rock), takže by zas ty singy+dobrý combo na no clean :) -> 'sry' nemuselo být tak špatný. Zas nehci aby byl zvuk co nejvěrnější, většinou ty písničky zjemňuju....
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Scyther píše:
Disasterpiece píše:divny na tom je ze nechces kytaru ktera bude lepsi nez ten fender za 11k
ale je to tvoje vec me je to jedno, jen radim
jen tak mimo toppic. Kolik věcí z bazaru jsi si koupil ty? Jen by mě zajímalo, kdo z těch, co vždycky radí bazar mají kytaru, nebo kombo z bazaru. Protože si myslím, že to je první fráze, kterou si tady uživatelé "vsugerují", ale raději si koupí kytaru nebo kombo nové.
Kytaru, 2 komba jinak jsem hafo veci taky na bazaru prodal.... a nevim co se ti nezda na bazaru.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Morello píše:Konečně zas rady díky moc...

Tak určitě chci strat.....jedinej problém, který ted řešim, jsou právě snímače. Ten stagg je moje první elektrika, kterou mam 2 roky a na žádnou jinou sem nehrál....takže nevim jak zněj 3 singly....

Já hraju především RATM, Clapton, Nirvana, satriani.....

ale zas nemam rád úplně tvrdý zvuk (prostě chci hrát melodický rock), takže by zas ty singy+dobrý combo na no clean :) -> 'sry' nemuselo být tak špatný. Zas nehci aby byl zvuk co nejvěrnější, většinou ty písničky zjemňuju....
Ten tvůj stagg má taky přece singly.... Jaký zvuk se ti nejvíc líbí na tom stagu? Když frčíš přes singly? No tak to seš statovej kluk :D Jestli ti víc vyhovuje HB tak zkus ještě zvážit toho strata.... :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

Paka paka paka....

Tvůj postoj k bazaru dokonale chápu , tim fendrem a posuneš o kus dál a jestli to nebude naprostej průser(provedení) ,sedne ti, tak do toho di a nenech se otrávit nákym bazarem.

Off : tim co mu píšu , neposkvrnuju bazar ,dost věcí sem tam prodal a několik koupil (jen efekty a drobnosti , bohužel , nemá výhodu splátkovýho prodeje :) ) , je to obrovská výhoda pro ty, kteří si vydělávají ,např při škole, jako já a příjem se pohybuje okolo 10k měsíčně a nějak nemaj smysl pro šetření :) ,jako já :D . Takže pro mně je třeba nemožný si koupit kytaru za 30 za hotový... takže bych musel koupit za 45 ale splátkově, což mě tak nebolí... sic je to sakra dražší ,ale jen finálně.. rozumíte mi .

Takže pokud kytara bude parádní , neváhej ;)
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Scyther píše:
Disasterpiece píše:divny na tom je ze nechces kytaru ktera bude lepsi nez ten fender za 11k
ale je to tvoje vec me je to jedno, jen radim
jen tak mimo toppic. Kolik věcí z bazaru jsi si koupil ty? Jen by mě zajímalo, kdo z těch, co vždycky radí bazar mají kytaru, nebo kombo z bazaru. Protože si myslím, že to je první fráze, kterou si tady uživatelé "vsugerují", ale raději si koupí kytaru nebo kombo nové.

Poradil bych mu úplně stejně! A z bazaru mám Hlavu, reprobox, kytaru, distortion, a kabel. Bazar rulez.
Morello

Příspěvek od Morello »

Ježiš mě je jedno, že bys mi taky poradil bazar, a je mi dokonce jedno i to, co všecho máš z druhé ruky......tvoje věc, tak mě laskavě neotravuj...thx
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

sakra, ten je vostrej :twisted:
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Morello

Příspěvek od Morello »

jj :) si to přečti celý a snad mě pochopíš :). Sem tu zcela novej a fakt dobrý forko. Chci si nechat poradit a na dvou stránkách mi 5 lidí z 15 lidí fakt poradí a řekne alternativy a ostatní mě jen buzerujou, tak mě to trochu štve :o
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

nikdo tu na tebe není ošklivej, tak se uklidni

to, že ti tu radíme jít do bazaru s tím, že ti poradíme s výběrem to znamená, že se tvým požadavkem zabýváme a chceme ti poradit to nejlepší, pokud to neakceptuješ, tak nemá cenu ti radit...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“